WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 16 oktober 2019 gespeelde bekerwedstrijden.

 

Sport- en Dierenschop Woudenberg  (S&D)   -     Greenspread         9  -  2

In de eerste klasse de wedstrijd van de jonkies tegen de veteranen van Greenspread. Na het eerste fluitsignaal leggen beide ploegen het tempo direct erg hoog met een Greenspread wat op de counter loert. Na zeven minuten een ongelukkig moment voor Greespread. Martijn Veenendaal lijdt onnodig balverlies. Coen Veenendaal kan alleen op doelman Bas Veenendaal afgaan en de 1-0 is een feit. Daarna de beste kansen voor S&D maar doelman Veenendaal weet vooralsnog tegen te houden. In de laatste minuut voor rust Tom van Eijk met de 2-0 ruststand. Verdiende voorsprong voor S&D dat veel scorende spelers in haar gelederen heeft en na de rust direct doorzet. Loek Radstaake met de 3-0. Als daarna Stefan van Dieten de 4-0 scoort is de wedstrijd feitelijk gespeeld. Peter Roks is bij Greenspread de gevaarlijkste man. De speler van het Ederveense Advendo ’57 kan de bal echter niet in een 1 op 1 situatie in het doel krijgen. Dat doet hij even later echter wel keurig van afstand 4-1. Greenspread ruikt meer. Dat klopt, maar dan voor haar tegenstander. Alec Stalman blijft rustig het gaatje zoeken en drukt af 5-1. Greenspread speelt niet slecht maar kan het conditioneel niet bijhouden. Peter Roks nog wel met de 5-2 maar direct daarna Charley Eweg met de 6-2. Daarna kijk Greenspread toe hoe respectievelijk Jarie van Egdom (2 maal) en Alec Stalman de eindstand op 9-2 brengen. S&D laat zien zich te willen mengen in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse.

 

Autobedrijf Frietema     -     De Greef Diervoeders        3  -  5

De twee eerste klassers zijn goed aan elkaar gewaagd. Het is Frietema dat de score opent. Wouter Imminkhuizen krijgt een 1 op 1 kans maar De Greef doelman Ricardo van Apeldoorn weet in eerste instantie te keren. De terugspringende bal is echter een prooi voor Willem van Os en die schiet binnen 1-0. Die stand staat niet lang op het bord. Direct daarna Rienk Vos met een hard schot voor de 1-1. Beide ploegen spelen volop de aanval en dat maakt het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Een Vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Rienk Vos met een leep balletje rustig en zuiver via de binnenkant paal 1-2. Als diezelfde Vos even later een opraap balletje op doel schiet acht de keeper het nodig zich te laten vallen. Dat doet hij echter te laat en de 1-3 is een feit. Dat wordt ook de ruststand. Direct na de rust komt Frietema terug in de wedstrijd wanneer Antony van Os de 2-3 scoort. Direct erna echter weer de marge van twee doelpunten. Dirk de Greef met de 2-4. De Greef kan de wedstrijd beslissen wanneer het twee minuten met een man meer mag spelen. Dat lukt de ploeg niet en zo blijft Frietema nog enigszins in de wedstrijd, zeker wanneer Wouter Imminkhuizen de achterstand terugbrengt tot 3-4. Dat is echter tevens het laatste wapenfeit van Frietema. Erwin van Weerdenburg van De Greef uit een couter met de 3-5 eindstand. Door deze overwinning blijft De Greef voorlopig meedoen in de stijd om het kampioenschap.

 

Kok Houtagenturen     -     Van Campen Schilderwerken     6  -  0

Ook in de tweede klasse en wedstrijd tussen jong en oud. In de beginfase zijn de ploegen aardig in evenwicht, maar al snel wordt duidelijk dat Kok veel sneller in de combinatie en omschakeling is. Technisch oogt de ploeg ook sterker dan de veteranen van Van Campen. Rick van der Weart kapt keurig zijn tegenstander uit en schiet binnen 1-0.  Even later scoort hij de 2-0 op aangeven van Daniël Makonga. Van Campen kan daar maar weinig tegenover zetten en moet toezien hoe Thijs Holtsingel een prima aanval laag en hard afrond en de 3-0 ruststand op het scorebord zet. Van Campen kan even uitblazen maar ziet vervolgens direct na rust Thijs Holtsingel de beslissende 4-0 scoren. Een stand die Kok niet meer weggeeft, zeker niet wanneer Van Campen meer en meer tegen zichzelf gaat voetballen. De doelpuntenhonger van Kok is nog niet gestild. Pieter van de Lagemaat met de 5-0. Van Campen krijgt daarna incidenteel een kansje om de eer te redden maar de Kok doelman weet dat te voorkomen. Het wordt voor Van Campen echter nog erger. Een sola van Rick van der Weart levert de 6-0 op. Daarna een onbesuisde solaktie van Van Campen doelman Tim van Campen wat hem direct rood oplevert. Kok mag de wedstrijd met een mannetje meer uitspelen maar weet het net niet meer te vinden. Kok blijft meedoen om de bovenste plaats.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie     -     De Kaasknabbel     1  -  5

Ook in deze wedsrijd in de tweede klasse is er min of meer sprake van oud tegen jong. Kaasknabbel in de beginfase de aanvallendste ploeg, zodat doelman Lambert de Pater al direct handelend moet optreden. Gaandeweg de wedstrijd ontstaat er wat meer evenwicht en juist in die fase pakt Kaasknabbel de 0-1 voorsprong door Jacco Belder, waarbij gezegd dient te worden dat het ingrijpen van doelman De Pater er niet goed uitzag. Van de Lagemaat antwoordt met een pegel op de paal. John Hardeman brengt de ruststand met een hard schot op 1-1. Direct na de rust opnieuw Jacco Belder met een doelpunt 1-2. Als hij even later uit een rebound de 1-3 kan scoren lijkt de wedstrijd beslist. Wanneer Kevin Oussoren de 1-4 scoort geeft Van de Lagemaat zich gewonnen en moet nog toezien dat Nick van Raaij beheerst de 1-5 binnenschiet. De Kaasknabbel daardoor in de middenmoot en Van de Lagemaat nog puntloos onderaan.

 

Ribhouse Texas  (RT)   -     Sanidrõme Hofland   (SH)   3  -  7

Ribhouse Texas had een goede bekerwedstrijd gespeeld, maar van dat goede spel was vanavond weinig meer te zien. Jesper Kranendonk opent de score in deze wedstrijd en set SH op een 0-1 voorsprong. RT speelde slechts een kwart wedstrijd redelijk tot goed en wist in die fase via Ronnie van Essen en Peter Heuvelink de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. Jordi van Asselt brengt de ploegen echter weer in evenwicht 2-2. RT krijgt daarna mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar heeft geen geluk in de afronding Nog voor de rust kantelt de wedstrijd in het voordeel van SH. Djonno Bouwheer en Jordi Hofland zetten de 2-4 voorsprong op het scorebord. Na de rust gaat SH verder waar het voor de rust mee gestopt is, nl. scoren. Jordi van Asselt scoort de 2-5 en later op aangeven van Jordi Hofland de 2-6. Vincent Gijsbertsen weet de stand een wat draaglijker aanzien te geven door de 3-6 te scoren. Het laatste woord is aan Jordi van Asselt. Hij scoort de 3-7 eindstand. Door deze overwinning komt SH af van de gehate nul punten.

 

Drieklomp Makelaars      -     Exitum     2  -  2

Deze twee derde klassers doen vanavond niet veel voor elkaar onder. De grote inzet maakt het dat de wedstrijd het aanzien wel waard is. Joost van Zon breekt de wedstrijd open en zet Drieklomp op voorsprong 1-0. Jurrian Mulder van Exitum brengt de ruststand op 1-1. Ook na de rust steken beide ploegen veel energie in hun wedstrijd. Na zo’n zeven minuten is het Jurrian Mulder die uit de draai fraai scoort en Exitum op voorsprong brengt 1-2. De makelaars zetten nu een tandje bij maar Exitum weet tot drie minuten voor tijd de gelederen aardig gesloten te houden. Menno Hoekstra weet dan het gaatje te vinden en de 2-2 is een feit. In de laatste drie minuten wordt het net aan beide kanten niet meer gevonden, zodat deze wedstrijd de uitslag krijgt die het eigenlijk wel hoort te hebben 2-2.