Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 11 november

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 november 2022 gespeelde wedstrijden.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)   –  Uwwetloket   (UWL)   2  –  2

Voor deze middenmoters in de tweede klasse vanavond zaak om niet te verliezen anders valt men weg uit het “rechter rijtje”. Ook de wedstrijd van de “broedermoord”. Bij VEM speelt Lykel Sok, terwijl Hendrik Sok de kleuren van UWL verdedigt. De beginfase is voor UWL dat onverwachts scoort via het hoofd van Arie van Prooijen 0-1. Pieter van der Bas van VEM dicht bij de gelijkmaker maar de paal keert zijn schot. VEM weet zich redelijk snel te hervinden en tovert een mooie aanval uit de hoge hoed. Herjan van de Pol geeft het laatste zetje 1-1. Ploegen daarna volledig aan elkaar gewaagd. Erwin Prins in een 1 op 1 met de VEM doelman en die weet de bal te pakken. Lykel Sok schiet daarvan op links van afstand op het doel en ziet tot zijn blijdschap de bal door de benen van de UWL doelman gaan 2-1. Daarna grote kansen voor VEM op meer. Herjan van de Pol denkt van dichtbal de bal in het lege doel te kunnen werken, echter een uitgestrekt UWL been weet dat nog te voorkomen. Daarna is het de beurt aan UWL. Een goede kans op de gelijkmaker eindigt op de lat. Het blijft een spannende wedstrijd met nog zo’n 5 minuten op de klok. Waar UWL mee is begonnen eindigt het deze wedstrijd ook. Weer Arie van Prooijen die kans ziet om vrij voor de goal te komen en nu verrast hij de doelman door de benen 2-2. In de laatste minuten nog mogelijkheden voor VEM op de drie punten, maar de kansen worden verprutst en dat mag VEM zichzelf wel kwalijk nemen. Misschien is 2-2 wel de terechte uitslag. Ploegen blijven in de middenmoot met twee punten achterstand op koploper Find MKB.

SNO  –  Dorcas Woudenberg   9 – 3

Voor SNO een belangrijke wedstrijd wil het de aansluiting met de top in de tweede klasse niet verliezen. Dorcas kan bij winst zelfs mede koploper worden. Vanavond een zeer aanvallend SNO en die ploeg Snakt Naar Overwinningen. Vanavond liet het eindelijk eens zien een ploeg te zijn waar rekening mee gehouden dient te worden. Bas Hoogveld opent de score 1-0 en dat is het begin van een doelpuntrijke wedstrijd. Onnodig balverlies achterin stelt Sjaak Termaaten in de gelegenheid om toch wel eenvoudig de 2-0 te scoren. Even later een assist van Termaaten en het is Stefan van Veenendaal die de 3-0 laat aantekenen. Dan lijkt de wedstrijd na 10 minuten gespeeld te zijn, zeker gelet op het zeer matige spel en de matige inzet van de vrienden van Dorcas. Termaaten zelf tilt de stand naar 4-0. Dorcas blijft het speelveld groot houden en speelt daarmee SNO in de kaart. Veel ruimte en combinatiemogelijkheden voor SNO. Dorcas weet een counter te plaatsen en M. Geijtenbeek weet af te ronden 4-1. Hoewel SNO de bovenliggende partij blijft, is het toch Dorcas dat opnieuw door diezelfde Geijtenbeek de 4-2 weet te scoren. Zelf hoeft Geijtenbeek daar niet veel voor te doen. Een SNO verdediger schiet in het strafschopgebied de bal keihard tegen hem. De terugspringende bal ploft vervolgens in het doel. Stefan van Veenendaal krult keurig binnen en het scorebord komt op 5-2. Een dieptepass bereikt N. van Veenendaal en die schuift beheert binnen 6-2. Het gaat er naar uitzien dat Dorcas vanavond een flink pak voor de broek krijgt. Solo van Sjaak Termaaten en via de binnenkant paal 7-2. Evan van Gulik pakt ook nog zijn doelpuntje mee 8-2. Daarna de hattrick van Stefan Veenendaal 9-2. Remco Minjon doet in de slotfase nog iets terug 9-3. Een duidelijke overwinning voor SNO, waarop niets valt af te dingen.

Drieklomp Makelaars (DM)   –   Videofunk Productions (VP)  2 – 4

VP doet in de derde klasse mee voor het kampioenschap en dacht misschien vanavond even makkelijk over het onder aanstaande DM heen te lopen. Die gedachte was op zichzelf wel enigszins gerechtvaardigd, want Samuel Boersen weet eerst door de benen van de doelman de 0-1 binnen te schieten om even later met een punter via de binnenkant van de paal de 0-2  te laten aantekenen. Daarna grote kansen voor de lichtblauwe op meer. Maar DM recht haar rug en weet een onachtzaamheid in de VP verdediging af te straffen. Martin Velthuizen is de doelpuntenmaker 1-2. Als de ijverige Joeri van Appeldoorn de 2-2 scoort is het opeens weer een wedstrijd. Ploegen daarna in evenwicht en VP heeft het moeilijk, is slordig achterin en dat levert kansjes op voor DM. Langzaam weet VP zich echter te hervinden en met nog zo’n tien minuten op de klok begint het druk op de DM verdediging te zetten. DM loert nu op de counter. VP komt vooralsnog niet verder dan een bal op de paal. Met nog vijf minuten op de klok gaat de ploeg nog meer druk zettenen in die fase maak DM wat kostbare foutjes. Heel simpel en slordig balverlies stelt Niels Snijders in staat om de 2-3 te scoren en dat doelpunt mag DM zichzelf verwijten. DM probeert nog aan te zetten, maar moet toezien hoe Niels Snijders in de laatste minuut de 2-4 weet te scoren. VP deelt nu de eerste plaats terwijl DM nog altijd maar één schamel puntje heeft weten te scoren. Het spel van DM geeft echter wel moed voor de toekomst.

Ribhouse Texas (RT) –  Urbanhomes.nl (UH)   4 – 0

Vincent Gijsbertsen had niet veel hoop op een goede afloop nu topscoorder Peter Heuvelink vanavond verstek moet laten gaan. Het dit seizoen verrassend sterk optredende RT kon vanavond gelukkig wel beschikken over de gebroeders Haan en die deden vanavond weer van zich spreken. Vanavond daardoor een wat meer voetballend RT waarbij niet alles gericht was op spits Peter Heuvelink. Ploegen goed aan elkaar gewaagd echter bij RT was het Remco de Haan die met veel inzet en aardige acties voor veel verwarring in de UH defensie zorgde. Uit een scrimmage voor het doel wist hij voor het oog van slechts vier toeschouwers de 1-0 binnen te werken. RT daarna de ploeg die de aanval bleef zoeken en dat probeerde met combinatievoetbal. Remco de Haan uit een solo met de 2-0. Daarna beide ploegen erg slordig en dat maakte de wedstrijd er niet beter op. UH probeerde het wel maar het lukte niet om te scoren. Remco de Haan is absoluut de gevaarlijkste man bij RT. Schiet hij eerst nog een bal op de kruising, even later rond hij weer een solo af en scoort een zuiver hattrick en dus de 3-0. Was de beslissing nog niet gevallen dan zorgt daar Laurens de Haan voor door de eindstand op 4-0 te bepalen. Niels van Dijk nog dicht bij de eretreffer, maar de lat voorkomt dat. RT blijft in de race voor de bovenste plaats. UH is de rode lantaarndrager.

Investra  –   Drukkerij Woudenberg (DW)  2 – 0

Wil Investra blijven meedoen om het kampioenschap in de hoofdklasse dan kan het zich vanavond tegen DW geen puntverlies permitteren. De beginfase is een rustige-/aftastende fase. Na zo’n vijf minuten gaat er bij beide ploegen het gas erop, vooral bij DW. Die ploeg begint fanatiek te spelen maar weet aanvallend niet veel te creëren. Ook de kansen voor Investra zijn op de vingers van een hand te tellen. Zonder geluk vaart niemand wel en ook vanavond laat geluk Investra niet in de steek. Een solo van Bart de Bruijn wordt afgerond met een schot op doel. De bal gaat echter van paal naar paal en de vraag is of het ooit een doelpunt zou zijn geworden als daar bij de tweede paal niet Marnix de Bruin had gestaan. Hij werk met zijn grote teen de bal over de doellijn 1-0. Dan mag DW maximaal twee minuten met een man meer spelen, maar weet dat kansje niet te benutten. Investra wordt veelvuldig vastgezet op eigen helft en moet het van haar gevaarlijke counters hebben. Verdedigend zit de ploeg goed in elkaar en mag verder vertrouwen op een solide spelende doelman, die vanavond door DW niet echt gedwongen wordt tot grootse daden. Ook Investra mag maximaal twee minuten met een man meer spelen en ook dat levert niets op. DW vanavond met veel inzet wat echter niet beloond wordt. Solo van Nathan Veenendaal op links en uit een onmogelijke hoek weet hij de bal achter de DW doelman te schieten 2-0. Daarna leunt Investra op haar betrouwbare verdediging en weet de overwinning tot relatief eenvoudig over de streep te trekken en daarmee voorlopig even de koppositie te pakken. Het is nu wachten wat Heart for Gardens in de wedstrijd na haar gaat doen tegen De Vries & Nell Woudenberg Accountants

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VN)  –  Heart for Gardens (HFG)   11 – 1

Koploper in de hoofdklasse Heart for Gardens trof het vanavond niet tegen een furieus spelend VN. Aangemoedigd door de honderden toeschouwers die de tribunes bevolkten, schoot de ploeg als een raket uit de startblokken en tegen dat geweld was HFG niet bestand. Voor die ploeg goed en wel wakker was stond er al een onoverbrugbare achterstand op het scorebord. De VN mannen dartelden over het veld als jonge meiden en zagen dat bijna elk schot doel trof. Echter toen kwam er opeens een olifant met een lange snuit de zaal binnen en die blies dit sprookje uit.

De realiteit was helaas echter anders.

De wedstrijd begon al met enige vertraging omdat HFG slechts vier spelers op de been kon brengen. Jur van der Heijden werd als gelegenheidsdoelman tussen de palen geposteerd. Keepen is echter wat anders dan voetballen en dat heeft hij ervaren. Toch begon HFG niet slecht aan de wedstrijd. Nieuwe aanwinst bij HFG is Scherpenzeel speler Guido den Daas. De oud Roda ’46 speler zet HFG verrassend op een 0-1 voorsprong. Direct daarna was het Gerwin van Essen die de stand gelijk wist te trekken 1-1. Willem Kalle brengt daarna VN op een 2-1 voorsprong. VN was duidelijk zoekend naar de juiste manier van spelen tegen een verdedigende ploeg van vier man. Als Willem Kalle en Gerwin van Essen de stand naar 4-1 tillen, krijgt de ploeg een beetje door welke tactiek moet worden toegepast. Alexander van de Weerthof, Joost Hazeleger en Gerwin van Essen tillen de stand vervolgens met enige regelmaat naar 7-1. HFG gaat het daarna over een ander boeg gooien. De doelman gaat meevoetballen en dat brengt iets meer balans in de wedstrijd. Gezegd moet worden dat HFG het met vier spelers niet onaardig deed. Willem Kalle puntert de 8-1 en de 10-1 binnen. Daartussen is het Gerwin van Essen nog met de 9-1. De 11-1 weet Van Essen van grote afstand in het lege HFG doel te schieten. Knap van de vijf toeschouwers die de moed hadden om deze eenzijdige wedstrijd te aanschouwen. Op 2 december a.s. kan HFG zich revancheren in een rechtstreeks duel met koploper Investra.

Loading