Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 18 november

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 18 november 2022 gespeelde wedstrijden.

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  –  Vallei Schilders (VS)    3 – 1

Beide ploegen staan in het “rechter rijtje” en om aansluiting te houden met de middenmoot kunnen de punten goed gebruikt worden. Nu al mag voorzichtig vastgesteld worden, dat het titelgevecht in de eerste klasse gaat tussen Garage de jonge Van Dijk en De Greef Diervoerders. Neemt niet weg dat beide ploegen de punten goed kunnen gebruiken om weg te blijven van de onderste plaatsen. Beide ploegen beginnen erg rustig en delen over en weer wat plaagstootje uit. Veel slordigheden in de passing en de opbouw, vooral bij VS en dat wordt na ruim tien minuten afgestraft door Coen Veenendaal 1-0. Direct daarna Rick Nannenberg voor de VS met een hard schot op de lat. W2W stoort in een vroeg stadium de opbouw van VS. In die fase is W2W de bovenliggende partij en scoort fraai via Coen Veenendaal de 2-0. Halverwege de wedstrijd pech voor VS. Een voorzet wordt in het eigen doel gewerkt en daarmee velt VS vermoedelijk het vonnis over zichzelf. W2W technisch met de wat betere spelers. Weet VS een goede counter te plaatsen dan stuit het op een goed spelende doelman Luuk de Kruif. Aan VS kant is Paul Heldoorn de man die het meeste opvalt door zijn werklust en dat wordt beloond. Na een solo weet hij uit een lastige hoek keurig de bal over de uitkomende  W2W doelman te stiften en via de binnenkant van de paal te scoren 3-1. Dat is dan voor VS kennelijk pas het sein om er een flink schepje bovenop te doen. Het zet W2W vast op eigen helft en die ploeg moet nu zwaar in de verdediging. Helaas voor VS gaat de tijd dringen en heeft het vanavond geen mensen die scherp genoeg zijn om doelpunten kunnen maken. Het is te laat begonnen om met lef en durf te spelen en daarom verdiende winst voor W2W. Man van de wedstrijd Coen Veenendaal van W2W.

De Kaasknabbel & Zo (KK)  –   Kok Houtagenturen (KH)  0 – 6

Het zit de KK dit seizoen niet mee. De rode lantaarndrager in de eerste klasse treft het vanavond niet met KH als tegenstander. Prestige? Voormalige KK speler Kevin Oussoren is op een verbeterde aanbieding van KH ingegaan en verdedigt nu de kleuren van KH. De wedstrijd begint direct al fanatieker dan de eerste wedstrijd van de avond. KH moet winnen om haar derde plaats op de ranglijst veilig te stellen. De KK wil graag van de degradatieplaats af en gaat proberen om de eerste punten binnen te halen. Die ambitie wordt snel verstoord. Thijs Holtsingel zet goed door en scoort fraai in de winkelhaak 0-1. KH daarna de bovenliggende partij met enkele 100% kansen om de voorsprong te vergroten. Een KH counter levert een 2 op 1 situatie open Marcel Ruijter scoort 0-2. Kort daarna een prima KH aanval en Kevin Oussoren mag de 0-3 binnenlopen. De wedstrijd wordt daarna wat rommelig. Pieter van de Lagemaat verrast, de overigens goed spelende KK doelman Henry Oussoren, door de benen en dan is de wedstrijd definitief gespeeld 0-4. KK niet bij machte om het KH echt moeilijk te maken. Marcel Ruijter uit een assist van Kevin Oussoren met de 0-5. De KK geeft echter niet op en dat siert de ploeg. Het dwingt doelman Kok van KH tot een fraaie-/katachtige redding, waarmee hij een treffer voorkomt/ Het is voor een doelman altijd prettig om bij een grote voorsprong te proberen de nul te houden. Het eerste woord in deze wedstrijd had Thijs Holtsingel. Hij is geen verdachte maar krijgt vanavond wel het laatste woord. Hard en laag schiet hij de 0-6 binnen. Geen eretreffer voor de KK. In de laatste minuut voorkomt de paal dat. Zo keert de KK ook vanavond met lege handen huiswaarts.

Autobedrijf Frietema (AF)   –   SNO   1 – 6

SNO tovert vanavond weer eens een ander team uit de hoge hoed. Bij winst vanavond kan het aansluiting krijgen bij de bovenste ploegen. AF bij de onderste ploegen en na vanavond wordt ook duidelijk waarom die ploeg daar staat. Vanavond geen AF dat de mouwen opstroopt en er eens vol voor gaat. Helaas inspiratieloos voetbal in een erg traag tempo en met weinig gevaarlijke acties voor het SNO doel. Uit een vrije trap voor SNO wordt de bal breed gelegd en N. van Veenendaal met de openingstreffer 0-1. Daarna zakt het niveau aan beide kanten. Weinig combinaties en aan de kant van AF veel trage balbehandelingen. Uit een vrije trap schiet SNO van afstand hard op de paal. Aan de andere kant Wouter Imminkhuizen met een bal op de lat. Opvallendste speelster aan de kant van SNO is wel Anne Holtsingel. Tactisch spelend en met overzicht! Zij weet de handen van de weinige toeschouwers op elkaar te krijgen door de 0-2 te scoren. Kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats staan. Vreemd genoeg dring AF ook daarna niet echt aan. Een goede SNO counter is voldoende om via Jesse van Ginkel de 0-3 op het scorebord te krijgen. Dat is het sein voor de AF doelman om maar eens een kijkje te gaan nemen bij de middellijn. Dat wordt direct door Stefan van Veenendaal afgestraft. Van grote afstand scoort hij de 0-4. Met een dergelijke actie geeft AF feitelijk te kennen de wedstrijd als verloren te beschouwen? Als SNO weer een vrije trap mag nemen wordt de bal opnieuw prima breed gelegd en ja ja! Anne Holtsingel met een keurige curve 0-5. Opnieuw applaus! De koek is nog niet op. N. van Veenendaal uit een assist van Anne Holtsingel met de 0-6 en dat zou de eindstand worden ware het niet dat Wouter Imminkhuizen in de eindfase de eer voor AF weet te redden 1-6. Vrouw van de wedstrijd Anne Holtsingel.

Dorcas Woudenberg  –  Uwwetloket (UWL)  3 – 5

Dorcas heeft de laatste weken kennelijk goed naar SNO gekeken, want ook zij starten vanavond met een dame in de basis. Helemaal vanuit Harmelen over laten komen Lisan Landman. Dorcas vanavond wel zonder reserves. Beide ploegen maken er vanavond een aardige wedstrijd van. Groots voetbal zeker niet, maar de inzet vergoed veel. UWL doet het dit seizoen vooralsnog goed in de tweede klasse en doet tot op heden mee om het kampioenschap. Dat kan van Dorcas niet gezegd worden. Onze vrienden moeten oppassen om niet in de degradatiezone te geraken. Hendrik Sok opent in deze wedstrijd de score en die speelt bij UWL 0-1. Daarna een solo van Arie van Prooijen en hij vindt de voor het doel vrijstaande Alfred Mulder die binnentikt 0-2. M. Geijtenbeek brengt de spanning weer terug door tegen te scoren 1-3. Een solo van Arie van Prooijen doet de spanning weer teniet 1-3. Gerben Staal daarna, hard en hoog zoals we dat van hem gewend zijn, 1-4. Dorcas blijft de aanval zoeken en met enig succes. Ruben van Vliet met de 2-4. Daarna laat UWL zich terugdringen en Dorcas zoekt naarstig de aansluittreffer, maar moet opnieuw toezien hoe UWL genadeloos toeslaat. Arie van Prooijen begint aan een solo en weet de geheel vrijstaande Alfred Mulder te bereiken. Voor Mulder daarna een koud kunstje om de 2-5 te scoren. Ruben van Vliet maakt de uitslag voor Dorcas nog wat draaglijker en krijgt daarbij hulp van de UWL doelman 3-5. Man van de wedstrijd Arie van Prooijen.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)   –  Sanidrome Hofland (SH) 1 – 6

In de derde klasse gaat het er steeds meer op lijken dat de titelstrijd gaat tussen SH en Videofunk Productions. Ribhouse Texas doet ook mee, maar de vraag is of die ploeg de titelrace wel gaat volhouden. Zeker geen kanshebber voor de titel is VDL. Die ploeg begint heel langzaam af te dalen naar de onderste plaatsen. Vanavond gaat SH die ploeg daarbij een handje helpen. Jordi Hofland opent de score en zet zijn ploeg op 0-1. Direct daarna is het Yannick Scharloo die de score verdubbelt 0-2. SH heel gedreven en fanatiek en heel gevaarlijk, zeker wanneer Jordi Hofland en Yannick Scharloo de aanval zoeken. Een goede SH aanval stelt Jordi Hofland in staat om de 0-3 te scoren. VDL mag daarna maximaal twee minuten met een man meer spelen maar weet daar niet van te profiteren. Als SH weer compleet is scoort Yannick Scharloo hard en laag de 0-4 en dan is de wedstrijd na zo’n twaalf minuten feitelijk al gespeeld. VDL kan tegen het SH geweld nauwelijks een vuist maken. Het probeert het wel maar moet het voornamelijk hebben van afstandsschoten. Daarna een fase van slecht voetbal. Slechte passing en veel overtredingen. AH doelman Sven Timmermans weet met een paar geweldige reddingen een tegentreffer van VDL te voorkomen. Zijn collega aan de andere kant, Lambert de Pater laat ook zien dat hij vanavond niet voor het eerst in het doel staat. Rustig en kalm en met goede reflexen weet hij menig doelpunt te voorkomen. Ook SH mag maximaal twee minuten met een man meer spelen en daar weet de ploeg van te profiteren. Joey van Ginkel wordt bij de tweede paal gevonden en tikt simpel de 0-5 binnen. John Hardeman van VDL schiet van afstand op doel en door een mêlee van benen/spelers rolt de bal zomaar het doel in 1-5. Jordi Hofland met zijn derde en de 1-6 voor SH. Door zijn hattrick hij vanavond de man van de wedstrijd.

Loading