Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 13 januari

Find MKB   –   Van Egdom Metaalbewerking  (VEM)   10 – 0

Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstijd, misschien wel te rustig en dat geldt dan zeker voor Find. Die ploeg laat de bal (te) rustig rondgaan en wacht (te) geduldig haar kansen af. Dat biedt VEM echter wel de mogelijkheid om in de wedstrijd te blijven. Als na een kwartier de wedstrijd wat meer loskomt is het direct, zij het onverwachts, raak. Stan van Riet is de maker van het/zijn eerste doelpunt. Lars van Riet verdubbelt de score met een schot in de korte hoek en dan is Find ineens los. Stan van Riet met twee doelpunten en zijn hattrick tilt de score naar 4-0 en een complete ineenstorting van VEM is het gevolg. Mohamed Bouyglafin met twee snelle doelpunten verhoogt de score naar 6-0. Als Nick Bergsma de 7-0 op het scorebord zet, verzucht de gereedstaande VEM invaller Harco Sok: “een slachting”. VEM probeert tegen te houden maar de ploeg wordt aan alle kanten overlopen. Stan van Riet gaat vrolijk verder met scoren 8-0. Nick Bergsma zet aan voor een solo actie en met succes 9-0. Stan van Riet beëindigt de wedstrijd waarmee hij begonnen was en zet als eindstand de dubbele cijfers op het scorebord 10-0. Door dit resultaat maakt Find ineens een mooie sprong omhoog op de ranglijst en doet die ploeg weer volop mee om het kampioenschap. Het begint leuk te worden in de tweede klasse!

Dorcas Woudenberg   –  Fleur en Flora (F&F)   3 – 3

Begon de eerste wedstrijd vanavond erg rustig, Dorcas en F&F maken er direct een wedstrijd van, wat voor het publiek aantrekkelijk is om naar te kijken. Al na twee minuten opent M. Geijtenbeek met een tegendraads schot de score voor de vrienden van Dorcas 1-0. Beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en dat evenwicht wordt uitgedrukt in de gelijkmaker van de voet van Kevin van Nieuw-Amerongen 1-1. Daarna een sterke F&F periode en in die fase komt de ploeg ook op voorsprong. De bal wordt na een afgeslagen aanval binnen gekogeld door Kevin van Nieuw-Amerongen 1-2. Dorcas daarna met twee goede kansen op de gelijkmaker. Sander van Vliet met de kans op de 1-3 voor F&F maar hij schiet alleen voor de keeper naast. Beide ploegen blijven in hoog tempo spelen, met over en weer kansen op doelpunten. Ook in deze wedstrijd een speler met een hattrick, te weten Kevin van Nieuw- Amerongen. Als hij F&F op 1-3 zet lijkt de wedstrijd gespeeld, zeker wanneer hij even later de 1-4 kan scoren, maar de paal staat die treffer in de weg. Micha van der Mijl verrast F&F doelman Willen van den Pol met een niet al te hard schot en de spanning is terug 2-3. Doelman Van den Pol moet na die aansluittreffer flink aan de bak. Kennelijk heeft hij zijn Nieuwjaars duik voor in de zaal bewaard want met kunst en vliegwerk weet hij tot aan de vrije trap van Dorcas, de gelijkmaker te voorkomen. Ruben van Vliet posteert zich achter de bal en schiet vervolgens onberispelijk binnen 3-3. Dat wordt de terechte eindstand van deze wedstrijd. Met dank aan de spelers!

Sanidrõme Hofland (SH)  –  Drieklomp Makelaars  (DM)  5 – 0

In deze derde klasse wedstrijd was het DM dat tegen koploper SH aantrad zonder reserves. Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd en de eerste fase was er een van aftasten met af en toe een speldenprikje van beide kanten. Naar mate de wedstrijd vordert is het SH dat wat meer overwicht krijgt. De ploeg heeft de reservebank maximaal gevuld en kan zodoende naar hartenlust wisselen. Een speler van SH die er vanavond wel zin in heeft is de ijverige Yannick Scharloo. Na een korte solo prikt hij de openingsgoal binnen 1-0. Wedstrijd daarna helaas niet spectaculair. DM probeert het wel, maar de aanvallen zijn te traag en te voorspelbaar. Als op rechts Yannick Scharloo doorbreekt weet hij met een flitsende voetbeweging de bal achter de DM doelman te schieten 2-0. Ook na dit doelpunt kabbelt de wedstrijd gezapig voort. De neutrale toeschouwer krijgt het idee dat de meeste spelers deze wedstrijd min of meer zien als een verplichting. Heel opmerkelijk! Jordi Hofland vanavond ook niet opvallend, maar wel met een doelpunt 3-0. Ook na deze treffer blijft de wedstrijd een matig gehalte houden. DM krijgt als eventuele mogelijkheid nog wat vrije trappen toegewezen die door Hans Henzen op een wijze genomen worden die we niet van hem gewend zijn. Geen pit en felheid in de schoten. Prutswerk in de verdediging van DM wordt door Yannick Scharloo eenvoudig afgestraft en ook in deze wedstrijd een speler met een hattrick 4-0. In de eindfase dan eindelijk een prima SH aanval over meerdere schijven met als eindstation Sven Timmermans. Hij zet de 5-0 eindstand op het scorebord. Eenvoudige overwinning voor de koploper dat met Videofunk Productions gaat strijden om het kampioenschap. Op 17 februari treffen beide ploegen elkaar. Zet die datum in uw agenda!

Urbanhomes.nl   –   FruitSecurity Holland  (FSH)  3  – 3

Beiden ploegen doen zeker niet mee om de promotieplaatsen in de derde klasse. Niels van Dijk zet met een lage schuiver Urbanhomes snel op een 1-0 voorsprong. Een wedstrijd tussen twee jonge ploegen met een veteraan in hun midden en die laat vanavond de jonkies zien hoe je een aanval moet opzetten om vervolgens zelf af te maken. Barry Koot met de 2-0. FSH heeft geen veteraan in haar gelederen, maar wel Bart Schimmel en die valt in die ploeg en ook in de wedstrijd in positieve zin op. Fysiek sterk en een aardig schot in de benen. Hij zorgt voor de aansluittreffer 2-1. Direct daarna speelt hij zich keurig vrij en met een hard schot zorgt hij voor de 2-2. De wedstrijd is helaas niet van een al te hoog niveau, maar spanning en inzet maken dat meer dan goed. Bart Schimmel dicht bij de voorsprong voor FSH. Twee keer voorkomt het houtwerk dat. De wedstrijd wordt gaandeweg wat rommeliger. Er worden veel overtredingen gemaakt en dat levert FSH twee maal een man meer situatie op die ze echter niet weten te benutten. Niels van Dijk lijkt met zijn doelpunt de wedstrijd in het voordeel van Urbanhomes te beslissen 3-2. In de absolute eindfase toch nog de terechte gelijkmaker voor FSH. Van Loon met een droog maar wel houdbaar schot, laat de 3-3 als eindstand noteren en dat is precies de uitslag die deze wedstrijd verdient. Ook hier met dank aan de spelers voor hun inzet!

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VN)  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     3 – 1

In de hoofdklasse kan DW de punten goed gebruiken en dat moet vanavond dan maar gebeuren tegen middenmoter VN. Het zit DW echter in de beginfase niet mee. Een afstandsschot van Joost Hazeleger wordt door alles en iedereen gemist, maar mist niet het doel 1-0. Kort daarna is het Michel van de Lagemaat die bijna de 2-0 laat aantekenen maar DW wordt gered door de lat. Toch komt die 2-0 er wel. Uit een goede aanval is het Joost Hazelager die de bal in het lege doel weet te deponeren en zo loopt DW al binnen acht minuten achter de feiten aan. Wat voetbal betreft doet de ploeg zeker niet onder voor VN, echter die voetballen veel directer en doelgerichter. DW combineert leuk tot aan het strafschopgebied en dan loopt het tegen de VN verdediging aan die vanavond goed en compact staat opgesteld. Vooralsnog voor DW bijna geen doorkomen aan. Marvin Steenbeek ziet wel kans om zich door de VN verdediging heen te wurmen en alleen voor de VN doelman doet hij wat hij niet moet doen, tegen de doelman opschieten. Dan een goede aanval van VN en het is Joost Hazeleger die het overzicht houdt en zijn assist is prima op maat voor Michel van de Lagemaat, die hard en hoog de 3-0 binnenschiet. VN vanavond bij (aanvallende) vlagen wel de bovenliggende partij. Van een man meer situatie maakt DW dankbaar gebruik via Rutger de Haan. Hij scoort de 3-1 en dat maakt de wedstrijd een klein beetje spannend. VN zet na die goal direct druk op de DW verdediging en dat geeft ruimte voor DW. Stijnvoort met en zeer grote kans op de aansluitingstreffer, maar hij mist. Het grote verschil vanavond is dat DW de kansen die het toch wel krijgt niet weet te benutten. VN doet dat wel. Het krijgt in de eindfase ook nog een overtal situatie, maar weet daarvan niet te profiteren. Verdiende overwinning voor de VN mannen.

Bouwbedrijf Morren B.V.  –  Sportcafé de Camp (SDC)   4 – 4

Beide hoofdklasser maakten er in de slotwedstrijd van de avond een redelijk spannende en spectaculaire wedstrijd van. Wat voetbal betreft was SDC de wel wat betere ploeg alleen ze had vanavond in Morren een tegenstander die aanvallend dodelijk effectief was. Morren begon de wedstrijd wat slordig. Door omstandigheden moes er in de eerste minuten een veldspeler op doel staan en die kreeg in die periode al een doelpunt van Aron de Vries om de oren 0-1. SDC zet daarna flink druk op de Morren verdediging en met succes. Marc van Ginkel hard en hoog met de 0-2. Dan lijkt Morren rijp voor een flink pak voor de broek. De realiteit is echter anders. SDC neemt haar verdedigende taken niet goed waar. Een counter van Morren is via Julian Lith goed voor de aansluitingstreffer 1-2. Lith is vanavond een plaag voor de SDC verdediging. Hij weet op prima wijze de 2-2 binnen te frommelen. Een flinke tegenvaller voor SDC. Er ontstaat daarna een leuke wedstrijd met een zeer aanvallend SDC. Het is Mahonga die voor SDC eerst op de lat schiet maar even later wel de 2-3 laat aantekenen. Daarna grote kansen voor SDC op meer, maar de verdediging van Morren, inclusief doelman, weten met kunst en vliegwerk erger te voorkomen. Knullig uitverdedigen van Morren stelt M. Jonker in staat om zijn ploeg op een mogelijk beslissende 2-4 voorsprong te zetten. Morren recht echter haar rug in de persoon van Julian Lith. Zijn solo is goed voor de 3-4 wanneer hij de bal door de benen van de SDC doelman weet te werken. Ook in deze wedstrijd een speler met een hattrick. Bij SDC ontstaat wel enige onzekerheid en onrust en daar maakt Cor Broekhuizen gretig gebruik van. Zijn “rollertje” verdwijnt pardoes in het SDC doel en de 4-4 is een feit. Met nog een dikke minuut op de klok gaat SDC vol in de aanval. Puntverlies in de strijd om het kampioenschap kan fataal zijn. Die laatste minuut levert spectaculaire momenten op voor het Morren doel, maar doelman Henri van der Wind weet met goede reddingen een punt voor zijn ploeg veilig te stellen.

Loading