Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

VERSLAGEN VRIJDAG 20 JANUARI

Moestas   – WHAT2WEAR bij Gea  (W2W)    1 – 9

Vielen er vorige week in de eerste wedstrijd tien doelpunten, vanavond in de eerste wedstrijd deden beide ploegen daar niet voor onder, zij het dat de verdeling iets anders werd. Vanavond in de eerste klasse de jonkies van middenmoter W2W tegen de veteranen van het op een degradatieplaats staande Moestas. W2W begon redelijk fanatiek aan de wedstrijd en Moestas doelman Breunie Budding kon direct vol aan de bak en dat zou het merendeel van de wedstrijd zo blijven. Zijn goede optreden vanavond voorkwam een monsteruitslag. Gerco van Dijk uit de eerste beste counter van Moestas dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot schampte de buitenkant van de paal. De volgende Moestas counter was raak, Rogier Voogt weet tegen de verhouding in de 1-0 te scoren, waarmee Moestas vanavond direct al haar kruid verschoten heeft. Jammer voor de wedstrijd en de neutrale toeschouwer. W2W zet een tandje bij en zet Moestas grote delen van de wedstrijd vast op eigen helft. Van enige verwarring in de Moestas defensie over het wel of niet terugspelen op de doelman, profiteert Jesse Cozijnsen. Hij schiet de 1-1 binnen. Jaap de Ronde verzuimt daarna Moestas op voorsprong te zetten. Als even later Milan van Nieuw-Amerongen via een tegenstander W2W wel aan de leiding brengt is het met Moestas gedaan. Coen Veenendaal krult na een afgeslagen Moestas aanval prachtig de 1-3 binnen. Mocht Moestas nog in een goed resultaat geloven, M. Radstaake maak aan die illusie een eind door hard de 1-4 binnen te schieten. Nog zestien zware minuten voor Moestas te gaan. Coen Veenendaal laat met een prachtig stiftje de 1-5 noteren. Bij Moestas raakt de fut op en wordt het rommelig achterin. Coen Veenendaal met zijn derde (hattrick) en de 1-6 voor W2W. Geen mogelijkheden meer voor Moestas? Jawel. Rogier Voogt komt alleen voor doelman Luuk de Kruif die tot tweemaal toe zijn inzet weet te keren. M. Radstaake weet nog tweemaal het net te vinden door de 1-7 en 1-9 te scoren. Tussendoor nog de 1-8 van de voet van Stefan van Dieten. W2W neemt nu flink afstand van de onderste plaatsen. Voor Moestas begint de situatie zorgelijk te worden. Samen met de Kaasknabbel staat de ploeg stijf op een degradatieplaats.

Autorijschool Geijtenbeek (AG)   – De Greef Diervoeders   3 – 7

Beide middenmoters in de eerste klasse beginnen enthousiast aan de wedstrijd in de wetenschap dat bij winst een aansluiting komt bij (promotie)plaats twee. Beide ploegen op respectabele afstand van de ongeslagen koploper en kampioenskandidaat nummer één Garage de jonge Van Dijk. AG vanavond met de fam. Koudijs in haar geleden en dat is niet verwonderlijk gelet op de temperatuur buiten. Dennis en Erwin Koudijs zijn bij temperaturen rondom het vriespunt kennelijk goed in hun element, want binnen vier minuten zetten zij AG  op een 2-0 voorsprong. Dat is een fikse tegenvaller voor het nog altijd ambitieuze De Greef, dat vooralsnog met Kok Houtagenturen strijdt om plaats twee. Naar maten de wedstrijd vordert, hervindt De Greef zich en de ploeg komt steeds beter in de wedstrijd. De aansluittreffer komt van de voet van Mattijs Blok en deze speler is vanavond, samen met T. Blok, een blok aan het been van AG. Uit de draai weet hij wat later de verdiende gelijkmaker te scoren 2-2. Als kort daarna de AG doelman een voorzet uit de handen laat glippen staat hij op de goede plaats om met zijn hattrick De Greef op een 2-3 voorsprong te zetten. Daarna is De Greef wat voetbal betreft wel de bovenliggende partij. Het heeft net wat meer spelers die individueel wat beter zijn dan die van AG. Zo’n speler is Elwin Vermeulen. Slimme voetballer met voldoende overzicht en scorende kwaliteiten. Uit een moeilijke hoek prikt hij de 2-4 binnen. De Greef daarna de bovenliggende partij. De ploeg is feller, sneller, technischer en beter in de combinatie omdat spelers telkens de vrije ruimte zoeken. Sporadisch een goede kans voor AG maar dan zit het de ploeg niet mee omdat het houtwerk de aansluittreffer voorkomt. Jeroen Koudijs met kansjes om tot scoren te komen, maar hij heeft vanavond geen geluk met zijn doelpogingen. Grootste kans voor AG wanneer de ploeg een strafschop krijgt. Frank Ariens schiet bijna de bovenlat doormidden, maar scoort niet. Dat doet wel Dennis Koudijs. Hij is vanavond bij AG feitelijk de enige gevaarlijkste aanvaller en hij weet uit een lastige positie de 3-4 binnen te schieten. Dan mag AG weer wat hopen op een goed resultaat, maar Elwin Vermeulen schiet uit een vrije trap die hoop simpel aan diggelen. Langs de verkeerd opgestelde muur of opgestelde doelman? slaat de bal binnen 3-5. T. Blok maakt in de eindfase aan alle onzekerheid een eind door met twee treffers de 3-7 eindstand op het scorebord te zetten. Belangrijke winst voor De Greef dat daardoor in de sub top blijft meedraaien.

Arpentus   –  Autobedrijf Frietema (AF)  1 – 1

Grote vraag vooraf aan deze wedstrijd was wel hoe gaat het bijna onderaanstaande AF zich verweren tegen de koploper in de tweede klasse Arpentus. De ploeg begint vanavond in ieder geval uit een ander vaatje te tappen dan wat we de laatste wedstrijd gezien hebben. Feller in de duels en met meer inzet en daardoor ontstaat er een leuke en spannende wedstrijd en dat is iets wat we graag meer zouden zien. Na zes minuten is het echter wel Arpentus dat via de goed spelende Lars Donker fraai aan de leiding komt 0-1. In de fase daarna Arpentus aanvallend wel de bovenliggende partij, echter de ploeg mist vanavond scherpte om haar aanvallen doeltreffend af te ronden. In die fase sporadisch kansen voor AF maar het zijn wel de beste kansen in de wedstrijd. De ploeg heeft het vizier niet op scherp staan en doet zichzelf daarmee in die fase te kort. Kees Frietema is de man die uit een counter de bal onder de Arpentus doelman door weet te schieten en de 1-1 is een feit. Daarna een heerlijk spannend duel met over een weer mogelijkheden op een doelpunt. M. Glas van AF dicht bij de verrassende voorsprong, maar zijn schot eindigt op de kruising. In de allerlaatste minuten zet Arpentus nog eens aan om toch nog de volle buit uit deze wedstrijd te slepen. Aron Veenendaal met een hard laag schot via binnenkant paal in de handen van de doelman. Dat was het laatste wapenfeit van Arpentus dat vanavond kostbare punten laat liggen tegen een AF dat vanavond heeft laten zien te kunnen en ook te willen voetballen.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)   –   SNO    0 -1

SNO vanavond weer in een andere samenstelling en nu tegen middenmoter VEM. Door het puntverlies van Arpentus kan SNO vanavond bij winst goede zaken doen wat betreft de strijd om de eerste plaats in de tweede klasse. Middenmoter VEM kan de punten ook goed gebruiken wil de ploeg niet afzakken naar de onderste plaatsen. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd. Of dat nu komt doordat SNO niet in grootste doen is of dat VEM wat boven haar niveau uitstijgt. Het antwoord laten we maar in het midden. In ieder geval geen hoogstaand maar wel levendig duel. Doordat het spannend blijft is het een wedstrijd leuk om naar te kijken. Zo staat er halverwege de wedstrijd nog altijd de brilstand op het scorebord. Echte grote-/uitgespeelde kansen zijn er niet en de vraag is dan ook wie gaat de score openen= Met nog een dik kwartier op de klok zet SNO een tandje bij en zet veel druk naar voren. Dat geeft de VEM aanval kansen op de counter. Mogelijkheid voor VEM uit een vrije trap, maar die wordt hard overgeschoten. Wedstrijd wordt, naarmate het einde nadert met de minuut spannender. Wie heeft haar zenuwen het beste in bedwang? De wedstrijd zit feitelijk te wachten op een onverwachts doelpunt en die krijgt het ook. Jesse van Ginkel in de eindfase met een plotseling afstandsschot dat doel treft 0-1. In de chaotische fase daarna zet VEM alles op alles om nog tot een gelijkmaker te komen, maar is te gehaast en slordig in de combinatie. SNO weet feitelijk de overwinning eenvoudig over de streep te trekken en mag, als neutrale toeschouwer, gesteld worden dat de gelukkigste ploeg deze wedstrijd gewonnen heeft.

Ribhouse Texas (RT)  –   Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  1 – 2

In de derde klasse staan deze ploegen niet op de promotieplaatsen. De titelstrijd in die klasse gaat tussen Sanidrome Hofland en Videofunk Productions. RT en VDL spelen altijd met veel inzet en ook de wil om te winnen is altijd aanwezig. Vanavond echter een rustig begin en over en weer worden wat speldenprikjes uitgedeeld. Martijn de Haan en Peter Heuvelink zijn bij RT de gevaarlijkste aanvallers. Eerstgenoemde is dicht bij de openingstreffer, maar alleen voor VDL doelman Lambert de Pater schiet hij naast. Als Tonny van Keulen van VDL op rechts goed doorgaat en een prima assist op Michel Hardeman kan geven, kan deze vrij simpel de bal in het lege doel tikken 0-1. VDL daarna dicht bij de dubbele voorsprong maar de RT doelman weet met een uiterst krachtsinspanning de bal nog net voor de doellijn met de hand te keren. Na het openingsdoelpunt ontstaat er een wat rommelige wedstrijd. RT trekt veelvuldig ten aanval maar echt uitgesproken kansen krijgt het niet. Het is Peter Heuvelink die het maar eens met een hard laag schot probeert en dat schot is te machtig voor doelman De Pater 1-1. Kort daarna opnieuw Heuvelink met een hard schot maar nu krijgt doelman De Pater hulp van de paal. Niet te voorspellen is wie deze wedstrijd gaat winnen. Wedstrijd is volledig in evenwicht en dan gaat het er naar uitzien dat de ploeg die nog weet te scoren de winst gaat pakken. Op het scheiden van de markt is het VDL dat een prima aanval opzet en de voor het doel staande Tonny van Keulen weet te vinden die hoog binnenschiet 1-2. Met nog een minuut op de klok probeert RT nog een puntje uit het vuur te slepen, maar VDL houdt de deur op slot en kan drie punten aan haar totaal toevoegen, waarmee het zich in de middenmoot vestigt.

Drieklomp Makelaars (DM)   –  Urbanhomes.nl   1 – 1

De jonge ploeg van Urbanhomes is een ploeg in opbouw. Er zit voldoende (aanvallend) voetbal in de ploeg echter nog geen balans. Aanvallend wordt er te weinig gescoord en men krijgt te veel doelpunten tegen. Dat moet door meer (speel)ervaring groeien, maar er zit zeker rek in deze ploeg. Jonge ploegen in de derde klasse ontwikkelen zich veelal na een paar seizoenen om daarna een treetje hoger te gaan spelen. In de beginfase zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. DM met veel inzet en direct naar voren gericht. Urbanhomes zoekt het meer in de combinatie die tot aan de rand van het strafschopgebied prima gaat, maar de afwerking mist. Over en weer zijn de aanvallen te voorspelbaar. Dat maakt dat het helaas geen spectaculaire wedstrijd wordt en weinig kijkgenot biedt. Daarom slechts vier toeschouwers op de tribune. De brilstand blijft lang op het scorebord staan. Het siert Urbanhomes dat het in de eindfase toch voor de winst wil gaan. Dat betekent achterin één op één spelen en voorin hoog druk zetten op de DM verdediging. De ploeg wordt daarvoor beloond. Het is Chris van Ravenhorst die met nog zo’n drie minuten op de klok de 0-1 weet te scoren en mogelijk daarmee de overwinning voor Urbanhomes realiseert, echter in de absolute eindfase slaat het noodlot voor de jeugdige ploeg toe. Onbezonnenheid zullen we maar denken. DM mag in de eindfase, na een overtreding, met een man meer spelen. De toegewezen vrije trap wordt door de gevaarlijkste DM aanvaller Joeri van Appeldoorn hard binnengeschoten 1-1. Teleurstellend voor Urbanhomes maar objectief gezien de juiste uitslag voor deze wedstrijd.

Loading