Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 10 februari

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)   –  Autobedrijf Frietema (AF)      2 – 4

Beide ploegen zijn geen hoogvliegers in de tweede klasse. AF heeft bij winst weer zicht op de middenmoot. Wint VEM dan lijkt het alsof de ploeg ineens een flinke sprong naar boven kan maken, maar schijn bedriegt. VEM heeft ten opzichte van de andere middenmoters veel meer wedstrijden gespeeld. Het begin van deze wedstrijd is gezapig maar wel een VEM, wat we van die ploeg gewend zijn, wat meer directer naar voren voetballend. Aanvallen breekt het echter vooralsnog geen potten in die beginfase. AF, vanavond zonder reserves, kijkt rustig de kat uit de boom en weegt haar kansen. De man die vanavond het grote verschil maakt is AF speler Marwin Glas. In de eerste beste AF aanval is hij de man die doeltreffend afrond 0-1. Red Bull geeft je vleugels, maar zijn doelpunt geeft AF wat vleugels. De aanval wordt ineens frequenter door AF gezocht. Wouter Imminkhuizen dicht bij de tweede AF treffer. De VEM doelman redt knap met de voet. Slecht wegwerken van een hoge bal door de AF verdediging wordt knap afgestraft door Symon Blankenstijn. Hij schiet de gelijkmaker op het scorebord. Kort daarna AF bijna weer op voorsprong, echter de bal gaat via paal en paal uit het doel. Vervolgens Herman van de Bosch voor VEM met de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar alleen voor de AF doelman mist hij volledig. AF mag maximaal twee minuten met een man meer spelen, maar weet dit buitenkansje niet te benutten. Het derde doelpunt in deze wegstrijd volgt uit een goede VEM counter. Herjan van de Pol schiet de 2-1 binnen en even later bijna de 3-1, maar hij faalt alleen voor de doelman. Dat doet niet Wouter Imminkhuizen. Hij punter de 2-2 binnen en geeft daarmee het startsein voor een wat aantrekkelijker duel. Een prima solo van Marwin Glas en met een eenvoudige voet-/schijnbeweging weet hij de 2-3 te scoren. Met nog zo’n vijf minuten op de klok is het aan VEM om aanvallend wat te laten zien. Echter in de eindfase speelt AF de wedstrijd slim uit. Is het Wouter Imminkhuizen die de kans op 2-4 laat liggen omdat de VEM doelman prima redt, Marwin Glas maakt zijn hattrick compleet en schiet AF naar de 2-4 winst. Een verdiende overwinning voor de meest slimste en aanvallend ook gevaarlijkste ploeg. Met dank aan Marvin Glas.

Fleur en Flora  –  Arpentus  0 – 5 (reglementair).

Het in de tweede klasse stijf onderaan staande F&F liet (moest) de tweede wedstrijd vanavond aan zich laten voorbijgaan. Dat betekent drie puntjes erbij voor koploper Arpentus. De eindstrijd in die klasse kan overigens nog een spannende zaak worden. Maar liefst vier ploegen, te weten SNO, Uwwetloket en Find MKB, strijden met Arpentus om het kampioenschap c.q. plaats twee. Die plaats biedt kans op promotie. Hopelijk gaan we leuke-/spannende wedstrijden tegemoet zien.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VDL)   2 – 1

In deze eerste wedstrijd vanavond in de derde klasse zit na het eerste fluitsignaal de vaart er direct goed in. VDL in de beginfase de wat gevaarlijkere ploeg maar van echte uitgespeelde kansen is geen sprake. Tonny van Keulen probeert het daarom maar eens met een afstandsschot wat door de DM doelman niet helemaal goed verwerkt wordt met als gevolg dat de bal net voor of op de doellijn? blijft liggen. John Hardeman staat er echter dicht genoeg bij om binnen te schieten 0-1. Coen Leenstra daarna voor DM bijna met de gelijkmaker. In een duel met de VDL doelman moet hij zijn meerdere in die doelman erkennen. DM in die periode de ploeg met de meeste druk naar voren. De DM doelman weet met een assist Coen Leenstra alleen voor de VDL doelman te zetten en deze laatste kan niet voorkomen dat Leenstra de 1-1 binnenschuift. Daarna wordt de wedstrijd wat steviger/harder met als gevolg dat beide ploegen een speler met geel naar de kant zien gaan. In de vier tegen vier wedstrijd is het DM dat via Martin Velthuizen op voorsprong weet te komen 2-1. In de eindfase zet VDL nog alles op alles om tot de gelijkmaker te komen, maar DM houdt de deur achterin goed dicht en weet de drie punten over de streep te trekken. Door deze overwinning krijgt DM weer wat zicht op de middenmoot.

FruitSecurity Holland (FH) –  Ribhouse Texas  (RT)  6  –  4 

Voor RT kan de avond al bijna niet meer stuk. Het zet voor deze wedstrijd de fam. Haan op het wedstrijdformulier en men hoopt dat daarmee succes verzekerd is. Helaas vanavond niet het RT met de vechtersmentaliteit die we eerder dit seizoen hebben gezien. Laurens de Haan weet in de beginfase de 0-1 voor RT binnen te frommelen. Bart Schimmel van FH brengt met een hard afstandsschot de ploegen weer op gelijke hoogte 1-1. Slordig balverlies stelt FH in staat om de 1-2 combinatie aan te gaan en Bart Schimmel zet zijn ploeg op voorsprong 2-1. Als Joost van den Bunt met een mooi afstandsschot via de binnenkant van de paal de 3-1 laat aantekenen gaat het er somber uitzien voor de mannen van RT, echter RT recht haar rug en komt sterk terug. Is het Peter Heuvelink die zijn knal op doel knap gestopt ziet worden door de FH doelman, even later moet die doelman capituleren op een RT counter. Remco de Haan kan de aansluittreffer binnentikken. Peter Heuvelink mag een vrije trap nemen en schiet keurig de gelijkmaker binnen 3-3. Het was en blijft een levendige wedstrijd. Beide ploegen gaan voluit, soms iets te ver. Joost van den Bunt ontvangt in het strafschopgebied de bal, kapt en draait een paar keer en schiet vervolgens onberispelijk binnen 4-3. Bart Schimmel daarna met zijn derde en de 5-3 voor FH. RT mag daarna maximaal twee minuten met een man meer spelen maar weet dat kansje niet te benutten. In de eindfase een rode kaart voor een FH speler (2 keer geel). Voordeel voor RT en Peter Heuvelink maakt de wedstrijd in de laatste minuten nog even spannend 5-4. Liam Bisschops maakt voor zijn ploeg aan alle onzekerheden een eind en zet de 6-4 eindstand op het scorebord. Een verdiende overwinning voor FH met in de ploeg een paar spelers die zich soms even niet kunnen beheersen. De jonkheid zullen we maar denken.

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (V&N) –  Sportcafé De Camp (SDC)   1  -3

In de hoofdklasse kan SDC in de race om het kampioenschap zich eigenlijk geen puntverlies permitteren. Voor welgeteld vier toeschouwers probeert SDC (Sterk Door Combinatie) V&N vast te zetten op eigen helft. Dat lukt gedeeltelijk. De ploeg heeft wat meer balbezit combineert veelvuldig maar dit alles leidt nog niet tot uitgespeelde kansen. Over en weer wat speldenprikken en zo staat er na tien minuten nog altijd de brilstand op het scorebord. Daarna ontstaat er een licht veldoverwicht voor SDC. V&N beperkt zich tot countervoetbal. Verder heeft V&N vanavond geluk en pech. Geluk omdat SDC grote moeite heeft met het maken van doelpunten uit een combinatie of counter. Pech omdat SDC vanavond effectief weet te scoren uit dode momenten. Uit een listig genomen vrije trap is het Marc van Ginkel die in tweede instantie de bal achter de V&N doelman weet te werken 0-1. V&N begint na die tegentreffer een klein offensief maar een doelpunt levert dat vooralsnog niet op. SDC houdt de gelederen nog even goed gesloten en wacht rustig haar kansen af. Willem Kalle begint op links aan een succesvolle solo en weet de bal voor het doel te brengen waar de instormende Joost Hazeleger hard en hoog weet binnen te schieten 1-1. Dan opnieuw een vrije trap voor SDC. Dennis van Ee ziet het gaatje en schiet snoeihard in de winkelhaak 1-2. V&N daarna de ploeg die met veel inzet probeert de gelijkmaker te scoren maar voetballend wat te kort komt. Willem en Peter Kalle hebben vanavond het vizier niet op scherp staan terwijl veel aanvallen stuklopen op de SDC defensie. SDC in die periode gevaarlijker in de counter en het is Dennis van Ee die in de eindfase deze wedstrijd in het slot gooit door de 1-3 te scoren.

Drukkerij Woudenberg  (DW)  –  Heart for Gardens (HFG)   4  – 6

HFG vanavond niet alleen met twee verrassende maar ook met twee beslissende namen in haar gelederen Tom en Nick de Greef. Personele problemen maakte het noodzakelijk om hen voor de wedstrijd tegen het altijd lastige DW op te roepen. Zo konden de Greefjes vanavond vast wat warm draaien voor de wedstrijd v.v. Jonathan en hun ploeg v.v. Woudenberg (eindstand 2-5 met o.a.  doelpunten van Tom en Nick de Greef) die een dag later gespeeld zou worden. Vanavond is het Tom de Greef die na ongeveer een minuut de 0-1 op het scorebord zet. Binnen drie minuten is het Nick de Greef die de 0-2 laat aantekenen. DW kan daar vooralsnog niet veel tegenover zetten en moet het hebben van counters waarin Tim Prins veelvuldig een opvallende rol in speelt. Hij is snel, behendig en weet alleen voor de HFG doelman te komen om vervolgens af te ronden 1-2. Joey Hendriks met een droge knal voor de 1-3, waarbij het uitzicht van de DW doelman door de vele spelers voor hem werd belemmerd. Succesvolle uitbraak van DW en Tim Prins rondt keurig af 2-3. Hoewel HFG voetballend de wat betere ploeg is blijft het spannend. Tim Prins heeft zijn avond want met een hattrick is hij de man die de ploegen op gelijke hoogte weet te brengen 3-3. Dan een karakteristieke actie van Tom de Greef. Uitwijken naar rechts en tegendraads inschieten en met succes 3-4. DW zet daarna een tandje bij en wil kosten wat het kost de gelijkmaker scoren. Daar is het heel dicht bij wanneer de bal op de kruising belandt. Tom de Greef vergroot de marge weer en scoort de 3-5 en dan lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar DW geeft niet op en weet de spanning nog even terug te brengen. Marvin Steenbeek scoort 4-5 waarna DW nog dicht bij de gelijkmaker is wanneer de bal op de binnenkant van de paal wordt geschoten, maar niet in het doel gaat. Dan mag HFG nog een vrije trap nemen en Tom de Greef maakt met zijn vierde doelpunt en de 4-6 een einde aan alle speculaties. HFG mag Tom de Greef wel heel erg dankbaar zijn anders had het vanavond wel eens heel anders kunnen aflopen. Door deze overwinning is HFG weer terug in de race om de titel in de hoofdklasse.

Loading