Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen 24 februari 2023

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  –  Investra      2 – 0

In de eerste hoofdklasse wedstrijd van vanavond had MMS nog wat goed te maken tegen koploper Investra, voor de eerder dit seizoen geleden 6-2 nederlaag. Investra kampt al enige tijd met een aanvallers probleem en dat was vanavond ook weer goed te merken. Was de beginfase nog wat aftastend, naarmate de wedstrijd vorderde zette MMS Investra regelmatig vast op eigen helft. Dat is voor Investra geen probleem want verdedigend is de ploeg, onder aanvoering van doelman Peter Siereveld een lastig te bespelen ploeg. Investra hield het veld vanavond erg groot en speelde de traditionele Hollandse speelwijze, dus veel op over de vleugels met veel breedtepasses. Die speelwijze was koren op de molen van MMS. Veel balonderscheppingen voor de ploeg met spelers die heel snel kunnen counteren. Dat leverde al snel een 1 op 1 situatie op voor MMS, maar die kans werd niet benut en dat was vanavond bij Molenbeek een beetje het manco. Veel kansen uit counters na slordig balverlies van Investra, maar het vizier stond voorin niet op scherp. Wel bij Jacco Kemp, vanavond heel ijverig, behendig en doeltreffend. Hard en hoog opende hij de score in deze wedstrijd 1-0. Investra zet daar niet veel tegenover. Het blijft vooralsnog bij een mogelijkheid voor Herman Balfoort, die uit een assist van Marnix de Bruin dicht bij de gelijkmaker is. MMS krijgt een handvol kansen omdat Investra veel slordig balverlies lijdt. Jacco Kemp legt een Investra verdediger in de luren en schiet keurig de 2-0 binnen. Investra zet daarna wel een tandje bij, maar dat levert slechts één grote kans op voor Bart de Bruijn die van heel dichtbij tegen de keeper aan schiet. MMS feller, technischer en ook sneller, blijft druk zetten op de Investra verdediging dat vanavond eigenlijk een kansloze wedstrijd speelde tegen een ook niet echt veel sterker MMS maar wel een slimmer MMS. Een verdiende nederlaag voor de koploper die de volgende wedstrijd dient aan te treden tegen Sportcafé de Camp en zich in de strijd om het kampioenschap geen puntenverlies meer kan permitteren. MMS heeft door de overwinning weer een aansluiting bij de top in de hoofdklasse.

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA)  –  Bouwbedrijf Morren B.V.    3 – 3

VNA heeft mogelijk vanavond van rode lantaarndrager Morren niet veel te vrezen getuige de uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd (6-1). De VNA mannen nemen al heel snel via Joost Hazeleger een 1-0 voorsprong en proberen daarna zo snel mogelijk een dubbele stand op het scorebord te krijgen. Echter Morren stroopt de mouwen op en laat zien dat het zich vanavond niet naar de slachtbank wil laten leiden. Naarmate de wedstrijd vordert neemt de tegenstand voor VNA toe en doelman Van der Wind kan zijn handen warmen aan wat harde schoten. Er ontstaat een levendige wedstrijd met over en weer kansen. Een dieptepass op de voor het doel staande Julian Lith en met een simpel hakje scoort hij de gelijkmaker 1-1. VNA daarna maximaal twee minuten met een man meer, maar Morren weet met kunst en vliegwerk stand te houden. VNA met veel inzet maar met een aanvallend onscherp vizier. De rode lantaarndrager doet het niet onverdienstelijk en maakt het VNA knap lastig. Zo staat er met nog zo’n tien minuten de 1-1 stand nog altijd op het scorebord. Een onverwachts schot van Alexander van de Weerthof is goed voor de 2-1 voorsprong voor VNA. Een spannende eindstrijd mag verwacht worden en die komt er ook. Julian Lith weet zich in het VNA strafschopgebied knap vrij te spelen en fraai de 2-2 te scoren. Met nog dik twee minuten op de klok zetten beide teams aan voor de winst. Joost Hazeleger schiet op de paal. R. van Doorn zet vervolgens Morren voor het eerst op voorsprong 2-3. De winst lijkt binnen, lijkt, want Joost Hazeleger zet de stand op het scorebord die deze wedstrijd verdient 3-3.

Garage de jonge Van Dijk   (JVD) –  WHAT2WEAR bij Gea  (W2W)  1 – 2

De fiere koploper in de eerste klasse JVD is de laatste weken niet in vorm. De ploeg heeft een vrij brede selectie, maar daar was vanavond niet veel van te zien. W2W is zeker geen ploeg die meedoet om het kampioenschap, maar vanavond wilde het kennelijk wat goed maken voor de eerder dit seizoen geleden 7-1 nederlaag. In de beginfase twee redelijk fanatieke ploegen en dat belooft nog wat voor het verdere verloop van de wedstrijd. In die beginfase W2W de bovenliggende partij maar het weet geen echte kansen te creëren. Ook JVD weet dat niet dus de ploegen geven elkaar voorlopig nog niets toe. Milan Gijsbertsen dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn schot eindigt echter op de lat, waarna Jan Pater in de rebound naast schiet. Jarie van Egdom sterk met het lichaam door de JVD verdediging en met de afronding 0-1 en dat alles voor een redelijk gevulde tribune. Alec Stalman maakt op rechts een prima actie en stelt Jarie van Egdom in de gelegenheid om beheerst binnen te schieten 0-2. W2W is ook de ploeg die vanavond het meest aanspraak maakt op de winst. Een numerieke meerderheid stelt JVD in de gelegenheid om de aansluittreffer te scoren via M. Trommelen. Daarna een felle eindstrijd waarin JVD jacht maakt op de gelijkmaker. W2W met veel inzet weet de winst over de streep te trekken en zich daarmee op te werken naar de middenmoot.

De Kaasknabbel & Zo (KK)   –   Autorijschool Geijtenbeek  (AG)    3 – 2

Het is altijd weer opvallend dat ploegen die de onderste plaatsen op de ranglijst innemen zich vanaf twee derde van de competitie ineens gaan roeren. Vanavond is het in de drie voorgaande wedstrijden de hoger geplaatste ploegen niet gelukt om te winnen. In deze tweede wedstrijd in de eerste klasse zal het ook niet anders zijn. Het stijf op de laatste plaats staande KK kreeg het niet cadeau, maar wist vanavond de begeerde drie punten in de tas mee naar huis te nemen. Aanvankelijk leek het daar helemaal niet op uit te draaien. Superboer Jeroen Koudijs (Jeroen verricht werkzaamheden voor De Graafschap uit Doetinchem en is veelvuldig op De Vijverberg te vinden) stond koud in het veld of hij opende de score in deze wedstrijd 0-1. Daarna een gelijk opgaande strijd met een bal van de KK op de kruising. Omdat AG niet de tegenstand bood die KK misschien verwacht had werd de ploeg gesterkt door opportunisme en niet onterecht. S. Oussoren met een hard schot en de verdiende gelijkmaker 1-1. AG daarna in een fase dat het even de weg kwijt was. Aanvallen niet gevaarlijk terwijl de KK dat wel was. Evert-Jan Blauwendraad zet de Knabbelaars op een 2-1 voorsprong. Als even later Jeftha Burgers de voorsprong vergroot naar 3-1 dreigt voor AG een flinke draai om de oren. Jeroen Koudijs gesterkt door het feit dat De Graafschap ruim voorstaat tegen Eindhoven schiet de aansluittreffer binnen, maar helaas voor hem en zijn team blijft het vanavond voor AG bij die twee doelpunten. Toch nog een lach op het gezicht van deze altijd goedlachse speler. Zijn “grote” ploeg had mede door drie treffers van Camiel Neghli met 0-4 gewonnen bij F.C. Eindhoven.

Fleur & Flora (FF)   –  Autobedrijf Frietema  (AF)   2 – 7

De twee onderste ploegen in de tweede klasse vanavond tegen elkaar. Onderling verschil echter wel groot. FF staat stijf onderaan en laat vanavond opnieuw zien dat die plaats helaas voor hun, terecht is. Lars van Ginkel opent snel de score voor FF wat gelijk ook het enige wapenfeit is in de beginfase. AF neemt het initiatief over maar heeft het vizier pas op scherp staan nadat Willem van Os de gelijkmaker op het bord laat zetten 1-1. Daarna is AF veelvuldig de bovenliggende partij. Een prima actie op rechts wordt door Willem van Os met een geweldig doelpunt bekroond 1-2. Wat Willem van Os kan, kan ik ook moet Marvin Glas gedacht hebben, want uit bijna dezelfde positie scoort hij even later de 1-3. AF heeft er de vaart nu goed in. Een prima 1-2 combinatie wordt door Marvin Glas afgerond 1-4. Kort daarna een solo van Marvin Glas en hij maakt zijn hattrick en de 1-5. Met nog zo’n tien minuten op de klok speelt AF een gewonnen wedstrijd. De suprematie in het veld is groot. FF doet nog wel wat terug. Lars van Ginkel met een goede solo die hij keurig afrond en de stand een wat draaglijker aanzien geeft 2-5. Marvin Glas vergroot de marge daarna weer naar vier en scoort de 2-6. Willem van Os van dichtbij hard en zuiver met de 2-7 eindstand. Vanavond dus een afstraffing voor Fleur & Flora door Fris & Fruitig.

Dorcas Woudenberg   –   Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  2 – 4

Beide ploegen in de tweede klasse met evenveel punten uit evenveel wedstrijden echter Dorcas met een iets beter doelgemiddelde. Dorcas vanavond opnieuw zonder reserves en dat ging de ploeg aan het einde wat opbreken. De scherpte ging eraf. VEM na een paar nederlagen wilde het zoet van de overwinning wel weer eens smaken, maar begon wat voorzichtig aan de wedstrijd. Dorcas komt via M. Geijtenbeek op een 1-0 voorsprong, maar moet wel toezien dat L. Blankenstijn direct daarna de 1-1 op het scorebord schiet. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd met een VEM dat aanvallend iets gevaarlijker was. Een solo van Symon Blankenstijn en hij rondt fraai af in de verre bovenhoek 1-2. Een snelle genomen intrap doet de bal belanden bij Lykel Sok en hij scoort keurig de 1-3. Dan krijgt Dorcas een numerieke meerderheid en daar profiteert het van. Ruben van Vliet met de aansluittreffer 2-3. Dorcas probeert daarna de gelijkmaker te forceren en VEM heeft het even moeilijk. Veelvuldig slechte passing van Dorcas brengt VEM weer terug in de wedstrijd. Piet van der Bas voor VEM staat alleen voor de doelman, maar schiet tegen de keeper aan. De Dorcas doelman gaat in de eindfase meevoetballen wat echter niet leidt tot de gelijkmaker. Symon Blankenstijn beslist in de laatste minuut deze meer spannende dan goede wedstrijd 2-4. Eindelijk weer eens winst voor VEM. Door deze uitslag wisselen de ploegen van plaats op de ranglijst.

Loading