Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen 3 maart 2023

Investra  –  Sportcafé de Camp (SDC)   3  –  2

Vanavond bijten de nummers één en twee van de hoofdklasse de spits af. SDC staat één punt achter Investra maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Investra moet dus winnen wil het niet door SDC gepasseerd en mogelijk op vijf punten achterstand gezet worden. SDC moet dan wel haar inhaalwedstrijd winnen en dat is tegen niemand minder dan tegen rivaal Heart for Gardens. Daar werd eerder dit seizoen met 1-4 van verloren. Beide ploegen in de beginfase aftastend. Investra, zonder haar aanvallers Remco Polinder en Herman Balfoort, heeft vanavond voor deze belangrijke wedstrijd weer eens een beroep gedaan op Henk Buijs en dat bleek achteraf een verstandige keuze want ook vanavond was hij weer van onschatbare waarde voor Investra. Na dik tien minuten een goede Investra aanval. Mart Blokland op rechts met de strakke voorzet en Henk Buijs kan binnenlopen 1-0. Kort daarna een identieke aanval maar nu de assist van Mart Blokland op Bart de Bruijn en hij scoort de 2-0. Investra vergeet daarna om verder uit te lopen want de SDC doelman redt keurig op een inzet van Bart de Bruijn. Daarna komt de wedstrijd los. SDC, feller op de bal, weet Investra op eigen helft vast te zetten. Investra loert echter op de counter en op dode spelmomenten. Uit een vrije trap Marnix de Bruin heel dicht bij de 3-0. SDC daarna de ploeg met heel veel inzet maar helaas verbaal ook met te veel woorden tegen de scheidsrechters en dat levert Investra een numerieke meerderheid op. Henk Buijs zet nog maar eens aan voor een prachtige solo en biedt vervolgens Marnix de Bruin een niet te missen kans op een grotere voorsprong. Op miraculeuze wijze gaat de bal echter via de binnenkant van de paal niet het doel in. Hoewel met een man minder is het SDC dat via Emmanuel Makonga de aansluittreffer weet te scoren en de 2-1, dat ruikt naar meer. Een prima SDC counter stelt Marc van Ginkel in staat om de 2-2 stand op het scorebord te zetten. Met nog zo’n acht minuten op de klok ontstaat er vervolgens een spannende maar ook wat hectische eindfase. Investra wil of moet winnen, want een gelijkspel staat gelijk aan verlies. Als Henk Buijs in die eindfase Investra knap op een 3-2 voorsprong weet te zetten zitten de punten feitelijk al in de tas. Enkele spelers van SDC blijven zich veelvuldig verbaal roeren en dat komt het spel van die ploeg zeker niet ten goede. Het was beter geweest om de voeten wat meer te laten spreken dan de mond. Investra, vanavond met Kees van den Ende op doel, hij keepte een puike wedstrijd, weet de voorspong vast te houden en haar koppositie te behouden. Op 19 mei a.s. kan SDC revanche nemen.

Heart for Gardens (HFG)  –  Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)   3  –  5

Het is de avond dat in de KKD PEC Zwolle met 13-0 wint van FC Den Bosch. Bijna alle ballen op het Bossche doel zijn raak. Voor HFG is het vanavond:  “het kan verkeren” (lijfspreuk van de op 23 augustus 1618 overleden rederijker Gerbrand Adriaensz. Bredero). Zo dus min of meer ook in de tweede hoofdklasse wedstrijd van vanavond. HFG zonder de Nick en Tom de Greef maar wel weer met Mark en Paul de Graaf. BVL is 2023 goed begonnen. De ploeg heeft nog geen nederlaag geleden en bleek voor veel tegenstanders een taaie/stugge tegenstander. Zo wist het koploper Investra op 0-0 te houden. Ook vanavond zou blijken dat het een lastige ploeg is om te bespelen. HFG direct van het beginsignaal de bovenliggende ploeg. De verdediging van BVL onder leiding van de sterk spelende doelman Gerben van Varenkamp geeft vooralsnog geen krimp. Wat HFG ook probeert, op soms miraculeuze wijze weet BVL een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant is de ploeg vanavond aanvallend dodelijk. De sporadische aanvallen zijn bijna allemaal raak. Zo moet HFG lijdelijk toezien hoe Rob Nannenberg binnen de minuut de 0-1 scoort. Lindert van Beek kort daarna met de 0-2 en die stand staat na ruim twaalf minuten nog altijd op het scorebord. HFG zet een tandje bij, maar zonder succes. Je kunt gerust stellen dat het een mirakel is dat die ploeg de bal niet tussen de palen krijgt. Dat lukt onverwachts wel Jan-Willem de Keijzer van BVL. Een lange bal vangt hij keurig op met de borst om vervolgens uit de draai de 0-3 te scoren. Als even later Lindert van Beek uit een counter de 0-4 achter de HFG doelman schiet gaat het er wat somber voor HFG uitzien. Mark de Graaf weet eindelijk met een afstandsschot de BVL doelman te passeren 1-4. Als hij even later de 2-4 scoort gelooft HFG er weer helemaal in en zet nu alles op de aanval. De tijd tikt echter door en in de laatste drie minuten toch weer een goede BVL aanval en Rob Nannenberg met de beslissende 2-5. Mark de Graaf vanavond met een puntertje en zijn hattrick 3-5. Verder laat BVL het niet komen. Door deze overwinning heeft BVL weer aansluiting met de middenmoot ploegen en heeft het zich al bijna veilig van degradatie gespeeld.

De Greef Diervoeders  –  Autorijschool Geijtenbeek (AG)   6  –  1

Vanavond in de eerste klasse de wedstrijd tussen nummer twee De Greef en nummer vier AG. De Greef nog volop in de race voor het kampioenschap c.q. promotie. Vanavond misschien wel een klein beetje een kopie van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd. Toen won De Greef met 7-3. Helaas liet AG vanavond zich wel heel gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Was de beginfase nog een aftastende fase waarin beide doelmannen een sta in de weg waren, naar mate de wedstrijd vorderde werd De Greef de betere ploeg. Pas na zo’n elf minuten opent De Greef via Maarten Lamberink de score 1-0 en hopelijk zou de wedstrijd nu los komen, echter dat viel enigszins tegen. Maarten Lamberink uit een onmogelijke hoek, wat is onmogelijk? met de 2-0. Je zou nu verwachten/hopen dat AG wat feller zou worden, maar helaas ijdele hoop. Eddy Harskamp uit een solo met de comfortabele 3-0 voorsprong. Daarna Mathijs Blok met de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar alleen voor de doelman faalt hij te gemakkelijk. Niet het lef/techniek of beheersing om de (te?) ver voor de goal staande doelman te omspelen? Het zit AG in de rest van de wedstrijd ook niet mee. Een eigen doelpunt zorgt voor een 4-0 stand voor De Greef. Mathijs Blok maakt zijn “foutje” goed door de 5-0 te scoren. Rienk Vos vervolgens met de 6-0. Daarna doet De Greef het wat rustiger aan en gaat in de verdediging. Met nog zo’n drie minuten op de klok hoeft De Greef zo nodig niet meer en kan AG haast niet meer? Het verdedigende spel wordt echter wel door AG afgestraft in de persoon van Frank Ariëns 6-1 en daar zal De Greef doelman niet blij mee geweest zijn, omdat doelmannen altijd graag de nul willen houden en zeker wanneer je zelf zeer ruim voor staat. Liever met 5-0 winnen dan met 6-1! De doelman die er anders over denkt mag het zeggen!

Autobedrijf Frietema (AF)  –  Find MKB   3  –  0

In deze wedstrijd in de tweede klasse kan Find zich geen puntverlies meer permitteren wil het de boven haar staande ploegen Arpentus en SNO niet uit het oog verliezen. Het treft vanavond het op de zesde plaats staande AF dat echter de laatste weken goed in vorm is. AF gooit het de laatste weken over een aanvallende boeg en niet zonder succes. Find wil direct na het beginsignaal druk zetten, maar dat is niet naar de zin van AF. Daardoor ontstaat in die beginfase een wedstrijd met aanvallen over en weer tussen twee ploegen die scoren willen. De eerste echte grote kans is voor Find via Nick Bergsma. Die dacht even simpel binnen te schuiven maar ziet opeens een doelman in de weg liggen. Na zo’n achttien minuten opent C. Glas de score voor AF 1-0. Nu zal Find wat moeten gaan doen wil het deze wedstrijd met een positief resultaat afsluiten. R. Schluter heel dicht bij de 2-0 maar de Find doelman weet dat prima te voorkomen. Find mag maximaal twee minuten met een man meer spelen, maar dit buitenkansje wordt niet benut. Omdat ook AF enkele kansen niet weet te benutten staat er, met nog zo´n zeven minuten te spelen, de kleinst mogelijke voorsprong op het scorebord. Stan van Riet bijna met de gelijkmaker maar zijn schot belandt op de lat. Dat zou feitelijk het laatste wapenfeit zijn van Find. In de tegenstoot is het Marwin Glas die 2-0 weet te scoren. In de eindfase moeten beide ploegen met een man minder spelen en dat schept ruimte waar C. Glas van  weet te profiteren 3-0. Dat wordt ook de eindstand. Door deze glaszuivere overwinning heeft AF weer een plekje gevonden in de middenmoot. Voor Find is het nog geen verloren zaak voor wat betreft promotie. Het kan zich echter in de komende wedstrijden geen puntverlies meer permitteren, zeker niet in de eerst volgende wedstrijd, want dan is koploper Arpentus de tegenstander.

Uwwetloket (UWL)  –  Arpentus   4  –  5

Koploper in de tweede klasse is Arpentus dat op twee punten en met een wedstrijd minder gevolgd wordt door SNO. Elk puntverlies kan voor die ploeg consequenties hebben. Na vanavond speelt deze ploeg deze maand nog tegen nummer drie Find MKB, waarna de topper tegen nummer twee SNO op het programma staat. De koploper begint vanavond in ieder geval goed, want het komt via Lars Donker al snel op een 0-1 voorsprong. Die score houdt niet lang stand. Kort erna de gelijkmaker van de voet van John van Gent 1-1. Arpentus, wat voetbal betreft, wel de wat meer bovenliggende partij. Zo weet het uit een prima combinatie tussen Jesper Kuiter en doelpuntenmaker Jorg Koudijs weer op voorsprong te komen 1-2. UWL blijkt vanavond een lastige tegenstander. De ploeg speelt met veel inzet en zoekt veelvuldig de aanval. Arpentus daarentegen in een wat laag tempo en aanvallend vaak zoekende. Gerben Staal, op zijn bekende wijze, hard en laag door het midden met de 2-2. Zo blijft het een leuke en ook spannende wedstrijd. John van Gent brengt UWL voor het eerst aan de leiding 3-2. Lars Donker zet de ploegen weer op gelijke hoogte 2-2. Met nog zo’n zeven minuten op de klok kan de wedstrijd alle kanten op. Arpentus voelt dat het een tandje bij moet zetten wil het niet tegen puntverlies aanlopen. Lars Donker met zijn hattrick en de 3-4 voorsprong voor Arpentus. Nu is het de beurt aan UWL om de mouwen nog eens op te stropen. De eindfase wordt echter bepaald door beide doelmannen. Eerst is het de Arpentus doelman die in de fout gaat door hands te maken. De toegekende vrije trap wordt onberispelijk binnengeschoten door John van Gent. Zijn hattrick is dus goed voor 4-4. Terwijl vriend en vijand zich met de 4-4 eindstand min of meer verzoend hadden sloeg het noodlot voor UWL toch nog toe. Niet geschoten is altijd mis moet Aron Veenendaal gedacht hebben en hij schoot van afstand op het UWL doel. Het houdbare schot werd niet goed door de UWL doelman beoordeeld met als gevolg vreugde bij Arpentus 4-5. Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had mogen hebben. Zonder geluk vaart niemand wel en ook mindere wedstrijden moet je weten te winnen en dat deed Arpentus dus. Gevolg: de strijd om de bovenste plaatsen gaat nog veel spannende wedstrijden opleveren.