Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen 24 maart 2023

OPROEP!

Welk(e) doelman/team heeft de JAN VAN BEVEREN TROFEE in zijn bezit of wie weet wie die trofee  bezit of welk team die als laatste gewonnen heeft? De laatste uitreiking heeft voor de coronacrisis plaatsgevonden.

GELIEVE DE TROFEE OP EEN VAN DE KOMENDE SPEELAVONDEN IN TE LEVEREN BIJ DE ZAALWACHT.

Door het vernieuwen van de website is archiefmateriaal helaas verloren gegaan. Wie o Wie heeft het antwoord.

Alvast dank daarvoor!

Verslagen 24 maart 2023

De Kaasknabbel  –  WHAT2WEAR bij Gea   5 – 0  (reglementair)

Deze wedstrijd in de onderste regionen van de eerste klasse moest W2W bij Gea, door personele problemen (o.a. blessures), helaas aan haar voorbij laten gaan.

Dit is helaas geen opzichzelfstaand feit. Het is opvallend dat veel teams de laatste tijd grote moeite hebben om een representatief team op de been te brengen. Blessures, ziekte etc. zijn veelal de oorzaak. Veel teams komen in deze fase van de competitie nog aandragen met nieuwe spelers. Dat is een goede zaak. Om de wedstrijden toch zo volledig mogelijk doorgang te kunnen laten vinden is het dus verstandig om voor een wat bredere selectie zorg te dragen. Er zijn best wel spelers die, als de nood aan de man komt, bereid zijn om zo nu en dan in te vallen. Je mag tenslotte 15 spelers inschrijven, maar dat is kennelijk ook geen garantie om vijf spelers op de been te kunnen brengen. W2W bij Gea heeft een selectie van 13 spelers en dat zou toch ruim voldoende moeten zijn?

Vallei Schilders (VS)  –  Garage de jonge Van Dijk  (JVD)   3 – 3 

Koploper in de eerste klasse is JVD en ook deze ploeg heeft vanavond personele problemen en komt daardoor met een wat fantasieopstelling in het veld? Het heeft geen reserves en stelt vanavond Rob Gijsbertsen op als sluitpost. De VS is een jong team en wil vanavond revanche voor de eerder dit seizoen geleden 5-1 nederlaag. Met voldoende reserves op de bank en met veel inzet en vechtlust wordt JVD direct aangepakt. We hebben van het begin af aan een wedstrijd! Binnen de minuut ligt de bal echter wel bij VS in het netje 0-1. Milan Gijsbertsen is de maker van het doelpunt en dan hebben we gelijk de man te pakken die voor VS vanavond een echte “lastpost” is. Rick Nannenberg met een hard schot, dat enigszins van richting wordt veranderd waardoor doelman Rob Gijsbertsen kansloos is, scoort de gelijkmaker 1-1. JVD met Jan Pater als laatste man speelt bekeken en rustig en loert op haar kansen en die krijgt het ook. Een goede combinatie stelt Milan Gijsbertsen in staat om zijn ploeg opnieuw aan de leiding te brengen 1-2. VS met veel inzet en balbezit blijft de aanval zoeken en met succes. Nieuwkomer Jan Looyen met een prima assist op Rick Nannenberg en die zet de 2-2 op het scorebord. VS blijft het meeste balbezit houden maar zet eigenlijk te weinig druk op de JVD verdediging. Daardoor kan die ploeg vrij gemakkelijk opbouwen en blijft de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk om naar te kijken, zeker wanneer Milan Gijsbertsen voetballend wat hoogstandjes laat zien. Bij VS is Rowin Bos een opvallende speler. Zeer fanatiek en soms even te fanatiek. Hij zet VS voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong 3-2. Direct daarna heeft hij de kans om vanavond zijn tweede te maken, maar Rob Gijsbertsen redt. VS blijft fanatiek en met veel inzet doorgaan en wil vanavond hoe dan ook winnen van de koploper. De ploeg loopt zichzelf daarbij enigszins voorbij. Twee tijdstraffen doen die ploeg min of meer de das om. JVD in de persoon van Duke Budzelaar weet van de numerieke meerderheid te profiteren en scoort de 3-3, wat ook de eindstand van deze zeer aardige wedstrijd zou worden.

Dorcas Woudenberg  –  Autobedrijf Frietema (AF)   2 – 2

Team Dorcas vanavond opnieuw zonder reserves en opnieuw met een dame in de ploeg. Dorcas kan nog altijd enige spelers aan de selectie toevoegen. Hetzelfde geldt voor middenmoter in de tweede klasse AF. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd van vanavond krijgen we nu een wedstrijd in een wat lager tempo. Dorcas dat AF eerder dit seizoen met 1-0 wist te verslaan neemt vrij snel de leiding via Remco Minjon 1-0. Wie nu zou verwachten dat AF direct fanatiek zou terugslaan komt bedrogen uit. AF daarna onherkenbaar in vergelijking met haar vorige drie wedstrijden (drie maal winst). Traag en onzorgvuldig in de opbouw, waardoor Dorcas haar verdedigende stellingen eenvoudig en tijdig kan betrekken. AF vervalt helaas weer in haar oude spel en dat is proberen te scoren met afstandsschoten. Heel jammer voor de neutrale toeschouwer. Na zo’n 12 minuten begint AF wel wat meer aan te dringen, krijgt wat kansjes, maar weet eenvoudigweg niet te scoren, zelfs niet uit een één-op-één situatie. De doelman van Dorcas toont zich een betrouwbare sluitpost maar moet na 18 minuten capituleren op een schuiver van Ruud Imminkhuizen 1-1. Dorcas zoekt daarna weer de aanval maar weet zich nauwelijks kansen te creëren. Een grote verdedigingsfout wordt door AF afgestraft in de persoon van Wouter Imminkhuizen. Is het de laatste tijd op de Nederlandse voetbalvelden het betreden van het veld door een supporter een bekend fenomeen aan het worden, vanavond moet de wedstrijd tussen Dorcas en AF door de scheidsrechter stilgelegd worden omdat er een hond op het veld verscheen. Gelukkig geen pitbull die scheidsrechter of spelers zou kunnen aanvallen. Een afkoelingsperiode was dan ook niet noodzakelijk. Kwade tongen beweren dat scheidsrechter Chris de hond zou hebben opgejut, maar daar is na gedegen onderzoek geen bewijs voor gevonden. Hoe het ook zij, kennelijk waren de spelers van AF van dit incident toch wel wat onder de indruk geraakt. Het gaf in het vervolg van de wedstrijd niet meer thuis. Dat deden de vrienden van Dorcas wel. Een goede aanval werd door Remco Minjon binnengeschoten en stond er ineens 2-2 op het scorebord. Een stand waarin geen verandering meer kwam.

Find MKB  –  Fleur & Flora (FF)   5 – 2

Find doet dit seizoen duidelijk mee in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse. Grote rivaal is vooralsnog SNO en die ploegen treffen elkaar dit seizoen nog twee keer en wel op 5 mei en 7 juni. Dat kan spannend worden, maar dan moet Find vanavond wel winnen van het op de laatste plaats staande FF. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een krappe overwinning voor Find 5-4. Er kan vanavond een verrassing vallen. Het is in ieder geval Find dat een 1-0 voorsprong neemt door Nick Bergsma. FF doet direct wat terug in de persoon van Lars van Ginkel 1-1. Een echte wedstrijd waarin beide teams veelvuldig de aanval zoeken en waarin met veel inzet wordt gevoetbald. Stan van Riet zet Find weer op voorsprong 2-1. Wedstrijd daarna volledig in evenwicht. FF blijft fanatiek de aanval zoeken en jaagt nadrukkelijk op de gelijkmaker. Wedstrijd wordt echter wel een beetje rommelig. Als Nathan Houtsma de 3-1 weet te scoren lijkt het erop dat de wedstrijd beslist is. Joris van den Pol brengt de spanning echter weer terug 3-2. FF ruikt dat er meer in zit, maar heeft pech. Stan van Riet ziet zijn schot op doel tergend langzaam onder doelman Willem van den Pol doorgaan en ineens staat de 4-2 op het scorebord. FF probeert daarna nog wat positiefs aan de stand te veranderen, maar Nick Bergsma met de definitieve nekslag voor FF 5-2. Find blijft door deze overwinning in de race om plaats 1 en promotie naar de eerste klasse. Voor FF is het doek gevallen.

Sanidrõme Hofland (SH)  –  FruitSecurity Holland (FSH)   1 – 6

In deze wedstrijd in de derde klasse ook een koploper binnen de lijnen nl. SH. De ploeg staat vooralsnog riant op de eerste plaats maar moet niet denken dat de strijd al gestreden is. Tegenstander FSH, een jonge ambitieuze ploeg, werd eerder dit seizoen verslagen met 6-3. Vanavond dus appeltje eitje? Direct na het eerste fluitsignaal ontstaat er een zeer levendige wedstrijd met aanvallen over en weer. Beide ploegen op volle oorlogssterkte, dus met drie wissels op de bank. Beste kans in de beginfase voor Jordi Hofland, maar hij ziet geen kans om tot score te komen. Dat lukt wel Liam Bisschops die zijn ploeg FSH op een 0-1 voorsprong zet. Een van de betere spelers bij SH is Yannick Scharloo en die brengt beide ploegen weer in evenwicht 1-1. Beide ploegen daarna vol op de aanval met heel veel inzet en daardoor boeiend om naar te kijken. Geweldig grote kansen voor SH maar de ploeg heeft het vizier werkelijk verre van op scherp staan en dat gaat ze vanavond pijnlijk opbreken ook mede door het sterke optreden van FSH doelman Kevin van Kampen. Elbert van Hierden (we blijven bij de plaatsnamen) frommelt zich door de SH defensie en weet de bal langs de doelman te schuiven 1-2. SH daarna nadrukkelijk en ook ijverig op jacht naar de gelijkmaker, maar het is triest om te zien dat 100% kansen simpel gemist worden. Als Joost van den Bunt even later 1-3 weet te scoren is het tijd voor SH om wat te gaan doen wil het deze wedstrijd niet verliezen. FSH verdedigt echter bekwaam en vertrouwt ook (terecht) op haar solide doelman. Een scrimmage voor het SH doel en het is C. van Loon die, tot verbazing van vriend en vijand, met een gelukkig hakje de 1-4 weet te scoren. Dat moet de nekslag voor SH zijn en dat is het ook. SH vanavond in de afronding heel heel ver onder de maat. FSH daarentegen is vanavond dodelijk effectief en weet door C. van Loon en Joost van den Bunt nog tweemaal het net te vinden en de eindstand te bepalen op 1-6. Het neemt met die uitslag keurig revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag.

Kok Houtagenturen (KH)  –  Moestas   4 – 2

Het zit Moestas dit seizoen absoluut niet mee. De ploeg is enthousiast, speelt met inzet, passie en naar haar mogelijkheden maar is wel in de eerste klasse de rode lantaarndrager en heeft nog geen enkel punt weten te behalen. Vanavond laat het vooraf bij monde van Gerco van Dijk weten, niet veel vertrouwen te hebben in een goede afloop. Moestas, vanavond opnieuw zonder reserves, heeft een smalle selecte, maar laat niet snel verstek gaan en dat siert die ploeg. KH vanavond met slechts één wissel op de bank. KH in de beginfase aardig fanatiek in de aanval en zet Moestas vast op eigen helft. Die ploeg loert op de counter en met succes. Wie anders dan Melvin van de Haar met de score 0-1. Die stand blijft niet lang op het bord staan. Pieter van de Lagemaat werkt uit de draai de bal achter doelman Breunie Budding, die vanavond een prima wedstrijd speelt, 1-1. Een prima uitgespeelde KH aanval stelt Laurens Kok in de gelegenheid om de 2-1 te scoren. Matthijs Verweij vergroot de voorsprong voor KH 3-1 en dan wordt het moeilijk voor Moestas. Daarna grote kansen voor KH om de score verder op te voeren. Aan de kant van Moestas is het Jaap de Ronde die de aansluittreffer kan scoren, maar hij ziet geen kans om alleen voor de keeper de bal in het doel te krijgen. Toch komt die aansluittreffer er wel. Opnieuw Melvin van de Haar. Uit een counter schiet hij de bal keurig binnen en wordt het nog even spannend 3-2. Van de Haar daarna met de gelijkmaker op de schoen, maar de KH doelman redt prima. Toen iedereen dacht dat de 3-2 stand de eindstand zou worden sloeg KH werkelijk in de allerlaatste seconden nog een keer toe via Thijs Holtsingel. Hij zet de eindstand van 4-2 op het bekende bord. Door deze nederlaag is het doek voor Moestas in de eerste klasse nagenoeg wel gevallen. Alleen een houdiniact kan Moestas nog redden.

Loading