Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen 31 maart 2023

Heart for Gardens (HfG)  –  Bouwbedrijf Morren B.V.     9 – 2

In de hoofdklasse is de strijd om het kampioenschap in een spannende eindfase beland. Eén van de ploegen die kan meedoen in die strijd is HfG, tenminste als het vanavond van Morren weet te winnen. Beide ploegen spelen altijd vol op de aanval en de verwachting is dat we vanavond weer veel doelpunten te zien krijgen. Of het er net zoveel worden als in de eerste wedstrijd is nog even afwachten. Die wedstrijd eindigde destijds in een 10-5 overwinning voor HfG. Die ploeg begint de wedstrijd zeer voortvarend. Een ietwat van richting verandert schot van Mark de Graaf is goed voor de 1-0. Diezelfde De Graaf even later met een assist op Joey Hendriks en de 2-0 staat op het scorebord. Als even later G. den Daas de 3-0 laat aantekenen gaat het ernaar uitzien dat Morren al in een vroeg stadium een verloren wedstrijd speelt. Christiaan Dalhuizen, uit een goede Morren aanval, met een lage schuiver die goed is voor de 3-1. Dat smaakt naar meer en Morren bijna met de aansluittreffer maar de HfG doelman weet dat knap te voorkomen. Nick de Greef met de eenvoudige 4-1 en dan lijkt de wedstrijd, gelet op het grote overwicht van HfG, wel gespeeld. Een geweldige assist van achteruit van G. den Daas op Mark de Graaf en die scoort de 5-1 en even later 6-1. Morren probeert het wel maar heeft slechts sporadisch een mogelijkheid. Zo’n mogelijkheid krijgt Teunis van Prooijen en met een hard schot scoort hij de 6-2. Daarna neemt HfG het heft weer in handen en loopt via G. den Daas, Joey Hendriks (met wat hulp van de keeper) en opnieuw G. den Daas uit naar de eindstand van 9-2. Verdiende overwinning van HfG dat absoluut voor de titel gaat en eigenlijk ook de grote favoriet is. Team HfG scoort gemiddeld 5,5 doelpunten per wedstrijd en daar kan geen enkel ander team in de hoofdklasse aan tippen. Morren is de rode lantaarndrager in de hoofdklasse en zal nu met Drukkerij Woudenberg moeten uitvechten wie rechtstreeks degradeert naar de eerste klasse. 

Sportcafé de Camp (SDC)  –  Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)     2 – 3

Een ander kanshebber voor de titel in de hoofdklasse is SDC en speelt vanavond tegen een team dat sinds 25 november 2022 niet meer verloren heeft. BVL heeft een complete gedaantewisseling ondergaan nadat de eerste drie wedstrijden in de competitie verloren werden. Je zou kunnen zeggen dat het motto bij die ploeg thans is:  “Sterker door Strijd” en niet “lullen maar poetsen”, zoals ze dat in Rotterdam zeggen. Sterker door Strijd staat sinds 1948 in het wapen van Rotterdam en verkreeg men van Koningin Wilhelmina als herinnering voor het nageslacht aan de moed en de kracht waarmee de bevolking van Rotterdam alle beproevingen van de oorlog heeft gedragen. SDC begint furieus aan de wedstrijd en zet BVL direct op eigen helft vast. BVL leunt op een sterke verdediging en een goede doelman in de persoon van Gerben van Varenkamp. Daarnaast heeft de ploeg op de flanken snelle spelers. Een van die spelers is Lindert van Beek. Uit een counter heeft hij de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten echter hij schiet tegen de keeper aan. SDC geeft haar visitekaartje af in de persoon van Marc van Ginkel, maar zijn schot belandt op de paal. De score in deze zeer aantrekkelijke wedstrijd wordt geopend door Dennis van Ee. Hij zet SDC met een simpel rollertje op een 1-0 voorsprong. Jan Willem de Keijzer is een snelle spits van BVL. Vanavond heeft hij, gelukkig voor SDC, het vizier niet op scherp staan anders was SDC in grote problemen geraakt. Hij geeft wel een goede assist op Rob Nannenberg en die tikt de gelijkmaker binnen 1-1. Beide ploegen fel in de aanval en een BVL dat de verdediging vanavond weer aardig goed gesloten weet te houden. Risicovol uitverdedigen door Marijn de Korte wordt BVL bijna fataal maar met enig kunst en vliegwerk wordt een doelpunt voorkomen. Dat kan de verdediging van SDC niet op een hard schot van Leendert-Jan van Ooijen. Zijn schot caramboleert via de voet van de keeper hard en hoog in het doel 1-2. SDC zet een tandje bij en heeft pech als Mart Klein Wolterink op de paal schiet. Dan een fase met goede mogelijkheden voor SDC. Marc van Ginkel weet één van zijn kansen te benutten en de 2-2 is een feit. Met nog een kwartier op de klok blijft de wedstrijd uitermate boeiend en spannend. SDC wel wat balbezit betreft de bovenliggende partij maar het zeer, zeer taaie BVL geeft het vanavond zeker niet cadeau en gaat vol voor minimaal een punt. Marijn de Korte met een solo en hem wordt ineens nagenoeg niets in de weg gelegd. Zijn harde uithaal is goed voor de 2-3, waarmee hij zijn eerdere foutje volledig goed maakt. SDC zet BVL daarna nog meer vast op eigen helft maar BVL houdt stand, mede door uitstekend keeperswerk van doelman Varenkamp. Zo deelt BVL vanavond een flinke tik uit aan SDC dat haar kansen op de titel bijna verspeeld heeft.  

Kok Houtagenturen (KH)  –  Autorijschool Geijtenbeek (AG)     4 – 2

De nummer drie in de eerste klasse is nog altijd in de strijd om een promotieplaats, maar moet haar laatste vier wedstrijd dan wel winnen en dat gaat allemaal tegen ploegen onder haar. Vanavond is AG de eerste tegenstander waarvan dus gewonnen moet worden. Het begin voor KH is niet al te best. Niels Hooimeijer opent de score voor AG 0-1. Daarna grote kansen voor KH dat meer balbezit heeft, wat overigens niet altijd wat zegt, maar daarnaast ook de betere kansen op een doelpunt krijgt. L. Masselink met een afstandsschot zorgt voor de gelijkmaker. KH voetballend de wel wat betere ploeg en dat weet het ook om te zetten in een doelpunt. Quinten Steenbeek met de 2-1 voor KH. Grote kans voor Tycho van der Wiel om beide ploegen weer op gelijke hoogte te zetten, maar de KH doelman weet dat te voorkomen. Daarna een fase waarin de wedstrijd redelijk in evenwicht is. Wil AG vanavond nog een minimaal een puntje pakken, dan zal het gaspedaal nog stevig ingedrukt moeten worden. In de eindfase gaan de remmen bij beide ploegen los en zien we een leuke wedstrijd met aanvallen over en weer. AG wil revanche voor de eerder dit seizoen geleden 3-0 nederlaag en krijgt die revanche ook of niet? Rowald Pul in een 1 op 1 situatie en zijn rollertje is goed voor de 2-2. AG wil kennelijk meer en blijft de aanval zoeken en dat opportunistische spel gaat AG de kop kosten. Kevin Oussoren bewaart de rust in “de zestien” en scoort 3-2. AG daarna vol op de aanval voor de gelijkmaker, maar loopt in de laatste minuut tegen een messcherpe KH counter aan waaruit Laurens Kok de beslissende 4-2 weet te scoren.  

De Greef Diervoeders (DGD)  –  Moestas     7 – 5

DGD vanavond bij winst de nieuwe koploper in de eerste klasse. Dat moet lukken tegen het op de onderste plaats staande Moestas. Tenslotte werd de eerste wedstrijd met 5-1 gewonnen. Was er vanavond sprake van onderschatting of miste DGD scherpte? In ieder geval begon DGD voortvarend aan de wedstrijd. Was de beginfase nog erg rustig, na doelpunten van Rienk Vos en Mathijs Blok 2-0, kwam de wedstrijd wat meer los en liet Moestas zien best aardig te kunnen en ook te willen voetballen. De zes aanwezige toeschouwers zien Melvin van de Haar met een geslepen balletje bijna de aansluittreffer scoren. DGD is gewaarschuwd! Een goede aanval van DGD en het is Maarten Lamberink die beheerst binnen schuift 3-0 en dan lijkt het erop dat de wedstrijd gespeeld is. DGD daarna rustig combinerend op de helft van Moestas maar niet met de intentie om eens flink door te drukken en te zorgen voor dubbele cijfers op het scorebord. Van de Haar uit een counter met een bal op de paal. Even later met een prima assist op de vrijstaande Peter van de Berg en die scoort de 3-1. Vanavond bij Moestas weer een goed optreden van Breunie Budding. Hij weet veel te keren maar helaas voor hem en zijn ploeg niet de bal van Rienk Vos 4-1. Moestas geeft niet op en dat siert die ploeg. Het krijgt ineens een bevlieging. Een goede counter wordt keurig afgerond door Peter van de Berg 4-2. Direct daarna een solo van Roy Groot die keurig weet af te ronden 4-3. En dan is het ineens weer spannend, zeker wanneer Peter van de Berg de 4-4 op het scorebord weet te zetten. En zo scoort Moestas binnen enkele minuten drie doelpunten. Daarna ontstaat er een spectaculaire eindfase waarin Rienk Vos DGD weer op voorsprong weet te zetten 5-4 maar Gerco van Dijk uit een prima assist van Melvin van de Haar de 5-5 weet te scoren. Het blijft spannend ook wanneer Mathijs Blok DGD weer op voorsprong weet te zetten 6-5. Kansen voor Moestas op de gelijkmaker maar die ploeg moet toch het hoofd buigen als Dirk de Greef in de absolute eindfase de wedstrijd beslist door 7-5 te scoren. DGD nu de nieuwe koploper in de eerste klasse. Zeker tegen de nummer twee in die klasse. Dat duel staat gepland voor 21 april a.s. Er zal dan door DGD wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Hulde voor het altijd positieve Moestas dat gestreden heeft voor wat het waard is. 

Uwwetloket (UWL)  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     3 – 5

Wedstrijd tussen twee middenmoters in de tweede klasse. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel getuige de eerste wedstrijd die toentertijd in 2-2 eindigde. De beginfase is voor UWL dat VEM vastzet op eigen helft. VEM dat nadrukkelijk loert op de counter heeft na zo’n negen minuten succes in de persoon van Symon Blakenstijn 0-1. Lang kan VEM van deze voorsprong niet genieten. Een afstandsschot van John van Gent is goed voor de 1-1. Daarna komt er wat meer balans in de wedstrijd die ook wat rommeliger wordt. S. van Dam voor UWL op de lat en dat levert dus geen doelpunt op. Wel levert de schuiver van Marko Rietema een doelpunt op. Hij zet zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Beide ploegen strijden met veel inzet en dat maakt het niet onaantrekkelijk om naar deze wedstrijd te kijken. John van Gent schiet op doel en door een wirwar van benen treft zijn schot doel 2-2. Piet van der Bas direct daarna met de nieuwe voorsprong voor VEM 2-3. Het blijft een spannende wedstrijd zeker wanneer John van Gent bijna doel treft, echter de bal eindigt op de paal en dus geen 3-3. De gelijkmaker komt er wel. S. van Dam, met wat hulp van de keeper, is de doelpuntenmaker. In de eindfase mag VEM een vrije trap nemen. De bal op doel belandt in een mêlee van spelers en passeert de doellijn, althans dat beslist de scheidsrechter. Er volgt een mager protest dat eindigt na bevestiging door de VAR. Het doelpunt wordt toegekend aan Herman van den Bosch. VEM heeft dus opnieuw een voorsprong te pakken 3-4. UWL gaat daarna vol voor de gelijkmaker maar moet lijdelijk toezien hoe Marko Rietema de 3-5 scoort en daarmee UWL de nekslag toedient. Een wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan. Laten we het er maar op houden dat de gelukkigste ploeg vanavond gewonnen heeft.

Loading