Zaalvoetbal bij De Camp

Verslagen beker 5 april 2023

Woensdag 5 april was er een wedstrijd in de 3e klasse en werd dat opgevolgd met vier bekeraffiches in de kwartfinale. Vrijdag 16 juni staan de halve finales en de uiteindelijke finale op het programma.

Urbanhomes.nl  –  Ribhouse Texas     2 – 7    

De eerste wedstrijd van deze speelavond was in de 3e klasse. De start begon rustig en had Ribhouse Texas meer balbezit en waren er ook kansen. De openingstreffer viel namens Peter Heuvelink met een schot in de linker kruising. Wat later vervolgt werd met een 0-2 door een schot van afstand van Remco de Haan. Na goed combinatiespel was het voor Urbanhomes.nl een intikker van Sem de Jong, wat de 1-2 aansluitingstreffer betekende. Toch liep Ribhouse Texas verder uit. Een vrije trap van Peter Heuvelink gaat in de linkerhoek en weet ook Remco de Haan deze optie te gebruiken en de stand op 1-4 te zetten. Bij een tweede terugspeelbal op de keeper van Ribhouse Texas volgt een vrije trap. Deze werd teruggelegd door Quinn Meijer, waarna Sem de Jong hard binnen schiet, 2-4. Urbanhomes.nl probeert met een counter de stand dichterbij te brengen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk weet Ribhouse Texas de wedstrijd in het slot te gooien. Peter Heuvelink schoot in de korte hoek raak en was er een kopbal van Laurens de Haan op de lat. Maxim Veen leek te profiteren van een verdedigingsfout bij Ribhouse Texas, maar kon dit niet afstraffen. Na een slalom van Remco de Haan treft de speler doel en staat het 2-6. Uit de draai maakt Peter Heuvelink zijn vierde goal van de avond, 2-7. Tot slot ging een kopbal van Vincent Gijsbertsen over het doel.

Beker: De Vries en Nell Woudenberg Accountants  –  SNO     2 – 4

Bij deze bekerconfrontatie was er gelijk een verrassing in de maak. Hoofdklasser De Vries en Nell liep zich stuk tegen hoogvlieger SNO in de 2e klasse. Toch viel dat in de beginfase nog niet te merken. De eerste kansen waren voor De Vries en Nell. Rick Hazeleger brak de wedstrijd open door de bal in de linkerhoek te schieten. Het zorgde er voor dat SNO direct actie ondernam en met een hard schot van afstand weet Stefan van Veenendaal de stand op 1-1 te zetten. Het spel gaat over en weer en beide ploegen komen tot mogelijkheden. René Kalle brengt uit de draai De Vries en Nell op een nieuwe voorsprong, 2-1. Opnieuw voor SNO weet Stefan van Veenendaal in de korte hoek raak te schieten en wederom voor de gelijkmaker aan te tekenen. Een gelijk opgaande wedstrijd, waarin SNO de wedstrijd meer naar zich toe trok. Het liep niet meer zo goed bij het team van De Vries en Nell. Via de onderkant lat weet Anne Holtsingel SNO op een 2-3 voorsprong te zetten. René Kalle zag een grote kans naast gaan. Na een onderschepping van Jesse van Ginkel weet SNO de wedstrijd te beslissen. Jesse van Ginkel geeft de bal af op de vrijstaande Anne Holtsingel en plaatst SNO zicht voor de halve finale.

Beker: Sportcafé De Camp (SDC)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     4 – 2

Wie gaat de opponent worden van SNO in de halve finale? Dat maken de hoofdklassers SDC en MMS onderling uit. De eerste kans van de wedstrijd was voor MMS door Jonathan van Grol. Titelhouder van 2022 SDC weet dan op 1-0 te komen via Roefat Tsjekutsjov. Jacco Kemp met een hard schot, welke gekeerd werd door doelman Bas Spans. De nog maar net ingevallen Laurens Donker weet voor de 1-1 gelijkmaker te zorgen. MMS vervolgens met twee kansen achter elkaar. Keeper Reinier Kesselaar weet een inzet van Marc van Ginkel te keren. Na een vrije trap van Dennis van Ee weet Emmanuel Makonga vanaf de achterlijn raak te schieten, 2-1. En daarna schoot Aron de Vries de bal hoog raak tegen het net, 3-1. Beide ploegen kregen kansen, waarvan MMS nog de paal raakte. Bij een aanval van SDC werd eerst de paal geraakt en ging de bal via een tegenstander het eigen doel in, 4-1. Uit een strafschop wist Jacco Kemp de eindstand op 4-2 te zetten.

Beker: De Greef Diervoeders  –  Uwwetloket     1 – 6

Eerste klasser De Greef kende een lastige wedstrijd tegen tweede klasser Uwwetloket. De eerste poging was wel voor De Greef via Rienk Vos. Maar Uwwetloket was effectief vanavond en was het Arie van Prooijen met de openingstreffer, 0-1. De Greef kreeg enkele mogelijkheden, maar kwam het niet tot een treffer. Daarna nam Uwwetloket het heft in handen en bouwde de voorsprong uit naar 0-4. Eerst John van Gent met een geplaatst balletje in de rechter onder hoek en vervolgens een rake kopbal. Gerben Staal haalt verwoestend uit en stond het genoteerd op het wedstrijdformulier. De Greef probeerde het wel, maar een doelpunt wil nog niet vallen. Elwin Vermeulen zag zijn inzet via de keeper over gaan. En ook Dirk de Greef zag keeper Robert Prins weer handelend optreden. Edwin Prins wist raak te schieten en zette de stand op 0-5. Eddy Harskamp zag een schot uit de draai geblokt worden en Justus van Gent stuitte wederom op de Uwwetloket doelman. Een schot van afstand via Gerben Staal zorgde voor de 0-6. Een vrije trap van Elwin Vermeulen ging op de paal. Uiteindelijk kwam De Greef toch nog tot scoren. In de slotminuut was Justus van Gent trefzeker, 1-6. Uwwetloket mag vrijdag 16 juni in actie komen tijdens de halve finale om wellicht de bekerfinale te bereiken.

Beker: Vallei Schilders  –  Investra     0 – 2

De eerste gedeelte van de wedstrijd gaat gelijk op en blijft een lange tijd de brilstand staan tussen Vallei Schilders (1e klasse) en Investra (hoofdklasse). De eerste poging was van Vallei Schilders. Voor Investra, de winnaar van 2019, staat dit belangrijke affiche om dat kunststukje van destijds te gaan herhalen. De mogelijkheden werden er wel gecreëerd via Nathan Veenendaal en Herman Balfoort. Een schot van Mart Blokland ging voorlangs. Maar een strijdlustige team van Vallei Schilders nam de kwast er bij, maar kwam bij de afronding niet goed uit de verf. Kansen voor Rowin Bos en Kenzo Geurts werden gekeerd door doelman Kees van den Ende. Doordat Vallei Schilders durft mee te voetballen ziet Paul Heldoorn zijn schot gestopt worden. Een redding van Vallei Schilders goalie Marc de Leeuw werd een scoringskans van Bart de Bruijn ontnomen. Uiteindelijk weet Investra de score te openen met een bal in de hoek geschoten door Geerten Siereveld, 0-1. De druk van Vallei Schilders nam toe en hield de ploeg uitzicht op een gelijkmaker. Bertil van de Vliert probeert het van afstand, maar brengt de keeper redding. In de slotfase stelt Investra de halve bekerfinale veilig, waarbij Herman Balfoort de 0-2 in een leeg doel kon schieten. Vallei Schilders komt net te kort, maar hielden goed stand tegen een hoofdklasser.

Loading