Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

VERSLAGEN VRIJDAG 21 OKTOBER

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 21 oktober 2022 gespeelde wedstrijden.

Moestas   –  Vallei Schilders (VS)     1  –  2

Voor VS is vanavond de opdracht duidelijk. Wil het in de eerste klasse meedoen om de bovenste plaatsen, dan is winst noodzakelijk Moestas, vanavond zonder reserves, heeft dit prille seizoen nog niet veel laten zien en kan de punten meer dan goed gebruiken. In de beginfase wordt Moestas  teruggedrongen op eigen helft en doelman Breunie Budding moet al direct handelend optreden. Moestas, een diesel die even warm moet draaien, druk gaandeweg de wedstrijd VS wat terug op eigen helft. Dat levert echter niet meer op dan een paar kleine kansjes. Er wordt in een bijzonder traag temp gespeeld. Gelukkig komt er halverwege de wedstrijd wat meer vaart in het spel, echter doelpunten blijven uit en te vrezen is dat die vanavond in deze wedstrijd ook niet als rijpe appelen van de boom zullen vallen. Zonder geluk vaart niemand wel en dat geluk valt in de tweede fase van de wedstrijd VS te beurt. Een VS aanval loopt in eerste instantie stuk op doelman Budding, maar in de rebound is het Bertil van de Vliert die de 0-1 binnen schiet. Direct erna laat diezelfde Van de Vliert in een 1 op 1 met doelman Budding zien niet over de durf of techniek? te beschikken om Breunie Budding uit te spelen. Budding redt prima. Moestas krijgt nu wel haast, maar de kansen zijn voor VS mannen, die zich echter niet de rust gunnen om de Moestas doelman met goede schoten te passeren. Maar opnieuw laat het geluk VS niet in de steek. Kenzo Geurts schiet uit een aanval de bal op de paal. De terugspringende bal komt tegen het achterhoofd van doelman Budding, waarna de bal in het doel verdwijnt 0-2. Moestas geeft niet op en krijgt toch nog een beetje loon naar werken. Marcel Bouw schiet in de laatste minuut uit een vrije trap in tweede instantie de 1-2 binnen. Conclusie: vanavond winst voor de gelukkigste ploeg.

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  –   De Greef Diervoeders    1  –  2

Vooralsnog zijn het Garage de jonge Van Dijk en De Greef die in de eerste klasse strijden om het kampioenschap. Een ploeg die zich daar mogelijk bij kan voegen is de jonge-/enthousiastste ploeg  W2W. De eerste tien minuten laten van beide zijden redelijk goed voetbal zien en nog niet is te zeggen wie de bovenliggende partij is. De Greef mag twee minuten met een man meer spelen, maar weet het overwicht niet in een doelpunt uit te drukken. In die fase is W2W zelf sterker en gevaarlijker. Halverwege de wedstrijd is het W2W dat de leiding neemt door een doelpunt van Gabriel Maas. Dat is goed voor de wedstrijd. De Greef krijgt nu meer haast en zet een paar tandjes bij. Dat is niet zonder succes. Dirk de Greef zet de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Daarna een leuke en aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. De Greef moet winnen om aansluiting te houden met Garage de jonge Van Dijk. Mattijs Blok zet met een laag schot De Greef op een 1-2 voorsprong. Met nog z’n vijf minuten op de klok moet W2W wel komen. De Greef gooit echter achterin de deur in het slot en weet de winst over de streep te trekken.

Arpentus   –   Find MKB    2  –  3

De trotse koploper in de tweede klasse Arpentus, vanavond tegen het ambitieuze Find dat het nieuwe seizoen matig is begonnen. Team Find doet de laatste jaren mee om de prijzen en wil het dat dit seizoen weer doen. Dan moeten er vanavond punten gepakt worden. Opvallend veel publiek op de tribunes en die hebben een alleraardigste wedstrijd voorgeschoteld gekregen. Find uit een vrije trap dicht bij de openingsgoal en even later was dat Arpentus ook. Rick van den Hove kegelt de bal op de binnenkant van de paal. Een zeer levendige wedstrijd met felle duels. Arpentus moet twee minuten met een man minder spelen. In die twee minuten komt Find niet verder dan met een bal op de lat. Het is Lars Donker die met en schotje Arpentus op een 1-0 voorsprong zet. Dat is het sein voor Find om er een schepje bovenop te doen. Het jaagt met veel inzet op de gelijkmaker, echter een solo van Quinten Peek van Arpentus is goed voor de 2-0. Een fikse tegenvaller voor Find, die echter weigert op te geven. Joost Grootendorst met de aansluittreffer 2-1 en Find daarna opnieuw naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Een solo van de beste Find speler, te weten Mohamed Bouyglafin is goed voor de 2-2. De laatste periode is ongekend spannend. Beide ploegen gaan voor de winst en de gelukkigste ploeg is vanavond Find. Een prima aanval over meerdere schijven komt voor de voeten van de voor het doel vrijstaande Stan van Riet en die kan toch wel eenvoudig de 2-3 binnen stiften. Arpentus probeert het daarna nog wel maar Find houdt de boel achterin goed dicht en pakt vanavond drie kostbare punten, waarmee het de weg omhoog inslaat.

SNO   –   Uwwetloket (UWL)  2  –  3

Vanavond wordt opnieuw met enige belangstelling uitgekeken naar team SNO. Die ploeg blijft verbazen. Vanavond opnieuw met één dame in de ploeg maar nu wel met drie nieuwe spelers. De wedstrijd is in de beginfase weinig spectaculair en gelijk opgaand. De wedstrijd komt in een fase waarin het snakt naar doelpunten. Hadden we eerder dit seizoen een wedstrijd in het kader van haantjesdag, vanavond was het voor UWL prinsjesdag. Edwin Prins breekt op rechts door en schiet fraai de 0-1 binnen. Aan de andere kant is het doelman Robert Prins die een schot van Jesse van Ginkel totaal verkeerd beoordeelt en de 1-1 is een feit. Beide ploegen blijven de aanval zoeken en het is niet te zeggen wie de bovenliggende partij is. Maar daar is Edwin Prins weer. Opnieuw op rechts en opnieuw met een fraai schot dat doel treft 1-2. SNO geeft echter niet op en komt op 2-2 door haar nieuwe speler L. Cracau? Daarna kansen voor UWL om op voorsprong te komen. In en 2 op 1 is het Henk van der Steeg die op onbegrijpelijke wijze voor eigen succes gaat. Geen 2-3 en dat kan we eens een dure inschattingsfout zijn. Gelukkig is daar dan altijd nog Edwin Prins. Met nog zo’n vier minuten op de klok weet hij weer op rechts door te breken en ook nu is zijn schot doeltreffend. Zijn hattrick is goed voor de 2-3. SNO moet nu het hoofd buigen en ziet geen kans om doelman Robert Prins voor de derde keer te passeren. Winst voor UWL en twee broers Prins? Die zijn mogelijk prinsheerlijk gaan slapen.

Ribhouse Texas (RT)  –   Sanidrome Hofland (SH)   2  –  6

Voor de trouwe toeschouwer is het nog altijd even de ogen uitwrijven als ze naar de stand in de derde klasse kijken. De vrienden van RT staan bovenaan. Vanavond wordt een aanval op die plaats ingezet door SH en die letters staan misschien wel voor “Steeds Hoger”? Wie anders dan Peter Heuvelink opent de score en zet de koploper op voorsprong 1-0. Direct daarna een goede SH aanval en de 1-1 via Y. Schorlo. De wedstrijd kantel feitelijk in enkele minuten, want direct daarna is het B. Weerdenburg die SH op voorsprong zet 1-2. RT probeert het vanavond met veel inzet, maar de spitsen en met name Peter Heuvelink, hebben het vizier niet op scherp staan. Dan komt RT ongelukkiger wijze ook nog eens op een 1-3 achterstand door een eigen doelpunt en dat mag wel een teken zijn dat er voor vanavond geen overwinning in zit. Heeft RT het aanvallend moeilijk, bij SH loopt het wat gemakkelijker. Een solo van J. van Ginkel is goed voor de beslissende 1-4. Remco de Haan puntert nog knap de 2-4 binnen, maar J. van Ginkel binnen de minuut met de 2-6. Paal en lat voorkomen dat de score hoger oploopt. In de eindfase SH met een goede aanval en Y. Schorlo met de 2-6 eindstand. Verdiende overwinning en RT weer met beide benen op de grond.

Urbanhomes.nl   –   Videofunk Productions  (VP)   2  –  4

VP zal ongetwijfeld met enig genoegen hebben gekeken naar het puntverlies van RT. Het weet dat het vanavond bij winst gewoon weer bij de bovenste ploegen staat. Echter dan moet er nog wel even afgerekend worden met de jonge Urbanhomes ploeg. Die ploeg begint sterk aan de wedstrijd. Sem de Jong bekroont binnen de minuut zijn solo met een doelpunt 1-0. VP hervindt zich snel en zet alles op de aanval. De ploeg is wat leeftijd betreft een stuk ouder maar ook ervarener. Dat wordt in de rest van de wedstrijd wel duidelijk. In ieder geval zien we een aardig partijtje voetbal. Maarten Siebelink zorgt met een hard en hoog schot voor de gelijkmaker. VP zet daarna Urbanhomes op eigen helft vast en die ploeg beperkt zich vervolgens tot countervoetbal. Er komt veel vaart in de wedstrijd. Nick Broekhuizen zet met een rollertje VP op een 1-2 voorsprong. VP daarna wel de gevaarlijkere ploeg. Het speelt heel direct naar voren en is daardoor aanvallend gevaarlijk. Urbanhomes krijgt nauwelijks kansen, mede omdat VP al vroeg stoort en dat levert de ploeg geen windeieren op. Slordig uitverdedigen stelt Samuel Boersen in staat om heel beheerst met een stiftje de 1-3 te scoren. Urbanhomes geeft niet op en doet er een schepje bovenop. Daardoor ontstaat een fanatieke wedstrijd, zeker van de kant van Urbanhomes. VP is echter voetballend beter. Chris van Ravenhorst ziet zijn schot iets van richting veranderen, maar wel in het VP doel belanden 2-3. Ineens weer spanning met nog zo’n zes minuten op de klok. Die spanning is echter maar van korte duur. Richard Fluit uit de draai met de 2-4 en dat lijkt de beslissing te zijn. Over en weer nog wel kansen op een hogere score, maar doelpunten blijven uit. Zeker nog voor Urbanhomes dat de laatste minuut met een man meer mag spelen. Verdiende winst voor de ervaren VP ploeg die daarmee naar de top sluipt en eigenlijk wel de grote favoriet is voor de titel. De tijd zal het leren!