Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 30 september

Sportcafé de Camp (SDC) –   De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VN)    5 – 0

Een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen. Toen werd WSI Models, nu dus VN, in een spannende wedstrijd met 3-2 verslagen door SDC. Helaas vanavond geen spannende wedstrijd in de hoofdklasse. De wedstrijd begon als een stoomlocomotief en kwam dus langzaam op gang. Pas na zo’n tien minuten was er sprake van een veldoverwicht van SDC. Het zette VN zodanig vast op eigen helft, dat die ploeg nauwelijks nog aan goed aanvallen toekwam. De eerste speldenprik werd uitgedeeld door Marc van Ginkel. Hij testte het houtwerk. Na een klein kwartier de 1-0 door Bas Goldstein. Hij stiftte de bal uit en SDC combinatie keurig binnen. SDC deed daarmee haar afkorting eer aan (Sterk Door Combinatie). De snelle dribbelaar Bas Goldstein vanavond de grote plaag voor de VN verdediging. Als SDC daarna twee minuten met een man meer mag spelen maakt het daar gretig gebruik van. Aron de Vries met een mooi doelpunt in de winkelhaak 2-0. SDC wil echter meer en krijgt ook meer. VN kan nauwelijks een goede aanval produceren. Alleen Willem Kalle test de SDC doelman een keer, maar die pakt eenvoudig. Een loepzuivere hattrick van Bas Goldstein zorgt voor de 5-0 eindstand. VN vanavond totaal niet in de wedstrijd tegen een technisch beter en ook balvaster SDC. SDC met de volle buit uit twee duels, blijft meedoen om de titel.

Heart for Gardens (HFG) –  Drukkerij Woudenberg (DW)    8 – 1

Titelfavoriet in de hoofdklasse HFG vanavond met andere spelers omdat de v.v. Woudenberg op 1 oktober moet aantreden tegen v.v. Jonathan uit Zeist. HFG zet DW van begin af aan onder druk en komt via Joey Hendriks op een terechte 1-0 voorsprong. HFG wil snel meer. Het zet DW vast op eigen helft en combineert naar harte lust. DW kan in eerste instantie nog wel tegenhouden, maar moet toch toestaan dat Paul de Graaf de 2-0 op het scorebord zet. Als kort daarna DW doelman Borst prima met de voet weet te redden volgt er een scherpe DW counter. Sem Stijnvoort wordt voor de goal op tijd bediend en de aansluittreffer is een feit 2-1. Dit zou overigens het laatste wapenfeit zijn van DW. Paul de Graaf en G. den Baas zetten HFG daarna op een comfortabele en ook beslissende voorsprong. DW kan daarna geen vuist meer maken. Het probeert het wel maar wordt volledig overklast door HFG en zo krijgen we een kopie te zien van de eerste wedstrijd van vanavond. Marc de Graaf komt pas los in de eindfase van de wedstrijd en pakt met een hattrick ook de nodige doelpuntjes mee. Tussendoor scoort ook Paul de Graaf nog een keer en dus ook hij verlaat vanavond het veld met en hattrick.

De Greef Diervoeders  –  De Kaasknabbel & Zo (KK)   5  – 0

Eersteklasser De Greef wil dit seizoen echt gaan meedoen om de prijzen en dat betekent dat er vanavond gewonnen dient te worden van KK. Ook de derde wedstrijd vanavond wordt een wat eenzijdige vertoning. Zijn de ploegen in de beginfase nog redelijk goed aan elkaar gewaagd, heel langzaam verandert dat spelbeeld in het voordeel van De Greef. Die komt dan ook na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Matthijs Blok. Dirk de Greef is dicht bij de dubbele voorsprong maar zijn schot eindigt op de paal. Ook in deze wedstrijd een speler met een hattrick en dat is dus de derde speler vanavond die dit lukt. Rienk Vos met een prachtig doelpunt in de winkelhak met de misschien wel beslissende 2-0. Diezelfde Vos wordt even later als vrijstaande man voor het doel gevonden en weet, de uit positie geraakte KK doelman, Jaco Leeuwdrent simpel te passeren 3-0. Matthijs Blok strooit nog wat meer zout in de KK wond en zorgt voor een comfortabel 4-0 voorsprong. Het laatste doelpunt in deze wedstrijd komt voor rekening van Rienk Vos. En zo eindigt deze wedstrijd met een duidelijke 5-0 overwinning voor nu (mede)koploper De Greef.

Kok Houtagenturen (KH)   –   Vallei Schilders (VS)    2 – 1

Waren de eerste drie wedstrijd vanavond wat eenzijdig, dan kon zeker niet gezegd worden van de wedstrijd KH tegen VS. Vanavond al weer de derde wedstrijd voor KH in de nog prille competitie. De eerste twee wedstrijden werden met het kleinst mogelijke verschil verloren en vanavond de wedstrijd tegen het ambitieuze VS.  Beide ploegen beginnen zeer fanatiek aan de wedstrijd. Het is VS dat de eerste speldenprik uitdeelt. Een kanonskogel wordt van zeer dichtbij gedurfd gered door de KH doelman, die daarmee voor zijn ploeg de toon van de wedstrijd zet. Doordat beide doelmannen, met prima keeperswerk, een grote stempel op deze wedstrijd drukken, kan wel gesproken worden van een echte keeperswedstrijd. Veel snelheid in de aanvallen over en weer en stevige duels maken het aanzien van deze wedstrijd meer dan waard. Het wachten is op doelpunten. En die komen er. KH is fysiek iets sterker dan VS, dat voornamelijk over lichtgewicht en lichtvoetige spelers beschikt. Iemand die opvalt bij KH is Thijs Holtsingel. Hij is fysiek sterk, schuwt de duels niet en kan de nodige snelheid in de aanval brengen. Als hij op links een aanval inzet en een schot op doel afvuurt is het jammer voor de VS doelman, dat deze de bal niet klemvast kan pakken. De terugspringende bal wordt binnengeschoten door Kevin Oussoren 1-0. Met aardig wat publiek op de tribune is het nu VS dat zal moeten komen. Weten de schilders nog wat meer kleur aan de wedstrijd te geven? Met nog een kwartier op de klok wordt de wedstrijd alleen maar spannender om naar te kijken. VS zoekt het afwisselend in de combinatie of met een solo. KH reageert daarop met gevaarlijke counters en niet zonder succes. Een counter van het duo Kevin Oussoren en Thijs Holtsingel en de laatste met de 2-0. Met nog zo’n drie minuten te gaan is het direct erna Rowin Bos met de aansluittreffer voor VS 2-1. De eindfase is ongemeen spannend. Beide ploegen krijgen nog een enorme kans op een doelpunt, maar de beide doelmannen hebben het doel op slot gedraaid en zo wint KH deze zeer vermakelijke wedstrijd van VS, dat met deze nederlaag hard met de neus op de feiten wordt gedrukt.

Arpentus  –  SNO   5 – 0

Op SNO is vooralsnog geen peil te trekken. De ploeg is ingedeeld in de tweede klasse en hangt, zoals in de vorige wedstrijd al beschreven, aan twee spelers te weten Jonathan Riezebosch en Sjaak Termaaten. Laatstgenoemde is er vanavond echter niet bij. SNO vanavond met vier nieuwe spelers/speelsters. Ja u leest het goed, vanavond met twee dames in de ploeg te weten Merlot van der Schaaf en Anne Holtsingel. Laatstgenoemde hebben we vorig seizoen al diverse malen zien optreden in de Camp en is een voetbalster die leuk kan meevoetballen. Zij is de zus van Thijs Holtsingel van Kok Houtagenturen. Arpentus heeft voor dit seizoen (terecht) ambitieuze plannen en treft in SNO een tegenstander die (nog) niet goed op elkaar is ingespeeld. Beide ploegen beginnen heerlijk fanatiek aan de wedstrijd. De eerste beste aanval van Arpentus is gelijk raak. Rick van de Hove schiet de 1-0 binnen. Daarna zakt het spel van Arpentus wat in. De ploeg is wel sterker, maar mist vanavond de drive om SNO eens flink over de knie te leggen. Misschien is het verrast door het opportunistische spel van SNO? Mooi om te zien hoe SNO gedurfd blijft spelen. Dat kost echter wel veel kracht en energie en dat gaat halverwege de wedstrijd zijn tol eisen. Yannick Karens met een afstandsschot zorgt voor de 2-0. Als Jesper Kuiter subtiel de 3-0 binnenschiet is het voor SNO gedaan. Jesper Kuiter met de 4-0 en Aron Veenendaal met de (te magere) eindstand van 5-0. Wil Arpentus voor het kampioenschap gaan, dan zal het echt wat meer pit in de wedstrijd moeten leggen om te beginnen tegen haar volgende tegenstander Find MKB.

Uwwetloket (UWL)  –  Find MKB   5 – 6

Gelukkig vanavond nog een leuke-/spannende wedstrijd in de tweede klasse met een mooie korfbal uitslag. Beide ploegen hebben de ambitie om dit seizoen mee te doen in de top van het “linker rijtje”. Find begint heel slap aan de wedstrijd. Henk van der Steeg van UWL opent snel de score in deze wedstrijd 1-0. In die beginfase  wordt Find overlopen door UWL. Arie van Prooijen direct daarna met de 2-0 en even later, uit een vrije trap, met de 3-0 in de winkelhaak. Dan lijkt het of de wedstrijd al na zeven minuten gespeeld is. Zeker wanneer Arie van Prooijen, als vierder speler vanavond, een hattrick maakt en zijn ploeg op 4-0 zet. Geen vuiltje aan de lucht voor UWL. Een afstandsschot van Lars van de Zanden verrast doelman Robert Prins en ineens de 4-1 op het scorebord. Als diezelfde Lars van de Zanden even later met een hard en laag afstandsschot, via de binnenkant van de paal, de 4-2 aantekent kantelt de wedstrijd. Find voelt dat er nog meer inzit en UWL laat zich ineens volledig terugzakken. Ineens is het lef en de spirit weg uit die ploeg. Daarnaast blijft de ploeg aanvallend het veld groot houden en veel spelers lopen continu in de schaduw van de Find verdedigers. Edwin Prins geeft UWL weer enigszins wat lucht door 5-2 te scoren. Daarna gaat het compleet mis voor UWL. Find mag twee minuten met en man meer spelen en maakt daar gretig gebruik van. Lars van Riet hard en hoog in het UWL doel en de 5-3 op het bekende bord. Find nu fanatiek op jacht naar de aansluittreffer en die komt van de voet van Nathan Houtsma 5-4. Met nog zo’n negen minuten op de klok blijkt dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld is en het aanwezige publiek gaat er nog eens goed voor zitten. UWL, aanvallend onmachtig, lijkt in die eindfase op een aangeslagen bokser die klaar staat om ko geslagen te worden. Het geluk zit Find in de eindfase zeker niet tegen. Nathan Houtsma met een houdbaar schot dat echter wel doel treft en dan staat er ineens de 5-5 op het scorebord. In de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd krijgt UWL het bijzonder moeilijk omdat Find met een man meer mag spelen en ook nu pakt Find die kans met beide handen aan. Lars van de Zanden met een hard schot zorgt voor de 5-6 en de drie punten voor zijn ploeg. Lars van de Zanden vanavond de vijfde speler met een hattrick! Een prachtige-/spannende wedstrijd met veel doelpunten. Daar hopen we de volgende wedstrijd ook op als Find op 21 oktober a.s. dient aan te treden tegen Arpentus en zal moeten winnen wil het nog een rol van betekenis gaan spelen in de tweede klasse. Een pittiger begin zal dan absoluut noodzakelijk zijn!

Loading