Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen woensdag 21 september 2022

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 21 september 2022 gespeelde bekerwedstrijden.

Op 21 september 2022 is een begin gemaakt met de eerste helft van het bekertoernooi. Totaal zestien ploegen waarbij, heel opvallend, slechts één hoofdklasser. Hopelijk vanavond veel spectaculair voetbal met misschien wel verrassende uitslagen. Het is tenslotte bekervoetbal.

*Ploegen die zich plaatsen voor de tweede rode.

De Greef Diervoeders (DG)*   –   Fleur & Flora (FF)     3 – 1

Eersteklasser DG tegen tweedeklasser FF is niet de bekerkraker geworden waar we stil op gehoopt hadden. DG pakt snel het initiatief en zet FF vast op eigen helft. Doelman Willem van den Pol krijgt een drukke avond, maar verricht goed werk in het FF doel. Elwin Vermeulen dicht bij de openingsgoal, maar de paal voorkomt dat. Mattijs Blok opent na zo’n elf minuten de score en zet DG op voorsprong. FF speelt voornamelijk de lange bal, maar met weinig tot geen succes. DG komt op 2-0 door een doelpunt van Dirk de Greef, via de binnenkant van de paal. FF heeft nu niets te verliezen en gooit alles op de aanval met onverwachts een succesje. Joris van den Pol weet, eigenlijk tegen de verhoudingen in, de wedstrijd nog wat spannend te maken 2-1. DG speelt de wedstrijd echter solide uit en komt in de laatste seconden nog op 3-1 door Elwin Vermeulen. DG verdient naar de volgende ronde.

Arpentus*   –   Sanidrõme Hofland (SH)    7 – 1

De kersverse tweedeklasser Arpentus had vanavond weinig moeite met derdeklasser SH. Binnen de minuut zet Rick van de Hove zijn ploeg op voorsprong en die stand wordt door Jesper Kuiter verdubbeld 2-0. Quinten Peek verdubbelt vervolgens die score weer, waarvan één doelpunt uit een vrije trap. De wedstrijd is dan feitelijk al gespeeld. Jesper Kuiter en Thomas Koudijs zetten de 6-0 op het scorebord. Het siert SH dat het zo goed mogelijk de aanval blijft zoeken en worden voor die inzet toch nog beloond. Y. Scharloo redt de eer voor zijn ploeg 6-1. Daarna een wat meer open wedstrijd met veel slordigheden. Arpentus hoeft zo nodig niet meer en zit op rozen. In de allerlaatste seconden Quinten Peek nog met de 7-1. Arpentus eenvoudig naar de tweede ronde.

Dorcas Woudenberg*   –   Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)   1 – 0

Tweedeklasser Dorcas had het vanavond tegen derdeklasser VDL niet gemakkelijk. Van enig krachtsverschil is in het veld totaal niets te merken. Beide ploegen maken er in de eerste tien minuten een rommelige wedstrijd van. Dorcas verdedigend vanavond niet in haar beste doen en dat schept kansen voor VDL dat vanavond opvallend fanatiek speelt. Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdient. Het krijgt echter wel een doelpunt waar het recht op heeft. Na ongeveer 20 minuten is het onverwachts Gerald van de Linden die met een “rollertje” via de binnenkant paal voor de 1-0 zorgt. VDL dringt daarna stevig aan, maar het gaat aanvallend allemaal te gehaast en te onnauwkeurig. Dorcas mag in de volgende ronde laten zien beter te kunnen.

Uwwetloket (UWL)*   –   Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     7 – 0

De uitslag verraadt al veel. Het ambitieuze UWL had vanavond geen kind aan het povere VEM. Beide ploegen spelen (nog) in de tweede klasse. Nog, want UWL heeft voor dit seizoen ambitieuze plannen en wil graag wat hogerop. Vanavond zorgde het al voor wat (legaal) vuurwerk met deze zevenklapper. Kan in de beginfase VEM het nog een beetje bijbenen, na het openingsdoelpunt van Arie van Prooijen komen de verhoudingen snel anders te liggen. Edwin Prins, Arie van Prooijen en Gerben Staal tillen de stand al snel naar 4-0. Een combinatie tussen Gerben Staal en Hendrik Sok levert de vijfde treffer op via de intikker van Sok. VEM stort daarna volledig in en moet lijdelijk toezien hoe Henk van der Steeg en Gerben Staal de eindstand op 7-0 bepalen. Een stand waarmee VEM nog tevreden mag zijn, want met een wat secuurder spelend UWL was een eindstand met dubbele cijfers zomaar mogelijk geweest. UWL naar de volgende ronde.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Vallei Schilders (VS)*     0 – 4

Derdeklasser DM had vanavond niet veel in te brengen tegen eersteklasser VS. Laatstgenoemde ploeg is een jonge gedreven ploeg die best nog wel eens een klasse hoger wil spelen. Met wat nieuwe spelers werd VS in de beginfase echter wel verrast door het ambitieus spelende DM, dat via de snelle Joeri van Appeldoorn dicht bij de openingstreffer was. Een goede aanval van VS brengt K. Geurts voor een leeg doel en die scoort simpel. VS daarna met veel balbezit, maar aanvallend toch wat povertjes. Joeri van Appeldoorn blijft de gevaarlijkste man bij DM. Hij is heel dicht bij de gelijkmaker in een 1 op 1 met de VS doelman, maar die redt. Geurts met een hard laag schot verdubbelt de voorsprong en dat kan wel eens de beslissing zijn. Mochten daarover nog twijfels zijn, Justin de Bruin, maak aan die twijfels een eind en zet de 0-3 op het scorebord. Beide ploegen mogen daarna nog twee minuten met een man meer spelen, maar weten daar niet van te profiteren. Geurts vanavond met zijn hattrick en de 0-4 eindstand. Verdiende overwinning voor VS dat verder bekert.

De Kaasknabbel & Zo (KK)  –   Videofunk Productions (VP)*    1 – 2

Beide ploegen maakten er een echte bekerwedstrijd van. Niet qua voetbal maar wel wat de spanning betreft. KK begon als eersteklasser licht favoriet tegen derdeklasser VP, maar kon die favorietenrol vanavond niet echt waarmaken. VP is een wat meer ervaren ploeg dan de jonge KK ploeg Al snel had VP doelman Henry Oussoren van de KK in het vizier, maar konden nog niet doeltreffend afdrukken.  Dat lukte in een later stadium Niels Snijders wel. Uit een combinatie wist hij de bal binnen te prikken en VP op voorsprong te zetten. Als even later VP met een goede counter doorkomt is het Bart van der Helm die de 0-2 binnenschiet. VP feller en fanatieker, terwijl KK min of meer zomeravondvoetbal blijft spelen. Toch weet KK onverwachts terug te komen. Evert Jan Blauwendraad brengt nog wat spanning in de wedstrijd  1-2. Met nog zo’n acht minuten op de klok zou je verwachten dat KK volop voor de gelijkmaker gaat. Dat gebeurde echter sporadisch. Moeizame opbouw en slechte passes maakten het VP erg gemakkelijk om de wedstrijd simpel uit te spelen. VP zien we dus in de tweede ronde terug.

Garage de jonge Van Dijk (JVD)   –   Investra*    1  – 6    

Van deze wedstrijd tussen eersteklasser JVD en de enige hoofdklasser van vanavond Investra werd wel wat spektakel verwacht. JVD vanavond toch weer met wat oude vertrouwde gezichten, zoals Dennis Spoel en Jan Pater. JVD bereikte vorig seizoen de finaleavond, dus Investra was gewaarschuwd. In de beginfase een gelijk opgaande wedstrijd. JVD mag van Investra (te) veel de bal hebben en dat gaat de ploeg redelijk goed af. Grootste en meeste kansen zijn er wel voor Investra, maar die krijgen de bal wel tegen, maar niet langs de JVD doelman. Een echte bekerstrijd die gaat veranderen wanneer de wat verlate Investra speler Henk Buijs in de arena verschijnt. Hij geef direct zijn visitekaartje af door van afstand hard en zuiver binnen te schieten 0-1. Het antwoord van JVD volgt echter snel. De balvaste Dennis Spoel schermt bij de “hoekvlag” de bal goed af en weet deze met een hard schot voor het Investra doel te krijgen. Milan Gijsbertsen kan bij de tweede paal hard binnenlopen en doelman Kees van den Ende volkomen verrassen. Dat zou echter min of meer het laatste wapenfeit van JVD worden. De altijd sympathieke dribbelaar Jan Pater kan in de verdediging de bal niet lekker controleren. Remko Polinder straft dat met een loeihard schot af 1-2. Investra is met de komst van Henk Buijs (voor hem was het vanavond Veni, vidi, vici), zelfverzekerder gaan voetballen. JVD beperkt zich nu tot countervoetbal en dat ligt Investra wel. In de snelle omschakeling is de ploeg vanavond dodelijk. Henk Buijs met een solo en de breedtepass op Marnix de Bruin, die de 1-3 binnenschiet. Even later opnieuw een weergaloze solo van fenomeen Buijs. Nu stelt hij  en nu stelt hij Geerten Siereveld in de gelegenheid om te scoren en die doet dat ook 1-4. Diezelfde Buijs laat even later zien hoe je uit een combinatie een doelman uit moet spelen, gevolg: 1-5. Remco Polinder bepaalt de eindstand op 1-6. Vanavond de mooiste wedstrijd om naar te kijken en dat was mede te danken aan JVD dat een prima voetballende ploeg heeft. Het zat JVD vanavond in het tweede gedeelte van de wedstrijd niet mee. De ploeg gaat in de competitie, wat we hopen, nog wel voor wat spektakel zorgen.

Urbanhomes.nl*   –  FruitSecurity Holland (FSH)   1 – 0

Zagen we in de wedstrijd hiervoor spektakel, helaas kan dat van de laatste wedstrijd van de avond niet gezegd worden. Twee jonge ploegen die wel voor vaart in de wedstrijd zorgen, maar helaas geen goed voetbal laten zien. Erg rommelig, en legio slechte passes. Misschien de spanning, de angst om te verliezen? De wedstrijd kan een doelpunt broodnodig gebruiken, maar de doelpunten zijn vanavond schaars. Halverwege de wedstrijd staat dan ook nog altijd de brilstand op het scorebord.  Beide ploegen beseffen wel dat, wil men het niet op strafschoppen aan laten komen, er wat moet gebeuren. Bart Schimmel voor FSH op de lat. Chris van Ravenhorst van Urbanhomes soleert door de FSH verdediging en scoort de 1-0. Nu moet FSH komen en komt ook wel voor de Urbanhomes goal, echter dan wordt er te lang gepingeld om de bal op het doel te krijgen. FSH speelt deze wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdient, rustig uit en kan nu toekijken welke tegenstander er in de volgende ronde uit de koker komt rollen.

Loading