Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 16 september 2022

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 16 september 2022 gespeelde wedstrijden.

Uwwetloket (UWL)   –   Fleur en Flora (FF)         6 – 2

Vanavond in de tweede klasse een nieuwe naam, Fleur en Flora (voorheen Rijschool Hufman), maar geen nieuwe spelers. UWL heeft in de transferperiode goed “ingekocht” en heeft Gerben Staal en Arie van Prooijen aan de selectie toegevoegd. Dat blijken geen “miskopen” te zijn geweest. De ploeg wil dit seizoen om de prijzen meedoen en de verwachtingen zijn hoog. Gerben Staal zet zijn ploeg al binnen twee minuten op voorsprong 1-0. UWL druk daarna FF in de verdediging maar doelman Willem van de Pol staat vooralsnog geen doelpunten toe. FF is echter niet van plan om te blijven verdedigen en is met enige regelmaat gevaarlijk in de counter. Wat FF op het UWL doel schiet wordt door doelman Prins prima verwerkt. Henk van der Steeg verdubbelt met een hard schot de stand en als Arie van Prooijen direct erna nummer drie binnenschiet lijkt de wedstrijd al vroegtijdig beslist. FF blijft de aanval zoeken maar doet dat met niet al te veel overtuiging of is er al sprake van berusting? In ieder geval niet bij Joris van den Pol. Die weet een verre uitworp van doelman Willem van den Pol prima te controleren om vervolgens uit de draai knap doelman Prins te passeren 3-1. Na dit doelpunt wordt het voetbal van UWL kant er niet beter op. De aanval zoekt het nu in afstandsschoten. Combineert de ploeg een keer dan is het gelijk raak. Henk van der Steeg brengt de marge voor UWL weer op drie. Zit het bij UWL aanvallend wel redelijk goed, verdedigend laat de ploeg nog wel eens een gaatje vallen. Daar weet Joris van den Pol wel raad mee. Hij verkleint de marge. In de eindfase geeft UWL nog even gas en waar Gerben Staal in deze wedstrijd mee begonnen was maakt hij ook af. Met twee prima doelpunten zet hij de 6-2 eindstand op het scorebord.

Find MKB  –  Dorcas Woudenberg     1 – 2

Twee bekende ploegen in de tweede klasse. Het ambitieuze Find  wil ook dit seizoen weer graag bovenin het linker rijtje eindigen en misschien wel helemaal bovenaan? Dan zal er vanavond gewonnen moeten worden van het “taaie” Dorcas Woudenberg. Ook Find vanavond met enkele nieuwe spelers en ook in deze wedstrijd is het een nieuweling die het openingsdoelpunt maakt. Lars van de Zande knalt keurig de 1-0 binnen. Bij Dorcas is Robert Bakker een speler met soms onnavolgbare bewegingen. Hij ziet kans zich vrij te spelen voor de Find doelman en heeft de hoek voor het uitzoeken. Hij rondt keurig af 1-1. Daarna ontstaat en echte wedstrijd met veel inzet wat het aanzien meer dan waard is. Beide ploegen nadrukkelijk op jacht naar de voorsprong. Dorcas loert op counter mogelijkheden en daarbij wordt veelvuldig Robert Bakker in de punt van de aanval gezocht. Gerald van de Linden zet de vrienden van Dorcas op voorsprong. De wedstrijd wordt daarna feller. Find met veel inzet op jacht naar de gelijkmaker. Dorcas nu wat meer in de verdediging maar wel met de betere kansen op een grotere voorsprong. Find aanvallend te gehaast en te onnauwkeurig en te krampachtig omdat het koste wat het kost, wil winnen. Dorcas, vanavond de gelukkigste ploeg, weet de boel achterin goed dicht te houden en de drie punten over de streep te trekken.

Videofunk Productions (VP)  –  FruitSecurity Holland (FSH)    4  –  3

Nieuwe naam in de derde klasse is FruitSecurity Holland (FSH). Deze jonge ploeg speelde vorig seizoen onder de naam Hoor en Zie. Vandaag in een mooie outfit met, ja u leest het goed, namen en rugnummers. Geweldig! Vanavond speelt de ploeg tegen de “jeugdige veteranen” van VP. Dat kan een interessante wedstrijd worden en dat zou het ook worden. Niels Snijders ziet zijn harde schot door een FSH speler van richting veranderen en langs de kansloze FSH doelman gaan 1-0. VP daarna wat sterker maar is verdedigend vaak wat slordig. Bart Schimmel straft gepruts in de VP verdediging af en zet de gelijkmaker op het scorebord. Speelt VP liever combinatievoetbal, FSH zoekt het in de lange bal in de hoop dat hij een keer goed valt. En dat doet het want Dide van Beek weet uit de kluts te scoren en FSH op voorsprong te zetten 1-2. Halverwege de wedstrijd wordt het voetbal van VP wat rommeliger, terwijl FSH fris en fruitiger begint te voetballen. Joost Bouwman met een rustige bal op de paal dicht bij een grotere voorsprong. Maarten Siebelink van VP aan de andere kant heel dicht bij de gelijkmaker, maar de FSH doelman, die overigens een puike wedstrijd speelt, redt knap. Die gelijkmaker komt er wel. Maurice van Wijk krijgt ineens de bal voor de voeten en schuift binnen 2-2. Toch is het FSH dat weer op voorsprong komt Joost van den Bunt speelt zich knap vrij en schiet onberispelijk binnen 2-3. VP zet nu een tandje bij en blijkt dan ineens een hele fanatieke ploeg te zijn. Misschien imponeert dat FSH, want die ploeg gaat ineens minder spelen. Veel balverlies in de opbouw. Ervaring straft dat af in de persoon van Niels Snijders. Hard en hoog schiet hij de derde voor VP binnen en de gelijkmaker staat op het bord. Daarna ontstaat er een spannende eindfase. Matchwinnaar voor VP wordt Bart van der Helm. Een blunder in de FSH verdediging wordt genadeloos door hem afgestraft. Een fikse tegenvaller voor FSH maar wel leerzaam.

Investra   –   Bouwbedrijf Morren B.V.     2  – 1

Beide hoofdklassers beginnen vanavond aan hun tweede competitiewedstrijd. In de eerste wedstrijd winst voor Investra met het klein mogelijkste verschil. Morren ging in haar eerste wedstrijd flink over de knie. Beide ploegen zijn in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. Morren heeft van een paar spelers afscheid genomen. Investra daarentegen begroet twee nieuwe jonge spelers. Vanavond mist de ploeg wel diverse vaste spelers. Het tempo in deze wedstrijd ligt in de beginfase niet al te hoog. De enige die snelheid wil maken is Jaco Mulder. Hij test als eerste doelman Peter Siereveld van Investra. Weet Siereveld het harde schot van Mulder knap te pareren, het niet al te harde schot van Teunis van Prooijen in de korte hoek verrast hem enigszins 0-1. Investra met wat meer balbezit krijgt op links een hoekschop te nemen. De bal wordt keurig ingespeeld op Remko Polinder die met links hard binnenschiet 1-1. Deze stand maakt de wedstrijd wat spannender. Halverwege de wedstrijd is het Investra dat wat meer initiatief neemt. Bart de Bruijn begint aan een solo, kapt enkele Morren spelers uit, en schiet binnen 2-1. Gevaarlijkste man bij Morren is Cor Broekhuizen. Hij heeft een goed schot in de benen en is dicht bij de gelijkmaker. Morren wat meer op de aanval, maar wel bijna op grotere achterstand. Dennis de Bruin uit de draai heel dicht bij de derde voor Investra. De spanning in deze wedstrijd vergoedt veel. In de eindfase nog een grote kans voor Cor Broekhuizen. Zijn kanonskogel wordt door Peter Siereveld in een reflex heel knap uit het doel geranseld. Investra vanavond de gelukkigste en na twee wedstrijden met de volle buit.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)    2 – 3

Ook voor deze twee hoofdklassers alweer de tweede wedstrijd. Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil. Voor slechts twee toeschouwers begint MMS fel aan de wedstrijd en heeft na ruim een minuut al succes. De rappe Jonathan van Grol zet de 0-1 op het scorebord. Was BVL de vorige seizoenen veelal de ploeg waartegen erg gemakkelijk punten konden worden gepakt, dit seizoen laat de ploeg zien best aardig te kunnen voetballen. Met toont lef, inzet en strijd. Dat alles maakt het voor haar tegenstanders niet gemakkelijker. Beide ploegen na de openingstreffer redelijk in evenwicht. Uit een combinatie is het Rob Nannenberg die zich goed vrij weet te spelen, de hoek voor het uitzoeken heeft en vervolgens binnenschiet 1-1. MMS neemt daarna het initiatief wat meer over maar moet gelaten toezien hoe Leendert Jan van Ooijen op links uit de draai een schot op doel lost dat in de verre hoek binnenslaat 2-1. Van Lunteren wil echter meer en blijft de aanval zoeken en krijgt ook kansen omdat de verdediging van MMS er vanavond niet solide uitziet. Gijsbert van Dijk van MMS gaat nu nadrukkelijk zijn stempel op deze wedstrijd drukken. De MMS speler brengt met een hard schot zijn ploeg op gelijke hoogte. De aanval is de beste verdediging en VL blijft gaan voor de winst en dat siert de ploeg. Cadeautjes weggeven is leuk maar niet in een wedstrijd als deze. Dat doet de laatste verdediger van BVL wel. Onnodig balverlies stelt Gijsbert van Dijk in staat om op het BVL doel af te gaan en doelman Gerben van Varenkamp te passeren. Bij BVL gaan in de laatste paar minuten alle remmen los. Met man en macht probeert men nog een punt uit de wedstrijd te slepen, echter MMS schiet alles weg wat in de verdediging komt en neemt als de gelukkigste ploeg de drie punten mee naar huis.

Loading