Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 9 september 2022

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 9 september 2022 gespeelde wedstrijden.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)   –   Ribhouse Texas (RT)     1 – 2

Op 11 juni 2022 werd er in Woudenberg Haantjesdag gevierd. Bijna drie maanden later was het weer Haantjesdag, maar nu in Sporthal De Camp. Twee trouwe teams vandaag tegenover elkaar met enkele nieuwe gezichten. RT vandaag met een nieuwe doelman en dat blijkt een goede “aankoop” te zijn geweest. Een wedstrijd die rustig begon maar gedurende de wedstrijd sportief feller werd. De nieuwe doelman van RT wordt getest en die eerste test doorstaat hij goed. Aan de andere kant moet doelman De Pater van VDL ook een test doorstaan. Hij weet een schot te keren maar in de rebound is Remco de Haan er als de kippen bij om de 0-1 aan te laten tekenen. Remco en broer Laurens de Haan drukten vanavond een groot stempel op de wedstrijd. Van haantjesgedrag à la Piet en Ronnie Haan uit de Kameleon 2 film was geen sprake, maar de gebroeders De Haan gaan de klus vanavond wel klaren. John Hardeman van VDL is de man die de gelijkmaker mag binnenschieten. RT, vanavond zonder goalgetter Peter Heuveling, had in de gebroeders De Haan twee spelers die een plaag waren voor de VDL verdediging. Vele malen wisten De Haan broeders door de verdediging te stoten, maar nog niet af te ronden. Als Remco de Haan op rechts zijn directe tegenstander weet te passeren komt  hij vrij voor de VDL doelman en weet deze met een puntertje te passeren 1-2 binnen. Dit spelbeeld bleef de rest van de wedstrijd met VDL dat veel de lange bal speelde en het probeerde met harde afstandsschoten. RT bleef echter de combinatie zoeken en kreeg via de gebroeders Haan de beste kansen op een grotere voorsprong. Doelman De Pater wist echter erger te voorkomen. Mooie start voor RT dat zich even koploper mag noemen van de derde klasse. Remco is haan van de avond geworden.

Urbanhomes.nl   –  Drieklomp Makelaars   2 – 2

Nieuw in de derde klasse is Urbanhomes met als bekend gezicht veteraan Barry Koot. Een jonge ploeg vanavond tegen de wat oudere spelers van Drieklomp. Urbanhomes begint erg fanatiek en in dat fanatisme gaat Drieklomp mee. Daardoor ontstaat een alleraardigste wedstrijd. Drieklomp moet het in de beginfase van countervoetbal hebben. Het is S. de Jong (Siem?) die Urbanhomes op voorsprong zet. Als even later M. Veen met het hoofd een mooie boogbal over de (onnodig) uitkomende Drieklomp doelman De Kruyf weet te plaatsen en zijn ploeg op een 2-0 voorspring zet, lijkt het erop dat Drieklomp vanavond over de jeugdige knie gaat. Maar de Makelaars rechten hun rug en komen sterk terug. Martin Velthuizen met een prima schuiver scoort de aansluittreffer. Bij Urbanhomes lijkt er dan iets te knappen. Drieklomp gaat beter en feller voetballen en met succes. De vanavond goed op dreef zijnde Mohamed Abarkan staat op de juiste plaats om uit een scrimmage voor het Urbanhomes doel de 2-2 binnen te tikken. In de eindfase wordt de wedstrijd wat rommelig. Wel mooi om te zien dat beide ploegen voor de overwinning gaan. Drieklomp doet dat veelal met verre uitworpen van haar doelman. Als ook de Urbanhomes doelman dat gaat doen ontstaat er een soort tennisvoetbal. Dat levert leuke momenten op voor beide doelen. Grootste kans voor Drieklomp maar de speler die alleen voor de Keeper komt schiet meters hoog over. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd schiet Drieklomp nog een vrije trap in tweede instantie op de paal. Een terechte uitslag voor de neutrale toeschouwer.

Kok Houtagenturen  –  Garage de jonge Van Dijk   2 – 3

Van Dijk dit seizoen met een nieuw en verjongd team, waarin we alleen nog Milan Gijsbertsen in herkennen. Niet meer de vertrouwden gezichten van Rob Gijsbertsen, Jan Pater of Dennis Spoel en dat is even wennen. Van Dijk begint fris en fruitig en zet Kok veelal vast op eigen helft. Van Dijk met de wat handigere-/technischere spelers komt echter alleen nog maar tot een schot op de lat. Kok is in de counter gevaarlijk en Van Dijk moet achterin alert blijven. K. Rakhan opent de score in deze wedstrijd en zet Van Dijk op voorsprong. Daarna is het Van Dijk dat het overwicht houdt en wil snel meer. Maar wie meer wil verliest soms veel. Kok uit een counter via Rick van der Weart op 1-1. Dat is op dat moment de juiste stand voor deze best wel spannende wedstrijd. Kok gaat gedurfder voetballen en dat maakt het kijken naar deze wedstrijd er niet onaantrekkelijker op. Van Dijk opnieuw op voorsprong en weer door K. Rakhan. Opvallendste man in deze wedstrijd is echter Kok doelman Matthijs Kok. Hij staat een puike partij te keepen en weet met goede reddingen een grotere achterstand te voorkomen. Hoewel Kok dicht bij de gelijkmaker is komt die grotere achterstand er wel. Het is K. Taj? die met een afstandsschot hard en hoog de 1-3 binnen schiet. Dit moet de beslissing zijn en wordt ook de beslissing. Het doelpunt van Marcel Ruijter in werkelijk de laatste seconde van de wedstrijd komt te laat. Van Garage de jonge Van Dijk gaan we dit seizoen nog wel leuke dingen zien. Als dit het wedstrijdbeeld in de eerste klasse wordt, dan gaat het ook dit seizoen weer een van de spannendste klasse worden.

Drukkerij Woudenberg  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (V&N)   2 – 2

Vanavond WSI Models onder een nieuwe naam en in een nieuwe outfit op het veld, te weten Vries & Nell Woudenberg Accountants. Beide hoofdklassers maker er vanavond een leuke en spannende wedstrijd van. Van accountants mag enige rekenkunde verwacht worden, maar dat V&N snel op achterstand zou komen had men niet gerekend. Mark ten Haaft na een solo, schiet knap tegendraads binnen 1-0. Ploegen geven elkaar niet veel toe alleen de drukkers zijn wat feller in de duels en in de counter. V&N is aanvallend niet erg gevaarlijk. Doelman Jan van Bentum van V&N heeft het drukker dan zijn collega aan de overkant. Sem van Stijnvoogt verdubbelt de score voor Drukkerij Woudenberg. Het is nu zaak voor V&N om snel wat te gaan doen, maar de vraag rijst wie gaat/kan het doen? Aanvallend breekt de ploeg vooralsnog geen potten. Men beperkt zich voorlopig tot afstandsschoten. Dan lukt het V&N om toch een goede aanval op te zetten en is het Alexander van de Weerthof die de aansluittreffer kan binnentikken. Dat is ook direct het startsein voor V&N om te gaan jagen op de gelijkmaker. Drukkerij Woudenberg belandt nu in een moeilijke fase. Toch ziet het kans om lastige plaagstootjes aan V&N uit te delen, maar doelman Jan van Bentum weet alles te keren. In de laatste minuten gaat het gas er van beide kanten vol op. Drukkerij Woudenberg heel dicht bij de 1-3, maar de bal wordt nog net tussen de benen van doelman Van Bentum gesmoord. Ook nu zijn de laatste seconden beslissend. Joost Hazeleger ziet zijn bal eerst tegen de lat gaan, maar weet daarna toch nog de bal binnen de palen te frommelen 2-2. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

What2Wear bij Gea  –  Moestas   3 – 0

Het jeugdige W2W is vanavond, technisch en conditioneel een klein maatje te groot voor het oude vertrouwde Moestas. In deze rustige wedstrijd is het Coen Veenendaal die na zeven minuten de score opent en W2W op voorsprong zet. Die voorsprong wordt verdubbeld door Gabriël Maas die hard en laag binnenschiet en good-old doelman Breunie Budding kansloos laat. Daarna ontstaat een wedstrijd van slordigheden. Zeker geen wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Het meeste balbezit is voor W2W, maar gaat daar veelal slordig mee om. Coen Veenendaal vanavond met zijn tweede en de derde voor W2W. Vanuit een lastige hoek weet hij doelman Budding te passeren. Dan lijkt de wedstrijd wel gestreden Met nog zo’n tien munten op de klok wordt het min of meer een kat en muis spelletje. Veel werk aan de winkel voor Breunie Budding, die het keepen nog niet verleerd is en met goede reflexen een grote uitslag weet te voorkomen. Vermeldenswaardig is wel dat Moestas spits Jaap de Ronde het vanavond heeft nagelaten om W2W flink pijn te doen. Hij kreeg in de eindfase twee enorme kansen om de wedstrijd weer spannend te maken, maar zag geen kans om de bal binnen de palen te krijgen. Dit is overigens wel een waarschuwing voor W2W. Een wedstrijd duurt 34 minuten en de punten heb je pas na het laatste fluitsignaal definitief in the pocket. Er komen nog tegenstanders die wel met dergelijke kansen weten om te gaan!

Loading