Mededeling Zaalvoetbal De Camp

De bal rolt weer! Het nieuwe seizoen is begonnen met nieuwe namen en met enkele aangepaste regels.

Investra – Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)

De eerste balomwenteling van het seizoen 2022-2023 komt op naam van hoofdklasser Investra die in de beginfase BVL onder druk zet en zich wat kleine kansjes weet te creëren. BVL is echter niet voornemens om een verdedigende houding aan te nemen en zoekt met veel inzet de aanval. Daardoor ontstaat een gelijkwaardige wedstrijd. Het wordt een wedstrijd, wat later zou blijken, van de verrassende momenten. Remco Polinder verrast uit de draai doelman Gerben van Varenkamp van BVL en het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen is een feit. Nieuwe regel dit seizoen is dat er 34 minuten aaneen wordt gevoetbald en dat is voor enkele spelers toch even wennen. Uit een hoekschop is het Remco Polinder die in de rebound de BVL doelman voor de tweede keer weet te passeren en dan lijkt Investra heel voorzichtig op rozen te zitten. Een identieke situatie voor het Investra doel levert een doelpunt op van Rob Nanneberg en dan wordt het ineens weer spannend. BVL naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Het zet Ineens Investra onder druk en het is voor de Investra verdediging vrouwen en kinderen eerst. Nathan Veenendaal, iets voor het eigen strafschopgebied, ziet geen andere mogelijkheid dan de bal ver weg te schieten en niet zonder succes. De iets te ver voor zijn doel staande BVL doelman ziet de bal over zich heen net onder de lat in het doel ploffen. Een beauty van en doelpunt. Met dit wel heel gelukkige doelpunt brengt Investra de marge weer op twee. Met nog zo’n tien minuten op de klok heeft BVL nog tijd om wat aan die achterstand te doen. Investra heeft het moeilijk. De opbouw gaat moeizaam en met moet het nu hebben van de counter. Die zijn gevaarlijk. Remco Polinder bijna met zijn derde treffer. maar doelman Van Varenkamp redt fraai. Een goede aanval van BVL over links. De voorzet wordt licht getoucheerd door Lindert van Beek en de bal ploft in het Investra doel. Investra gooit daarna, onder aanvoering van de solide kiepende Peter Siereveld, de deur in het slot en zo pakt de gelukkigste ploeg in deze eerste wedstrijd van het seizoen de drie punten. Eindstand 3-2.

Sportcafé de Camp (SDC) – Bouwbedrijf Morren B.V.

In de beginfase is het hoofdklasser en bekerwinnaar SDC dat de bal heeft en wat druk op de Morren verdediging zet. Het is echter Morren speler Jaco Mulder die als eerste de SDC doelman test en deze doorstaat die test goed. Als even later Cor Broekhuizen de doelman aan een nieuwe test onderwerpt doorstaat hij deze test niet. De onhoudbare bal slaat hard en hoog binnen. SDC voer daarna de druk op, heeft veel balbezit, maar weet vooralsnog geen echte uitgespeelde kansen te creëren. Duidelijk wordt wel dat SDC meer gevaarlijkere en ook technisch wat betere spelers in haar ploeg heeft. Marc van Ginkel is zo’n speler en na meerdere vruchteloze pogingen weet hij dan toch de verdiende gelijkmaker binnen te schuiven. Grote man voor SDC vanavond is de behendige Roefat Tsekutsjov. Met een hard schot zet hij zijn ploeg op voorsprong. Morren moet kennelijk ook nog wat wennen aan de 34 minuten regel want heel langzaam zie je de krachten wegvloeien en beperkt de ploeg zich tot counter voetbal waarbij veelvuldig de rappe Jaco Mulder gezocht wordt die veelal te snel is voor zijn tegenstander. Het is Tsekutsjov die met een bal in de verre hoek de voorsprong vergroot. De doelpunten vergoeden veel in deze wedstrijd die verdacht veel begint te lijken op een potje zomeravondvoetbal. De spanning komt wat terug wanneer Cor Broekhuizen zich door de verdediging van SDC weet te worstelen en haard en laag de aansluittreffer laat aantekenen. Marc van Ginkel straft gerommel in de Morren verdediging af en brengt de marge weer op twee. Morren weigert het hoofd te buigen. Jaco Mulder met een boogbal van afstand subtiel over de SDC doelman en daarmee opnieuw de aansluiting met SDC. SDC mag in het verloop van de wedstrijd twee minuten met een man meer spelen maar weet daar geen gebruik van te maken. In de eindfase maken Tsekutsjov en Bas Golstein een eind aan alle hoop van Morren. Geen verheven wedstrijd maar wel met een terechte winnaar. Eindstand 6 – 3.

Heart for Gardens (HFG) – Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)

Een hoofdklasse wedstrijd waar wel wat van verwacht mocht worden met aardig wat toeschouwers op de tribune en die werden niet teleurgesteld. Was de vorige wedstrijd min of meer een potje zomeravond voetbal. In deze wedstrijd juist het tegenovergestelde. Beide teams vol op de aanval met veel inzet, strijd en passie. HFG mocht van MMS wat meer de bal hebben en loerde tactisch op snelle uitvallen, waarin de snelle Jonathan van Grol veelal een belangrijke rol speelde. Met enig kunst en vliegwerk wist HFG in die fase een achterstand t voorkomen. Ook deze wedstrijd zou en wedstrijd worden van momenten. HFG zag vooralsnog geen kans om via een combinatie door de MMS verdediging te komen en beperkte zich dan ook met afstandsschoten, waarin kanon Joey Kooy zich liet gelden. Zijn schoten waren vanavond verre van zuiver. Alleen een poeier op de lat deed het doel op haar grondveste trillen. Jonathan van Grol deed aan de andere kant wat terug door de bal op de paal te deponeren. Halverwege de wedstrijd nog altijd de brilstand op het scorebord die echter na twintig minuten van het bord wordt geschoten door Jurrian Vissink. Met een droge knal zet hij MMS op voorsprong. HFG moet nu helemaal komen en het is de handige Jelmer Hoekstra die met een knap schot de gelijkmaker laat aantekenen. Een spannende eindfase was het resultaat waarin MMS echter haar tegenstander het erg gemakkelijk maakte. Rommelig spel achterin, slecht en te makkelijk uitverdedigen stelde Mark de Graaf in de gelegenheid om zijn ploeg naar een voorsprong te schieten. Die klap kwam MMS niet meer te boven. HFG speelde de wedstrijd vervolgens simpel uit. Eindstand 2-1.

De Greef Diervoeders – Kok Houtagenturen

De Greef begint furieus aan de eerste wedstrijd in de eerste klasse, maar laat het tempo na zo’n vijf minuten al weer zakken. Kok, dat veelal op eigen helft speelt, krijgt nu wat ruimte om aan aanvallen toe te komen. Helaas zakte ook deze wedstrijd naar een niveau dat het aankijken er niet aantrekkelijker op maakte. Beide teams laten zich aanvallend niet van hun beste kant zien en daardoor halverwege de wedstrijd nog altijd de brilstand op het scorebord. Kok begint dan ook nog eens wat rommelig te verdedigen wat door De Greef niet direct wordt afgestraft. Het is Elwin Vermeulen die met een droge knal de score opent en daarmee wat meer leven in de brouwerij brengt. Kok moet nu wat gaan doen en dat geeft ruimte voor de aanval van De Greef, dat kansen laat liggen om de wedstrijd al definitief te beslissen. Scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Het is Tim van Nimwegen die uit een counter de (onverdiende?) gelijkmaker laat aantekenen. Een fikse tegenvaller voor De Greef, dat echter van korte duur is. In de aanval van De Greef die daarop volgt is het Elwin Vermeulen die direct zijn ploeg weer op voorsprong zet. KoK kan weer van voren aan beginnen en zal nu alles op alles moeten zetten wil het nog een puntje pakken. De Greef laat dat echter niet toe en wint deze momenten wedstrijd. Eindstand 2 -1.

Autobedrijf Frietema – Arpentus

Nieuwkomer in de tweede klasse is het gepromoveerde Arpentus. Vanavond verscheen de ploeg in een wat gewijzigde opstelling, met veldspeler Rick van de Hove op doel en ook zonder de gevaarlijke aanvaller Aron Veenendaal. Verder moet de ploeg al snel één van haar opbouwende spelers missen die met een vervelende enkelblessure van het veld moest worden gedragen. Al met al wat tegenslag voor deze jonge ploeg. Van een hoogdravende wedstrijd helaas geen sprake. Ook in deze wedstrijd lag het tempo erg laag. Frietema in de beginfase de wat aanvallendere ploeg met wat kansjes die echter niet benut worden. Wie de bal heeft kan scoren en dat doet Lars Donker voor Arpentus. Frietema moet nu wat meer gaan doen, maar komt vooralsnog niet verder dan een schot op de paal. De wedstrijd kenmerkt zich daarna door slordig spel. Veel verkeerde keuzes in de passing en ook nog eens onnauwkeurig. Dat maakt het kijken er niet aantrekkelijker op. Doelman Van de Hove weet met een goede redding de gelijkmaker van Frietema te voorkomen. Op een afstandsschot van Wouter Imminkhuizen moet hij capituleren en de gelijkmaker staat op het scorebord. Een onnodig gele kaart aan de kant van Arpentus biedt Frietema de gelegenheid om twee minuten met en man meer te spelen en daar maakt de ploeg gretig gebruik van. Bernard Pul zet Frietema op voorsprong. Arpentus moet nu wat meer komen, maar kan dat maar moeilijk. De ploeg mist vanavond durf, creativiteit en snelheid om het Frietema moeilijk te maken. Frietema wacht Arpentus geduldig op en loert op d counter en dus een grotere voorsprong. Die tactiek kost de ploeg echter punten. Arpentus zet op links de aanval in en, wat niemand had verwacht of had zien aankomen, weet via Yannick Karens op zeer fraaie wijze de bal strak in de winkelhaak te schieten om daarmee de stand gelijk te trekken. Frietema, enigszins teleurgesteld, zet in de eindfase aan om te proberen toch de drie punten te pakken, maar komt niet verder dan een bal op de binnenkant van de paal. Al met al een terechte uitslag? Eindstand 2 – 2.

SNO – Van Egdom Metaalbewerking

Nieuwkomer SNO (geen team dat gesponsord wordt door penningmeester Cor!) is in de tweede klasse geplaatst omdat het team voetballers heeft die boven dat niveau uitstijgen. Dit laatste klopt echter maar gedeeltelijk, althans vanavond. We zien terugkomen de bekende Sjaak Termaaten, die in de hoofdklasse tot de betere spelers zou behoren. Verder kent het team in Jonathan Riezebosch een speler die ook op een wat hoger niveau best mee kan. Van Egdom gaat mogelijk een zware avond tegemoet, echter niets blijkt minder waar. Ook deze wedstrijd wordt gekenmerkt door momenten. Van Egdom is echter niet van plan om een verdedigende stelling aan te nemen en dat biedt kansen voor Termaaten die al snel zijn visitekaartje afgeeft. Uit een fraaie solo opent hij de score om even later uit een goede aanval de bal op de paal de schieten. Daarna neemt Termaaten de leiding in de verdediging over, waarbij veelal de diepe spits Riezebosch wordt gezocht. Die heeft voldoende techniek in huis om zich vrij te spelen en de bal vanuit een moeilijke hoek binnen te schieten. SNO doet het daarna wat rustiger aan en wacht haar momenten af. Van Egdom voetbalt goed mee en krijgt wat kansjes. De aansluittreffer zit er (nog) niet in. Dan is het weer eens tijd voor een solo van Termaaten en die brengt de marge op drie. Kort daarna kan hij een hattrick maken, maar ook nu belandt de bal op de paal. Het wordt nu wel duidelijk dat het niveauverschil in de SNO ploeg erg groot is. In deze wedstrijd zijn het Termaaten en Riezebosch die de wedstrijd bepalen en de vraag rijst onwillekeurig hoe deze ploeg zou zijn zonder die twee spelers? Het verschil is zo groot dat de overige spelers min of meer als figurant meedoen. Riezebosch weet uit een uitgespeelde aanval de marge op vier te brengen. Van Egdom geeft niet op en krijgt eindelijk dan toch loon naar werken. M. Koopman is de man die de eer voor zijn ploeg redt. Eindstand 4 – 1.

Loading

Other Articles

Mededelingen
Mededeling Zaalvoetbal De Camp
Wedstrijdverslag
Mededeling Zaalvoetbal De Camp