Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen woensdag 3 april 2024

Estea  –  Van Bentum Transport (VBT)     6 – 0
Vanavond komen in de derde klasse de nummers één en twee in actie, waarbij de wedstrijd van nummer twee er feitelijk nog toe doet. Koploper De Veenendalers zal met enige interesse de verrichtingen van nummer twee Estea bekijken, want verspeelt Estea vanavond punten en wint De Veenendalers haar wedstrijd, dan kan de kampioensvlag vanavond al in top. Vermoedelijk zal Estea het vanavond zover nog niet laten komen. Tegenstander is VBT waar eerder met 4-1 van werd gewonnen en die ploeg staat op een bescheiden zevende plaats met slechts acht punten. Maar de bal is rond en je weet maar nooit. Hopelijk krijgen we een leuk en aantrekkelijk duel voorgeschoteld. Dat is in ieder geval tot aan de helft van de wedstrijd het geval. Estea is duidelijk de bovenliggende ploeg en VBT moet zich beperken tot verdedigen en doet dat met enig kunst en vliegwerk redelijk goed. Met nog zo´n zestien minuten op de klok is het Thom Drost die via het been van de VBT doelman de 1-0 weet te scoren en met dat doelpunt is de ban gebroken. Uit een vrije trap weet Thomas Wagteveld de score te verdubbelen 2-0. Grote kans voor VBT op de aansluittreffer wanneer de ploeg in een 3 op 1 situatie weet te komen, maar die kans wordt heel knullig verpruts door veel te gehaast naast te schieten. Dan wordt het lastig om tot scoren te komen. Voor Estea is dat in ieder geval niet. Teun Geurtsen met de beslissende 3-0. Met nog tien minuten op de klok een vervelend incident. Een speler van VBT trapt na en krijgt direct rood. De overtal situatie wordt direct door Estea benut via Teun Geurtsen 4-0 en om zijn hattrick te pakken scoort hij even later ook de 5-0. Het is Thomas Wagteveld die de 6-0 eindstand op het scorebord laat zetten. Door deze overwinning zet Estea een grote stap richting de tweede plaats en dat is de P/D plaats.

De Veenendalers (DV)  –  Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)     5 – 4
DV, de ongeslagen koploper in de derde klasse kan volgende week de kampioensvlag hijsen, maar dan moet er zowel vanavond als volgende week gewonnen worden. Tegen het stijf onderaan staande UVR, waarvan eerder dit seizoen met 8-0 gewonnen werd, moet winnen vanavond eigenlijk geen probleem zijn. Hopelijk kan UVR vanavond goed tegenstand bieden, zodat we een leuke wedstrijd gaan zien met misschien wel een verrassing? Dat laatste dient zich al binnen drie minuten aan. Tot grote vreugde van de Estea spelers zijn het Sem de Jong en Barry Koot die UVR op een 0-2 voorsprong zetten. UVR vanavond in heel goede doen en je kunt zien dat die ploeg gaande het seizoen gegroeid is en dat er nog wel meer rek in zit. Barry Koot uit een counter heel dicht bij de 0-3. Dat derde doelpunt komt er en wordt gescoord door Quinn Meijer. Hij zet de 1-3 stand op het scorebord omdat even daarvoor Robert Beukhof uit een goede solo over rechts de 1-2 had gescoord. DV vanavond in een totaal andere opstelling en daar moest men wel even aan wennen. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam en wel meer lijn in het spel van DV. Leonard Geurtsen weet zich goed door de verdediging van UVR te wringen en de 2-3 te scoren. Achterin blijft het spel van DV wat rommelig en daar weet J. Hoogland van te profiteren. Hij brengt de marge weer op twee door de 2-4 te scoren. Zit er dan toch een verrassing aan te komen? Het duel wordt met de minuut aantrekkelijker om naar te kijken en brengt terecht aardig wat publiek op de tribune. Met nog een kwartier te spelen gaat de tijd dringen voor DV. Opvallendste man bij DV is Robert Beukhof. Hij scoort uit de draai de aansluittreffer 3-4. DV voelt dat er meer inzit en zet onder aanvoering van Robert Beukhof het eindoffensief in en met succes. Leonard Geurtsen met de toch wel verdiende gelijkmaker 4-4. Met nog een enkele minuut te spelen gaat het erop lijken dat DV voor het eerst dit seizoen punten gaat verspelen. In de laatste minuut is het op links goed doorzetten van Robert Beukhof. Hij weet de bal voor het doel te krijgen waar Arjan Beukhof alle vrijheid heeft om binnen te schieten 5-4. Een van UVR kant heel goed gespeelde wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende maar in DV een gelukkige winnaar krijgt. DV houdt acht punten voorsprong met nog drie wedstrijden te spelen. Op 10 april speelt de ploeg tegen Jhonson en kan het bij winst de kampioensvlag hijsen.

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)     2 – 7
In de hoofdklasse twee ploegen die elkaar op de ranglijst niet veel ontlopen. Op de ranglijst heeft BVL twee punten meer dan DW met een gelijk aantal wedstrijden. Een wedstrijd met redelijk hoge belangen. DW voelt de hete adem in de nek van het met drie punten achterstand op de zevende plaats staande Sportcafé De Camp en wil het spelen van een P/D wedstrijd graag voorkomen. BVL stelt bij winst lijfsbehoud voor de hoofdklasse zeker. In de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd toonde DW zich de sterkste nl. 4-2 winst. Leuke bijkomstigheid is dat beide ploegen een gelijk doelsaldo hebben nl. 28 doelpunten voor en 41 tegen. Daar kan vanavond dus verandering in komen en daar komt zeker verandering in. Na een aftastende beginfase is het Lindert van Beek die na een fraaie BVL aanval de score weet te openen 0-1. Ploegen zijn daarna goed aan elkaar gewaagd en dat zou ook zo blijven, echter met dit verschil dat BVL haar momenten uitkiest en aanvallender wat gevaarlijker is. Goede onderschepping en doorzetten van Marijn de Korte levert de 0-2 voorsprong op voor BVL. Diezelfde De Korte weet daarna een vrije trap te verzilveren en dan staat er 0-3 op het scorebord. DW gaat daarna wel wat meer druk zetten maar dat levert vooralsnog niet veel op. Manvoordeel doet dat wel voor BVL. Jan-Willem de Keijzer uit een counter eenvoudig met de 0-4, waarmee het pleit voor DW lijkt te zijn beslecht. Bij DW sluipt enige frustratie in de ploeg omdat men zich door de scheidsrechters benadeeld voelt en doet er fysiek een schepje bij. Dan loopt DW weer tegen een goede BVL counter op en ziet men Marijn de Korte de 0-5 scoren, mede omdat haar doelman veel te ver voor zijn doel staat. De wedstrijd is daarmee gespeeld met als gevolg een wat rommelige eindfase. Beide ploegen gaan nu nog vol op de aanval en dat levert nog wat doelpunten op. Derrek Borst rond een goede actie van Tim Prins af en scoort 1-5. BVL zet daar een goede counter tegenover en Lindert van Beek met de 1-6. Daarna is het de beurt aan Tim Prins die zijn harde werken en inzet beloond ziet worden met een doelpunt 2-6. Het laatste woord heeft Marijn de Korte die vanavond een nagenoeg foutloze wedstrijd speelt. Hij scoort zijn vierde en de 2-7 voor BVL. Duidelijke overwinning voor een slim en scherper BVL dat ook volgend seizoen weer in de hoofdklasse mag acteren.

Investra  –  De Greef Diervoerders (DGV)     3 – 0
Voor DGV kan vanavond het doek in de hoofdklasse vallen. De ploeg staat stijf op de laatste plaats en heeft naast zes punten achterstand op Sportcafé De Camp ook nog eens een aanmerkelijk slechter doelgemiddelde. Verliest het vanavond dan is het met nog twee wedstrijd te spelen, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gedegradeerd. De eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd eindigde in 6-3 winst voor Investra dat nog meedoet om de derde plaats. DGV is een ploeg die niet opgeeft en tot de laatste minuut zal strijden, zodat we vanavond hopelijk een leuk duel tegemoet gaan zien. Het is Investra dat in de beginfase al direct via Bart de Bruijn haar visitekaartje afgeeft, maar de paal voorkomt een vroege achterstand voor DGV. Investra laat in die fase DGV komen om vervolgens via een counter toe te slaan en dat lukt. Uit een door Nathan Veenendaal goed opgezette aanval is het Bart de Bruijn die in staat wordt gesteld om te scoren en dat natuurlijk graag doet en ook doet 1-0. Diezelfde de Bruijn zorg kort daarna voor een verdubbeling van de stand 2-0. Voetballend doen de ploegen niet echt veel voor elkaar onder. Investra heeft wat meer geluk in de afronding. Een wedstrijd die gespeeld wordt in een redelijk hoog tempo wat het leuk maakt om naar te kijken. Mattijs Blok dicht bij de aansluittreffer maar de paal voorkomt dat. Manvoordeel wordt door Investra benut in de persoon van Marnix de Bruin. Hij rondt een goede aanval over meerdere schijven keurig af 3-0. Het zit DGV vanavond niet mee. Elwin Vermeulen ziet zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. In de laatste vier minuten veel slordigheden aan beide kanten. DGV kan niet meer en Investra hoeft/wil niet meer? Over het geheel gezien heeft deze wedstrijd niet het spektakel gebracht wat gehoopt werd. Investra voorlopig even op plaats drie. Na een kortstondig verblijf in de hoofdklasse valt voor DGV het doek en moet het volgend seizoen een treetje lager gaan voetballen waarin het wel weer om de eerste plaats zal strijden.

Kok Houtagenturen (KH)  –  Autorijschool Geijtenbeek (AG)     1 – 2
Het is al eerder gezegd maar de competitie in de eerste klasse is dit jaar opnieuw de spannendste competitie. Meerdere ploegen maken kans op zowel het kampioenschap als op de P/D plaats. Eén van die ploegen is KH en die kan vanavond bij winst voorlopig bezit nemen van de tweede plaats. Dan moet wel gewonnen worden van het op de laatste plaats staande AG. De eerdere wedstrijd dit seizoen eindigde in een benauwde overwinning voor KH te weten 3-2. Winst voor KH is dus niet vanzelfsprekend te meer nog daar AG nog kans maakt op de P/D plaats en voor die plaats strijdt levert met Find MKB. Een wedstrijd dus met grote belangen. KH weet dus wat haar te doen staat en pakt direct het initiatief in deze wedstrijd en doet dat tegen een slim op de counter loerend AG dat KH in de eerste tien minuten verrassend goed partij geeft. In die fase weet het zich nog een paar goede kansen te creëren via Frank Ariëns die zichzelf kan verwijten daaruit niet te scoren. Uit een goede AG aanval is het Marijn Berkel die hard, laag en zuiver de 0-1 binnenschiet. AG vecht voor wat het waard is en doet dat goed en zo staat er met nog een kwartier te spelen nog altijd de verrassende 0-1 stand op het scorebord. De verrassing wordt nog groter wanneer Erwin Koudijs uit een geweldige AG aanval de bal onder doelman Matthijs Kok weet door te schuiven 0-2. En met Matthijs Kok noemen we een atletische doelman die punten voor zijn ploeg kan pakken maar ook doelpunten kan voorkomen. Zo ook vanavond. Met een geweldige redding op het lobje van Erwin Koudijs voorkomt hij de 0-3. Rowald Pul voor AG met een bal op de kruising. Aan de andere kant is het Thijs Holtsingel die de pech heeft om ook op de kruising te schieten. De tijd gaat dringen voor KH en het zet in de eindfase AG flink onder druk. Dat levert enige kansen op maar uiteindelijk niet meer dan een eigen doelpunt van AG 1-2. Verder laat AG het niet komen en stapt als gelukkige winnaar van het veld. Door deze winst komt de ploeg voorlopig even op de zevende plaats en dat is de P/D plaats. Het is nu afwachten wat Find MKB in de wedstrijd hierna gaat doen.

SNO  –  Find MKB     3 – 2
Zoals al gemeld, grote belangen voor Find MKB. Die ploeg bevindt zich op een P/D plaats en kan als het hoogst haalbare die plaats veilig stellen, maar dan moet er wel van SNO gewonnen worden. SNO heeft met nog drie wedstrijden te gaan negen punten voorsprong op Find en heeft feitelijk aan één punt genoeg om zich definitief veilig te spelen. Een spannende wedstrijd wordt verwacht mede gelet op de uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd nl. 2-1 winst voor SNO. Al vroeg in de wedstrijd vallen er twee gele kaarten, eerlijk over beide ploegen verdeeld. Dat geeft al een beetje aan dat we vanavond een stevig duel kunnen verwachten. Find wil winnen om te voorkomen dat het de rode lantaarndrager wordt in de eerste klasse. Een vrije trap voor Find en daaruit weet Stan van Riet met enig geluk de bal binnen te werken 0-1. Die stand blijft echter niet lang op het scorebord staan want het is Jesse van Ginkel die snel de gelijkmaker scoort 1-1. Find blijft nadrukkelijk de aanval zoeken en met succes. Een in eerste instantie door SNO afgeslagen Find aanval wordt goed door Find opgepakt en het is Stan van Riet die onberispelijk weet binnen te schieten in de verre hoek 1-2. SNO zet daarna een tandje bij en de wedstrijd wordt fysiek gezien wat heftiger. In de laatste vijf minuten stroopt SNO de mouwen nog eens extra op en weet op fraaie wijze via een kopbal van Bjorn van Lambalgen de gelijkmaker te scoren 2-2. Daarna volgen nog spannende minuten. Kansen voor SNO zeker uit een 1 op 1 situatie waarbij de doelman als winnaar uit dat duel komt. Daarna toch nog de winst voor SNO. Matchwinnaar vanavond is Jesper Kuiter, want hij schiet van dichtbij de 3-2 binnen met welk doelpunt hij Find naar de laatste plaats in de eerste klasse verwijst. In de laatste competitieronde in deze klasse ontmoeten de nummers zeven en acht elkaar in een onderling duel.

Loading