Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 5 april 2024

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  Uwwetloket (UWL)     2 – 5
In de tweede klasse zijn de kaarten, voor wat betreft de eerste twee plaatsen bijna geschut. Sanidrome Hofland en UWL strijden om het kampioenschap. Koploper Sanidrome heeft echter wel de beste papieren. De koploper heeft met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op UWL. Vanavond kan UWL bij winst op twee punten komen, maar dan moet wel van VEM gewonnen worden. Eerder dit seizoen lukte dat en won UWL met ruime cijfers 6-2. In ieder geval is UWL sowieso verzekerd van plaats twee en die plaats geeft recht op een P/D wedstrijd met de nummer zeven van de eerste klasse en om die plaats strijden Autorijschool Geijtenbeek en Find MKB. Toch wil UWL nog een gooi doen naar het kampioenschap, dus dan zal vanavond ook VEM aan de zegenkar gebonden dienen te worden. UWL pakt in de beginfase direct het initiatief en zet VEM onder druk. VEM weet zich sporadisch onder die druk uit te voetballen zonder grote kansen te creëren. Dat weet vooralsnog ook UWL niet. De ploeg heeft, wat het creëren van kansen betreft, moeilijk tegen het stug verdedigende VEM. De goal van Edwin Prins voelde dan ook aan als een bevrijding 0-1. De voorsprong bracht echter nog niet de rust en het zelfvertrouwen die de ploeg zich wenste. Een goede UWL aanval over rechts en opnieuw Edwin Prins met het doelpunt 0-2. Terwijl UWL dit doelpunt nog vierde was het de slimme Lukas Blankenstijn die onverwacht wist tegen te scoren 1-2. Het UWL antwoord kwam van de voet van Arie van Prooijen. Bij de tweede paal wist hij de 1-3 binnen te werken. Met dit doelpunt was de ban gebroken. UWL wilde snel doordrukken en deed dat ook via Gerben Staal, want hij schoot hard en laag de 1-4 binnen. Bij VEM is Marko Rietema de gevaarlijkste aanvaller en ook vanavond pikte hij weer zijn doelpuntje mee 2-4. VEM wilde zich nog niet gewonnen geven en terecht, want hoewel UWL de bovenliggende ploeg was speelde het zeker geen sprankelende wedstrijd. Herjan van de Pol voor VEM met een bal op de paal. De eindstand van 2-5 werd bepaald door Alfred Mulder. Arie van Prooijen in de absolute eindfase nog met een bal op de paal. Op 10 mei a.s. staat de wedstrijd UWL tegen Sanidrome Hofland gepland en dat kan misschien wel eens een heel interessant duel worden, zeker wanneer Sanidrome op 12 april tegen VEM punten laat liggen.

Fleur en Flora (FF)  –  Arpentus     2 – 4
In de tweede klasse is het FF dat stijf onderaan staat en bij verlies vanavond degradatie niet of nauwelijks meer kan ontlopen. Eerder dit seizoen werd met maar liefs 11-2 van Arpentus verloren, maar die ploeg is de laatste weken, door personele problemen, niet in goede doen. Vanavond opnieuw Rick van den Hove op doel en die dient in de beginfase al diverse malen handelend op te treden omdat FF zeer fanatiek aan de wedstrijd is begonnen. Na zo’n tien minuten neemt FF via Najib Farah een 1-0 voorspong. Daarna heeft Arpentus geluk dat de bal via keeper en lat over gaat. Arpentus heeft het niet makkelijk en komt maar moeilijk aan goed aanvalsspel toe. Wanneer er eindelijk een goede aanval geproduceerd wordt is het wel gelijk raak. Jorg Koudijs met de 1-1. Daarna FF dicht bij een nieuwe voorsprong, maar de paal voorkomt dat. Een goede counter van Arpentus over rechts en Richard ter Burg simpel met de 1-2 voorsprong, waarbij doelman Willem van den Pol niet geheel vrijuit ging. Van den Pol, veelal een rots in de branding, vanavond volledig onherkenbaar. Opvallend luidruchtig coachend maar helaas voor FF vanavond niet de rust brengende doelman die in deze wedstrijd zo nodig was. Daarnaast zeer matig in de opbouw. Zeker de 1-3 van Thomas Koudijs mag Willem zich aanrekenen. Hoewel FF zeker niet de mindere was van Arpentus liet de aanval haar  compleet in de steek. Met name Sander van Vliet mag zich laten uitroepen tot kansenmisser van de avond en misschien wel van het jaar? Tristan Schouten weet bij de tweede paal nog wel de 2-3 binnen te frommelen, maar daar blijft het bij. Joost Geluk met de voor Arpentus bevrijdende 2-4. Een nederlaag die FF zichzelf volledig kan aanrekenen. Arpentus door de gelukkige winst middenmoter en zo goed als zeker verzekerd van een nieuw seizoen in de tweede klasse.

Garage de jonge Van Dijk (JVD)  –  Morrenbouw B.V.     4 – 4
Vanavond twee belangrijke wedstrijden in de eerste klasse voor wat betreft de plaatsen één en twee. JVD en Morren trappen onder het toeziende oog van de spelers van koploper W2W, als eerste af. JVD pakt direct het initiatief en krijgt al snel een paar kansen om op voorsprong te komen. De ploeg houdt er flink de vaart in maar loopt ineens tegen een messcherpe counter van Morren op. Robin van Doorn schiet de bal snoeihard in de kruising 0-1. Direct daarna een goede aanval van JVD en Sem Fijma met de 1-1. Ploegen ontlopen elkaar niet veel getuige de uitslag van de eerdere wedstrijd dit seizoen. Een magere 3-2 winst voor Morren. Vanavond een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Veel aanvallen over en weer en veel kansen voor beide ploegen. Een gelijkspel staat gelijk aan verlies en dat geldt voor beide ploegen. Robin van Doorn met een onverwachts schot vanaf rechts, zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong 1-2. Direct daarna een dodelijk uitgevoerde counter van Morren en Jaco Mulder met de 1-3. Dan gaat het er slecht uitzien voor JVD temeer nog wanneer Robin van Doorn uit een goede Morren aanval de 1-4 weet te scoren. Met nog zo’n dertien minuten te speler ziet de situatie er voor JVD somber uit. Morren na haar vierde doelpunt wel de wat betere ploeg. De overtuiging en het geloof in een goed resultaat ebt weg bij JVD. Niet bij Roy Groot want hij schiet van afstand de 2-4 binnen en met nog acht minuten op de klok is de strijd voor JVD nog niet verloren. Grote kans voor  JVD op de aansluittreffer wanneer Ruben van Vugt verzuimd om alleen voor doelman Henri van der Wind de 3-4 te scoren. Dennis Spoel, met misschien wel het fraaiste doelpunt van de avond, schiet vanaf links hard vanachter het standbeen de 3-4 binnen waarna er nog drie zeer spannende minuten volgen. JVD zet niet één maar meerdere tandjes bij en met succes. Morren is even de weg kwijt en daar maakt JVD goed gebruik van. Dennis Spoel helemaal vrijstaand voor het Morren doel en schiet de misschien wel terechte gelijkmaker binnen 4-4. In de laatste minuten grote kans voor beide teams om nog de winst te pakken. Tot vreugde van W2W blijft het bij een gelijkspel en haakt Morren bij winst van W2W in ieder geval af in de race om het kampioenschap. Voor JVD is plek twee nog geen zekerheid.

WHAT2WEAR (W2W)  –  Vallei Schilders (VS)     1 – 0
Koploper W2W kan vanavond bij winst hele goede zaken doen, maar dan moet eerst nog wel even afgerekend worden met VS. Het eerder gespeelde duel eindigde in een eenvoudige 10-4 overwinning voor W2W. Of VS het vanavond weer zo ver zal laten komen is maar de vraag. In ieder geval loopt het al wel snel tegen een achterstand op omdat Rick van de Waerdt het netje voor W2W weet te vinden 1-0. Ploegen houden elkaar daarna redelijk goed in evenwicht. W2W probeert snel door te drukken maar VS laat zien dat het goed kan verdedigen. Die ploeg is ook wat feller op de bal. VS meer aan de bal en dat vindt W2W prima want haar verdediging staat goed en het geeft nauwelijks kansen weg. De vele toeschouwers op de tribune zien een meer spannende dan goede wedstrijd. W2W aanvallend wel de gevaarlijkere ploeg en dat is nu precies het verschil in deze wedstrijd. VS heeft moeite met scoren. Zo ziet Rick Nannenberg zijn schot op de lat eindigen. W2W speelt het vanavond allemaal wat slimmer. Bij VS veel soloacties die nauwelijks iets opleveren. VS laat ook nu weer zien een goed voetballende ploeg te hebben, maar nog wel eens moeite te hebben met scoren. Dat is vanavond voor VS helaas weer het geval. Ook W2W laat in deze wedstrijd zien het net moeilijk te kunnen vinden. Manvoordeel levert de ploeg niets op. Doelpuntenmaker Van de Waerdt heel dicht bij de dubbele voorsprong, maar de paal redt VS. W2W weet daarna de wedstrijd over de streep te trekken en voegt drie kostbare punten aan haar totaal toe. Het verstevigt haar koppositie met vier punten voorsprong op nummer twee en dat is JVD. Met nog twee speelronden voor de boeg zijn er nog vijf ploegen die strijden om de P/D plaats. Het blijft nog even spannend.

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VN)  –  Heart for Gardens (HFG)     3 – 2
In de hoofdklasse strijden HFG en Molenbeek Makelaars en Szamen om het kampioenschap. Met nog drie speelronden te gaan is het onderlinge verschil slechts twee punten in het voordeel van HFG. Beide ploegen spelen vanavond hun wedstrijd en dat belooft wat. HFG begint en treedt vanavond aan tegen haar Angstgegner? VN waar eerder dit seizoen met 1-0 van verloren werd. De belangen zijn groot en dat weet HFG dat direct de aanval zoekt en de opbouw van VN vroegtijdig stoort waardoor die ploeg moeizaam aan een aanval toekomt. HFG speelt als vanouds heel direct en kan dat omdat men zeer balvaste spelers heeft, die lastig te verdedigen zijn en waar met enige regelmaat een overtreding tegen begaan wordt. Dat levert dan een vrije trap op en de eerste beste vrije trap vanavond wordt direct hard raak geschoten door Paul de Graaf. Het antwoord van VN laat niet lang op zich wachten. Onder gejuich van de tribune is het Gerwin van Essen die met de buitenkant van de schoen met veel effect de 1-1 op het scorebord weet te zetten. Daarna ontstaat een zeer aantrekkelijk duel dat geen moment verveelt. Opnieuw een vrije trap voor HFG en opnieuw Paul de Graaf de man die dat kansje weet te verzilveren 1-2. HFG voetballend wel de bovenliggende partij maar naar mate de wedstrijd vordert laat ook VN zien een balletje te kunnen raken en met name Willem Kalle is een handenbinder voor de HFG verdediging. Willem is bij VN absoluut de balvaste uitblinker. Samen met ploeggenoot Joost Hazeleger zet hij een geweldige aanval op en de 1-2 combinatie wordt keurig binnen geschoten door Joost Hazeleger 2-2. Veel inzet en een gelijke stand zijn de ingrediënten voor het vervolg van dit spannende duel. Een scrimmage door het HFG doel is voor Jeroen Hazeleger voldoende om de 3-2 binnen te werken. HFG zal nu moeten komen en er staan VN dan nog een negental hete minuten te wachten. Joost Hazeleger ziet zijn geweldige schot in de kruising nog geweldiger gestopt worden door HFG doelman Philip Figlarz die met een fantastische reflex de bal uit de kruising weet te ranselen. HFG zet vervolgens fysiek een tandje bij en heeft ineens grote haast gekregen. Opnieuw krijgt het voor het VN doel een vrije trap toegewezen. Werd uit een eerdere dode spelmomenten gescoord door Paul de Graaf, nu plaatst Mark de Graaf zich achter de bal maar hij ziet zijn schot door de paal gekeerd worden. Jammer dat in de eindfase Joost Hazeleger (opnieuw) met een knieblessure moest uitvallen. De laatste vijf VN mannen dienden nog een dikke twee minuten stand te houden en dat lukte. Kostbaar puntenverlies voor HFG dat dit seizoen dus twee keer niet van VN wist te winnen. Knap gespeeld door VN, zowel aanvallend als verdedigend, met als beloning een verdiende overwinning.

Sportcafé De Camp (SDC)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     3 – 1
MMS weet wat haar te doen staat. Bij winst pakt het de koppositie in de hoofdklasse, maar dan moet eerst nog afgerekend worden met SDC. Dat lijkt op papier geen moeilijke klus. Tenslotte werd eerder dit seizoen met 6-0 gewonnen. De praktijk is echter anders want SDC was vanavond niet van plan om zomaar even over zich heen te laten lopen. MMS neemt in de beginfase wel het initiatief maar is in de passing zeer slordig en dat biedt mogelijkheden voor SDC. Het gaat bij MMS te gehaast en te wild. Na zo’n tien minuten komt de wedstrijd in een wat rustiger vaarwater. SDC haalt heel slim het tempo uit de wedstrijd en heeft geluk wanneer het manvoordeel krijgt. Dat kansje wordt met beide handen aangegrepen en het is Marc van Ginkel die de openingstreffer van dit duel scoort 1-0. SDC wacht daarna rustig af en loert op een counter. Interessant duel dat het aankijken meer dan waard is. Manvoordeel voor MMS wordt ook goed benut. Lennard de Korte met de op dat moment verdiende gelijkmaker 1-1. Bij MMS werkt Jonathan van Grol zich in de aanval een slag in de rondte maar zijn vizier staat vanavond niet op scherp. Alleen voor de doelman weet hij de bal niet in het doel te krijgen. Via de doelman gaat de bal naast. Ook linkerspits Diederick Boersma krijgt meerdere scoringsmogelijkheden, maar zijn schoten zijn te zacht en te onzuiver. Met nog zo’n zeven minuten te spelen gaat MMS nadrukkelijk voor de winst. Dat biedt countermogelijkheden voor SDC en met succes. Roefat Tsjekutsjov met de 2-1 en direct daarna met de 3-1 en dan is het sprookje voor MMS bijna uit. Het probeert het nog wel maar zonder enig succes. Knap gespeeld van SDC en de verdiende winst is de beloning. Door het verlies verandert er niets. MMS houdt twee punten achterstand op HFG.

Loading