Zaalvoetbal bij De Camp

Bekerverslagen (ronde 3) woensdag 10 april 2024

De kwartfinales voor de beker werden woensdag 10 april gespeeld. De vier winnaars van deze wedstrijden komen vrijdag 7 juni in actie tijdens de de halve finales. Voorafgaand aan de kwartfinales waren er ook twee competitiewedstrijden in de 3e klasse, waarbij het team De Veenendalers ongeslagen kampioen werd.

Jhonson  –  De Veenendalers (DV)     2 – 6
In de derde klasse kan DV vanavond kampioen worden. Het heeft in principe aan één punt genoeg om de kampioensvlag te mogen hijsen, maar de ploeg wil graag haar ongeslagen status handhaven en zal zeker voor de overwinning gaan. Of dat gemakkelijk zal gaan is nog even de vraag. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in een magere 2-1 overwinning voor de koploper. Kort na het eerste fluitsignaal is het Olav Holl die Jhonson op voorsprong zet 1-0. Dat belooft veel, zeker omdat Jhonson in de beginfase heel brutaal aanvalt en het DV moeilijk maakt. DV hervindt zich en weet toch vrij snel door een intikker van Remco Beukhof op gelijke hoogte te komen 1-1. Kort daarna is het Ton Beukhof die van rechts de 1-2 binnenschiet en zo draait de wedstrijd in korte tijd volledig om. Wanneer Remco Beukhof de stand naar 1-3 tilt, lijkt de wedstrijd al vroegtijdig te zijn gespeeld. Een verdedigingsfout waarbij de pupillen al voor wordt gewaarschuwd nl. niet breed spelen achterin, leidt de aansluittreffer van Jhonson in. Tom Keijzer pikt simpel die breedtepass op en scoort eenvoudig de 2-3. Robert Beukhof brengt de marge weer op twee door de 2- 4 te scoren, waarmee het verzet van Jhonson gebroken is. DV daarna met wat meer fysieke inzet, wat zich door doelpunten van Paul Bahlman, intikker bij de tweede paal, en Ton Beukhof laat uitbetalen 2-6. Verdiende overwinning voor DV wat zich als de eerste kampioen van de zaalvoetbalcompetitie mag noemen en waarmee het van harte wordt gefeliciteerd. Op de slotavond van vrijdag 7 juni a.s. mag het de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Het team De Veenendalers behaalde woensdag 10 april de status van ongeslagen kampioen in de 3e klasse.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  –  Van Bentum Transport (VBT)     1 – 3
Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd. Het zijn vanavond de veteranen tegen de jonkies. Direct manvoordeel voor VDL wat men echter niet weet te benutten. Het zit VDL in de beginfase niet mee. John Hardeman schiet uit een vrije trap de bal hard op de lat. VBT vanavond wat gelukkiger in het aanvallen. Een goede VBT aanval en het is Gerjon Visser die het niet klemvast pakken van de bal door de VDL doelman weet af te straffen en binnen werkt 0-1. Tonny van Keulen zet een prima VDL aanval op met John Hardeman. De 1-2 combinatie is perfect en de score van Tonny van Keulen kan bijgeschreven worden 1-1. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in een 4-4 eindstand, dus de ploegen doen niet veel voor elkaar onder. VBT is gaandeweg het seizoen wel wat beter gaan voetballen en dat zou vanavond wel eens het verschil kunnen maken. De wedstrijd wordt afgewerkt in een hoog tempo en de “veteranen” moeten conditioneel vol aan de bak. Leuke wedstrijd om naar te kijken met aanvallen over en weer. Gerjon Visser van afstand met een bal op de paal. Michel Hardeman met veel inzet en veel goede kansen, maar geen geluk en overtuiging in de afwerken voor VDL. VBT blijft jagen op doelpunten en is daarin veelal de bovenliggende ploeg. John Hardeman dicht bij de gelijkmaker maar de VBT doelman weet dat op miraculeuze wijze te voorkomen. Herwin van de Herik tenslotte met de bevrijdende 1-3. Door deze winst VBT op twee punten afstand van VDL. Het wordt nog een strijd om de vierde plaats.

BEKERWEDSTRIJDEN (kwartfinale)
* team naar halve finale

Dorcas Woudenberg  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (V&N) *     1 – 8
De eerste ploegen die de kwarfinale gaan spelen zijn tweedeklasser Dorcas en hoofdklasser V&N. Dorcas door winst op een eerste- en tweedeklasser in de kwartfinale. V&N door winst op een tweedeklasser en een knappe winst op hoofdklasser Molenbeek Makelaars en Szamen door naar de kwartfinale. Geen gemakkelijke opgave voor Dorcas om de halve finale te halen. Mocht die ploeg daar nog van dromen, Willem Kalle schiet binnen twee minuten die droom uit elkaar 0-1. Daarna een solo van Alexander van de Weerthof en keurig buiten bereik van de Dorcas doelman met de 0-2. Als Willem Kalle een goede aanval opzet waaruit Jeroen Hazeleger de 0-3 kan scoren is de wedstrijd al in een zeer vroeg stadium beslist. Dorcas moet veel verdedigen en probeert wel tot een gevaarlijke aanval te komen, maar die zijn op de vingers van een hand te tellen. Willem Kalle uit de draai met een houdbaar schot maar wel doeltreffend 0-4. Het blijft in deze wedstrijd éénrichtingsvoetbal en de vraag is, kan Dorcas het onder de tien houden? Jeroen Hazeleger hard en hoog in de winkelhaak 0-5. Alexander van de Weerthof met de 0-6 in een fase dat Dorcas het wel probeert maar er totaal niet aan te pas komt. Hattrick voor Van de Weerthof wanneer hij zijn derde en de 0-7 scoort. Robert Bakker ineens vanaf rechts met een verwoestende uithaal die goed is voor de eretreffer 1-7. V&N neemt wat gas terug en gelooft het kennelijk wel. In de eindfase scoort het nog uit een counter via Jeroen Hazeleger de 1-8 en dat wordt ook de eindstand. Ook Jeroen Hazeleger vanavond met een hattrick. V&N overtuigend naar de halve finale waarin het de winnaar van de wedstrijd Sportcafé De Camp tegen Heart for Gardens treft.

Sportcafé De Camp (SDC)  –  Heart for Gardens  (HFG) *     2 – 5
HFG is, na de competitienederlaag tegen De Vries & Nell, kennelijk niet helemaal zeker van haar zaak en heeft voor dit bekerduel haar topscorer Tom de Greef en Joey Kooij opgeroepen. Beide ploegen eenvoudig door naar de kwartfinale door ruime winst tegen teams uit een lagere klasse. In de competitie hebben deze twee teams elkaar pas eenmaal ontmoet en HFG heeft SDC toen een enorm pak slaag gegeven, iets dat SDC vanavond zeker wil en ook kan voorkomen. In ieder geval begint de ploeg goed want het neemt via een afstandsschot van Roefat Tsjekutsjov een misschien wel verrassende 1-0 voorsprong. Tom de Greef geeft al snel zijn visitekaartje af door hard op de paal te schieten. Zijn aanval daarna is raak wanneer hij tegendraads hard en laag scoort 1-1. Daarna HFG de wat sterkere ploeg. De altijd aanvallend ingestelde Paul de Graaf weet zijn tegenstansde de bal te ontfutselen om vervolgens hard raak te schieten 1-2. Paul de Graaf schiet een vrije trap hard op de paal, waarna SDC direct een messcherpe counter opzet waaruit Roefat Tsjekutsjov de gelijkmaker weet te scoren 2-2. Opnieuw een vrije trap voor HFG en Mark de Graaf speelt de bal naar de bij de tweede paal vrijstaande Tom de Greef die vervolgens de 2-3 scoort. Tom de Greef pakt zijn hattrick mee en schiet de 2-4 binnen. Uit een solo daarna schiet hij op de paal. De eindfase is bijna volledig in handen van HFG dat uit een counter via Paul de Graaf nog de 2-5 weet te scoren. Beide ploegen ontmoeten elkaar begin mei weer maar dan in competitieverband. HFG naar de halve finale van de beker en speelt dan tegen V&N waar het dus recentelijk in een spectaculair competitieduel van verloor. SDC kan zich nu volledig richten op de strijd om plaats zes/zeven en dat is de bekende P/D plaats.

De Greef Diervoeders (DGD)  –  Investra *     2 – 3
Beide hoofdklassers hebben elkaar al twee keer in de competitie ontmoet en beide keren was er winst voor Investra t.w. 3-0 en 6-3. Dat zegt echter bij bekervoetbal totaal niets en dat heeft Investra zich vermoedelijk gerealiseerd. Zowel de bekerhouder als DGD hebben een wisselvallig bekeravontuur achter de rug. Beide ploegen rekenden in de eerste ronde met ruime cijfers af van twee derdeklassers. In de tweede ronde ging het wat moeizamer. DGD wist met het kleinst mogelijke verschil te winnen van een eersteklasser en ook Investra rekende af met een eersteklasser, al had het daar wel strafschoppen voor nodig. Investra wil graag naar de finaleavond en heeft vanavond maar liefst drie extra aanvallers opgeroepen nl. Henk Buijs, Remko Polinder en Daan de Waard. In de beginfase beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Investra moet duidelijk weer even wennen aan de drie “nieuwelingen”. Een goede Investra aanval wordt afgerond door Henk Buijs 0-1. Na een kleine tien minuten een sterke DGD fase en die ploeg jaagt op de gelijkmaker. Ploegen geven elkaar nauwelijks iets toe en gesproken mag worden van een echte bekerwedstrijd. Elwin Vermeulen met een bal op de paal voor DGD. Een prima Investra aanval via Henk Buijs en hij scoort tegendraads de 0-2. Kort daarna een messcherpe Investra counter en het is Remko Polinder die uit de draai de 0-3 weet binnen te schieten. Dan lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn maar niets is minder waar. DGD recht haar rug en het is Erwin van Weerdenburg die uit een scrimmage voor het Investra doel de 1-3 weet te scoren. Als direct daarna Elwin Vermeulen met een prima volley de 2-3 scoort is de wedstrijd weer helemaal open. De spanning is volledig terug. Investra in de eindfase nog met manvoordeel wat echter niet wordt benut. DGD zet nog aan voor een eindoffensief maar Investra houdt het hoofd koel en weet de winst over de streep te trekken, waarmee het zich bijna traditiegetrouw plaatst voor de finaleavond van 7 juni. Het komt dan in de halve finale uit tegen de winnaar van de wedstrijd BVL tegen UWL die hierna wordt gespeeld.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL) *  –  Uwwetloket (UWL)     2 – 1
Beide ploegen maakten er vanavond een echte bekerwedstrijd van al was het niveau van een zeer laag gehalte. De spanning maakte echter veel goed. UWL speelt in de tweede klasse en wist zich via twee winstpartijen op twee eersteklassers te plaatsen voor de kwartfinale. Daarin treft het vanavond hoofdklasser BVL dat met pijn en moeite wist te winnen van twee eersteklassers. Kennelijk houdt BVL van spannende bekerwedstrijden (wie niet?) want vanavond was het voor een neutrale toeschouwer totaal niet te zien wie in de hoofdklasse en wie in de tweede klasse speelt. UWL begint goed aan het bekerduel en neemt via Arie van Prooijen een 0-1 voorsprong. In een troosteloze ambiance wordt deze wedstrijd afgewerkt en de weinige toeschouwers zien dat Lindert van Beek de bal via paal en doelman in het UWL doel weet te werken 1-1. BVL wacht daarna af wat UWL gaat doen en die ploeg pakt het initiatief en maakt het BVL meer dan lastig. Vraag is of UWL het verdedigende voetbal van BVL kan afstraffen. Halverwege de wedstrijd nog altijd die gelijke stand op het scorebord. Dan geeft Lindert van Beek een afgepast lobje op Marijn de Korte die de bal voor het UWL doel perfect aanneemt en vervolgens in een vloeiende beweging binnen schiet 2-1. Daarna is de wedstrijd nauwelijks het aanzien waard. Veel fouten en traag voetbal. UWL stoort de opbouw van BVL in een vroeg stadium, zodat die ploeg nauwelijks aan aanvallen toekomt maar komt het een keer goed door dan is UWL doelman Prins op zijn post die een grotere achterstand weet te voorkomen. In de laatste vijf minuten komt er wat meer vaart in de wedstrijd. UWL nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker maar moet toezien dat BVL de mogelijkheid krijgt om de wedstrijd in het slot te gooien. Doelman Prins weet de hard ingeschoten bal echter prima te keren. In de eindfase komt aanvaller Gerben Staal de aanval van UWL nog versterken maar het mag niet meer baten. BVL, zeker niet de ongelukkigste ploeg vanavond, treft in de halve finale hoofdklasser Investra. UWL kan het bekertoernooi met opgeven hoofd verlaten.

Loading