Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 12 april 2024

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Garage de jonge Van Dijk (JVD)     3 – 4
Belangrijke wedstrijd in de eerste klasse. AG probeert rechtstreekse degradatie te ontkomen terwijl JVD nog meedoet om het kampioenschap maar dan moet het vanavond wel winnen van AG. Eerder dit seizoen was er de duidelijke 6-3 winst voor JVD. Of het dat vanavond ook gaat worden gaan we zien. In ieder geval is het JVD dat direct het initiatief pakt. JVD vanavond met haar nieuwe aanwinst in de ploeg te weten de net vijftien jaar geworden Levi Gijsbertsen. Hij geeft zijn ploeg direct een welkomstcadeau door de 0-1 te scoren. Frank Ariëns daarna voor AG met een bal op de paal. Ploegen in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. JVD met wat meer balbezit en AG loerend op countermogelijkheden. Foutief uitverdedigen levert balverlies op voor JVD en dat terwijl de doelman nog ver uit zijn doel was. Erwin Koudijs straft het af en scoort heel koelbloedig de gelijkmaker 1-1. Wedstrijd daarna volkomen in evenwicht met aanvallen over en weer. Daarin is JVD wat gevaarlijker en laat dat ook zien door doelpunten van Sem Fijma 1-2 en Levi Gijsbertsen die de verdediging van AG dolt en de 1-3 binnenschiet. JVD heeft daarna de wedstrijd in handen zeker wanneer Ruben van Vugt de mogelijk beslissende 1-4 weet te scoren. Een snelle AG counter eindigt in een 1-2 combinatie tussen Erwin Koudijs en Frank Ariëns en de laatste scoort de 2-4. AG geeft niet op en is dicht bij de aansluittreffer maar heeft het vizier daarvoor net niet genoeg op scherp staan. JVD in de absolute eindfase in de verdrukking en moet zelfs in de laatste minuut nog een treffer van Erwin Koudijs toestaan 3-4. Moeilijke maar wel een zeer gelukkige overwinning voor JVD dat daarmee de tweede plaats bezet op een punt achterstand van koploper What2Wear bij Gea. Die ploeg heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Op 3 mei speelt W2W haar voorlaatste wedstrijd tegen Morrenbouw en is bij winst kampioen. Speelt het gelijk of verliest het dan wacht op 24 mei de confrontatie met JVD om het kampioenschap.

Vallei Schilders (VS)  –  SNO     3 – 3
Beide ploegen waren nog in de race voor plek twee in de eerste klasse. Door de winst van JVD is alleen nog VS in de race voor die plaats, maar dan moet er vanavond wel gewonnen worden van SNO. Daar werd eerder dit seizoen met 4-1 van gewonnen. In de aftastende beginfase worden over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. SNO zet een goede 1-2 combinatie op en Niels van Veenendaal met de openingsgoal 0-1. Kenzo Geurs van VS met een harde voorzet vanaf rechts en de bal wordt door en SNO verdediger van de lijn gehaald. Manvoordeel voor VS levert totaal niets op. Het eerste kwartier voetbalt VS te lief en is aanvallend onmachtig. De aanvallen van de wel hardwerkende ploeg zijn te voorspelbaar. SNO is aanvallend wat directer en komt met enig geluk op een 0-2 voorsprong omdat Lars Donker zijn schot van richting ziet veranderen waardoor de doelman kansloos is. Gevaarlijkste aanvaller bij VS is Kenzo Geurs. De hard werkende aanvaller kan eindelijk zijn soloactie bekronen met een doelpunt 1-2. Een VS counter via Elbert van de Velde en zijn pass op Paul Heldoorn is goed voor de gelijkmaker 2-2. Manvoordeel voor SNO en die ploeg direct met een bal op de paal en kort daarna met de 2-3 door Bjorn van Lambalgen. Een goede actie van Elbert van de Velde wordt afgerond met een hard laag en ietwat lucky, maar ook houdbaar schot recht op de keeper af 3-3. Aan deze stand hebben beide ploegen helemaal niets. In de laatste drie minuten gaan ze daarom nog vol voor de overwinning. VS heel dicht bij de winst via Rowin Bos maar de paal redt SNO. Beide ploegen uitgeschakeld voor de bovenste twee plaatsen en blijven nu goede middenmoters.

Dorcas Woudenberg  –  FruitSecurity Holland (FSH)     1 – 0
Dorcas vanavond met zes spelers waarvan twee nieuwe (dame en heer). Beide ploegen doen op de ranglijst niet veel voor elkaar onder en dat was ook in de eerste ontmoeting dit seizoen het geval. Die wedstrijd eindigde toentertijd in 2-2. Ook nu zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Bij Dorcas is Lisan Landman teruggekeerd in de ploeg. Na een kwartier spelen nog altijd de brilstand op het scorebord. De wedstrijd wordt er daarna niet beter op. Rommelig, slechte passing en een traag tempo. Wel aan beide kanten een bal op de paal. Een doelpunt hangt in de lucht al zullen ze vanavond schaars zijn. Manvoordeel voor Dorcas levert niets op. Daarna de kans voor Dorcas wanneer er sprake is van een 3 op 1 mogelijkheid. Die mogelijkheid wordt bedroevend slecht uitgespeeld. Ook het spel van FSH is van een zeer bedenkelijk niveau en het beste is dat deze wedstrijd maar snel in een 0-0 eindstand eindigt. Daar is Thijs Gruteke het niet mee eens. Vier minuten voor tijd scoort hij de 1-0 en mag Dorcas zich na vierendertig minuten de gelukkige winnaar noemen van dit bar slechte duel. Maar ook slechte wedstrijden moet je winnen. Dorcas is er in ieder geval erg gelukkig mee want met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg vier punten voorsprong op FSH en die ploeg staat op de P/D plaats.

Sanidrome Hofland (SH)  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     8 – 2
SH en derdeklasser De Veenendalers zijn de enige twee ploegen in de competitie die nog geen puntenverlies hebben geleden. Of dat vanavond zo blijft weten we over dik een half uur. Eerder dit seizoen was er 5-0 winst voor SH, zodat winst voor SH vanavond wel in de lijn der verwachting ligt. Het is echter VEM dat via Lykel Sok een misschien wat verrassende 0-1 voorsprong neemt. SH in die beginfase zeker niet in goede doen en dat biedt kansen voor VEM op meer. Pas na een dikke tien minuten komt SH wat beter in haar ritme en heeft een frommel doelpunt van Yannick Scharloo nodig om langszij te komen 1-1. Daarmee is wel de ban gebroken want Sven Timmermans zet de aanstaande kampioen op een 2-1 voorsprong. SH spits Jordi Hofland doet ook dit jaar weer mee om de eerste plaats op de topscoorderslijst. Hij weet uit een houdbare vrije trap te scoren 3-1. VEM komt terug in de wedstrijd omdat het ook uit een vrije trap weet te scoren en wel via Marko Rietema die dat doet op fraaie wijze 3-2. Het zit de doelmannen vanavond niet mee. Yannick Scharloo scoort 4-2 met een houdbare bal, omdat de keeper zijn rug naar de bal toedraait. Diezelfde Scharloo even later met en prima assist op Bjorn van Weerdenburg en die scoort de 5-2, waarmee de wedstrijd lijkt te zijn beslist. Mocht daaraan nog getwijfeld worden, na goed voorbereidend werk van Scharloo is het Jordi Hofland die de 6-2 laat aantekenen. SH duidelijk op weg naar het kampioenschap. Jordi Hofland met zijn hattrick en de 7-2. VEM had nog wat kunnen terugdoen, maar Lukas Blankenstijn laat het in een 1 op 1 met de SH doelman afweten door eenvoudig tegen hem aan te schieten. Kennelijk is het voor diverse spelers toch te moeilijk om in een dergelijke situatie een doelman uit te spelen want dit gebeuren wordt de laatste weken veelvuldig in de lagere klassen gezien. Jordi Hofland vijzelt zijn doelpunten aantal nog verder op door de 8-2 te scoren en daar laat SH het bij. Met nog twee wedstrijden te gaan en vijf punten voorsprong op nummer twee kan de titel SH bijna niet meer ontgaan. Er dient echter nog wel tegen nummer twee te worden aangetreden en wel op 10 mei a.s. Wordt het dan toch nog even spannend in de tweede klasse?

Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     2 – 1
Een wedstrijd in de derde klasse om des keizers baard of het moet UVR er nog aan gelegen zijn om van de laatste plaats af te komen. Dat zal een lastige zaak worden want de ploeg heeft dit seizoen nog geen kans gezien om een wedstrijd winnend af te sluiten. Eerder dit seizoen werd slechts met 2-0 verloren van DM dus helemaal kansloos is de ploeg nu ook weer niet. Vanavond ziet het er in de beginfase wel wat somber uit. Binnen de minuut is het Jacco van Holland die keurig de 0-1 weet te scoren. Daarna een herboren UVR dat ineens de smaak te pakken krijgt, haar rug recht en laat zien goed te kunnen voetballen. De ingrediënten zijn inzet, snelheid en een flink portie enthousiasme. Het speelt va banque en frivool en omdat ook DM zich niet onbetuigd laat zien we een alleraardigste wedstrijd. De beste kansen zijn voor DM o.a. met een volley van Coen Leenstra op de lat. Scoren gaat DM vanavond moeilijk af, zelfs manvoordeel wordt niet benut en dat sterkt UVR. Die ploeg komt steeds beter in de wedstrijd en wat het aan voetbal laat zien is soms verbazend. Zo goed hebben we ze dit seizoen nog niet zien spelen. De gelijkmaker laat niet lang meer op zich wachten en het is Maxim Veen die de 1-1 scoort. UVR blijft snelheid in de wedstrijd houden en begint het DM steeds lastiger te maken. Een zeer euforisch tafereel wanneer J. Hoogland met een streep in de kruising de 2-1 scoort. Als na vierendertig minuten het eindsignaal klinkt zeer blijde gezichten bij de UVR spelers. De eerste overwinning dit seizoen is behaald! Als die ploeg zo blijft spelen zal het bij die ene overwinning zeker niet blijven.

Estea  –  Ribhouse Texas (RT)     6 – 3
Na een goede seizoenstart zit het RT de laatste weken niet mee. Personele problemen hebben de ploeg ver teruggeworpen op de ranglijst met als resultaat thans een zevende plaats. Rode lantaarndrager UVR is door haar winst op drie punten afstand gekomen en kan mogelijk nog een bedreiging voor haar vormen. Winst voor RT is dan ook een must. Eerder dit seizoen een gelijkspel tussen deze twee teams t.w. 2-2. Estea bezit de tweede plaats en gaat een P/D wedstrijd spelen. Bij winst vanavond is er geen enkele ploeg meer die, voor wat de tweede plaats betreft, een bedreiging voor haar vormt. Het is het gehavende RT (geen reserves) dat in deze wedstrijd de leiding neemt en dat natuurlijk doet door haar topscoorder Peter Heuvelink. RT in de beginfase de gevaarlijkere ploeg. Het is Estea dat in die fase op de counter loert en daar ook de snelheid voor heeft. Teun Geurtsen met een bal in de dak van het doel 1-1. Estea daarna de wat sterker wordende ploeg en dat wordt bekroond door Mark Budding 2-1. Estea brengt steeds meer vaart in de wedstrijd en na zo’n twintig minuten lijkt het erop of de pijp voor wat betreft de conditie bij RT, leeg is. Het is nu RT dat loert op een counter maar dat lukt maar sporadisch. Teun Geurtsen van afstand met de 3-1 en even later met misschien wel de beslissende goal van Mart van Braak 4-1. Ook het jeugdig Estea is gaandeweg het seizoen beter gaan voetballen maar maakt soms nog wel eens een onnodig foutje. Ook nu weer en het manvoordeel is voor RT dat een vrije trap krijgt toegewezen. Peter Heuvelink schiet onberispelijk binnen 4-2. Dat is voor RT het sein om er toch nog een eindoffensief uit te persen en ineens staat het 4-3 wanneer Laurens de Haan simpel de bal kan binnenschuiven. Dan wordt het echter nog maar even spannend want de RT doelman kan een schot niet klemvast pakken en dat wordt afgestraft door Teun Geurtsen. Zijn hattrick is goed voor de 5-3. In de laatste seconden gaat doelman Coen Wagteveld nog mee naar voren. Vanaf rechts weet hij op fraaie wijze de 6-3 binnen te schieten wat leidt tot een vreugde explosie. Mooi om te zien dat enthousiasme. Verdiende overwinning voor de nummer twee. RT speelt haar laatste wedstrijd dit seizoen tegen de huidige nummer laatst en dat kan best nog wel eens een aardig duel worden.

Loading