WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 18 oktober 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren  -  Bar de Camp    1 – 7

 Twee totaal verschillend spelende teams van ongeveer dezelfde leeftijd staan vanavond tegenover elkaar. Bar de Camp gaat na het eerste fluitsignaal voortvarend van start, maar weet twee grote kansen niet te benutten omdat de doelman op de juiste plek staat. Vlak daarop volgt een grote mogelijkheid voor Lindert van Beek, maar hij schiet de bal op de keeper. Als opnieuw Lindert na een actie drie man passeert, is hij niet nauwkeurig in de afronding en schiet hij net naast het doel. Na deze fase is het Bar de Camp wat meer balbezit heeft en wacht op mogelijkheden. Marcel de Groot krijgt een open schietkans, maar hij weet de sluitpost van BVL niet te passeren. Dan ineens is het raak. Aron de Vries rondt uitstekend af op aangeven van Mark van Ginkel, het is 0-1. Kort daarna weet Marcel de Groot op aangeven van zijn teamgenoot in de korte hoek het net te vinden. Na een 0-2 ruststand is het in de tweede helft Bouwbedrijf Van Lunteren wat zich van een betere kant laat zien. Het krijgt een grote kans voor het BdC doel, maar Rob Nannenberg wordt neergelegd in het strafschopgebied. De penalty wordt benut door Marijn de Korte, met als gevolg een 1-2 stand op het scorebord. Dit brengt de spanning weer terug in de wedstrijd! Een snelle omschakeling van Bar de Camp eindigt op de paal van het BVL-doel. Aan de andere kant krijgt Lindert uit een soepele aanval met een harde eindknal de bal niet langs de keeper. En dan lijkt het alsof BdC wakker is geworden. Eerst wordt een open doelkans naast geschoten, maar kort erop schiet Mark van Ginkel feilloos binnen in de openliggende hoek. Hij krijgt ook de volgende kans en verzilverd die door hard en hoog de 1-4 binnen te schieten. Opnieuw een actie Mark van Ginkel; hij legt de bal af op Joost de Vries, die bij de tweede paal kan binnentikken. Bij BVL staat het achterin helemaal open en daar maakt BdC goed gebruik van. Aron de Vries en Mark van Ginkel scoren de laatste twee doelpunten en zetten een 1-7 eindstand neer.

 

WSI Models   –   Heart for Gardens   7 – 2

In deze wedstrijd wordt er eveneens veel gescoord. Beide teams hebben voorin echte afmakers, maar Heart for Gardens mist er vanavond een paar. Voor WSI Models geldt dat ze eigenlijk altijd met dezelfde spelers voetballen en dat werpt vanavond duidelijk zijn vruchten af! Na een achttal minuten spelen met weinig mogelijkheden voor het doel, is het ineens Willem Kalle die voorin een aanval opzet. Hij bereikt Michel van de Lagemaat, die op zijn beurt keurig met links de 1-0 binnenschiet. Als Willem opnieuw voor het doel verschijnt en afdrukt, keert ditmaal de keeper de bal met de schoen. Joey Hendriks krijgt aan de andere kant een goede mogelijkheid, maar hij vindt de keeper op zijn weg. WSI Models wordt flink onder druk gezet, maar komt daar goed onderuit. Als Willem Kalle mag doorspelen van de scheidsrechter, maakt hij een actie langs de verdediging en schiet de 2-0 door de benen van de keeper. Willem Kalle ziet opnieuw zijn kans schoon en plaatst de 3-0 netjes vanuit lastige positie in het HfG-doel. Een minuut voor rust heeft Joost Hazeleger nog een rush op links in huis. Hij schiet hard binnen en zet een ruime voorsprong op het scorebord. Toch geeft Heart for Gardens zich niet gewonnen en zet Paul de Graaf zijn team voor de pauze op 4-1, wat hoop geeft voor de tweede helft. Als er na rust ineens met een hard schot wordt raak geschoten door dezelfde Paul, is het vertrouwen weer helemaal terug bij HfG. Er volgen nu spannende minuten, waarin beide teams goede mogelijkheden voor het doel. Maar als er een gele kaart volgt voor een HfG-speler, wordt dat de genadeslag. Willem Kalle weet hiervan te profiteren, maakt zijn hattrick compleet en zet een 5-2 stand neer. Nu lijkt HfG de handdoek in de ring te gooien en daar maakt WSI gebruik van. Een goede actie van Willem Kalle wordt beloond met het tweede doelpunt van Michel. Kort daarop wordt een twee-op-één-situatie uitgespeeld en de 7-2 binnengeschoten door Willem Kalle. Uiteindelijk volgen er nog twee kansen voor Kevin van Nieuw-Amerongen en Rogier Sprengen, maar zij weten het net niet te vinden. Ook als WSI Models met een man minder in het veld staat, wordt daar geen voordeel uit gehaald door Hear for Gardens. De wedstrijd eindigt met een 7-2 overwinning voor WSI. 

 

Moestas  -  Sport- en Dierenshop Woudenberg  4 – 3

De ervaren strijders van Moestas nemen het vanavond op tegen één van de jongste teams uit de Woudenbergse zaalvoetbalcompetitie in Bar de Camp. De eerste grote kans is er voor S&D, maar het schot eindigt op keeper Breunie van Moestas. Als Melvin van de Haar aan de andere kant in stelling wordt gebracht, mist hij in de beginfase wat doelgerichtheid, en gaat de bal naast. Dit in tegenstelling tot Jarie van Egdom. De spits van Sport- en Dierenshop schuift de 0-1 zuiver binnen na terugleggen van zijn teamgenoot. Moestas zoekt de aanval, krijgt in naam van Stefan Veenendaal een goede mogelijkheid, maar ziet de bal op de benen van de S&D-doelman eindigen. Dan ineens is het wel raak. Vanaf eigen helft maakt Melvin van de Haar een onmogelijk uitziende actie. Hij passeert drie man en kan de gelijkmaker binnenschieten. S&D lijkt even van zijn stuk gebracht, maar pakt de draad al snel weer op door de aanval op te zoeken. Stefan van Dieten krijgt een mogelijkheid, maar de keeper van Moestas staat vanavond weer betrouwbaar op zijn plek. Ook een vrije trap op een gevaarlijke positie gaat er niet in. Toch weet voor rust Loek Radstaate voor rust de 1-2 te scoren. Hij krijgt de bal op links aangespeeld, neemt hem mee en rondt in de korte hoek af. In de tweede helft is S&D heel dichtbij twee doelpunten voorsprong, maar Coen Veenendaal ziet na een actie zijn schot op de paal belanden. Dan is het plotseling aan de andere kant wel raak. Melvin ziet Peter van den Berg vrijstaan en bedenkt zich geen moment. Met een sublieme pass bereikt hij hem bij de tweede paal en prikt Peter de 2-2 in het doel. S&D blijft aanvallen en laat zien dat het in kleine ruimtes prima kansen kan creëren. De Moestaskeeper heeft het druk en heeft een goede redding in huis op een laag schot. Toch kan hij niet voorkomen dat Jarie van Egdom zijn tweede maakt. Hij rondt uitstekend af na een slimme actie uit een corner, het staat 2-3. Waar het voorin bij S&D goed draait, mist het achterin soms wat onoplettendheid. Gerco van Dijk maakt daar gebruik van en scoort de gelijkmaker. De tijd dringt nu voor beide teams en het is Moestas wat aan het langste eind trekt. Melvin van de Haar zet Moestas voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met een goede uithaal, het staat nu 4-3. In de slotfase schiet S&D de bal nog op de paal en gaat de counter van Moestas over het doel. De eindstand van 4-3 toont aan dat er door beide teams echt is gestreden voor de overwinning!