WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 9 maart 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Garage de jonge Van Dijk - Kok Houtagenturen 4 – 0

De nummer twee in de tweede klasse Kok Houtagenturen heeft vanavond een “makkie”. Het nog niet op een veilige plaats staande Van Dijk had in de eerste wedstrijd van dit seizoen al een flink pak slaag gekregen en met 9-1 verloren. Kok strijdt samen met Wiksol om het kampioenschap. Bij winst zijn de kokkies na vanavond de nieuwe koploper. Echter resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Kok was overigens wel gewaarschuwd. Van Dijk is het jaar 2018 goed begonnen door al haar wedstrijden (3) te winnen. Ook Kok is in 2018 nog zonder puntverlies dus vanavond mogelijk een gelijkopgaande wedstrijd? Hoe anders kan het gaan! Van Dijk had vanavond geen problemen met de kokkies. Door doelpunten van Aron Houtsma, Nathan Houtsma 2 keer en Dennis Spoel behaalde de Dijk mannen een eenvoudige maar wel verdiende 4-0 overwinning tegen een machteloos Kok. Ondanks deze nederlaag doek Kok nog wel volop mee om het kampioenschap. Van Dijk doet goede zaken en staat nu in de middenmoot. Helemaal veilig is de ploeg echter nog niet.

 

Drieklomp Makelaars - Fysio-In 3 – 6

Ook weer zo’n verrassende wedstrijd tussen deze twee tweede klassers. Rode lantaarndrager Fysio-In tegen het op de derde plaats staande Drieklomp. Op papier moet dit geen probleem voor de makelaars zijn. De eerste wedstrijd dit seizoen werd al met 6-0 gewonnen. Fysio-In is wel een ploeg waar je rekening mee moet houden. Zo verloor de ploeg slechts met 3-2 van koploper Wiksol waar door Drieklomp met 4-1 van verloren werd. Vanavond was het niet de avond van Drieklomp maar wel die van Fysio-In. Met fraaie doelpunten van Yorick Verzaal, twee maal Theo Valkengoed en driemaal Harold van Zandbrink wist het totaal zes keer de doelman van Drieklomp te passeren. Drieklomp kon daar niet meer tegenover zetten dan een doelpunt van Joeri van Appeldoorn en twee doelpunten van Hans Henzen. Drieklomp verloor dus verrassend met 3-6, een uitslag die misschien wat geflatteerd is. Fysio-In blijft door deze overwinning wel rode lantaarndrager en strijdt voorlopig met Van Egdom Metaalbewerking om een promotie-/degradatiewedstrijd. Drieklomp blijft op de derde plaats, maar is praktisch uitgeschakeld voor één van de twee promotieplaatsen.

 

Dorcas Woudenberg  -  Ribhouse Texas   6 – 0

Bij de wedstrijd tussen de koploper in de derde klasse Dorcas Woudenberg tegen de nummer voorlaatst Ribhouse Texas is het de vraag of het de mannen van Ribhouse Texas vanavond gaat lukken om een doelpunt te maken tegen de minst gepasseerde verdediging van de zaalvoetbal competitie. Dorcas begint de wedstrijd in een laag tempo maar is wel duidelijk de betere ploeg. De RT mannen komen de eerste tien minuten dan ook zonder tegendoelpunt door en dat met dank aan haar doelman en de lat. Dorcas voetbalt veel te traag en laat vanavond niet echt zien de onbetwiste koploper in de derde klasse te zijn. Combinatievoetbal in de aanval wordt weinig gezien zodat een laag en ver afstandsschot  van Jorrit Dorst via de binnenkant van de paal de Dorcas mannen op 1-0 zet. In de laatste  minuut voor rust is het Ruben van Vliet met de 2-0 en de mogelijke beslissing. Wat zet RT daartegen over? Bar weinig! De doelman van Dorcas heeft nauwelijks iets te doen en had deze wedstrijd bij wijze van spreken in driedelig pak kunnen spelen. Na de rust Gerald van de Linden met de definitieve nekslag voor RT en de 3-0. Daarna speelt Dorcas de wedstrijd heel gecontroleerd uit. RT beperkt zich tot verdedigen en ziet Robert Bakker uit de draai de 4-0 scoren. Mike Toller en Ruben van Vliet bepalen tenslotte de eindstand op 6-0. Met een beetje vaart en druk had Dorcas makkelijk dubbele cijfers op het bord kunnen zetten. Dorcas is door deze overwinning dicht bij promotie maar de tweede klasse. Alleen Sport en Dierenshop Woudenberg kan haar nog bedreigen. In april treffen beide ploegen elkaar. Blijft nog even spannend in de top van de 3e klasse.

 

Accon AVM Adviseurs & Accountants  -  Makelaardij Woudenberg & Szamen  7 – 0

Voor Accon zit er dit seizoen niet meer in dan de tweede plaats in de hoofdklasse. De ploeg heeft alleen in koploper Heart voor Gardens twee keer haar meerdere moeten erkennen. Van de andere ploegen werd tot nu toe gewonnen zo ook van haar tegenstander van vanavond W&S. Het eerste treffen eindigde in 3-1. W&S speelt dit jaar voor het eerst in de hoofdklasse en de jonge ploeg doet dat met leuk voetbal maar ook met wisselend resultaat. Wel een aanwinst voor de hoofdklasse. Vanavond mist de ploeg echter haar snelle spits Jonathan van Grol en scheelt een slokje op een borrel. Dit betekent voor  Accon een  handenbinder achterin minder, zodat de ploeg volledig op de aanval kan spelen. Accon heeft vanavond haar aanval wel bijna compleet dit in tegenstelling tot vorige week toen zeer moeizaam met 4-3 gewonnen werd van Drukkerij Woudenberg.  Binnen twee minuten neemt Accon een 1-0 voorsprong door Herman Balfoort die uit een combinatie hard en hoog binnenknalt. Daarna is het Bart de Bruijn die een 1-2 combinatie aangaat en voor Accon  afrond 2-0. Bart zal vanavond voor W&S een grote plaag worden. De technisch handige speler dolt vanavond menig verdediger alsmede doelman Donker. Accon neemt daarna wat gas terug en de wedstrijd komt wat meer in evenwicht. Aanvallend is Accon vanavond echter de bovenliggende partij. Een messcherpe aanval tussen Berendjan Sok en Bart de Bruijn en de laatste met de 3-0. Dat wordt de ruststand. Na de rust Accon via Herman Balfoort in de aanval. Doelman Donker weet zijn harde schot te keren echter de bal komt voor de voeten van Martjan Blokland en die drukt de 4-0 af. Daarmee is het verzet van W&S definitief gebroken.  Bart de Bruijn opnieuw met een prima 1-2 combinatie met Dennis de Bruin en Bart met zijn 3e en Accons vijfde. Direct daarna weer een prima aanval van Accon en Bart de Bruijn speelt knap doelman Donker uit en scoort 6-0. Daarna opnieuw een prima actie van Bart de Bruijn waarbij hij Herman Balfoort weet te bereiken die de 7-0 scoort. Daarna nog diverse mogelijkheden voor Accon om de score uit te breiden, maar het blijft bij de zevenklapper. Door deze overwinning is de tweede plaats voor Accon definitief geworden. W&S, vanavond niet in die vorm om het Accon moeilijk te maken, blijft in de middenmoot maar is zeker nog niet vrij van degradatiezorgen en zal de laatste drie wedstrijd nog flink aan de bak moeten.

 

Bar de Camp  -  Voedselbank   4 – 2

Beide hoofdklassers zijn nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen dus de punten kunnen goed gebruikt worden. Bar de Camp wederom zonder reserves en dat brengt risico’s met zich mee. Eén uitvaller met een blessure kan de wedstrijd doen kantelen. De eerste wedstrijd eindigde destijds in 2-2 zodat vanavond ook weer een spannende wedstrijd verwacht mag worden. Voedselbank mist vanavond haar topscorer Joost Hazeleger alsmede  haar vaste doelman en dat is merkbaar. Bar de Camp heeft wel een scorende spits in haar gelederen. Dawoud Matti. Binnen twee minuten scoort de hij de 1-0 om even later de 2-0 achter gelegenheidsdoelman Jan van Bentum te schieten. Daarna komt de wedstrijd wat in evenwicht. Voedselbank mag dan 2 minuten met een mannetje meer spelen. De ploeg krijgt een vrije trap die keurog via de binnenkant van de paal door Gerwin van Essen wordt binnengeschoten 2-1. Voedselbank komt nu los en wil meer. Michel van de lagemaat produceert een hard schot op doel dat de BdC doelman met de voet wil stoppen. De bal rolt  echter onder zijn voet door langzaam het doel in. De doelman weet de bal nog wel met een snelle reactie uit het doel te trappen maar de doellijntechnologie is onverbiddelijk en de hoofd scheidsrechter kan dan ook niet anders doen dan naar de middenstip wijzen 2-2. Met die ruststand lijken alle spelers zich te verzoenen op Dawoud Matti na. Hij scoort op slag van rust de 3-2 en maakt dus een hattrick. Ruststand 3-2. Na de rust BdC direct in de aanval maar komt nog niet tot score. Dat doet bijna wel Willem Kalle van de Voedselbank. Met een geweldige reflex maakt de BdC doelman zijn fout uit de eerste helft goed en weet de 3-3 te voorkomen. Dan mag BdC ook 2 minuten met een man meer spelen maar weet daar geen gebruik van te maken. Als de Voedselbank nadrukkelijker op jacht gaat naat de gelijkmaker weet BdC goed te counteren en de 4-2 te maken. U raadt al wie de doelpuntenmaker is.   Dawoud Matti. Opvallend is dat Voedselbank vanavond veel overtredingen nodig heeft, wat die ploeg met genoeg voetballend vermogen niet nodig heeft. Eindstand 4-2 waarbij gezegd kan worden dat de ploeg vanavond verliest van Dawoud Matti en misschien ook een beetje van zichzelf. BdC heeft nu iets meer lucht gekregen op de ranglijst. Voedselbank is nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen.