Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 3 juni 2022

WOUDENBERG – In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 3 juni 2022 gespeelde wedstrijden.

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  – Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)      0 – 8

Red Bull geeft je vleugels. Was dat vanavond het geheim van BVL? De rode lantaarndrager in de hoofdklasse vanavond tegen het opvallend laag geklasseerde MMS. Een wedstrijd om des keizers baard, maar wel met enige prestige. Als een feniks uit de as herrijzend BVL, dat laat weten graag in de hoofdklasse te willen blijven voetballen en zich op de transfermarkt aan het roeren is. De ploeg zou bezig zijn om zich met twee goede voetballers te versterken. Het eerste antwoord vanavond komt van MMS. De watervlugge Jonathan van Grol wordt op links goed aangespeeld en haalt vernietigend uit. Hard en hoog met de 1-0. Dan gaat bij BVL de knop om en krijgen we een ploeg te zien die met passie/inzet en heel veel fanatisme speelt. Dat maakt het kijken naar deze wedstrijd onverwachts aantrekkelijk. BVL vanavond met Corné Verweij in de ploeg en deze lichtvoetige sportdocent kan een aardig balletje trappen en ook scoren. Hij kan goed doorzettend met een puntertje afronden en de 1-1- op het scorebord zetten. Daarna ontstaat een echte wedstrijd waarin echter voor rust niet meer wordt gescoord. Na de rust het zelfde spelbeeld. BVL blijft fanatiek ten aanval trekken. De ploeg maakt nog wel wat (tactische) fouten en verkeerde keuzes, maar de inzet en passie maakt een hoop goed. Uit een BVL aanval komt de bal met wat geluk keurig voor de voeten van Corné Verweij en deze haalt direct hard en laag uit en zet BVL op een 1-2 voorsprong. MMS zet nu een tandje bij, maar BVL heeft de verdediging goed staan. Uit een counter is het Lindert van Beek die half struikelend de bal toch langs de MMS doelman weet te werken 1-3. BVL begint nu nog fanatieker te voetballen en dat betaalt zich snel uit. Marijn de Korte brengt de marge op drie en scoort 1-4. MMS blijft de aanval zoeken, is voetballend zeker niet de minderen, maar heeft vanavond geen scorend vermogen. Pas in de laatste minuten krijgt MMS een paar grote kansen, maar nu laat doelman Gerben van Varenkamp met een paar uitstekende reddingen zien de rots in de verdedigende branding van BVL te zijn. Scoor je zelf niet dan doet de tegenpartij het wel. Corné Verweij vanavond met zijn derde en de 1-5 (eindstand) voor BVL.

WSI Models  –  Drukkerij Woudenberg (DW)   3 – 7

Ook deze hoofdklasse wedstrijd is er een om des keizers baard (een bijzondere uitdrukking waarvan totaal niet duidelijk is waar deze eigenlijk vandaan komt). Beide teams kunnen vanavond lekker vrijuit spelen en dat was (helaas) duidelijk te zien. Een pluim voor WSI dat vanavond gewoon kwam spelen en dat deed met maar liefst vier gastspelers. Een onoplettendheidje in de WSI verdediging stelt Sem van Stijnvoogt in staat om heel beheerst tegendraads de 0-1 te scoren. Kort daarna is het gastspeler Lykel Sok die bij de tweede paal mag binnentikken 0-2. WSI vanavond alleen met de vaste krachten Willem en Peter Kalle. Willem is bij WSI een van de mannen die voor de doelpunten moet zorgen en dat vanavond ook doet. Met een hard en laag schot scoort hij de aansluittreffer 1-2. DW even van slag af en daar profiteert Willem Kalle van. Uit en mooie solo weet hij de gelijkmaker binnen te werken. 2-2. Alexander van de Weerthof met een knappe rush en afwerking en hij bepaalt de ruststand op 2-3. Kon WSI voor de rust DW nog enigszins bijbenen na de rust werd dat anders. WSI te traag en te voorspellend in de opbouw. Mark ten Haaft en Tim Prins met een knappe actie vergroten de voorsprong 2-5. DW veel en veel gevaarlijker dan WSI. De paal voorkomt meerdere malen een hogere score voor DW. Willem Kalle pakt opnieuw een doelpuntje mee en scoort met zijn hattrick de 3-5. WSI blijft het aanvallend proberen, maar moet in de eindfase toezien hoe DW uit een mooie combinatie via Aleander van de Weerthof op 2-6 komt. Het laatste woord heeft Sem van Stijnvoogt. Met een hard en hoog schot zet hij de 3-7 eindstand op het scorebord.

Moestas   –  Greenspread    5 – 5

Een vermakelijke wedstrijd tussen deze twee middenmoters in de eerste klasse. Greenspread vanavond zonder reserves, terwijl Moestas, als een van de drie ploegen met een selectie van 15 spelers (Frietema en Ribhouse Texas zijn de ander teams), vanavond aantrad met een gastspeler te weten Elwin Vermeulen van De Greef Diervoeders. Niels Bergsteijn opent in deze wedstrijd de score en zet Greenspread op 0-1. Kort daarna verdubbelt Bergsteijn de score door fraai van afstand binnen te schieten 0-2. Ploegen zijn wel goed aan elkaar gewaagd, maar aanvallend laat Moestas nog te weinig zien. Vooralsnog zijn de kansen voor Greenspread en zeker voor Lars Maarseveen. Die heeft de 0-3 op zijn schoen wanneer hij alleen voor de keeper verschijnt en dan kans ziet om tegen de doelman aan te schieten. De 0-3 komt er echter wel via Niels Bergsteijn met een zuivere hattrick. Marcel Bouw met een afstandsschot zet Greenspread op 0-4 wat echter niet de ruststand wordt. Melvin van de Haar, eindelijk succes in de afwerking, bepaalt de ruststand op 1-4. De eerste helft heeft de veteranen van Greenspread veel kracht gekost. Na de rust moet de ploeg een stapje terug doen en daar weet gastspeler Elwin Vermeulen van te profiteren. Hij scoort al snel de 2-4  en na een misverstand in de Greenspread verdediging de aansluittreffer 3-4. Het is ineens weer een echte wedstrijd geworden. Niels Bergsteijn na een solo knap langs de Moestas doelman maar werkt de bal helaas voor hem langs het doel. Moestas naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Vermeulen draait knap weg van zijn tegenstander maar ziet de lat de gelijkmaker voorkomen. Met nog zo’n zes minuten op de klok krijgt Greenspread het moeilijk en het wordt nog moeilijker wanneer Rogier Voogt de 4-4 scoort en binnen 20 seconden daarna Moestas zelf op voorsprong kan brengen 5-4. In de laatste minuten zet Greenspread nog eens aan en met succes. Marcel Bouw weet met een prima passe Niels Bergsteijn te bereiken en die schiet keurig de 5-5 binnen. De juiste eindstand van deze leuke wedstrijd. Pluim voor beide teams.

Uwwetloket (UWL)  –  De Kaasknabbel & Zo (DKZ)   1 – 10

De avond wordt afgesloten door twee ploegen in het linker rijtje van de tweede klasse. Koploper DKZ wil graag naar de eerste klasse, maar is feitelijk om het kampioenschap in strijd gewikkeld met Vallei Schilders. Vanavond laat het duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor nummer drie UWL. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden is deze wel enigszins geflatteerd te noemen. UWL vanavond zonder wissels maar helaas vanavond wel met doelman Robert Prins die absoluut zijn avond niet had. Heel vervelend voor hem en zijn ploeg, maar dat kan een doelman overkomen. DKZ pakt direct het initiatief en komt via Jan van Hal heel gelukkig op een 0-1 voorsprong. Stefan Oussoren zorgt met een houdbaar schot en even later met een bal in de kruising voor de 0-3. Dan lijkt de wedstrijd al na zeven minuten beslist. DKZ daarna erg slordig in de opbouw wat UWL mogelijkheden biedt om wat meer ten aanval te trekken en dat levert zowaar een doelpunt van Julian Lith op 1-3. De snelle Nick van Raaij brengt de marge weer op drie door 1-4 te scoren. Kevin Oussoren van afstand te gemakkelijk met de 1-5, wat ook de ruststand wordt. Na de rust gaat het even heel snel. Nick van Raaij met twee treffers zorgt voor een 1-7 tussenstand. Prima combinatie van DKZ en Henry Oussoren kan de felicitaties in ontvangst nemen 1-8. Thijs Laseur is de man die met twee doelpunten de dubbele cijfers op het scorebord weet te zetten 1-10. Julian Lith mag voor de 1-11 alleen op doelman Prins afgaan, maar die laat dan zien zijn vorm wat terug te hebben en houdt hem keurig van scoren af. De laatste minuten speelt DKZ vervolgens rustig uit.