Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Finaleavond 2022

10 juni 2022, eindelijk, na twee jaar corona ellende, weer een beker finaleavond! Sinds het seizoen 2017-2018 is de beker in bezit van Investra (voorheen Accon Accountants & Adviseurs). Dit jaar zal de beker echter in bezit komen van een ander team. Investra werd nl. in de tweede bekerronde met strafschoppen uitgeschakeld door Sportcafé de Camp. Deze ploeg is vanavond, zonder de andere ploegen te kort te willen doen want het blijft natuurlijk bekervoetbal, wel de torenhoge favoriet. In een gezellige sporthal met redelijk wat publiek op de tribunes, werd om 19.05 uur het beginsignaal gegeven voor de eerste halve finale wedstrijd.

Sportcafé de Camp (SDC)   –   Garage de jonge van Dijk (JVD)    3 – 6

Hoofdklasser SDC mag feitelijk geen moeite hebben met eersteklasser JVD, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. JVD heeft de finaleavond bereikt door twee hoofdklassers uit te schakelen, waaronder Heart for Gardens. SDC is dus gewaarschuwd! Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd, maar al snel laat SDC zien de betere ploeg te zijn. Emmanuel Mahonga opent de score voor SDC 1-0. Hoewel JVD goed verdedigt komt het wel op een 2-0 achterstand. Uit een prima voorzet is het opnieuw Mahonga die scoort. Milan Gijsbertsen verkleint de achterstand door 2-1 te scoren. SDC heeft vanavond Woudenberg 1 speler Roefat Tsjekutsjov in haar gelederen en deze scoort, onder toeziend oog  van Rob Gijsbertsen, assistent trainer van Woudenberg 1, en speler van JVD, de 3-1 wat na 15 minuten als ruststand op het scorebord staat. Na de rust JVD direct in de aanval en de vanavond zeer fanatiek spelende Dennis Spoel dwingt de SDC doelman tot een paar goede reddingen. Roefat Tsjekutsjov gooit de wedstrijd daarna min of meer in het slot door 4-1 te scoren. JVD mag kort daarna een vrije trap nemen die wel heel gemakkelijk door Dennis Spoel in de winkelhaak wordt geschoten 4-2. SDC blijft echter de bovenliggende partij. Mart Klein Wolterink brengt de marge weer op drie door 5-2 te scoren. Milan Gijsbertsen in de combinatie met Jan Pater en Milan zet de 5-3 op het scorebord. De definitieve beslissing komt van de voet van Roefat Tsjekutsjov 6-2. JVD blijft de aanval zoeken. Dennis Spoel schotelt het publiek nog een spectaculaire actie voor, maar de SDC doelman redt even spectaculair. SDC naar de bekerfinale.

WSI Models   –   Arpentus    3 – 0

Een interessante wedstrijd tussen hoofdklasser WSI en de ongeslagen nummer één van de derdeklasse. Arpentus, een jonge en veelbelovende ploeg, wist in de derde ronde hoofdklasser Bouwbedrijf Morren B.V. uit te schakelen. Vanavond opnieuw een tegenstander uit de hoofdklasse. WSI, vanavond eindelijk weer eens met wat meer bekende gezichten, pakt direct het initiatief en krijgt al snel een prima kans om de score te openen. Willem Kalle brengt de bal bij de nieuwe WSI  aanwinst H. Post, die de bal via de borst tegen de lat ziet gaan. Dat was voor rust eigenlijk het enige wapenfeit van het wel sterkere WSI. WSI kon ook sterker en gevaarlijker zijn omdat Arpentus vanavond te lief voor haar tegenstander was. Te traag in de opbouw en te weinig inzet en lef of was het ontzag voor de tegenstander? Na de rust is het WSI dat zo snel mogelijk de brilstand van het scorebord wil hebben. Het krijgt een paar goede kansen maar de Arpentus doelman weet uitstekend te redden. Michel van de Lagemaat hard en laag met de openingstreffer voor WSI 1-0. Arpentus kan daar niet veel meer tegenover zetten dan een bal op de paal van Jesper Kuiter. Slecht verdedigen van Arpentus stelt Willem Kalle in staat om op het Arpentus doel af te gaan, op tijd af te spelen en daardoor H. Post in de gelegenheid te stellen om binnen te schieten 2-0. WSI moet het in het verdere verloop van de wedstrijd twee minuten met een man minder doen. Van die gelegenheid kan Arpentus geen gebruik maken, wat aangeeft dat Arpentus vanavond, zelfs met een man meer,  aanvallend onmachtig was. Als WSI weer compleet is zet het Arpentus meer en meer onder druk. De Arpentus doelman weet op uitstekende wijze H. Post van score af te houden, maar heeft in de laatste minuut geen verweer op een schot van Michel van de Lagemaat. Die zet de 3-0 eindstand op het scorebord. Leerzame wedstrijd voor Arpentus dat WSI naar de finale ziet gaan.

FINALE MARK KOK BEKER

Sportcafé de Camp (SDC)  –  WSI Models     3 – 2

Na het eerste fluitsignaal zoekt SDC direct het WSI doel op en krijgt al snel wat mogelijkheden. Vanavond eindelijk Reijer van der Wind bij WSI op doel en die laat zien het keepen nog niet verleerd te zijn. WSI verdedigt echter secuur en loert op de counter. Schot van SDC spectaculair via de paal in handen van de WSI doelman Van der Wind. In de tegenaanval die volgt is WSI succesvol. Joost Hazenleger rond keurig af 0-1. In de laatste seconden voor rust is het Roefat Tsjekutsov die een tikje uitdeelt door de 1-1 te scoren. Na de rust aanvallen over en weer, maar beide ploegen weten het gaatje in de verdediging niet snel te vinden. Emmanuel Mahonga is de man die SDC met een hard schot op voorsprong zet 2-1. WSI moet nu in de achtervolging, maar dat lukt niet. Sterker nog SDC mag twee minuten met een man meer spelen, maar WSI weet echter de boel achterin knap dicht te houden. In de eindfase is het Roefat Tsjekutsov die doelman Van der Wind door de benen heen weet te verrassen en de 3-1 stand op het scorebord zet. Daarmee lijkt de buit binnen voor SDC. In de laatste seconden is het Jan van Bentum die 3-2 weet te scoren, maar dit laatste doelpunt van het seizoen 2021/2022 komt te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. Direct daarna klinkt het eindsignaal en is Sportcafé de Camp de nieuwe bekerwinnaar. Felicitaties voor de ploeg die na zeven jaar voor de derde keer de beker pakt. In het seizoen 2014/2015 won het onder de naam Bar de Camp voor de tweede keer de beker en zeven jaar daarvoor in het seizoen 2007/2008 won het voor de eerste maal de Mark Kok bokaal.

Nestor van DE Camp zaalvoetbalcompetitie, Cor de Snoo, waar zouden we zijn zonder deze bevlogen man? hield na afloop in het Sportcafé een korte toespraak, waarbij diverse personen met bloemen in het zonnetje werden gezet. Fijn was de aanwezigheid van scheidsrechter Chris Schoonderbeek, die na een ernstige ziekte weer aan de beterende hand is en vanavond alvast wat sfeer kwam proeven. Hij liet doorschemeren weer zin te hebben om komend seizoen de fluit ter hand te nemen. De Mark Kok bokaal werd vervolgens aan winnaar Sportcafé de Camp uitgereikt, wat met het nodige bier door deze ploeg uitbundig gevierd werd. Helaas werd er afscheid genomen van de scheidsrechters Gert van Appeldoorn en de kersverse vader van een geweldige zoon Harun Güven. Daarna bleef het nog geruime tijd gezellig in De Camp, waarbij echter wel helaas geconstateerd moest worden dat van heel veel ploegen vanavond niemand aanwezig was.

Iedereen fijne vakantie en graag tot ziens in het seizoen 2022-2023.