Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen woensdag 27 december 2023

Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)  –  Van Bentum Transport (VBT)     1 – 7
Vanavond in de derde klasse de wedstrijd om de rode lantaarn, dus dat kan mogelijk een spannend duel worden maar dat werd het helaas niet. Het begin was veel belovend. Binnen twee minuten is het Arne Karens die vanaf rechts keurig weet binnen te schieten 0-1. Direct daarna komt hij alleen voor de doelman, maar schiet voorlangs. Al snel is zichtbaar dat VBT de betere ploeg is. UVR heeft moeite met de opbouw en wanneer ook VBT dat krijgt ontstaat een wat rommelige wedstrijd. Martien Roodnat nog bijna met een grotere voorsprong voor VBT, maar de paal voorkomt dat. Aart-Jan Fieret uit een voorzet heel beheerst laag met de 0-2. VBT bij fase met weinig combinatievoetbal en dat is jammer want dan zou de ploeg wat meer rendement uit haar aanvallen kunnen halen. Arne Karens speelt zich keurig vrij en schiet de 0-3 binnen en dan dreigt deze wedstrijd halverwege te verzanden in een partijtje winteravondvoetbal, zeker wanneer hij met zijn hattrick fraai de 0-4 weet binnen te schieten. Bij UVR vanavond de 15-jarige Charlotte Veen in de ploeg en voor deze jongedame is het duidelijk nog even wennen, zeker tegen het bij tijd en wijlen fanatieke VBT. Nathan Bergstra scoort de 0-5 en dan is de wedstrijd definitief gespeeld. Veteraan Barry Koot dicht bij de eretreffer voor UVR maar een VBT been voorkomt dat. Die eretreffer komt er wel maar dan op naam van Quinn Meijer 1-5. Arne Karens en Martien Roodnat bepalen tenslotte de eindstand op 1-7. UVR is nu de rode lantaarndrager. VBT heeft door de winst enige aansluiting gevonden bij de drie boven haar staande ploegen.

Estea  –  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     4 – 5
Voor het jeugdige Estea zijn de belangen in deze wedstrijd groot. Wil de ploeg de koploper in de derde klasse, te weten De Veenendalers, op drie punten voorsprong houden dan is winst op de veteranen van VDL noodzakelijk. Dat moet, gelet op de stand op de ranglijst, voor Estea te doen zijn. VDL heeft nl. nog geen wedstrijd weten te winnen, speelde vier keer gelijk en verloor alleen van de koploper. VDL begon echter scherp en fanatiek aan de wedstrijd met vanavond als absolute uitblinker Tonny van Keulen. Van Keulen, vanavond op nieuwe zaalschoenen, zette samen met ploeggenoot Jochem Waterval Estea binnen drie minuten op een verrassende 0-2 achterstand. Wat we in de eerste wedstrijd van vanavond mistte kwam in deze wedstrijd in al haar facetten naar voren, te weten inzet en strijd. Van Keulen dicht bij een grotere voorsprong voor VDL, maar hij schiet tegen de doelman aan. Na een kleine tien minuten gaat Estea meer haast maken en zet de turbo aan. VDL moet terug en beperkt zich tot countervoetbal of een soloactie. Dat laatste doet Tonny van Keulen. Op heel fraaie wijze zet hij zijn ploeg op een 0-3 voorsprong en dan gaat het publiek er nog maar eens goed voor zitten, want er hangt misschien wel een verrassing in de lucht. De verrassing wordt nog groter wanneer John Hardeman op rechts de bal van Tonny van Keulen krijgt aangespeeld om vervolgens hard de 0-4 binnen te rammen. Estea doet echter direct wat terug. Het zet meer druk op de VDL verdediging en weet via Mark Budding en Teun Geurtsen te scoren 2-4 en dan is het ineens weer en wedstrijd. Met nog zo’n twintig minuten op de klok is er nog van alles mogelijk. John Hardeman met een niet te missen kans voor VDL, maar te gehaast schiet hij tegen de Estea doelman aan. Estea blijft druk zetten en dan dreigt de wedstrijd voor VDL te kantelen. VDL belandt in een fase waarin het aanvallend heel slordig speelt. De ploeg verdedigt met man en macht, maar kan niet voorkomen dat Estea ruim negen minuten voor tijd via Mark Budding de 3-4 weet te scoren. Even later scoort Mart van Braak de gelijkmaker 4-4 en dan gaat VDL een hectische maar ook moeilijke eindfase in, waarin het volledig door Estea dreigt te worden overlopen. De eindfase is zo spectaculair en hectisch dat diverse spelers zichzelf even niet meer in de hand kunnen houden. De wedstrijd dreigt te ontsporen. Estea ruikt bloed en bij VDL zijn er spelers die mogelijk wat moeite hebben met het uit handen geven van de comfortabel 0-4 voorsprong. Dat resulteert uiteindelijk in totaal vier gele kaarten eerlijk verdeelt over beide ploegen. VDL mag zeker niet mopperen want in alle hectiek ontgaat de scheidsrechter een overtreding die dik rood verdiende. In de laatste minuten zet Estae aan voor de winst, maar dan begint Tonny van Keulen op zijn wondersloffen nog maar eens aan een solo om met zijn hattrick de 4-5 voor VDL te scoren en die voorsprong geeft het niet meer uit handen. Een zeer enerverend duel wat van het begin tot het eind boeide. Heel knap gespeeld van VDL. Heel veel inzet en passie en in tijden heeft het niet zo’n goede wedstrijd gespeeld. Estea door deze nederlaag wel op zes punten van de koploper. Halverwege de competitie is het nu enkel en alleen nog de vraag wie in staat is om De Veenendalers nog af te stoppen. Dan moet dat op 5 januari 2024 gebeuren wanneer nummer twee Drieklomp Makelaars aantreedt tegen de koploper.

Heart for Gardens (HFG)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     2 – 2
De topper in de hoofdklasse tussen twee favorieten voor de titel. HFG schiet in deze wedstrijd goed uit de startbokken en komt binnen twee minuten via Robin Hanna op een 1-0 voorsprong. Het antwoord van MMS laat echter niet lang op zich wachten. Jonathan van Grol werkt keurig de 1-1 binnen en dat is ook de juiste stand gelet op het spelbeeld in de beginfase. Twee ploegen die elkaar nauwelijks iets toegeven. Veel inzet van beide kanten maar geen echt uitgespeelde mogelijkheden. Verdedigend zit het bij beide ploegen goed in elkaar. Naarmate de wedstrijd vordert een beter spelend HFG. De ploeg speelt aanvallend wat directer en slimmer. Tom de Greef komt goed door en biedt Mark de Graaf de kans om HFG op voorsprong te zetten maar het schot wordt gekraakt. Aan de andere kant wat schoten van MMS op doel, maar die vormen voor de HFG doelman geen probleem. Dan mag MMS maximaal twee minuten met een man meer spelen en dat buitenkansje wordt al snel benut via Jurrian Vissink die de 1-2 weet binnen te werken. Met nog ruim zeven minuten op de klok zet HFG een tandje bij. Mark de Graaf, vanavond niet scherp, schiet naast in plaats van in het doel. MMS beperkt zich tot countervoetbal en weet via Jonathan van Grol te scoren, maar het doelpunt wordt wegens hands afgekeurd. HFG plaatst via Paul de Graaf een goede aanval en het is Tom de Greef die mag afronden 2-2. In de laatste minuut gaan beide ploegen er nog wel voor maar een handvol seconden voor tijd een hele vervelende-/pijnlijke blessure aan de knie van een MMS speler. Doordat deze vrij lang op het veld moest blijven liggen werd besloten om de wedstrijd te beëindigen. Door dit gelijke spel behoudt MMS de koppositie met één punt voorsprong op HFG.

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  De Greef Diervoeders     0 – 3
Een regelrechte degradatiekraker in de hoofdklasse. Rode lantaarndrager De Greef moet deze wedstrijd winnen wil het niet op zeven punten achterstand komen van het op de voorlaatste plaats staande DW. Mattijs Blok is de man met het openingsdoelpunt in deze wedstrijd en hij zet De Greef op voorsprong 0-1. Ploegen in de beginfase goed aan elkaar gewaagd, maar na zo’n tien minuten De Greef toch met een licht veldoverwicht. Tot echte kansen leidt dat echter niet. Groot verschil met de voorgaande wedstrijd is dat het tempo in deze wedstrijd stukken lager ligt. Ook is er in grote mate sprake van minder strijd en inzet. Mattijs Blok vanavond de opvallendste man aan De Greef kant. Hij weet een prima voorzet te geven op de altijd met veel inzet spelende Dirk de Greef en die kan met de borst de 0-2 binnen drukken. DW zet een tandje bij om te proberen zo snel mogelijk met een doelpunt aansluiting te krijgen, maar het zit die ploeg vanavond aanvallend niet mee. De Greef blijft aanvallend de wat gevaarlijkere ploeg en het verschil wordt gemaakt door Mattijs Blok. Met een schot vanaf rechts, dat enigszins van richting wordt veranderd, scoort hij de 0-3 en met nog zo’n drie minuten op de klok moet dat de beslissing zijn. DW probeert het nog wel maar De Greef voetbalt de wedstrijd heel solide uit. De Greef blijft wel laatste maar heeft de drie boven haar staande ploegen in het vizier, zodat het onderin de hoofdklasse ook weer een beetje spannend wordt.

Garage de jonge Van Dijk (JVD)  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     2 – 2
Beide ploegen zijn nog volop in de race om het kampioenschap in de eerste klasse. W2W kan bij winst alleen koploper worden. Wint JVD dan wordt het medekoploper, kortom een wedstrijd waarin best wat op het spel staat. Hopelijk een wedstrijd om op het puntje van je stoel te zitten. De beginfase is echter niet veel belovend. Ploegen beginnen erg rustig en tasten elkaar voorzichtig af. In die fase JVD wel dicht bij de openingstreffer, maar op miraculeuze wijze belandt de bal via de lat in de handen van de W2W doelman. Na zo’n tien minuten komt er gelukkig wat meer leven in de wedstrijd. Dat levert voor ieder team een gele kaart op. JVD weet dat kansje niet te benutten, W2W wel. Met een afstandsschot is het Milan van Nieuw-Amerongen die de 0-1 scoort. Dat smaakt bij W2W naar meer en het krijgt meer. Jeffrey van Welderen hard en hoog met de 0-2. In die fase W2W de betere en wat makkelijker voetballende ploeg. Opvallende verschijning bij JVD is zeker haar doelman. Heeft hij voor deze wedstrijd toevallig een volleybalwedstrijd gespeeld? Zijn grote kniebeschermers zijn opvallend maar zijn vingertapes zijn nog opvallender. Dan eindelijk een heel goede JVD aanval en Dennis Spoel met de aansluittreffer 1-2. JVD ruikt de gelijkmaker en zet W2W nu vast op eigen helft. De dunne marge die de ploeg heeft maakt haar wat onzeker en die onzekerheid wordt nog vergroot wanneer Robert Bakker met een hard schot de 2-2 laat aantekenen. Een spannende eindfase is het gevolg. In die eindfase is JVD nog dicht bij de overwinning maar het houtwerk voorkomt dat. Al met al een juiste uitslag met als gevolg dat er halverwege de competitie drie ploegen bovenaan staan met dertien punten. Daaronder twee ploegen met elf punten. Nummer zes SNO heeft negen punten en is nog niet helemaal kansloos.

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Find MKB     4 – 7
Twee ploegen die geen rol van betekenis spelen om het kampioenschap in de eerste klasse zijn AG en Find. Die spelen vanavond de wedstrijd om de rode lantaarn en of die ploegen daar blij mee zijn valt te betwijfelen. AG vermoedelijk niet want die ploeg neemt al snel via Tim Banning, veruit de beste man aan AG kant, een 1-0 voorsprong. Kort daarna is het opnieuw Banning die scoort en zijn ploeg op 2-0 zet. Daarna grote en kostbare missers van AG kant om de score te verdubbelen. Stan van Riet brengt de spanning terug door 2-1 te scoren waarna de wedstrijd los komt. AG blijft aanvallend nog wel wat gevaarlijker maar kan niet tot scoren komen. Dat kan Find wel want die ploeg ziet kans om met een man minder via Stan van Riet de gelijkmaker te scoren 2-2 en zelfs via Nathan Houtsma op voorsprong te komen 2-3. Stan van Riet mag even later een vrije trap nemen en daaruit scoort hij zijn hattrick en de 2-4 voor Find. En zo kantelt deze wedstrijd ineens in het voordeel van Find. Als bij AG Tim Banning weer in het veld verschijnt wordt het spel van AG direct fanatieker en met succes. Banning scoort al snel de 3-4 en als hij even later een goede assist geeft op Rowald Pul is het 4-4 en krijgen we nog een leuke laatste tien minuten. Dan een goede counter van Find en Nick Bergsma met een fraai doelpunt de 4-5 voor Find. Stan van Riet mag alleen op de AG doelman afgaan en hij scoort beheerst de 4-6. AG geeft echter niet op en krijgt nog kansen op de aansluittreffer maar Frank Ariëns, alleen voor de keeper, ziet geen kans om de bal tegen de touwen te krijgen en dat is vragen om moeilijkheden. De Find doelman houdt vanavond veel tegen en dat mag AG zichzelf wel aanrekenen. Nick Bergsma strooit nog wat zout in de AG wond door kort voor het eindsignaal de 4-7 te scoren. AG nu op de laatste plaats met slechts één punt. Find met drie punten op de voorlaatste plaats. Het zal voor die ploegen lastig worden om van die twee plaatsen weg te komen.