Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 15 december 2023

Morrenbouw B.V.  –  SNO     1 – 3
Het lijkt wel of de competitie in de eerste klasse met de week spannender wordt. Vraag na vanavond is of het ook leuker wordt. Waren het vorige week vijf ploegen die nog strijden voor het kampioenschap, na vanavond kunnen het er zomaar zes worden. Die zesde zou zo maar eens SNO kunnen zijn, maar dan moet vanavond wel gewonnen worden van koploper Morren. Na de dramatische wedstrijd van vorige week, begint Morren nu veel beter aan de wedstrijd. Na het beginsignaal zoeken beide ploegen direct de aanval, maar van echte kansen is nog geen sprake. Na zo’n zeven minuten pas de eerste echte grote kans voor SNO, maar men weet niet te scoren. De wedstrijd wordt daarna feller en SNO gaat fanatieker spelen en drukt Morren ver terug in de verdediging. Daarmee verstoort het de opbouw van Morren. Morren daarna veelvuldig met de lange bal, maar dat levert nagenoeg niets op. SNO in die fase met veel balbezit. Uit een counter van Morren is het Jaco Mulder die op de paal schiet. SNO vervolgens snel in de omschakeling met een messcherpe counter en het is Jesse van Ginkel die de bal achter doelman Henri van der Wind weet te werken 0-1. Kort daarna een messcherpe voorzet van een SNO speler op B. van Lambalgen en die scoort fraai van achter zijn standbeen de 0-2. Na dit doelpunt blijft Morren het veld groot houden en speelt daarmee SNO goed in de kaart. De ploeg wil snel meer maar moet toezien hoe Jaco Mulder, na goed doorzetten de aansluittreffer weet te scoren 1-2. Met die tegenslag kan SNO kennelijk wat moeilijk omgaan, want ineens slaat de stemming in die ploeg om. In plaats van de voeten te laten spreken gaat men op- en aanmerkingen geven op de hoofdscheidsrechter. Ineens heerst er in die ploeg een wat opgefokte sfeer, met als gevolg dat Morren maximaal twee minuten met een man meer mag spelen. Het lukt echter niet om tot een gelijkmaker te komen. Zit de straf van de ene SNO speler erop de volgende dient zich al weer aan en het zal vanavond niet bij twee blijven. Totaal drie keer geel voor het niet op juiste afstand staan bij intrappen en wegens op- en aanmerkingen op de leiding van de hoofdscheidsrechter. Kennelijk is het nog niet bij SNO doorgedrongen dat er tegen dergelijke zaken streng wordt opgetreden. Daarom nogmaals voor alle duidelijkheid: op- en aanmerkingen op de leiding, vloeken, schelden etc. betekent direct geel. Iemand een vreselijke ziekte toewensen wordt direct bestraft met rood! Van al het numerieke voordeel weet Morren niet te profiteren en dat geeft te denken. Het sterkt in ieder geval SNO en nadat de ploeg weer compleet is gaat het weer voetballen en met resultaat. Een lage bal van B. van Lambalgen gaat via de binnenkant van de paal in het doel 1-3. SNO blijft de bovenliggende partij en wint deze toch wel te hectische wedstrijd waardoor het enig zicht krijgt op de bovenste ploegen. Morren halverwege de competitie in zwaar weer voor wat betreft het behouden van de koppositie.

Kok Houtagenturen (KH)  –  Vallei Schilders (VS)     4 – 4
De competitie in de eerste klasse is tot op heden (opnieuw) de spannendste. Opnieuw omdat bijna elk seizoen meerdere ploegen kans maken op het kampioenschap. Thans zijn er vijf teams die volop om het kampioenschap strijden, waaronder KH en VS. Door het verlies van koploper Morren kan VS vanavond bij winst alleen de koppositie pakken. Winst is dan noodzakelijk. Aangezien KH de punten ook goed kan gebruiken wil het blijven meedoen om het kampioenschap, kunnen we best wel eens een aantrekkelijk duel verwachten. Het begin is al veelbelovend. Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd met over en weer wat kleine kansjes. Er zit veel vaart in de wedstrijd en dat verhoogt het kijkplezier. Als KH voor het VS doel een vrije trap mag nemen is het Thijs Holtsingel die de 1-0 scoort door zomaar door de niet solide uitziende muur te schieten. Na het eindsignaal zou blijken dat dit voor VS een belangrijk en onnodig tegendoelpunt is. Een goede actie op rechts en Elbert van de Velde met de gelijkmaker 1-1. Daarna de beste kansen voor KH maar men ziet geen kans om tot scoren te komen. Wanneer men alleen voor de VS doelman komt ziet men zelfs geen kans om de bal op het doel te krijgen. VS is in die fase wat slordig in de opbouw maar lukt het ineens om de bal bij Rick Nannenberg te krijgen, dan is het raak en staat er na zijn buiteling over de doelman wel de 1-2 op het scorebord. Met nog een kwartier te spelen blijft het spannend. In dat laatste kwartier is het Laurens Kok die zijn team bij de hand neemt. Onverwachts vanaf rechts schiet hij fraai de 2-2 binnen. Direct na de gelijkmaker een snelle VS aanval die eindigt op de paal. Daarna een prima 1-2 combinatie van VS en Elbert van de Velde met de 2-3. Die voorsprong staat nog maar net op het scorebord of Laurens Kok met de gelijkmaker 3-3. Er dan volgen er nog vijf spannende laatste minuten. Simpel en onnodig balverlies van VS stelt Laurens Kok in staat om zijn hattrick te scoren en zijn ploeg op voorsprong te zetten 4-3 en dan lijkt de buit voor KH binnen. Rick Nannenberg ziet, tot vreugde van alles wat VS is, zijn tegendraadse bal uit de draai, bij de twee paal binnenrollen 4-4. Door dit gelijke spel VS nu gedeeld koploper met Morren. KH nu vierde op de ranglijst. Op 27 december weer een topper in de eerste klasse. W2W bij Gea speelt dan tegen Garage de jonge Van Dijk. Wint W2W dan is dat de nieuwe koploper. Wint Garage de jonge Van Dijk dan hebben we drie ploegen die de eerste plaats delen.

Fleur en Flora (FF)  –  Uwwetloket (UWL)     2 – 7
FF is in de tweede klasse nog puntloos en vanavond gaat men opnieuw proberen om de eerste puntjes binnen te halen. Of UWL daar de juiste tegenstander voor is blijft niet lang de vraag. Na ruim twee minuten schuift de bij de tweede paal vrijstaande Alfred Mulder de 0-1 binnen. Als even later Gerben Staal vanaf rechts hard op doel schiet lijkt de bal bij de tweede paal naast te gaan, maar opnieuw staat daar Alfred Mulder geheel vrij en hij tikt eenvoudig de 0-2 binnen, waarmee FF binnen vijf minuten hard met de neus op de feiten wordt gedrukt. Het is in ieder geval het sein om wat meer strijd te gaan leveren en wat fanatieker de aanval te zoeken. Het gevolg is dat UWL wat slordiger gaat spelen en dat biedt FF wat mogelijkheden. Er komt wat meer evenwicht in de wedstrijd en dan blijkt dat UWL best wat zwakke kanten heeft. Martin Kroon begint van eigen helft aan een solo en weet zich ondanks een overtreding op hem, de scheidsrechter past uitstekend de voordeelregel toe! uitstekend door de verdediging van FF te spelen om vervolgens de 0-3 te scoren. FF doelman Willem van den Pol heeft het vanavond opnieuw erg druk, maar kwijt zich met verve van zijn taak en voorkomt veel tegentreffers. Het schot van Arie van Prooijen is hem echter te machtig en de 0-4 staat op het scorebord. Voor FF is Kevin van Nieuw-Amerongen de gevaarlijkste aanvaller. Hij haalt verwoestend uit en de gehate nul is van het scorebord 1-4. Dan een goede UWL aanval over meerdere schijven met Gerben Staal als eindstation 1-5. Kevin van Nieuw-Amerongen verkleint de marge weer door prima de 2-5 te scoren. In de eindfase is het Gerben Staal met een fraaie bal in de winkelhaak 2-6 en daarna, na een prima actie van Arie van Prooijen, met zijn hattrick en de 2-7. Door deze overwinning komt UWL op twee punten van koploper Sanidrome Hofland, maar had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. FF blijft de rode lantaarndrager.

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA)  –  Sportcafé De Camp (SDC)     3 – 2
SDC zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Na nederlagen met 6-0 en 12-2 tegen de bovensten twee ploegen weet het dat het dit seizoen geen rol van betekenis in de hoofdklasse gaat spelen. De ploeg staat met slechts zeven punten uit zes wedstrijden op een bescheiden zesde plaats. Vanavond is men echter voornemens om het puntenaantal wat op te vijzelen. In de beginfase zijn de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. SDC wat fanatieker en wat meer aan de bal wat echter niet tot grote kansen leidt. Over en weer hebben de aanvallers het vizier nog niet op scherp staan. Halverwege de wedstrijd is het Mart Klein Wolterink die verwoestend uithaalt en de bal in de kruising jaagt 0-1. Daarna een licht veldoverwicht voor SDC maar ook nu weet het geen uitgespeelde kansen te creëren. Met nog een kwartier te spelen gaat het erop lijken dat de doelpunten in deze wedstrijd schaars worden. Willem Kalle ineens alleen voor de SDC doelman, maar hij schiet uit de draai tegen de doelman op. Dan moet VNA nog eens maximaal twee minuten met een man minder spelen, maar dat levert SDC niets op. SDC blijft zoeken naar een gaatje in de verdediging en dat gaatje wordt gevonden door Aron de Vries die van afstand hard en laag doelman Reijer van der Wind op fraaie wijze weet te passeren 0-2. Dan gaat het er voor VNA wat somber uitzien, maar de ploeg recht haar rug en gaat een alles of niets offensief beginnen. Het zet meer druk op de SDC verdediging, maar ook dat levert niets op. Wat wel wat oplevert is een hard schot vanaf rechts van Jeroen Hazeleger. Hij schiet de aansluittreffer binnen 1-2 en dat is voor VNA het sein om in de laatste vijf minuten nog een tandje extra bij te zetten. Willem Kalle in een unieke scoringspositie schiet niet de gelijkmaker binnen maar huizenhoog over. En dan slaat het noodlot voor SDC toe. Voor VNA werd het ineens Veni Vidi Vici. Willem Kalle en Jeroen Hazelager laten de wedstrijd binnen een minuut kantelen. Beiden weten te scoren en zo gaat VNA in de laatste minuten er met de 3-2 winst vandoor. Zeer spectaculair einde van een spannende wedstrijd, met een wel erg gelukkige winnaar. De zure druiven zijn voor SDC dat op de zesde plaats blijft met zeven uit zeven. VNA met veertien uit zeven op een keurige derde plaats.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Investra     4 – 1
BVL is als ploeg meestal te vinden in het “rechter rijtje”. Dat kan van Investra niet gezegd worden. Die ploeg zien wel elk seizoen wel terug in de top van het “linker rijtje”. Dit seizoen wil het met die ploeg niet zo vlotten. Met acht punten uit zes wedstrijden een goede middenmoter. Vanavond kan het echter goede zaken doen met winst op het laag geklasseerde BVL. De ploeg pakt in de beginfase dan ook direct het initiatief, maar al snel blijkt dat het aanvallend niet echt kan overtuigen. Dat kan ook BVL niet, maar die ploeg pakt heel slim haar (counter)momenten. Rob Nannenberg weet door de verdediging te komen en de 1-0 binnen te schieten. Direct daarna een identiek moment, maar nu redt Investra doelman Siereveld op prima wijze. BVL pompt veel energie in deze wedstrijd en krijgt kansen op meer. Na een kwartier gaat Investra, op jacht naar de gelijkmaker, wat meer druk op de verdediging van BVL zetten, maar het levert nauwelijks kansen op. Dan weer een scherpe counter van BVL en ook nu komt doelman Siereveld uit een 2 op 1 situatie als winnaar uit de strijd. Beste speler vanavond in dit duel Corné Verweij van BVL. De rappe en technische sportdocent creëert een niet te missen bal voor Jan-Willem de Keijzer en die doet dat ook niet 2-0. Beide ploegen daarna goed aan elkaar gewaagd met het grote verschil dat Investra ook vanavond weer moeite heeft met scoren. Dat heeft ook BVL, maar in mindere mate. Corné Verweij met een goede actie alleen voor Siereveld die goed naar de bal blijft kijken en een zeker doelpunt weet te voorkomen. In de eindfase dat toch nog de spanning terug omdat Dennis de Bruin uit de draai de 2-1 weet binnen te schieten en dan wordt het nog even billenknijpen voor BVL, maar niet voor lang. Marijn de Korte uit een counter scoort de bevrijdende 3-1. Dan heeft het in de laatste minuut weinig zin om nog als doelman mee naar voren te gaan. BVL weet bij de cornerhoek de bal van Investra af te pakken en Rob Nannenberg bedenkt zich geen moment en schiet van grote afstand de bal in het verlaten Investra doel 4-1. Waar is doelman Siereveld dan gebleven? Na kort speurwerk blijkt die ineens aan de zijkant ter hoogte van de middenlijn te staan. De reden daarvoor is niet bekend. Misschien wilde hij als eerste onder de douche? Verdiende overwinning voor de slimste ploeg vanavond.

Dorcas Woudenberg  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     3 – 3
Beide ploegen in het “rechter rijtje” in de tweede klasse met als onderling verschil één punt in het voordeel van Dorcas. Na een aftastende fase is het Lykel Sok die dicht bij de openingstreffer voor VEM is, maar de paal is voor hem een sta in de weg. Aan de andere kant probeert Robert Bakker het met een afstandsschot en dat treft doel 1-0. Ploegen daarna in evenwicht en dat gebeurt ook met de stand. Herjan van de Pol begint aan een solo op rechts en met een zeer subtiel rollertje verrast hij de Dorcas doelman 1-1. Daarna zakt de wedstrijd wat in en is er sprake van een weinig spectaculair duel. Als Dorcas halverwege de wedstrijd wat nadrukkelijker gaat aanvallen komt er wat meer leven in de brouwerij, maar het is dan niet Dorcas dat scoort maar VEM en wel via Symon Blankenstijn die uit een rebound de 1-2 weet binnen te werken. Dorcas zet nog een tandje bij en het is op rechts Thijs Gruteke die de bal keurig weet binnen te schieten 2-2. Daarna wordt de wedstrijd iets leuker om te zien, omdat beide ploegen vol voor de winst gaan. Dat geeft over en weer wat kansen. Lykel Sok, met een bal op de kruising, dicht bij de voorsprong voor VEM. Grootste kans voor VEM is wel een 3 op 1 aanval, maar een mindere balbehandeling doet deze kans teniet. Robert Bakker uit een aanval over links schiet Dorcas kort voor het einde naar een 3-2 voorsprong en naar een overwinning, althans dat dacht men. In de laatste seconden mag VEM in de persoon van Lykel Sok halverwege het veld vanaf links een vrije trap nemen. Hij schiet de bal op hoofdhoogte strak op het Dorcas doel. Onderweg wordt de bal licht getoucheerd door VEM speler Marco Rietema en dat is precies genoeg om de Dorcas verdediging en doelman te verrassen 3-3. Daarna einde wedstrijd en krijgt deze wedstrijd, gelet op het spelbeeld, misschien wel de juiste uitslag, waar beide ploegen echter niet veel mee opschieten.

Loading