Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 8 december 2023

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     0 – 5
MMS doet dit jaar een gooi naar de titel in de hoofdklasse en is daarbij in “gevecht” met Heart for Gardens. Vooralsnog is het met die ploeg stuivertje wisselen om de eerste plaats. Bij winst vanavond pakt MMS de koppositie met één punt voorsprong en een gelijk aantal wedstrijden. MMS begint vanavond fanatiek aan de wedstrijd en dwingt de DW doelman al snel tot een goede redding. MMS in de beginfase loerend op de counter. MMS speler Jonathan van Grol is dicht bij de openingstreffer maar de paal voorkomt dat. Vooralsnog houdt DW de eerste tien minuten goed stand tegen het aanvalsgeweld van MMS. Als Jurrian Vissink uit de rebound de 0-1 weet te scoren valt er een lichtelijk last van MMS af. Kort daarna Jonathan van Grol met een intikker en de 0-2. Dan gaat het er wel op lijken, gelet op het spelbeeld, dat DW een verloren wedstrijd speelt. MMS blijft zeer fanatiek spelen, zet veel druk op de DW verdediging en zit kort op de bal. DW schakelt over op het spelen van de lange bal maar dat levert aanvallend nauwelijks iets op. Alleen Sem van Stijnvoort ziet kans om alleen voor de MMS doelman te komen, maar die redt bekwaam. MMS in de laatste acht minuten gretig, eigenlijk te gretig. Het kan de vele grote kansen niet in doelpunten omzetten. In de eindfase bereikt een lange bal de volledig vrijstaande Jurrian Vissink en die haalt verwoestend uit voor de 0-3. De volgende lange bal op de snelle Van Grol is ook goed en vervolgens goed voor de 0-4. Het is tenslotte Lennard de Korte die na een solo de 0-5 weet te scoren, wat ook de eindstand wordt. Duidelijke overwinning voor MMS waarop totaal niets valt af te dingen.

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  –  Morrenbouw B.V.     6 – 0
Wie zou moeten raden wie van deze twee ploegen de koploper is in de eerste klasse zou direct zeggen “W2W”. Die ploeg is in de beginfase de bovenliggende partij, speelt fris en fanatiek, maar komt (nog) niet direct in scoringspositie. Morrenbouw laat aanvallend nauwelijks iets zien en het mist vanavond haar snelle spits Jaco Mulder. Het is Coen Veenendaal die de wedstrijd openbreekt. Met een hard schot via de binnenkant van de paal zet hij zijn ploeg op voorsprong 1-0. Morrenbouw heeft deze tegenslag nauwelijks verwerk of Coen Veenendaal kan na een solo met een eenvoudig rollertje de 2-0 scoren. Morrenbouw in het verdere van de wedstrijd totaal geen schim van de ploeg die we kennen van eerdere wedstrijden. Geen beleving, geen inzet, zeer tam spelend, ontluisterend om te zien. W2W laat zien er vanavond zin in te hebben. Een diepe bal bereikt de volledig vrij voor het doel staande Rick van de Waerdt en die kan vervolgens eenvoudig de 3-0 binnenschieten. Daarna neemt W2W wat gas terug en verdwijnt het tempo uit de wedstrijd. Een van richting veranderd schot van Coen Veenendaal is goed voor de 4-0. W2W blijft de wedstrijd controleren en krijgt aanvallend alle vrijheid. Stefan van Dieten na een solo op rechts haalt hard uit en via de binnenkant van de paal belandt de bal in het doel 5-0. W2W wil echter de nul houden en voetbalt de laatste paar minuten rustig uit. Daarin weet Jesse Cozijnsen zich nog vrij voor het doel te spelen om vervolgens de 6-0 (eindstand) te scoren. Door deze overwinning wordt het in die eerste klasse ineens reuze spannend. Na zes speelrondes vijf ploegen die volop in de race zijn voor het kampioenschap. Het onderlinge verschil is slechts drie punten.

Dorcas Woudenberg  –  Arpentus     2 – 4
Beide ploegen ontlopen elkaar op de ranglijst van de tweede klasse niet veel. Wat voetbal betreft vanavond in eerste instantie ook niet. In die beginfase zijn ze goed aan elkaar gewaagd ook wat de score betreft. Nadat Rick van de Hove met een rollertje zijn ploeg op voorsprong heeft gezet 0-1 is het Ruben van Vliet die met een hard schot de 1-1 scoort. Daarna ontstaat een wat rommelig duel met kansjes voor Arpentus. Aanvallend speelt die ploeg het vanavond niet slim. Te veel spelers gaan voor eigen eer, terwijl er medespelers zijn die in een veel betere scoringspositie staan. Is er eindelijk eens een goede aanvallende combinatie dan is het gelijk raak. Jorg Koudijs uit een mooie aanval met de 1-2. Direct daarna een grote kans voor Dorcas op de gelijkmaker maar de kans wordt verprutst. Ruben van Vliet wil ver op de helft van Arpentus een hoogstandje demonstreren. Dat mislukt en Arpentus direct in een dodelijke omschakelingen via Jorg Koudijs met de 1-3. Flinke tegenslag voor Dorcas die nog eens vergroot wordt wanneer Robert Bakker de bal in zijn eigen doel werkt 1-4. Arpentus daarna de bovenliggende partij. In de eindfase is Dorcas achterin volledig de weg kwijt maar dat is Arpentus aanvallend ook een beetje. Het is ongelofelijk hoeveel 100% kansen door die ploeg verprutst worden. Met meer scherpte was een aanmerkelijk hogere uitslag absoluut mogelijk geweest. Scoor je zelf niet dan doet de tegenstander het wel. Mike Toller kogelt knap de 2-4 binnen wat de eindstand wordt. Arpentus door de overwinning vaster in de middenmoot.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  FruitSecurity Holland (FSH)     3 – 3
Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de tweede klasse en dat is helaas aan het spel wel te zien. In de beginfase weinig echte kansen voor beide doelen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd komt op naam van Lukas Blankenstijn en hoort thuis in de categorie frommelgoal 1-0. Maar frommeldoelpunten tellen ook en als je er meer maakt dan je tegenstander win je er wel mee. Direct na de openingsgoal een solo van J. Timmer van FSH en die scoort simpel de gelijkmaker 1-1 omdat de doelman van VEM totaal niets onderneemt om die bal tegen te houden. Na dit doelpunt komt de wedstrijd wat meer los. FSH zoekt meer de aanval en krijgt enkele kansjes. De grootste kans om een doelpunt te maken is wanneer de ploeg maximaal twee minuten met een man meer mag spelen. Dat buitenkansje wordt echter niet benut. Met nog een kwartier te spelen wordt de wedstrijd wel interessanter en is totaal niet te voorspellen wie dit potje vanavond gaat winnen. Piet van de Bas zet met een fraai doelpunt VEM opnieuw op voorsprong 2-1. Als even later Lykel Sok een vrije trap mag nemen kan hij gemakkelijk de 3-1 scoren omdat de doelman wegdraait en niet naar de bal blijft kijken. Dan lijkt het voor VEM een gewonnen race. In de laatst vijf minuten VEM zeer slordig in de opbouw en aanvallend ver onder de maat. Een door VEM zeer slordig genomen intrap brengt de bal zomaar in FSH bezit en het is J. Timmer die de aansluittreffer weet te scoren 3-2. FSH voelt dat er nog meer voor haar inzit en dat zit er ook in. In werkelijk de allerlaatste seconden is het de meevoetballende doelman E. van de Velde die zijn schot op doel van richting ziet veranderen om vervolgens doel te treffen. Direct daarna fluit de scheidsrechter af en als de spelers omhoog kijken naar het scorebord staat daar echt de eindstand van 3-3 op. Vreugde bij FSH en verdwaasde blikken bij VEM. Zo eindigt deze toch wel spectaculaire wedstrijd in de stand die het verdient. Door het gelijke spel blijven beide ploegen in de onderste regionen van de tweede klasse.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  –  Ribhouse Texas (RT)     3 – 6
RT in de beginfase van deze wedstrijd in de derde klasse aanvallend de gevaarlijkste ploeg. Het krijgt al snel een enorme kans om op voorsprong te komen maar heeft geen speler voor de goal staan om het af te maken. Dan maar van afstand moet Remco de Haan gedacht hebben en hij kogelt de 0-1 binnen. Die stand blijft niet lang op het scorebord staan want John Hardeman uit een vrije trap scoort de 1-1. RT daarna weer de gevaarlijkste ploeg en voor VDL doelman Lambert de Pater breken drukke tijden aan. Is het eerst nog Peter Heuvelink die tegen de lat schiet, even later is het zijn ploeggenoot Remco de Haan die de 1-2 weet te scoren. Met Remco de Haan hebben we vanavond de man van de wedstrijd die het niet bij twee doelpunten zal laten. De Haantjes in ploeg RT hebben er vanavond zin in. Laurens de Haan met de 1-3 gevolgd door de hattrick van Remco de Haan 1-4. VDL moet nu wel wat gaan doen en zet een tandje bij, maar het gaat allemaal erg onnauwkeurig. En vrije trap voor VDL en het is Michel Hardeman die de stand een iets dragelijker aanzien geeft 2-4. Daarna weer kansen voor RT op meer, maar doelman De Pater redt veel. De 2-5 komt van de voet van Remco de Haan. Het is zijn vierde doelpunt vanavond! RT blijft daarna de kansen op meer aan elkaar rijgen maar faalt in de afwerking. Peter Heuvelink, ook vanavond weer hard werkend maar niet scherp in de afwerking, pakt toch weer zijn doelpuntje mee 2-6. In de laatste seconden van de wedstrijd krijgt Michel Hardeman loon na werken en scoort de 3-6 eindstand. Door de overwinning staat RT nu op plaats vier en vinden we VDL terug op plaats zes.

Jhonson  –  Drieklomp Makelaars (DM)     1 – 5
In de derde klasse zijn De Veenendalers de grote titelfavoriet. DM draait geen slecht seizoen en kan bij winst vooralsnog opklimmen naar plek twee, maar wel op bescheiden afstand van de koploper. Het jeugdige Jhonson begint voortvarend aan de wedstrijd. Een prima aanval wordt keurig afgerond door Bjarne Ledder 1-0. Snel daarna al weer een gelijke stand op het scorebord via Jeftha Burgers 1-1. Beide ploegen zeer aanvallend ingesteld, waarbij opvalt dat DM een zeer solide wedstrijd speelt, misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Wanneer de laatste man van Johnson (te) simpel balverlies leidt is het voor Jarno van Dam een koud kunstje om de 1-2 te scoren. Beide ploegen houden er flink de vaart in en dat maakt de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken. Jeftha Burgers en Jarno van Dam verdubbelen de score voor DM 1-4. En dan gaat het er, met nog een kwartier te spelen, niet goed uitzien voor Jhonson. Die ploeg probeert het eens met wat afstandsschoten, maar die zijn erg onzuiver. DM speelt vanavond een goede partij en geeft nauwelijks kansen weg. In de eindfase is ook bij DM de scherpte eruit. Joeri van Appeldoorn is de DM man die nog wel de vaart er probeert in te houden, maar hij heeft vanavond met zijn doelpogingen geen geluk. Dat heeft Coen Leenstra nog wel. Met zijn doelpunt zet hij de 1-5 eindstand op het scorebord. Verdiende overwinning voor DM dat daarmee stijgt naar plaats twee. Jhonson vinden we terug in de middenmoot.

Loading