Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 17 november 2023

Heart for Gardens (HfG)  –  Investra     6 – 2
Vorig seizoen werd Heart for Gardens kampioen in de hoofdklasse en was Investra de runner-up. Deze huidige periode doet HfG weer mee met de bovenste ploegen. Investra kent een lastige start en heeft vijf punten in bezit. Het gat met HfG is vier punten verschil. Om geen verdere achterstand op de lopen zou men een overwinning proberen te boeken. Het eerste schot van de wedstrijd van Tom de Greef ging over. Nieuweling Luca Teske maakte het vijftal van HfG compleet. Ook bij Investra was er een kans en leek dicht bij de openingstreffer. Echter wist doelman Christiaan van den Brug de bal voor de doellijn tegen te houden. Daarna viel de 0-1 van Herman Balfoort. Henk Buijs stuitte vervolgens op de keeper. Daarna was het HfG met diverse doelpogingen. Joey Hendriks zag zijn schot naast gaan en Nick de Greef schoot op goalie Peter Siereveld. Een vrije trap van Tom ging in de muur. Marnix de Bruin zag zijn schot via de doelman net over getikt worden. HfG veelvuldig in de aanval en Investra kwam soms met een uitbraak. Tom schoot de 1-1 gelijkmaker binnen. Een vrije trap van Nathan Veenendaal ging over. HfG zette de wedstrijd vervolgens gemakkelijk verder. Tom met de 2-1 en Joey wist vanaf de linkerkant het lederen projectiel in de rechterhoek te werken, 3-1. Balverlies van Investra stelde Luca in staat om de 4-1 binnen te schieten. Tom werkte de bal onder de keeper door het doel in, 5-1. Bart de Bruijn tikte de 5-2 binnen. Tom kon de doelman omspelen om alsnog te scoren, maar raakte de paal. Luca was daarna attent om de eindstand op 6-2 te zetten. Hierdoor neemt HfG de tweede plaats in met twaalf punten. Dat is één punt minder dan lijstaanvoerder Molenbeek Makelaars en Szamen. Nummer zes Investra kent nog een voorsprong van vier punten op laagvliegers Bouwbedrijf Van Lunteren en De Greef Diervoeders.

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  –  Sportcafé De Camp (SDC)     6 – 0
Na de eclatante overwinning van het vijftal van Heart for Gardens op Investra is het voor hoofdklasser MMS vanavond zaak om in het spoor te blijven van de kampioen van vorig seizoen en (opnieuw) de titelfavoriet Heart for Gardens. Winst op SDC is dus absoluut noodzakelijk. Direct na het beginsignaal is het SDC dat de aanval zoekt. Veel balbezit voor die ploeg en fysiek de wat bovenliggende partij. MMS legt het accent in die beginfase meer op de counter en is daar zeker niet ongevaarlijk in. Als na zo’n tien minuten nog altijd de brilstand op het scorebord staat begint er een wat tumultueuze fase, wat misschien wel de ommekeer in de wedstrijd is. Een overtreding levert een SDC speler geel en MMS een maximaal twee minuten man meer situatie op. De speler in kwestie had kennelijk moeite met de beslissing van de scheidsrechter en beledigde hem. Dat leverde hem een tweede gele kaart op, dus rood en dat betekent volledige uitsluiting voor de rest van de wedstrijd met verwijzing naar de tribune. Hij dupeert hier gewoon zijn eigen team mee en van dat buitenkansje maakte MMS dankbaar gebruik. Lennard de Korte met de openingsgoal 1-0. SDC daarna wel op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg speelt zeker niet slecht maar het vuur en de overtuiging is wat weggeëbd. De beste kansen voor MMS dat de wedstrijd redelijk onder controle heeft. Als Jonathan van Grol met nog zo´n elf minuten op de klok de 2-0 scoort is dat de nekslag voor SDC. Daarna Willem van Dijk hard en laag met de 3-0. Toch geeft SDC niet op en krijgt een unieke kans in een 2 op 1 situatie, maar de speler in kwestie gaat voor eigen eer en produceert niet meer dan een slap schotje op doel. Jacco Kemp vervolgens met de 4-0. Bij SDC is Dawoud Matti de man die het goede voorbeeld blijft geven en er nog wel voor wil gaan. Helaas voor hem staat de lat een doelpunt in de weg. Jacco Kemp strooit op fraaie wijze nog wat meer zout in de SDC wond door de 5-0 te scoren. In de eindfase nog een snelle counter van MMS en het is Lennard de Korte die uit een assist van de snelle Van Grol de 6-0 eindstand op het scorebord zet. Misschien een wat geflatteerde overwinning, maar dat moet de neutrale toeschouwer zelf maar beoordelen. Op 27 december a.s. treedt MMS aan tegen Heart for Gardens en dan mag het laten zien dat haar eerste plaats op dit moment geen eendagsvlieg is. Het zal dan zeker uit een ander vaatje moeten tappen.

Uwwetloket (UWL)  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     6 – 2
UWL doet het goed in de tweede klasse en kan bij winst vanavond haar tweede positie op de ranglijst verstevigen. Toch wint het haar wedstrijden minder overtuigend dan koploper Sanidrome Hofland, getuige het doelgemiddelde na vijf wedstrijden van 20-8 tegen die van Sanidrome Hofland 34-3. VEM daarentegen heeft een groot scoringsprobleem. Het heeft op dit moment het minst aantal doelpunten gescoord in die tweede klasse. Met dit beeld in gedachte is het schetsen van een beeld van deze wedstrijd enigszins voorspelbaar. Zijn de ploegen in de beginfase nog redelijk aan elkaar gewaagd, naar mate de wedstrijd vordert is het UWL dat aanvallend gevaarlijker wordt en meer druk op de VEM verdediging zet. Dat resulteert in een doelpunt van Arie van Prooijen 1-0. Na zo’n tien minuten brengt hij na een solo de stand op 2-0 en dat smaakt voor Van Prooijen naar meer. Een hard afstandsschot gaat via de onderkant lat op of over de doellijn. Wel of geen doelpunt? KNVB scheidsrechter Harun stond echter uitstekend gepositioneerd om doelpunt te constateren en de hattrick van Arie van Prooijen is een feit 3-0. Daarna verzandt de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Slechte passing, traag spel, slordigheden aan de bal en het verprutsen van grote kansen. Het is UWL dat tenslotte weer eens een acceptabele aanval uit de hoed, of liever gezegd de sok tovert en prompt is het raak via Hendrik Sok 4-0. Gerben Staal vanavond wel met de nodige inzet maar het vizier van de Walther P99Q niet op scherp. Toch weet hij de 5-0 te scoren dat zijn verzuchting “eindelijk” oplevert. Hij zal ook de 6-2 scoren. Tussentijds hebben Lykel Sok en Piet van der Bas voor VEM het net weten te vinden. UWL door deze winst op twee punten van koploper Sanidrome Hofland en deze ploegen ontmoeten elkaar op 1 december a.s. in een rechtstreeks duel om de eerste plaats.

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Kok Houtagenturen (KH)     2 – 3
Het is vooralsnog Morrenbouw B.V. die in de eerste klasse de dienst uitmaakt. Morrenbouw is in die klasse de enige ploeg die nog niet verloren heeft. KH staat thans al op redelijke achterstand, maar kan vanavond bij winst zich nestelen in de middenmoot. Dat kan zeker niet gezegd worden van AG dat met slechts één punt op de voorlaatste plaats staat. Ook in deze wedstrijd een voorzichtig begin van beide ploegen die in die fase goed aan elkaar gewaagd zijn. KH breekt via Pieter van de Lagemaat de wedstrijd open 0-1. Met de komst van v.v. Woudenberg speler Tim Banning (goede aankoop) in de AG ploeg komt er ineens meer voetbal in die ploeg en vaart in de wedstrijd. AG wordt aanvallend ineens gevaarlijker en niet zonder succes. Een goede aanval waarbij Frank Ariëns nadrukkelijk is betrokken en Tim Banning met de gelijkmaker 1-1. Die score houdt echter niet lang stand. Laurens Kok wurmt zich door de AG verdediging en schiet de 1-2 binnen. Als Tim Banning aan een solo begint weet hij de bal op het hoofd van Dennis Koudijs te leggen, die bijna de gelijkmaker weet binnen te koppen. Dat zou absoluut een fraai doelpunt zijn geweest. Halverwege deze wedstrijd nog altijd de 1-2 op het scorebord. Een leuke wedstrijd om naar te kijken omdat beide ploegen vol op de aanval spelen. Grote kansen voor Tim Banning en Rowald Pul op de gelijkmaker, maar KH doelman Matthijs Kok, vanavond weer in goede vorm, voorkomt dat. Toch komt die gelijkmaker er wel en nu is Tim Banning daar nadrukkelijk bij betrokken. Uit een goede solo weet hij de bal bij Dennis Koudijs te krijgen die in tweede instantie de 2-2 weet te scoren. Er volgen daarna nog vier spannende minuten. Het is tenslotte KH dat vanavond de gelukkigste is. Een solo op rechts van Thijs Holtsingel, hij krijgt iets te veel ruimte van een AG verdediger, en hij weet op fraaie wijze de 2-3 binnen te schieten. KH wint en nestelt zich daarmee in de middenmoot waar de onderlinge verschillen miniem zijn. Voor AG begint het gat met de middenmoot wel wat verontrustend te worden.

Vallei Schilders (VS)  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     4 – 10
Voor het in de eerste klasse op de tweede plaats staande VS vanavond een belangrijke wedstrijd tegen middenmoter W2W dat bij winst op gelijke hoogte kan komen. W2W is een onvoorspelbaar team, het kan wedstrijden met een grote score verliezen, maar ook winnen. Dit jaar speelt de ploeg nog twee belangrijke wedstrijden, waaronder tegen de huidige koploper Morrenbouw. Maar vanavond moet er wel eerst met VS afgerekend worden. Al vroeg in de wedstrijd de 0-1 via Alec Stalman en direct daarna Jeffrey van Welderen met de 0-2. Een flinke tik voor VS maar het komt terug met een fantastische aansluittreffer van Elbert van de Velde 1-2. Helaas voor VS niet voor lang want Alec Stalman met de 1-3 en ook die stand blijft niet lang staan. VS knokt zich terug via Guido de Groot 2-3. Slechte opbouw van VS leidt tot simpel balverlies en een 1-2 actie van W2W, wat tenslotte eindigt in een hattrick van Alec Stalman 2-4. Als Milan van Nieuw-Amerongen daarna de 2-5 scoort wordt het een moeilijke zo niet onmogelijke zaak voor VS. De ploeg is zeer ijverig, toont veel inzet maar kan aanvallend (te) weinig potten breken. Coen Veenendaal vergroot de voorsprong voor W2W door de 2-6 te scoren en daarna loopt VS continu achter de feiten aan. W2W dicteert de wedstrijd en komt via Jarie van Egdom, met rechts effect, op een 2-7 voorsprong. Of het voor VS nog niet erg genoeg is, een blunder van haar doelman zorgt ervoor dat diezelfde Van Egdom de 2-8 kan scoren. Alec Stalman, na twee kapitale missers, toch met zijn vierde en de 2-9. Kennelijk vindt hij op een moeilijkere manier scoren makkelijker dan uit een 1 op 1 met de doelman? W2W daarna wat slordig en minder geconcentreerd. Dat geeft VS de mogelijkheid om nog twee treffers te produceren via Guido de Groot, zodat hij ook zijn hattrick te pakken heeft 4-9. Het laatste woord heeft Milan van Nieuw-Amerongen, hij zet de 4-10 eindstand op het scorebord. W2W door deze grote score nu met een beter doelgemiddelde op de tweede plaats en heeft koploper Morrenbouw weer een beetje in het vizier. Op 8 december a.s. ontmoeten die ploegen elkaar en dan wordt duidelijk wie waar hoort te staan.

FruitSecurity Holland (FSH)  –  Dorcas Woudenberg     2 – 2
Een wedstrijd in de tweede klasse uit het “rechter rijtje”. FSH is in die klasse de rode lantaarndrager en vecht tegen degradatie. Dorcas is in die klasse ook geen hoogvlieger en kan de punten goed gebruiken. Beide ploegen kampen al geruime tijd met personele problemen. FSH vanavond zonder reserves, terwijl Dorcas één reserve op de bank heeft. Het begin van de wedstrijd is wat rommelig en slordig. Uit een counter weet FSH via Liam Bisschops een 1-0 voorsprong te nemen. Hij schiet de bal hard via de binnenkant van de paal binnen. Daarna ontstaat er een leuke en open wedstrijd. Over en weer veel kansen en opvallend veel spelers die alleen voor de doelman verschijnen en dan niet kunnen scoren. FSH in die fase fris en fruitig en Dorcas heeft alle moeite met het opportunistische spel van FSH. Het is dat FSH erg slordig is in de passing anders had er een heel andere stand op het scorebord gestaan. Na een kwartier spelen komt Dorcas beter in de wedstrijd en bestookt het doel van FSH met een paar goede afstandsschoten. Het is nu FSH dat op de counter loert en ook veel kan counteren wat het overigens zeer slordig doet. Vooral Liam Bisschops speelt daarin een negatieve rol. Wat laat hij vanavond aan scoringsmogelijkheden onbenut. Joran Timmer van FSH is nog het dichts bij een doelpunt maar nu staat de paal in de weg. De volgende counter is dan eindelijk raak en het is nu wel Joran Timmer die, tot enthousiasme van het publiek, weet te scoren 2-0. Een ongelukkige handsbal in haar eigen strafschopgebied levert Dorcas een strafschop op en dat kansje laat Ruben van Vliet zich niet ontnemen 2-1. Dan zijn er nog zo’n tien minuten te spelen. Dorcas na haar treffer op jacht naar de gelijkmaker en dat lukt uiteindelijk via Thijs Gruteke 2-2. In de eindfase heeft FSH het moeilijk. Het lijkt erop of bij FSH de puf eruit is. Kennelijk neemt men met een punt genoegen, maar dat wordt nog een hele klus om dat voor elkaar te krijgen want Dorcas dringt zeer nadrukkelijk aan. In de laatste seconden van de wedstrijd nog een goede aanval van FSH waarin Jorn van Holland van FSH had moeten scoren maar hij verpruts die kans. Zo krijgt dit zeer vermakelijk duel toch wel de juiste uitslag. Eerste punt voor FSH (gefeliciteerd) dat nu een plaatsje stijgt. De vrienden van Dorcas hebben met dit punt enige aansluiting met de middenmoot.

Loading