Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 10 november 2023

Morrenbouw B.V. (Morren)  –  Garage de jonge Van Dijk (JVD)     3 – 2
Morren is de koploper in de eerste klasse en speelt vanavond tegen nummer drie JVD dat bij winst gelijk met de koploper kan komen. Jaco Mulder is de man die de wedstrijd openbreekt. De watervlugge spits zet Morren op een 1-0 voorsprong. Morren doelman Henri van der Wind weet daarna met goede reddingen de gelijkmaker te voorkomen. JVD kan vanavond, door personele problemen, slechts vijf man op de been brengen, maar de ploeg is absoluut niet de mindere van Morren. Coen van Bentum verdubbelt de score voor zijn ploeg 2-0. In de periode daarna is het opnieuw doelman Van der Wind die doelpunten van JVD weet te voorkomen. Dan mag JVD met een man meer spelen en werkelijk in de allerlaatste seconde van de maximale twee minuten tijdstraf is het Bjorn Berentsen die de aansluittreffer scoort 2-1. Het duel is stevig met aanvallen over en weer. Voor de kijker overigens een genot om naar te kijken. JVD bij tijd en wijle aanvallend de gevaarlijkere ploeg. Dribbelaar Jan Pater begint van eigen helft een solo en wordt door de Morren verdediging geen strobreed in de weg gelegd. Vanaf links kan hij op fraaie wijze de 2-2 scoren. Grote kans voor Morren om weer op voorsprong te komen, is wanneer de JVD doelman de vier seconden regel overtreedt. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied wordt echter tegen een JVD speler aangeschoten. Direct daarna de kans voor JVD uit een 1 op 1 situatie, maar doelman Van der Wind redt fraai. Ploegen gaan er in de eindfase van dit heroïsch gevecht vol voor en het publiek gaat er nog eens goed voor zitten. Niet te voorspellen is hoe dit gaat eindigen. Morren wat slordiger in de opbouw met een JVD wat voetballend betreft, de bovenliggende ploeg is. Teunis van Prooijen probeert het met een solo en weet daaruit op fraaie wijze de 3-2 te scoren en dat blijkt een hele belangrijke. JVD zet nu een tandje bij in die enerverende slotfase en het is Robert Bakker met de gelijkmaker op de voet, echter hij schiet te gehaast en te onzuiver en de bal gaat over het doel. Morren moet in de laatste minuten verdedigend alles uit de kast halen en dat lukt. Na het eindsignaal (terecht) applaus van het aanwezige publiek. Fantastisch duel waar JVD toch wel ongelukkig verliest en de achterstand op koploper Morren ziet oplopen tot zes punten. Hulde aan de acteurs!

Find MKB  –  SNO     1 – 2
Goed voorgaan doet goed volgen zullen de ploegen Find en SNO mogelijk gedacht hebben bij het zien van de eerste wedstrijd van vanavond. Ook deze wedstrijd in de eerste klasse was er één om eens goed voor te gaan zitten, al haalde het niet het niveau van de voorgaande wedstrijd. Find vanavond met slechts één reserve terwijl SNO op volledige sterkte is. In de beginfase een redelijk pittig duel met de (on)nodige overtredingen. Beide ploegen vol op de aanval, maar dat leidt nog niet tot grote kansen. Dan een prima Find aanval, een 1-2 combinatie tussen de ijverige Nick Bergsma en Lars van Riet, en de laatste met de intikker 1-0. Lang kan Find van deze voorsprong niet genieten. Een foutje van doelman Ten Bolscher wordt keurig door Bas Hoogveld afgestraft 1-1 en dat zal later een kostbaar foutje blijken. Find even aangeslagen en SNO ruikt bloed. Pepijn Kleinveld met een hard laag schot via de binnenkant paal met de voorspong voor SNO 1-2. Dat is voor Find het sein om er nog een schepje bovenop te doen, zeker in de eindfase. Maar de tijd gaat in haar nadeel werken. Alles gaat te gehaast en te onzuiver. Toch nog bijna de gelijkmaker via Nick Bergsma. Hij ziet zijn schot echter via doelman en paal naast gaan. SNO houdt daarna achterin de boel dicht en mag zich de gelukkige winnaar noemen. Door deze winst voorlopig even op de vierde plaats met nu al zeven punten achterstand op koploper Morren. Find is vooralsnog de rode lantaarndrager met nul punten, maar zoals er vanavond gevoetbald werd zal die hatelijke nul wel snel verdwijnen.

Autobedrijf Frietema (AF)  –  Sanidrome Hofland (SH)     2 – 6
Van deze wedstrijd in de tweede klasse werd heel wat verwacht. Koploper is SH en heeft drie punten voorspong op AF dat de laatste wedstrijden goed bezig is. Bij SH lopen echter een paar spelers rond die weten wat doelpunten maken is. Vorig seizoen eindigden die spelers op de eerste twee plaatsen van de topscorerslijst. Die twee spelers, te weten Jordi Hofland en Yannick Scharloo, maakten vanavond duidelijk het verschil. Scharloo, een zeer ijverige en technisch voetballer, is de man die de wedstrijd openbreekt en SH op 0-1 zet. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd. Jordi Hofland is een man die het wat rustiger aandoet, wacht zijn kansen af en heeft een neusje voor het maken van doelpunten. Hij schiet hard en hoog de 0-2 tegen de touwen. AF zet daar vooralsnog niet veel tegenover. Opvallend dat de ploeg vanavond geen schim is van wat ze heeft laten zien in eerdere wedstrijden. Opvallendste man bij AF is Marwin Glas die vanavond veel inzet toont en ook voldoende voetbal in de tas heeft zitten om het SH achterin lastig te maken. Niet verwonderlijk dat hij de aansluittreffer scoort 1-2. Daarna SH nadrukkelijk in de aanval en dan is het direct raak via Jordi Hofland 1-3. AF daarna volop in de aanval, het moet wel wil het nog iets positiefs uit deze wedstrijd halen, maar het is te voorspelbaar zodat SH voldoende tijd heeft om te anticiperen. Als Jordi Hofland halverwege de wedstrijd de 1-4 weet te scoren, zijn hattrick, dan gaat het er toch wel donker uitzien voor AF en nog meer als even later Yannick Scharloo de 1-5 op het scorebord zet. Dat lijkt de genadeklap te zijn voor AF. Het geloof in beter is weg en dat is duidelijk te zien aan de spelers. Kees Frietema in de rebound alleen voor de SH keeper, maar met weinig overtuiging, want de doelman stopt de inzet. Het zit er vanavond duidelijk voor AF niet in. Yannick Scharloo met zijn derde (hattrick) en de 1-6. Zo wordt het dus toch een vrij gemakkelijke avond voor SH. In de eindfase gelooft SH het wel en moet in de laatste minuten nog een tegendoelpunt toestaan. Willem van Os met de 2-6 eindstand. Door deze overwinning SH de soevereine koploper. AF nu op zes punten afstand.

Arpentus  –  Fleur en Flora (FF)     11 – 2
Over deze wedstrijd in de tweede klasse kunnen we kort zijn. Het was vanavond de enige ontmoeting waar van een wedstrijd geen enkele sprake was. Arpentus door doelpunten van Didi van Gelder en Quinten Peek snel op een 2-0 voorsprong. FF kan het in de beginfase voetballend nog wel wat bijbenen maar aanvallend is het ver ondermaats. Voor vanavond heeft die ploeg in vier wedstrijden pas vijf keer het net weten te vinden. Arpentus daarentegen heeft in een gelijk aantal wedstrijden vijftien keer weten te scoren. Vanavond wordt er nog eens even flink aan het doelgemiddelde gewerkt. Die kans begint al bij Christiaan van der Mark. Hij mag een strafschop nemen na een FF overtreding in het eigen strafschopgebied. De strafschop eindigt echter op de paal. Als Arpentus met een man minder moet spelen weet FF via Tristan Schouten tot een tegentreffer te komen 2-1. Rick van den Hove brengt de marge weer op twee door de 3-1 te scoren. Daarna is Arpentus volledig de bovenliggende ploeg. Didi van Gelder hard en laag met de 4-1 en dan speelt FF na een kwartier een verloren wedstrijd. Quinten Peek met de 5-1. Arnold Elenbaas kan bij de tweede paal een voorzet van Van der Mark binnentikken 6-1. In de laatste tien minuten gooit FF het achterin volledig open. Peek, Van Gelder, Elenbaas en Karens tillen de stand naar 10-1. Daarna Arpentus met een man minder waar FF geen gebruik van weet te maken. Rick van den Hoven met de 11-1 wat de eindstand had kunnen worden ware het niet dat Tristan Schouten net voor tijd toch nog weet te scoren 11-2. FF moet deze wedstrijd maar snel vergeten. Arpentus werkt zich op naar de middenmoot.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)     2 – 0
In deze wedstrijd in de derde klasse staat DM redelijk vast op plaats drie en kan die positie bij winst vanavond aardig verstevigen. UVR staat op een gedeelde laatste plaats. De jonge ploeg van UVR is vanavond zeker niet van plan om het accent te leggen op de verdediging en daar heeft het alle redenen toe. DM rustig/traag in de opbouw heeft wel meer balbezit maar dat mag van UVR. Er wordt al vroeg gestoord en uit de omschakeling is er voldoende snelheid om tot een aanval te komen. Daarin toont die ploeg zich vaak te gehaast en te bal onvast. Wat meer rust, balvastheid en overzicht zou die ploeg goed doen. Aan de andere kant presteert DM aanvallend niet veel. Het beperkt zich voornamelijk tot afstandsschoten die vooralsnog geen gevaar opleveren. UVR speelt weinig gegroepeerd en houdt het veld graag groot. Halverwege de wedstrijd gaat UVR met wat meer lef spelen, want het voelt dat er mogelijk wel wat te halen valt. Juist in die fase slaat DM toe via Gerco van Dijk die met een zuiver hard schot van afstand de 1-0 weet te scoren. Dat smaakt bij Gerco naar meer en even later scoort hij opnieuw met een hard schot de 2-0 en dat kan wel eens een hele belangrijke zijn. Deze tik komt hard aan bij UVR. De ploeg daarna te langzaam en te voorspellend. UVR best een leuk voetballende ploeg maar het score is bij deze ploeg een goot probleem. Het komt in de eindfase niet verder dan een schot op de paal. Winst voor DM dat een (te) matige wedstrijd speelde.

Van Bentum Transport (VBT)  –  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     4 – 4
Was de eerste wedstrijd vanavond er een om van te likkebaarden, de laatste (derde klasse) wedstrijd vanavond, mag er dan een zijn om des keizers baard, maar wat spanning betreft zeker niet minder aantrekkelijk. Waar eigenlijk niet op gerekend werd, gebeurde wel. Beide teams schotelde het publiek een fantastisch duel voor met een mooie en misschien wel terechte eindstand. Tonny van Keulen bijna met de openingstreffer voor VDL, maar de bal heeft geen vaart genoeg. Aan de andere kant N. Bergstra met de voorsprong voor VBT op de voet in een 1 op 1 met doelman Lambert de Pater, waarbij de laatste op prima wijze een doelpunt weet te voorkomen. Leuke pot voetbal van het jeugdige VBT tegen het wat oudere VDL. Ook bij VBT snelheid genoeg in de ploeg, maar ook deze ploeg wat balvastheid en scoren betreft nog ondermaats. Dat gezegd hebbende is het ineens Arne Karens die van balverlies van VDL profiteert en de bal van dichtbij achter doelman De Pater weet te schieten 1-0. VDL zet direct wat aan en het is Jeffrey Bakkernes met de bijna gelijkmaker. Zijn lobje eindigt op de lat. Timo Beumer uit en voorzet met een niet te missen mogelijkheid, maar de paal staat een doelpunt in de weg, dus geen gelijkmaker voor VDL. VBT beheerst de spelregels v.w.b. het terugspelen op de doelman nog niet helemaal. Dat levert VDL een vrije trap op vlak voor het VBT doel waaruit Jeffrey Bakkernes de gelijkmaker 1-1 scoort. De eerste beste VBT aanval daarna is raak via Aart-Jan Fieret 2-1. Als Gerjon Visser even later met een zuiver schot de 3-1 weet te scoren hangt er mogelijk een kleine sensatie in de lucht. Met nog zo’n acht minuten op de klok gaan beide ploegen vol op de aanval en dat maakt het kijken zeer aantrekkelijk. Opvallend aan VBT kant is het veelvuldig ver uitkomen van haar doelman. Uit zo’n wat onnodig lijkende actie is het Jeffrey Bakkernes die uit een toch wel moeilijke hoek de bal in het doel weet te leggen 3-2. Is er sprake van omkoping? We zullen het vermoedelijk nooit te weten komen, maar Jacco van Santen werkt de bal uit een voorzet keurig in eigen doel 4-2. In de eindfase recht VDL haar rug en VBT laat zich ver terugdringen. Wanneer Jesse Lindhout de 4-3 scoort is VBT de weg in de laatste minuten aan het kwijtraken. In die laatste minuten grote kansen voor VDL waaruit alleen Jeffrey Bakkernes met zijn hattrick, de toch houdbare 4-4 weet te scoren. Misschien dat VDL zichzelf tekort heeft gedaan? Met dank aan de spelers voor deze leuke-/spannende wedstrijd, die een mooie eindstand heeft gekregen.

Loading