Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 3 november 2023

(Slechts vier verslagen daar schrijver dezes door omstandigheden niet vanaf het begin aanwezig kon zijn)

Arpentus  –  FruitSecurity Holland     11 – 2
Beide ploegen staan respectievelijk op plaats zeven en acht in de tweede klasse en hebben beiden nul punten. Dat zal na vanavond anders worden want er vallen hoe dan ook vanavond drie punten te verdienen/verdelen. De uitslag zegt genoeg. Naar we begrepen hebben een eenzijdige wedstrijd, waarin de drie punten dik verdiend gaan naar Arpentus.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  Autobedrijf Frietema (AF)     1 – 3
In deze wedstrijd in de tweede klasse kunnen beide ploegen de punten goed gebruiken. VEM omdat het daardoor haar positie in de middenmoot kan verstevigen. AF kan bij winst op één punt achterstand komen van nummer twee Uwwetloket. Wat schrijver deze er nog van heeft kunnen zien was dat AF voetballend in de eindfase de bovenliggende ploeg was. Haar nieuwe aanwinst Jaco de Wit is duidelijk een versterking. Hij was vanavond goed voor twee doelpunten. Het andere doelpunt van AF werd gemaakt door Ruben Imminkhuizen. Voor VEM scoorde Piet van der Bas. Verdiende winst voor AF, waarmee het de goede reeks van de laatste weken doorzet.

Urban Homes/Gebr. Van Ravenhorst (UHR)  –  De Veenendalers (DV)    0 – 8
In de derde klasse is DV de ongeslagen koploper en heeft in die klasse alleen nog concurrentie van Estea. Ook die ploeg is nog zonder puntverlies, maar heeft een minder doelsaldo. DV kan het doelsaldo vanavond nog wat opschroeven tegen het laag geklasseerde UHR. DV, vanavond zonder reserves, begint goed aan de wedstrijd en test met een paar afstandsschoten doelman Roberto Abbo van UHR. Die test doorstaat hij goed, maar moet daarna capituleren op een schot van Robert Beukhof 0-1. Uit een hoekschop is het Marco Beukhof die de bal met links keurig in het doel laat draaien 0-2. DV vanavond weer veel op de solotoer en met afstandsschoten. UHR voetbalt vanavond zeker niet slecht maar mist op de beslissende momenten een killer/afmaker. Als DV maximaal twee minuten met een man meer mag spelen probeert men het eerst eens met wat afstandsschoten. Wanneer dat niets oplevert probeert men het met een combinatie en dat is gelijk raak via Gerwin Evers 0-3. Direct na dit doelpunt zijn het Robert en Remco Beukhof die de stand naar 0-5 tillen. Remco Beukhof met een van richting veranderd schot 0-6. UHR stort daarna bijna volledig in. Moeizame opbouw door slechte passing en veel onnodig balverlies. Geen felheid in de ploeg vanavond of het moet zijn van veteraan Barry Koot die de pech heeft om tegen twee keer geel aan te lopen en dus met rood het veld moet verlaten, iets wat niemand van deze altijd uiterst correcte en ervaren speler had verwacht. Marco Beukhof scoort op subtiele wijze de 0-7 om even later in een man meer situatie de 0-8 eindstand op het scorebord te zetten. Haar volgende wedstrijd speelt DV op 1 december a.s. tegen Estea en naar die wedstrijd kijken we natuurlijk met belangstelling uit.

Estea  –  Jhonson     5 – 1
Deze twee jeugdige ploegen maakten er vanavond in De Camp een waar spektakel van. Een wedstrijd met enthousiast publiek en waar de scheidsrechters de handen vol aan hadden. Zeer vermakelijk om naar te kijken hoe voor elke meter werd gestreden. Estea is in de derde klasse de tweede ploeg die nog zonder puntverlies is. In de wedstrijd hiervoor heeft DV een klinkende 8-0 overwinning zien te behalen dus vanavond moet er van Jhonson gewonnen worden om bij te blijven. Dat die ploeg op de voorlaatste plaats staat was in de beginfase van deze wedstrijd totaal niet te zien. Jhonson zelfs dicht bij de openingstreffer, maar de paal voorkomt dat. Dan een goede Estea aanval en Thomas Wagteveld met de 1-0. De wedstrijd daarna feller wat Jhonson een strafschop oplevert. Bjarne Ledder schiet de bal echter zwak in, tegen doelman Coen Wagteveld aan, en dat is misschien al een voorbode voor naderend onheil? Jhonson daarna maximaal twee minuten met een man meer, maar ook in die numerieke situatie ziet het geen kans om tot score te komen. Beste kansen blijven voor Estea en dat wordt uitgedrukt in de score van Mart van Braak, die met een laag en zuiver afstandsschot de 0-2 laat aantekenen. Dan loopt Estea opnieuw tegen geel aan en mag Jhonson een vrije trap nemen, die Jesper van de Waal vervolgens onberispelijk binnenschiet 1-2. Ploegen doen nog steeds niet veel voor elkaar onder en houden het speelveld groot, wat het voor de toeschouwers aantrekkelijk maakt. Mart van Braak met een schot vanaf rechts en de 3-1 voor Estea en dat kon wel eens een hele belangrijke zijn. Na dit doelpunt Estea de bovenliggende ploeg en zie je het verzet van Jhonson langzaam wegebben. Met nog zo’n zeven minuten op de klok velt Thom Drost het vonnis over Jhonson door 4-1 te scoren. Jhonson daarna opnieuw maximaal twee minuten met een man meer maar ook nu weet het daarvan niet te profiteren. Estea met een man meer doet dat wel. Jelle Geerts met de 5-1 eindstand van deze zeer vermakelijke wedstrijd.

De Greef Diervoeders (DG)  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA)  2 – 5
VNA is bezig met een sterke seizoenstart. Het heeft nog geen nederlaag geleden. Wil het om het kampioenschap meedoen dan moet vanavond gewonnen worden van DG. De promovendus staat op de laatste plaats en kan de punten dus goed gebruiken. Rick Hazeleger, in tweede instantie, met de openingstreffer 0-1. DG in de beginfase met veel inzet en zeker niet de mindere van VNA. Dirk de Greef met een hard schot en de gelijkmaker 1-1. VNA speelt uit een vrije trap de bal op Willem Kalle en die weet uit de draai de 1-2 te scoren. Grote kans voor Gerwin van Essen om de marge te vergroten, maar hij ziet kans om de intikker naast te schieten. Die marge komt er wel wanneer Willem Kalle op links aan een solo begint. Zijn voorzet wordt slecht door de DG doelman verwerkt en de 1-3 is een feit. Dirk de Greef brengt de spanning terug door uit een goede DG aanval (1-2 combinatie) de 2-3 te scoren en met hem hebben we vanavond de enige gevaarlijke aanvaller in de DG ploeg. Halverwege de wedstrijd zijn beide ploegen nog altijd goed aan elkaar gewaagd en dat komt omdat VNA vanavond een open wedstrijd speelt. Het accent ligt vanavond zeker niet op de verdediging waar het in voorgaande wedstrijden succesvol op steunde. De ploeg heeft de op één na minst gepasseerde verdediging in de hoofdklasse. Mattijs Blok voor DG met een bal op de paal. DG maakt het VNA vanavond best knap lastig, dat achterin met enige regelmaat wat rommelig speelt. In de laatste tien minuten gaat het echter wel meer druk zetten op de DG verdediging en dat is niet zonder resultaat. Alexander van de Weerthof met de 2-4. Een assist van Willem Kallen vanaf links op Joost Hazeleger en die schiet de beslissende 2-5 binnen. Daarna VNA nog met een man meer, maar weet daaruit niet te scoren. Dat weet DG aan de andere kant ook niet omdat doelman Reijer van der Wind attent staat te keepen. VNA voorlopig even koploper maar wel met drie ploegen in de achtervolging.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     2 – 4
Een degradatieduel in de hoofdklasse tegen het op de gedeelde onderste plaats staande BVL en nummer zes DW. BVL vanavond zonder haar doelman Gerben Varenkamp, want hij staat op het punt om vader te worden. Zijn afwezigheid blijkt toch wel een fikse aderlating te zijn. Zijn plaats wordt noodgedwongen ingenomen door Leendert-Jan van Ooijen, die het vanavond als invaldoelman goed doet. Hij ziet Tim Prins in de beginfase uit de draai wel de 0-1 binnenschieten. DW voetballend de wat betere ploeg al krijgt de ploeg wel een wat ongelukkig doelpunt tegen, doordat haar doelman een houdbaar schot van Rob Nannenberg ongelukkig in het doel ziet gaan 1-1. Die stand staat halverwege nog op het scorebord. BVL toont veel inzet maar is in de passing minder gelukkig en mist vanavond een echte goalgetter. Die heeft DW wel, met name in de persoon van zowel Olaf als Tim Prins. Olaf Prins mag een combinatie in het BVL strafschop afronden en dat doet hij 1-2. BVL gaat naarstig op jacht naar de gelijkmaker, maar doet dat soms te gehaast en te onzorgvuldig. Onzorgvuldig uitverdedigen wordt door Tim Prins koelbloedig afgestraft 1-3. DW daarna de bovenliggende partij. BVL geeft echter nooit op en weet toch, na een goede assist vanaf links van Rob Nannenberg, via Marijn de Korte op 2-3 te komen. In de eindfase wil BVL koste wat het kost de gelijkmaker forceren. Doelman Leendert-Jan van Ooijen gaat meevoetballen en dat betekent dat alles achterin openligt. Tim Prins straft dat vanaf eigen helft subliem af. Zijn boogbal is goed voor de 2-4. Als hij even later op de solotoer gaat om zijn hattrick te maken op de wijze zoals Yankuba Minteh van Feijenoord de 1-5 tegen FC Utrecht scoorde, blijkt duidelijk dat hij daar nog maar eens een paar avondjes op moet gaan oefenen, want hij verpruts die mogelijkheid hopeloos. Door deze winst DW even weg van de onderste twee plaatsen. Valt nog te vermelden dat Gerben Varenkamp inmiddels de trotse vader is geworden van een dochter, waarmee hij van harte wordt gefeliciteerd.  

Loading