Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 27 oktober 2023

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     3 – 3
In deze wedstrijd in de derde klasse doet DM nog volop mee voor een promotieplaats en wil die ploeg dat zo houden dan kan het zich vanavond tegen het lager op de ranglijst staande VDL geen puntenverlies permitteren. De ploeg begint goed aan de wedstrijd en ziet haar watervlugge spits Joeri van Appeldoorn al binnen twee minuten scoren 0-1. Aanvallend wel een licht overwicht voor DM dat Hans Henzen van DM op de paal ziet schieten. Geen spectaculair duel maar het aanzien wel waard, zeker wanneer VDL halverwege de wedstrijd een tandje bijzet en naarstig op jacht gaat naar de gelijkmaker. Joeri van Appeldoorn krijgt het op rechts op zijn heupen en schiet hard en laag de 0-2 binnen. VDL recht echter haar rug en weet via een mooie actie van Aris el Makrini, hij omspeelt doelman Breunie Budding, de aansluittreffer te scoren 1-2. Het wordt weer spannend met nog zo’n tien minuten op de klok. Aris el Makrini vanavond bij VDL de grote man. Met een hard laag schot passeert hij doelman Budding voor de tweede keer 2-2 om even later met zijn hattrick VDL op voorsprong te zetten 3-2. En zo kantelt deze wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten! Daarna laat VDL zich wat terugzakken en dat komt die ploeg duur te staan. DM gaat nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en heeft daarvoor nog vier minuten, Het is Coen Leenstra die met een subtiel hakje voor de 3-3 eindstand zorgt en dat is misschien wel de terechte uitslag van deze leuke wedstrijd.

De Veenendalers (DV)  –  Ribhouse Texas (RT)   10 – 1
In de derde klasse is DV de gedeelde koploper en heeft op dit moment alleen concurrentie van Estea. RT zit op dit moment in een moeilijk fase. Na een flitsende seizoenstart laat het de laatste wedstrijden punten liggen. Ook vanavond heeft de ploeg het moeilijk al komt het nog wel door een knap doelpunt van Peter Heuvelink op een 1-0 voorsprong, maar daarmee is dan ook alles gezegd. DV vanavond met de hele familie Beukhof in het veld, gooit er na dit doelpunt direct de beuk in en maakt vervolgens gehakt van RT en dat alles onder toezicht van veteraan doelman Jan Beukhof. Er zat vanavond meer voetbal in DV en dat liet zich uitbetalen. Marco Beukhof met een lucky schot, keeper heeft bal niet klem en de bal gaat met enig effect in de doel, zet de gelijkmaker op het scorebord 1-1. Dat smaakt bij Marco naar meer en al heel snel heeft hij een hattrick achter zijn naam staan 3-1. Daarna is het de beurt aan Remco Beukhof die uit een vrije trap de 4-1 binnenschiet. RT spits Peter Heuvelink vanavond op een eiland, zodat vader Beukhof een relatief gemakkelijke avond heeft. Robert Beukhof met de 5-1 en dan speelt DV met nog zo’n tien minuten op de klok een gewonnen wedstrijd. Remco Beukhof met de 6-1, waarna het Marco Beukhof time wordt. Met nog eens vier doelpunten, hij scoort er in deze wedstrijd maar liefst zeven, bepaalde hij de eindstand op 10-1. Volledig offday voor RT dat deze wedstrijd maar snel moet vergeten en zich nu maar beter kan focussen op de volgende wedstrijd tegen het onderaan staande Van Bentum Transport.

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA)     1 – 1
Vanavond in de hoofdklasse revanche voor MMS voor de op 11 oktober jl. in de beker geleden 3-2 nederlaag tegen VNA? MMS begint direct fanatiek tegen VNA maar die ploeg krijgt in de beginfase wel de beste kansen. Na zo’n tien minuten begint de wedstrijd een beetje te kantelen. MMS loopt zich voortdurend stuk op de (opnieuw) ijzersterke verdediging van VNA, onder aanvoering van een prima spelende doelman Reijer van der Wind. Uit een snelle 1-2 combinatie is het de man met de vier letters L in zijn naam te weten Willem Kalle die de wedstrijd openbreekt. Hij zet VNA op een 0-1 voorsprong. Na dit doelpunt is MMS min of meer de bovenliggende partij. Veel balbezit maar niet zuiver in de veelal te voorspelbare opbouw. Het blijft wel een ongemeen spannende wedstrijd. In die middenfase speelt doelman Van der Wind een grote rol. Wat MMS ook probeert de bal wil er bij VNA niet in en dat begint bij MMS tot lichte frustraties te leiden. In de eindfase van beide kanten veel foute passes. MMS veelal met de lange bal, maar dat levert niets op. Wat het wel oplevert is dat de wedstrijd met de minuut spannender wordt. In de eindfase is het Willem Kalle die het vonnis over MMS had kunnen voltrekken, maar hij schiet te gehaast, tot grote opluchting van MMS, de bal beheerst over. Die misser blijft niet zonder gevolgen. MMS gaat er in de laatste minuten vol op en ziet Lennard de Korte een effectbal op de kruising uiteenspatten. In de laatste minuut gaat doelman Laurens Donker meevoetballen. Met nog, naar wat de scheidrechter laat weten, slechts vier seconden op de klok ontvangt hij geheel op links vrijstaand de bal om deze vervolgens hard in het VNA doel te schieten 1-1 met als gevolg Braziliaanse taferelen. Grote teleurstelling bij VNA, want bij winst had die ploeg de koppositie gepakt. Over het geheel gezien de juiste uitslag voor een spectaculair duel. Hulde daarvoor aan beide ploegen.

Investra  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     2 – 2
De tweede hoofdklasse wedstrijd vanavond was van een geheel ander kaliber. Zeker geen grootse wedstrijd, want daarvoor speelden beide ploegen te behouden. Over en weer wat kleine kansjes. Helaas geen wedstrijd om voor op het puntje van je stoel te gaan zitten. Investra verre van compleet en dat is dit seizoen niet de eerste keer. Daardoor hangt de ploeg een beetje in de middenmoot net als tegenstander DW dat wel in de buurt komt van de degradatielijn. Investra combineer goed tot aan de rand van het strafschopgebied en probeert dan het gaatje te vinden. Dat lukt pas na zo’n elf minuten. Bart de Bruijn opent de score met een beheerst doelpunt 1-0. Ook daarna ploegen goed in evenwicht al gaat DW wat agressiever op de counter spelen en met succes. Een goede combinatie en Tim Prins met de intikker 1-1. DW blijft de wat directer spelende ploeg maar kan ook geen echte kansen creëren. Sem van Stijnvoort probeert het dan maar eens van afstand en zijn schot gaat strak in de kruising 1-2. Nathan Veenendaal probeert dat dan ook maar eens voor Investra en met succes 2-2. De laatste minuten zijn dan nog even spannend, want wie nu scoort gaat winnen. Nog twee grote kansen voor Investra, maar ook vanavond staat het vizier aanvallend niet op scherp. Vorig seizoen had Investra de minst gepasseerde verdediging (winnaar van de Jan van Beveren trofee) met zo´n tien tegendoelpunten. Nu na vier wedstrijden is het met acht tegendoelpunten dat aantal al aardig genaderd.

SNO  –  Houtagenturen (KH)     2 – 4
Een wedstrijd in de onderste regionen van de eerste klasse, waarbij de ploeg die wint zich opwerkt naar de middenmoot. Een flitsend begin voor KH want Laurens Kok uit een scrimmage en kort daarna Lars Masselink zetten hun ploeg al snel op een 0-2 voorsprong. Een levendige wedstrijd met aanvallen over en weer. Uit één daarvan is het Anne Holtsingel die de aansluittreffer weet te scoren 1-2. Peter van de Lagemaat met de kans op de derde voor KH, maar hij weet het onmogelijke voor elkaar te krijgen om de relatief makkelijk af te maken bal over te schieten en dat is toch wel erg knap. Doet KH het niet dan doet SNO het wel via Stefan van Veenendaal 2-2. Even later maakt Peter van de Lagemaat zijn misser goed door KH opnieuw op voorsprong te zetten 2-3. SNO aanvallend vanavond niet in grootse doen. Zelfs met een man meer weet het niet tot scoren te komen. Het blijft vooralsnog spannend totdat een snelle KH aanval een doelpunt van Laurens Kok oplevert 2-4, wat feitelijk de nekslag is voor SNO. Daarna is het lekker voetballen voor KH. Jesse van Ginkel van SNO test nog even het houtwerk van KH maar daar blijft het bij. KH heeft weer aansluiting bij de middenmoot.

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Morrenbouw B.V. (MB)     4 – 4
Een wedstrijd tussen nummer één en nummer laatst van de eerste klasse. AG begon de eerste vijf minuten van deze wedstrijd met slechts vier spelers en daarmee bewees de ploeg, achteraf gezien, zichzelf een slechte dienst. Binnen één minuut had MB kans gezien om de bal via Jaco Mulder en Cor Broekhuizen twee keer in het AG doel te werken 0-2. Gevreesd werd voor een complete afslachting, gelet op de zeer aanvallende aspiraties van MB. Echter niets was minder waar. Nadat AG weer compleet was speelde die ploeg een zeer fortuinlijke wedstrijd, wat mede te danken was aan de falende aanvalsdrift van MB. Grote kansen werden op onbegrijpelijke wijze niet benut. Dat sterkte AG en met name spits Frank Ariëns. Zijn rollertje op teamgenoot Dennis Koudijs, en ineens ligt de bal in het MB doel 1-2. Direct daarna is het Jaco Mulder die de marge weer op twee brengt door de 1-3 te scoren. Daarna een rommelige wedstrijd waarin veel kansen worden verprutst, zeker door MB. MB veel op de solotoer wat totaal niets oplevert. De wedstrijd dreigt dood te bloeden zeker wanneer Coen van Bentum voor MB de 1-4 scoort, wat toch wel de beslissing moet zijn of liever gezegd had moeten zijn. Een vrije trap voor AG en Frank Ariëns jaagt de bal in de kruising 2-4. Als hij even later de aansluittreffer weet te scoren 3-4, staan er nog drie spannende minuten te wachten. De druk van AG neemt in de eindfase toe. Een fase waarin MB geen sterke indrukt maakt. Als de MB doelman de bal niet klemvast weet te pakken is het Frank Ariëns met de 4-4 eindstand. Kostbaar en onnodig puntenverlies voor MB en dat realiseert de ploeg zich maar al te goed. AG heeft voor haar inzet misschien wel een puntje verdiend.