Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 13 oktober 2023

Kok Houtagenturen (KH)  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     1 – 2
Wil W2W dit seizoen meedoen om de promotieplaatsen in de eerste klasse dan moet het vanavond wel punten pakken. Jesse Cozijnsen laat echter voor de wedstrijd weten dat promotie zeker geen prioriteit heeft. Gewoon lekker en leuk voetbal spelen, dat willen we. De beginfase is al veelbelovend. Beide ploegen gaan er direct vol voor. De eerste echte grote kans is voor W2W maar KH doelman Matthijs Kok weet op miraculeuze wijze een doelpunt te voorkomen. W2W de wel wat gevaarlijkere ploeg maar KH steunt op haar betrouwbare doelman. Met een zeer verraderlijk puntertje zorgt Thijs Holtsingel voor de voorsprong van KH 0-1. W2W zet na dit doelpunt KH flink onder druk maar die ploeg houdt vooralsnog stand. Duels worden feller en het is KH dat loert op de counter. Rick van de Waerdt verrast met een afstandsschot de KH doelman en zet de 1-1 op het scorebord. Spannende wedstrijd waarin W2W een man meer voordeel krijgt, maar dat niet weet uit te buiten. De druk op de KH verdediging blijft onveranderd groot. Als iedereen zich min of meer neerlegt bij het gelijk spel is er toch nog de winst voor W2W via Jesse Cozijnsen. Hij scoort kort voor het eindsignaal de 1-2.

SNO  –  Autorijschool Geijtenbeek (AG)     4 – 0
Nauwelijks had AG met de ogen geknipperd of Pepijn Kleinveld had de 1-0 al op het scorebord weten te zetten. Dit duel in de onderste regionen van de eerste klasse werd eigenlijk een wat eenzijdige wedstrijd. AG mistte vanavond lef en felheid en dat zagen we wel vele malen terug bij SNO. Een aanjager in die ploeg is Stefan van Veenendaal. Met een hard schot vanaf rechts verdubbelt hij de stand 2-0. Jeroen Koudijs met de kans op de aansluittreffer, maar in een 1 op 1 met de SNO doelman ziet hij geen kans om de bal in het doel te werken. Nieuwkomer in de AG ploeg is Collin van Dijk en dat is een bruikbare versterking. AG gaat met wat meer inzet spelen en dat maakt de wedstrijd helaas wat rommeliger. Slordige opbouw en passing van AG kant. De betere kansen blijven voor SNO omdat AG aanvallend te veel op de solotoer gaat waar combinatievoetbal meer had kunnen opleveren. SNO combineert wel en Anne Holtsingel met de intikker 3-0. SNO op rozen en controleert de wedstrijd. In de eindfase een lange bal op Pepijn Kleinveld die op prachtige wijze de bal in het doel weet te werken 4-0.

Fleur en Flora (FF)  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     2 – 3
Een duel tussen twee middenmoters in de tweede klasse. FF vanavond zonder reserves. Die ploeg komt niet onfortuinlijk via Joris van den Pol op een 1-0 voorsprong. De VEM doelman weet in eerste instantie een laag schot te stoppen, maar de omhoog springende bal heeft zoveel effect dat hij met een boogje over de op de grond liggende doelman het doel ingaat 1-0. Had FF dus een meevaller en zo’n meevaller kreeg VEM ook in de vorm van 3 x H. Lukas Blankenstijn met zijn schot op doel 1-1 (Hard, Hoog, Houdbaar). Beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Hoewel FF in deze weinig verheffende wedstrijd wat meer doelgerichter is ziet het wel Marko Rietema van VEM uit een counter tegendraads de 1-2 scoren. Joris van den Pol brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte, maar dat is van korte duur. Direct daarna Herman van den Bosch met de 2-3. Lukas Blankenstijn weet daarna alleen voor de FF doelman te komen maar schiet veel te gehaast en de bal gaat naast. In de eindfase mag FF nog kort met een man meer spelen maar de ploeg komt niet verder dan een schot op de paal. VEM vanavond de toch wel wat gelukkige winnaar.

FruitSecurity Holland (FSH)  –  Uwwetloket (UWL)     3 – 4
In de tweede klasse heeft UWL een goede competitiestart gemaakt en wil daar vanavond tegen het puntloze FSH graag een vervolg aan geven. UWL neemt via Alfred Mulder al vroeg een 0-1 voorsprong, maar de bij FSH in de ploeg teruggekeerde Bart Schimmel schiet snel daarna hard en hoog de gelijkmaker binnen 1-1. Erwin Prins zet daarna UWL opnieuw op voorsprong 1-2. Kort daarna maakt Joran Timmer de 2-2. Gelet op de stand een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Gerben Staal na een combinatie alleen voor de FSH doelman en UWL voor de derde en laatste keer op voorsprong 2-3. FSH daarna naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar moet lijdelijk toezien hoe Martin Kroon een voorzet keurig weet binnen te werken 2-4. FSH geeft natuurlijk niet op en komt op 3-4 door wie anders dan Bart Schimmel. UWL, toch wel de bovenliggende partij, ziet Gerben Staal snoeihard op de paal schieten. Daarna mag UWL nog maximaal twee minuten met een man meer spelen, maar dit buitenkansje wordt niet benut. FSH zet een tandje bij en drukt in de eindfase UWL ver terug. Die ploeg beperkt zich dan tot countervoetbal. Martin Kroon weet uit zo’n counter alleen voor de FSH doelman te komen om FSH definitief de genadeslag toe te brengen, maar hij faalt. In de eindfase mag FSH nog met een man meer spelen, maar ook zij weten dat voordeel niet uit te buiten. UWL de volle winst uit drie wedstrijden. FSH puntloos onderaan.

Jhonson  – Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     3 – 3
Van een degradatieduel in de derde klasse kan niet echt sprake zijn. Degradatie uit deze klasse is eenvoudigweg niet mogelijk, daarom spreken we liever van een duel om de rode lantaarn. Jhonson begint fanatiek aan de wedstrijd en dat zijn we inmiddels van deze jeugdige ploeg wel gewend. En dat is niet zonder resultaat. Olav Holl met de voorsprong voor Jhonson 1-0. Het antwoord van VDL laat niet lang op zich wachten. Jeffrey Bakkernes brengt met zijn doelpunt de score weer in evenwicht 1-1. Jhonson daarna aanvallend erg slordig, waardoor het grote kansen onbenut laat. Jhonson een erg bewegelijke ploeg met veel loopvermogen en dat betekent volop werk aan de winkel voor de wat oudere VDL-spelers. Wel licht veldoverwicht voor Jhonson en het is Tom Keijzer die dat uitdrukt in een doelpunt 2-1. VDL komt terug via een counter en het is Michel Hardeman die de gelijkmaker scoort 2-2. Opnieuw neemt Jhonson een voorsprong door een zeer fraai doelpunt van Olav Holl 3-2. De wedstrijd is spannend en leuk om naar te kijken. Jeffrey Bakkernes in een 1 op 1 met de Jhonson doelman, maar hij schiet hoog over. Michel Hardeman brengt met zijn doelpunt de juiste uitslag van deze wedstrijd op het scorebord 3-3. Door deze puntendeling beide ploegen (even?) weg van de onderste plaatsen.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Ribhouse Texas (RT)     2 – 1
Op de ranglijst ontlopen deze derdeklassers elkaar niet veel en dat was ook in het veld goed te zien. De beginfase van deze wat rommelige wedstrijd was gelijk opgaand. DM komt op een wat fortuinlijke wijze op voorsprong. Een voor DM gelukkige klutsbal van Menno Hoekstra verdwijnt met een curve in het RT doel 1-0. Als RT een vrije trap mag nemen posteert Peter Heuvelink zich achter de bal. Tot een schot ineens komt het niet want Peter speelt de bal keurig in op Vincent Gijsbertsen die op zijn beurt de bal perfect teruglegt op Heuvelink die vervolgens hard binnenschiet 1-1. Ploegen geven elkaar daarna niet veel toe. Peter Heuvelink dicht bij de voorsprong voor RT maar de bal eindigt op de lat. Met nog z’n tien minuten op de klok begint DM zowaar een offensiefje, wat echter niet veel oplevert. Grootste kans in de eindfase is voor RT. In nota bene een 3 op 1 situatie vindt een RT speler het beter om zelf maar te schieten in plaats van deze unieke kans via een combinatie te verzilveren. Zo tikken de laatste minuten weg. RT blijft het proberen met de lange bal, maar ziet tot haar verbijstering in de laatste minuut Hans Henzen met een hard schot de winnende treffer scoren 2-1. DM vanavond de gelukkige en misschien wel verdiende winnaar. RT aanvallend veelal te zelfzuchtig. Met wat meer rust en overzicht had er zeker een puntje in gezeten.

Loading