Zaalvoetbal bij De Camp

Bekerverslagen (ronde 1) woensdag 11 oktober 2023

Op woensdagavond 11 oktober 2023 werden de tweede acht wedstrijden uit de eerste bekerronde gespeeld. Uiteraard hoopten we opnieuw op mooie maar ook spannende wedstrijden. Vanavond wordt de spits afgebeten door het in de hoofdklasse op de 5e plaats staande Sportcafé De Camp en het in de derde klasse op de 7e plaats staande Jhonson. De ploegen waar een * bij staat plaatsen zich voor de tweede ronde.

Sportcafé De Camp (SDC) *  –  Jhonson     6 – 3
Jhonson begint met veel lef tegen SDC en schiet uit een goede counter de bal op de paal. Jhonson speelt met een gelegenheidsdoelman en dat geeft achterin wat onrust. Toch weet de ploeg zo’n acht minuten stand te houden tegen SDC. Marc van Ginkel opent de score voor SDC 1-0, waarna het bij SDC beter gaat lopen. Matthijs Verweij verdubbelt de score door bij de tweede paal de bal binnen te frommelen 2-0. Bas Golstein krijgt een cadeautje van de Jhonson verdediging en scoort 3-0. Als Dawoud Matti de score naar 4-0 tilt is de wedstrijd gespeeld. Jhonson blijft de aanval zoeken en speelt voor een derdeklasser alleraardigst voetbal. Het krijgt in de slotfase een strafschop mee en die wordt benut door Olav Holl 4-1. Direct daarna breng Matthijs Verweij de marge weer op vier door de 5-1 te scoren. Jhonson wordt voor haar inzet en harde werken beloond. Mooie solo van Olav Holl, die alles en iedereen voorbij rent en de 5-2 scoort. Roefat Tsjekutsjov daarna voor SDC met de 6-2. Het laatste woord heeft Martijn Golstein die uit een counter de stand een wat draaglijker aanzien geeft 6-3. Zoals eigenlijk wel verwacht SDC toch wel eenvoudig door naar de tweede ronde.

Vallei Schilders (VS)  –  Autobedrijf Frietema (AF) *     4 – 4 (AF w.n.s.)
Eerste klasser VS tegen tweede klasser AF kon wel eens een echte bekerkraker worden en dat werd het ook. VS gaat, zoals we dat gewend zijn, direct na het eerste fluitsignaal fanatiek van start. De eerste beste aanval van AF is gelijk raak, Marwin Glas met de 0-1. Als diezelfde Glas even later de bal keurig breed legt op Wouter Imminkhuizen laat deze met zijn harde schot de VS doelman kansloos 0- 2. Marwin Glas is een plaag voor de VS verdediging. Als hij onreglementair gestuit wordt krijgt AF een vrije trap toegewezen. Glas neemt de vrije trap zelf en schiet fraai binnen 0-3. Een sensatie hang in de lucht. Doet VS dan niets? Het werkt hard en speelt met veel inzet, maar scoren blijft vooralsnog een probleem bij deze ploeg. Vanavond heeft het echter een opvallende speler in de ploeg, te weten Laurens de Korte. Hij werkt met een prima doelpunt de gehate nul van het scorebord 1-3. Uit een één-op-één situatie scoort hij zeven minuten voor tijd de aansluittreffer 2-3 en wordt het weer een wedstrijd. Elbert van de Velde dicht bij de gelijkmaker maar de AF doelman redt. Bernard Pul schiet niet erg hard op doel maar ziet dat de doelman de bal knullig door zijn benen laat rollen 2-4 en dan lijkt de buit voor AF binnen. Laurens de Korte met een prima doelpunt zorgt voor de 3-4 en met nog drie minuten op de klok is deze wedstrijd nog niet gespeeld. AF heeft het in die fase moeilijk en kan niet voorkomen dat Laurens de Korte met zijn vierde doelpunt de gelijkmaker scoort 4-4. Strafschoppen moeten de beslissing brengen en daarin toont AF zich de gelukkigste (4-5). AF naar de volgende ronde.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM) *  –  Urban Homes-Gebr. Van Ravenhorst (UHR)     2 – 1
Tweedeklasser VEM en derdeklasser UHR maakten er een gelijk opgaande wedstrijd van met aan beide kanten weinig spectaculaire momenten voor het doel. Een wedstrijd die wel door momenten wordt beslist. Op links begint Lykel Sok aan een solo en weet met zijn voorzet Marko Rietema te bereiken die vervolgens eenvoudig binnen kan schuiven 1-0. UHR probeert het daarna wel maar het is aanvallend net niet scherp genoeg. Omdat ook VEM dat niet is blijft het lang 1-0. Een VEM aanval over rechts en Lykel Sok schuift binnen, echter de bal caramboleert uit het doel. VEM claimt een doelpunt maar de hoofdscheidsrechter heeft dat niet geconstateerd. De aanwezig achterlijnrechter komt VEM te hulp en geeft doelpunt 2-0. Dan lijkt VEM de zaak onder controle te hebben totdat Quinn Meijer uit een 1-2 combinatie de 2-1 op het scorebord zet. De laatste vijf minuten zijn erg rommelig maar wel spannend. VEM houdt de deur achterin op slot en mag door deze overwinning naar de volgende ronde.

Heart for Gardens (HFG) *  –  FruitSecurity Holland (FSH)     12 – 1
Joost de Vries zet hoofdklasser HFG binnen twee minuten op voorsprong tegen tweede klasser FSH 1-0. Als daarna in zeer korte tijd Paul de Graaf (2 x) en Mark de Graaf de score naar 4-0 tillen kan het wel eens een afdroog partij gaan worden. En dat wordt het ook. FSH probeert het wel maar is absoluut geen partij voor het lekker draaiende HFG. Joost Fortuijn weet uit een spaarzame aanval toch een schot op doel te lossen dat echter van richting wordt veranderd en in het doel ploft 4-1. Een fortuinlijk doelpunt dus. Paul (hattrick) en Mark de Graaf daarna met de 5-1 en 6-1. Als Paul de Graaf binnen tien minuten de 7-1 weet te scoren kan het wel eens uitlopen op de hoogste score ooit in een bekerwedstrijd. Tom de Greef scoort de 8-1, waarna de HFG productie ineens stokt. Als Joost van den Bunt zijn positie als gelegenheidsdoelman opgeeft en ruilt met een veldspeler komt er wat mee pit in FSH. Hij is voetballend duidelijk één van de beteren bij die ploeg. HFG produceert de ene mooie aanval na de andere, maar faalt voor het doel. Toch weet het nog vier maal te scoren via respectievelijk Paul de Graaf, Tom de Greef, Rick Staal en Mark de Graaf. Eindstand 12-1 en HFG zoals verwacht een ronde verder.

Sanidrome Hofland (SH)  –  Dorcas Woudenberg *     2 – 3
Een wedstrijd tussen twee tweede klassers om eens goed voor te gaan zitten en het telraam bij de hand te houden. Op 13 september jl. troffen deze twee teams elkaar in de competitie en werd het 10- 0 voor SH. In de beginfase SH de bovenliggende ploeg. Dorcas, vanavond wederom zonder wissels heel voorzichtig voetballend, bang om in de messen van SH te lopen. Uit een counter lukt het Dorcas om via Thijs Gruteke op voorsprong te komen 0-1. Dorcas daarna stug verdedigend tegen een toch niet al te overtuigend spelend SH. Als Dorcas koppend op een 0-2 voorsprong weet te komen door opnieuw Thijs Gruteke, lijkt er een verrassing in de lucht te hangen. SH, na drie wedstrijden koploper in de tweede klasse met en doelgemiddelde van maar liefst 23-1, is vanavond onherkenbaar. Toch weet het via een doelpunt van Sven Timmermans en een geluksdoelpunt van Jordi Hofland nog langszij te komen 2-2. Maar nauwelijks is de euforie van de gelijkmaker gezakt of Robert Bakker heeft de vrienden van Dorcas weer op voorsprong gezet 2-3. Dan zijn er nog tien minuten te spelen, tien lange minuten waarin Dorcas de boel met enig kunst en vliegwerk achter dicht weet te houden, met als beloning plaatsing voor de tweede ronde.

Estea  –  Find MKB *     0 – 2
Koploper in de derdeklasse is Estea, een verrassend leuke en ook goed spelende ploeg. Vanavond tegen het in de eerste klasse wat kwakkelende Find. Die ploeg kampt met personele problemen, maar er gloort licht aan de horizon. Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd, maar weten aanvallend niet echt veel kansen te creëren. Halverwege de wedstrijd is het Joost Grootendorst die met een hard schot de 0-1 scoort. Goed voorgaan doet goed volgen denkt broer Sjoerd Grootendorst en die scoort de 0-2. Estea zeker niet de mindere, zet een tandje bij maar komt wel maximaal twee minuten met een man minder te staan door een gele kaart. Daarin weet het bijna nog een tegentreffer te produceren. Tot een treffer in deze wedstrijd komt het niet meer zodat Find doorgaat naar de tweede ronde. Vader Grootendorst (analyticus?) bekijkt van de zijkant alles op zijn gemakje en is van mening dat de ploeg met de beste doelman gewonnen heeft. Dan zal dat wel zo zijn?

Ribhouse Texas (RT)  –  Arpentus *     3 – 6
Bij derdeklasser RT is Melvin van der Haar gaan voetballen en die laat direct zien waarvoor hij is “aangekocht”. Hij zet RT tegen tweedeklasser Arpentus snel op een 1-0 voorsprong. Arpentus begint, na een wat lastige transferperiode, weer wat meer voetballend vermogen te krijgen en drukt dat uit in doelpunten van Christiaan van der Mark en Rick van den Hove 1-2. Arpentus de wat beter voetballende ploeg tegen het counterend RT dat ook veelvuldig de lange bal speelt op spits Van der Haar. Als RT op rechts een vrije trap mag nemen is het (natuurlijk) Peter Heuvelink die op fraaie wijze de gelijkmaker weet te scoren 2-2. Die man heeft werkelijk een neusje voor doelpunten maken. Direct daarna is het Rick van den Hove die in tweede instantie de bal achter de RT doelman weet te werken 2-3. RT geeft nooit op en blijft aanvallend voetbal spelen. Yannick Karens en D. van Gelder scoren echter voor het effectieve Arpentus en die 2-5 stand moet genoeg zijn voor de overwinning. Melvin van der Haar maakt vanavond zijn tweede en zet de 3-5 op het scorebord. Tenslotte bepaalt Jorg Koudijs de eindstand op 3-6. Arpentus mag verder bekeren.

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA) *  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     3 – 2
De topper van vanavond is de wedstrijd tussen deze beide hoofdklassers. MMS gaat als licht favoriet van start, maar de voorlopige koploper in de hoofdklasse ziet al snel Willem Kalle de 1-0 scoren voor VNA. Maurice Frens weet in deze zeer aantrekkelijke wedstrijd met veel inzet, strijd en ook bij vlagen goed voetbal, met een hard schot de gelijkmaker te scoren 1-1. Willem Kalle is vanavond een grote lastpost voor de MMS defensie. Hij weet zich voor het MMS doel knap vrij te spelen om vervolgens uit de draai de 2-1 te scoren. MMS daarna veelvuldig in de aanval maar loopt zich veelvuldig stuk op de stugge VNA defensie waarbij VNA laat zien vanavond als collectief tot grootse dingen in staat te zijn wat soms leidt tot frustratie bij enkele MMS spelers. Het geluk lacht VNA ook en beetje toe. Willem Kalle met een puntertje frommelt de 3-1 binnen waarbij hij wat “hulp” van de MMS doelman kreeg. MMS is de jagende ploeg, VNA is de slimme en effectiefste ploeg. Een ongelukkig moment voor Joost Hazeleger die vier minuten voor tijd geblesseerd het veld moet verlaten. Een tegenvaller voor VNA dat even verwerkt moet worden en waar MMS van profiteert via Willem van Dijk 3-2. Dan is het voor VNA nog even billen knijpen, maar de tijd wordt een mede tegenstander voor MMS. VNA weet de voorsprong vast te houden en mag naar de tweede ronde.

Loading