Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 6 oktober 2023

Sanidrome Hofland (SH)  –  Arpentus     8 – 1
Het gepromoveerde SH heeft een goede start gemaakt in de tweede klasse. De eerste twee wedstrijden werden eenvoudig met 10-0 en 5-0 gewonnen. Vanavond treedt de ploeg aan tegen Arpentus die in een wat lastige periode verkeert. De ploeg heeft maar liefst vier spelers zien vertrekken naar andere ploegen en is thans druk bezig om de teambezetting weer op orde te krijgen. Recentelijk heeft men al drie spelers kunnen toevoegen. Dat vergt gewenning en dat was vanavond duidelijk te zien. SH heeft de topscoorder van vorig seizoen in haar gelederen te weten Jordi Hofland. Vorig seizoen goed voor 30 doelpunten, toen op de voet gevolgd door zijn ploeggenoot Yannick Scharloo, goed voor 28 treffers. Binnen drie minuten staat er al een 2-0 stand op het scorebord door twee treffers van Jordi Hofland. Arpentus komt daarna wat beter in de wedstrijd en heeft de pech dat het twee keer op de paal schiet. Yannick Scharloo weet na een solo de vrijstaande Bjorn van Weerdenburg te vinden en die schiet de 3-0 binnen. Christiaan van der Mark alleen voor de SH doelman maar hij schiet naast. Hij zal vanavond wel de eretreffer voor Arpentus voor zijn rekening nemen 6-1 en dat is dan pas nadat Sven Timmermans, Djonno Bouwheer en Jordi Hofland de stand naar 6-0 hebben getild. Jordi Hofland vervolgens met de 7-1 en 8-1.  Afgetekende overwinning van SH met vanavond een Jordi Hofland goed voor vijf treffers!

Autobedrijf Frietema (AF)  –  Dorcas Woudenberg     6 – 0
Beide middenmoters in de tweede klasse ontlopen elkaar niet veel. Het puntenaantal is gelijk, alleen AF heeft een veel beter doelsaldo. Dorcas, vanavond zonder reserves, heeft de pech dat AF de laatste weken goed op dreef is. De laatste wedstrijd werd met maar liefst 8-0 gewonnen. In de beginfase gaat de wedstrijd aardig gelijk op, maar wanneer Marwin Glas uit een solo AF op voorsprong zet, kantelt de wedstrijd in het voordeel van AF. Dorcas blijft wel aardig meevoetballen, maar AF is aanvallend veel gevaarlijker en het is dan ook niet verwonderlijk dat het snel op 3-0 komt door twee prima doelpunten van Marwin Glas. Een zuivere hattrick voor deze AF speler. AF begint steeds gemakkelijker te combineren en dat goede voetbal laat zich uitbetalen. Wouter Imminkhuizen met de verdiende 4-0. In de eindfase bloedt de wedstrijd volledig dood. Anthony van Os en Marwin Glas bepalen de eindstand op 6-0. AF kan zichzelf nog wel het verwijt maken de score niet opgevoerd te hebben, maar veertien doelpunten in de laatste twee wedstrijden is natuurlijk een prima resultaat. AF voorlopig hoog in het linker rijtje.

Van Bentum Transport (VBT)  –  Estea     1 – 4
Vanavond in de derde klasse de wedstrijd tussen de twee nieuwkomers. Twee jeugdige teams die een lekker fanatieke pot voetbal op de mat leggen en zo hun eigen ideeën hebben over de spelregels en hoe die te interpreteren. Zo moesten de beide leidslieden (Chris en Rini) vanavond niet alleen als scheidsrechters optreden maar ook als leermeesters. Al doende leert men! Estea over het geheel gezien de gevaarlijkere ploeg. VBT voetbalt leuk maar aanvallend kan het de verdediging van Estea niet verontrusten. Estea fysiek ook de wat bovenliggende ploeg, maar wat het combinatievoetbal betreft, daar moet nog flink aan geschaafd worden. Een rommelige soms wat chaotische wedstrijd wat het kijkplezier wel vergroot. In beide ploegen heerst onrust, maar dat zal de jeugdigheid wel zijn. Een foutje van de VBT doelman zorgt ervoor dat Thomas Wagteveld de doelman kan omspelen en Estea op 0-1 zetten. Daarna is het Jelle Geerts met de 0-2 en dan gaat het erop lijken dat VBT het onderspit gaat delven. Uit een hoekschop van VBT komt de bal ineens voor de voeten van W. Bergstra (per ongeluk?) die bal weet binnen te werken 1-2. Dan is het ineens weer een wedstrijd en komen de ploegen weer aardig in balans. VBT wil meer maar dat gaat ten koste van foutjes. Slordig uitverdedigen brengt de bal bij Thomas Wagteveld en die haalt hard uit voor de 1-3. Met nog vijf minuten op de klok is dit misschien wel de beslissing. Mocht iemand daaraan nog twijfelen, aan alle onzekerheid wordt een eind gemaakt door Mart van Braak die nota bene in een man minder situatie de bal in het Estea doel weet te werken, 1-4 en dat wordt ook de eindstand. Estea heeft samen met De Veenendalers de volle score uit drie wedstrijden en beide ploegen hebben nu al een klein gaatje geslagen met de rest. Op 1 december a.s. treffen deze ploegen elkaar.

Ribhouse Texas (RT)  –  Urban Homes-Gebr. Van Ravenhorst (UR)    4 – 4
De tweede wedstrijd in de derde klasse is van een totaal ander gehalte. In de beginfase zeer rustig voetbal van het oude vertrouwde RT tegen het jeugdige UR. Aanvankelijk een wat slaapverwekkende vertoning, maar dat wordt anders wanneer Peter Heuvelink een schaar inzet en de bal op de paal poeiert. UR schrikt wakker en gaat daarna met wat meer inzet en lef voetballen. RT vanavond zonder reserves dus het is zaak dat niemand geblesseerd raakt. Met het noemen van Heuvelink hebben we aan RT kant vanavond de grote aanvalsleider. Met een hard schot zet hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Roan van Hattem verrast vriend en vijand door met een afstandsschot de 1-1 te scoren. Dat smaakt bij UR naar meer en het krijgt ook meer. Quinn (betekent vijfde) Meijer niet met zijn vijfde maar wel met de 1-2 voorsprong voor UR. Daarna absoluut het mooiste/fraaiste doelpunt van de avond. Peter Heuvelink van grote afstand hard in de winkelhaak. Een doelpunt van grote schoonheid 2-2. Roan van Hattem zet daarna UR weer op voorsprong 2-3. Maar zoals altijd RT geeft niet op. Een prima 1-2 combinatie tussen Vincent Gijsbertsen en Peter Heuvelink en de laatste met zijn hattrick en de 3-3. Een spannende eindfase volgt. Beide ploegen fanatiek op jacht naar de overwinning. Nota bene in een man minder situatie weet Chris van Ravenhort UR opnieuw op voorsprong te zetten 3-4 en dan lijkt het erop dat UR daarmee vanavond de winst gaat pakken. Maar RT heeft nog altijd Peter Heuvelink in de ploeg en die weet kort voor het eindsignaal de 4-4 binnen te frommelen. Over het geheel gezien een juiste uitslag van deze spannende wedstrijd. Complimenten voor beide ploegen.

De Greef Diervoeder (DGD)  –  Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)     3 – 3
Maakten RT en UR er in de derde klasse een spannende wedstrijd van. Het degradatieduel in de hoofdklasse tussen DGD en BVL deed daarvoor niet onder. In de beginfase pakt DGD niet alleen het initiatief maar ook via Elwin Vermeulen de 1-0 voorsprong. DGD speelt wat verzorgder voetbal. BVL moet het vooral hebben van inzet, waarbij het aanvallender toch wat gevaarlijker is dan DGD. BVL speelt ook graag de lange bal en uit zo’n bal weet Leendert-Jan van Ooijen de bal perfect voor de voeten van Lindert van Beek te koppen die direct doeltreffend uithaalt 1-1. Diezelfde Van Beek is even later succesvol bij een goede BVL aanval en zet zijn ploeg op voorsprong 1-2. Hoewel geen gemene partij voetbal, er wordt wel met veel inzet en passie gevoetbald, vallen er door te enthousiast voetbal? toch maar liefst vier gele kaarten. Dat levert echter voor beide ploegen geen doelpunten op. BVL soms wat slordig in de opbouw en soms met simpel/onnodig balverlies. Dat moet je niet doen als Elwin Vermeulen in de buurt is. Geroutineerd als hij is scoort hij eenvoudig de 2-2 en zo krijgt deze wedstrijd met nog zo’n zes minuten op de klok een spannende eindfase. Eddy Harskamp zet DGD op een 3-2 voorsprong en nu moet BVL alles geven wil het nog een puntje aan dit duel overhouden. Op links komt Rob Nannenberg goed door. Zijn harde schot gaat echter via de binnenkant van de paal het veld in. Nannenberg krijgt echter een herkansing en even later kan hij op fraaie wijze uit de draai de gelijkmaker scoren 3-3 en zo krijgt deze wedstrijd een juiste uitslag al schieten beide ploegen met het ene puntje niet veel op.

Investra  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)    0 – 5
Komt Investra door personele problemen met een zeer aangepast team in het veld, MMS daarentegen verschijnt op volle oorlogssterkte en die ploeg heeft kennelijk dit seizoen haar zinnen gezet op het kampioenschap en geeft vanavond alvast duidelijk haar visitekaartje af. Feitelijk is er nimmer sprake geweest van een echte wedstrijd. Investra, vanavond totaal niet in de wedstrijd, speelde misschien wel een van haar slechtste wedstrijden van de afgelopen maanden. Aanvankelijk gaat het in de beginfase nog wel gelijk op, maar al snel laat MMS zien zeer snel in de omschakeling te zijn, waardoor het aanvallend absoluut de bovenliggende ploeg is. Een kat en muis wedstrijd die het aankijken wel waard is. MMS vanavond met Hidde de Roo als nieuwe aanwinst in de ploeg. Hij scoort na simpel balverlies van Investra de 0-1. MMS, vanavond ook de snellere-/fellere ploeg, geduldig wachtend op de foutjes van Investra. En die foutjes kwamen. Investra aanvaller Herman Balfoort volledig geïsoleerd in de spits, kon nog wel wat schoten op doel produceren, maar daar had de MMS doelman weinig moeite mee. Jurrian Vissink uit een messcherpe counter met de 0-2 en vermoedelijk beslist hij daarmee de wedstrijd al in een vroeg stadium. Mocht daaraan nog getwijfeld worden, Hidde de Roo, uit een zeer snelle omschakeling met de 0-3, velt het vonnis definitief. Investra wordt daarna overlopen en heeft het geluk dat MMS veel kansen op meer laat liggen. MMS blijft gedisciplineerd voetballen en wachten op fouten van Investra, dat even de weg kwijt is en verkeerde keuzes en loopacties maakt. Dat straft MMS genadeloos af. Hidde de Roo met zijn hattrick en de 0-4 voor MMS. Verdediging van MMS vanavond als een huis. In de slotfase is het Maurice Frens die in een scrimmage voor het Investra doel de bal over de doellijn weet te werken en nog meer zout strooit in de Investra wonden 0-5. In deze vorm gaat MMS absoluut meedoen om het kampioenschap. Voorlopig ongeslagen koploper in de hoofdklasse.

Loading