Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 29 september 2023

FruitSecurity Holland (FSH)  –  Autobedrijf Frietema (AF)     0 – 8
Een wedstrijd in de tweede klasse tussen twee teams die hun eerste wedstrijd hadden verloren. Beide teams in de beginfase goed aan elkaar gewaagd, maar al snel een man meer situatie voor FSH waar de ploeg niet van weet te profiteren. Dan een flinke aderlating voor FSH. Bart Schimmel moet al vroeg in de wedstrijd met een enkelblessure het speelveld verlaten en daarmee verliest FSH aanvallende inspiraties. Vanaf het moment dat Willem van Os de 0-1 scoort is AF de bovenliggende ploeg. FSH moet het hebben van de counter, maar de ploeg speelt te traag en te voorspelbaar. AF daarentegen ruikt kansen en krijgt kansen. Als Kees Frietema en Marwin Glas de 0-3 op het scorebord zetten is het kleine beetje verzet van FSH gebroken. Verdedigend is het de weg kwijt en daar profiteren Ruben en Wouter Imminkhuizen en opnieuw Marwin Glas gretig van 0-6. AF jaagt op meer en krijgt meer. Ruben Imminkhuizen met de 0-7 en de hattrick van Marwin Glas is goed voor 0-8. FSH is volledig de weg kwijt, weten niet goed waar ze moeten lopen en maken het AF vanavond wel erg (te) gemakkelijk. Waarom AF in de eindfase de teugels wat laat vieren is niet duidelijk. Het biedt in ieder geval FSH nog de mogelijkheid om de eer met een treffer te redden. Dat lukt de ploeg echter niet.

De Veenendalers (DV)  –  Jhonson     2 – 1
DV is medekoploper in de derde klasse en spelen vanavond tegen het jonge/gretige Jhonson. Feitelijk de “oudjes” tegen de “jonkies”. Dat werd een interessante en ook leuke/spannende wedstrijd. DV moet het voor een groot gedeelte hebben van inzet en fysieke kracht. Jhonson daarentegen is snel, wendbaarder en speelt beter combinatievoetbal. Bij DV lopen enkele spelers rond die te veel en te lang op de solotoer gaan. Als men wat meer oog heeft voor een medespeler zullen de resultaten aanmerkelijk verbeteren. Zaalvoetbal is tenslotte een teamsport. DV is wel de ploeg die in deze wedstrijd een voorsprong neemt via Ton Beukhof 1-0. Dat deert Johnson vooralsnog niet. De ploeg blijft haar eigen spel spelen en dat wordt beloond. Op links is het Bjarne Ledder die hard en laag binnenschiet 1-1. Die stand blijft lang op het scorebord staan en naarmate de tijd vordert is de grote vraag wie deze pot voetbal winnend gaat afsluiten. Jhonson zet DV in de eindfase regelmatig vast op eigen helft, maar weet niet tot scoren te komen. Dat weet wel Gerwin Evers van DV. Uit een counter pegelt hij de 2-1 binnen en is DV vanavond de gelukkigste ploeg. Met de volle winst uit drie wedstrijden is DV voorlopig koploper in de derde klasse.

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  Sportcafé de Camp (SDC)     3 – 3
Deze wedstrijd in de hoofdklasse krijgt precies de uitslag die het verdient. Beide ploegen vanavond met veel inzet en bij vlagen met goed voetbal. Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken en dat is zeker ook de verdienste van SDC dat vanavond de voeten (weer eens) liet spreken! Deze fair gespeelde wedstrijd (er vielen geen kaarten) werd, wat de score betreft, geopend door Matthijs Verweij. Met een hard afstandsschot zet hij de 0-1 op het scorebord. Na dit doelpunt kruipt DW wat meer uit haar schulp en er ontstaat een levendige wedstrijd. Een messcherpe counter van SDC en Roefat Tsjekutsjov poeiert de 0-2 binnen. Dan gaat het er voor DW wat somber uitzien, maar de ploeg recht haar rug. Een combinatie door het midden en Steward Yunan kan de aansluittreffer binnenschieten. Kort daarna een prima combinatie tussen Steward Yunan en Sem van Stijnvoort en de laatste met de gelijkmaker 2-2. En zo is de wedstrijd weer helemaal open. SDC pakt daarna wat meer initiatief en hoopt snel weer op voorsprong te komen. De voorsprong is echter voor DW. Een counter stelt Marvin Steenbeek in staat om de 3-2 binnen te punteren. Met nog zo’n acht minuten op de klok zet SDC een tandje bij. Het zet DW volledig vast op eigen helft, maar weet DW doelman Derrek Borst niet te passeren. Dat lukt SDC nog wel, maar het heeft daar een vrije trap voor nodig en wel vanaf de strafschopstip. Een ongelukkige scrimmage in het DW strafschopgebied was daarvan de oorzaak. Matthijs Verweij posteert zich achter de bal en schiet de terechte gelijkmaker binnen 3-3. Daarna werd direct door de goed leidende scheidsrechters afgesloten. Complimenten aan beide teams!

Hearts for Gardens (HFG)  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (DVN)     0 – 1
Koploper in de hoofdklasse HFG vanavond met een wat aangepast team en zonder reserves. Dat geldt ook voor DVN, maar die hebben nog een speler op de bank zitten. Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd en de eerste tien minuten gebeurt er niet veel. Over en weer wat speldenprikjes. Geen grootse wedstrijd en zeker geen wedstrijd om op het puntje van je stoel te zitten. Het blijft 0-0 en dat maakt wel dat de wedstrijd met de minuut wat spannender wordt. DVN wordt aanvallend wat gevaarlijker maar HFG heeft haar zaakjes achterin prima op orde en dat geldt zeker voor HFG doelman Philip Figlarz. Hij was vanavond een ware plaag voor de DVN aanvallers. Altijd op de goede plaats en met de juiste ingrepen en soms met wat hulp. Joost Hazeleger uit de draai heel dicht bij de DVN voorspong maar Figlarz wordt geholpen door de paal. Vijf minuten voor tijd is het Willem Kalle die voor DVN opnieuw het houtwerk test. In de eindfase heeft HFG het moeilijk. DVN zet een eindoffensief in. Dat levert geen doelpunt op maar wel een gele kaart voor HFG. DVN mag, met nog twee minuten te spelen, met een man meer spelen. Dat levert niet meer op dan een vrije trap in de laatste seconden van de wedstrijd. Gerwin van Essen schiet daaruit de 0-1 binnen, waarna er direct wordt afgefloten. Zuur verlies voor HFG maar ook zeker voor doelman Philip Figlarz. DVN gezien het aantal grote kansen dat het kreeg een klein beetje de verdiende winnaar?

Morrenbouw B.V.  –  Vallei Schilders (VS)     4 – 1
De wedstrijd om de eerste plaats in de eerste klasse is achteraf gezien nooit een echte wedstrijd geweest. Hoewel het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd werd was het Morrenbouw dat aanvallend toch wel een maatje te groot was voor VS. Cor Broekhuizen zet Morrenbouw op een 1-0 voorsprong. Paul Heldoorn met een hard schot op het Morrenbouw doel dat echter door de doelman met de voet gekeerd wordt. De rebound is een prooi voor Jacco Bout die de gelijkmaker binnenschiet 1-1. Daarna Morrenbouw met veel gevaarlijke aanvallen. Cor Broekhuizen met een effectvol schot zet Morrenbouw weer op voorsprong 2-1. VS zet daar aanvallend weinig tegenover. Zo’n negen minuten voor tijd wordt het door een hattrick van Cor Broekhuizen 3-1 en dat moet de definitieve beslissing zijn. VS blijft moeite houden met scoren en met het creëren van kansen. Kort voor tijd is het Teunis van Prooijen die heel fraai uit de draai voor de 4-1 eindstand zorgt. Morrenbouw dit seizoen op weg naar de titel?

Find MKB  –  Garage de jonge Van Dijk     0 – 5 (reglementair)
Deze wedstrijd in de eerste klasse kon helaas geen doorgang vinden omdat Find geen team op de been kon brengen. Jammer voor Find maar ook voor de tegenstander van vanavond Garage de jonge Van Dijk. Een wedstrijd reglementair winnen geeft geen voldoening. De ploeg komt daardoor voorlopig wel weer in de top van de eerste klasse te staan. Find daarentegen, en dat zijn we van die ploeg de laatste jaren zeker niet gewend, nu stijf onderaan.