Zaalvoetbal bij De Camp

Bekerverslagen (ronde 1) woensdag 27 september 2023

Op woensdagavond 27 september 2023 werden de eerste acht wedstrijden uit de eerste bekerronde gespeeld. Uiteraard hoopten we op mooie maar ook spannende wedstrijden, want bekervoetbal kan verrassend zijn. Een hoger spelend team hoeft niet altijd beter te zijn of zich met gemak te plaatsen voor de tweede ronde. Vanavond wordt de spits afgebeten door het in de hoofdklasse onderaan-staande Bouwbedrijf van Lunteren tegen middenmoter in de eerste klasse Kok Houtagenturen.

Bouwbedrijf Van Lunteren * (BVL)  –  Kok Houtagenturen (KH)     3 – 3  (* w.n.s. 2-0)
Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en dat maakte deze wat rommelige wedstrijd wel tot een echte bekerkraker. BVL heel slordig in de opbouw maar plotseling met de voorsprong via Lindert van Beek 1-0. KH daarna veelvuldig in de aanval en met succes. De BVL verdediging vanavond, doelman Gerben Varenkamp uitgezonderd, niet solide. Eenvoudig draait KH de stand om, door doelpunten van Laurens Kok en Kevin Oussoren 1-2. KH daarna de wat beter spelende ploeg maar moet wel toezien dat Lindert van Beek de 2-2 scoort. De eindfase is erg spannend. BVL kan niet echt haar stempel op de wedstrijd drukken, maar neemt enkele minuten voor tijd via Jan-Willem de Keijzer een 3-2 voorsprong. KH zet in de laatste minuut alles op alles en weet werkelijk in de allerlaatste seconden via Kevin Oussoren de verdiende gelijkmaker te scoren 3-3. Strafschoppen moeten de beslissing brengen. Daarin toont doelman Gerben Varenkamp zich waardevol voor zijn team. Hij stopt de strafschoppen van Marcel Ruijter en Laurens Kok. Omdat Jorian en zijn broer Lindert van Beek raak schieten komt BVL met de schrik vrij en gaat het naar de tweede ronde.

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     7 – 3
In de beginfase van deze wedstrijd was niet te zien dat AG twee klasse hoger speelt dan derdeklasser VDL. Jeffrey Bakkernes zet snel achter elkaar een toch wel wat verrassende 0-2 stand op het scorebord. Daarna komt de familie Koudijs in actie. Erwin Koudijs weet met twee doelpunten de 2-2 op het bekende bord te zetten. AG daarna wel de bovenliggende partij en weet via Dennis Koudijs op voorsprong te komen 3-2. De voorsprong wordt daarna door doelpunten van Dennis Koudijs, Rowald Pul en Erwin Koudijs (hattrick) gestaag opgevoerd naar 5-2. Jochem Waterval geeft de stand een iets draaglijker aanzien door de 5-3 te scoren. Rowald Pul en Erwin Koudijs bepalen tenslotte de eindstand op 7-3. AG gemakkelijk door naar de tweede ronde.

De Veenendalers (DV)  –  Garage de jonge Van Dijk (JVD)     0 – 4
Het in de derde klasse op een gedeelde eerste plaats staande debuterende DV vanavond tegen eersteklasser JVD. Dat kan wel eens een mooie wedstrijd worden en dat werd het bij vlagen ook. DV kan overigens in die derde klasse wel eens hoge ogen gaan gooien. Ploegen over de gehele wedstrijd gezien goed aan elkaar gewaagd maar JVD vanavond een beetje de gelukkigste ploeg. Sem Fijma weet allereerst een zachte voorzet voor het DV doel net voldoende te raken om de bal rollend over de doellijn te krijgen 0-1. Kort daarna scoort hij met een hard schot de 0-2. DV daarna fel en fanatiek en krijgt veel kansen om tot score te komen maar dat lukt niet. Absolute sta in de weg is vanavond JVD doelman Duke Budzelaar. Hij wist werkelijk alles tegen te houden, zelfs wanneer DV spelers alleen voor zijn doel verschenen wist hij hun inzetten te keren. Zijn optreden dreef DV tot lichte wanhoop en een beetje frustratie. De wedstrijd kende dan ook drie gele kaarten. Dennis Spoel en Sem Fijma (hattrick) wisten voor JVD wel het net te vinden en daardoor gaat JVD met een 0-4 zege door naar de tweede ronde.

Uwwetloket (UWL)  –  Morrenbouw B.V. (MB)     3 – 2
Weer een bekerkraker tussen tweedeklasser UWL en eersteklasser MB met een tintje prestige omdat bij UWL Alfred Mulder voetbalt en bij MB zijn broer Jaco Mulder. In de beginfase MB de bal maar UWL de grote kans om in een drie op één situatie de score te openen. Die kans wordt niet benut. Via Arie van Prooijen weet UWL toch de score te openen 1-0. Aan de andere kant zorgt Cor Broekhuizen met een uitermate fraai doelpunt voor de gelijkmaker 1-1. MB daarna dicht bij een voorsprong maar de lat voorkomt dat. Beide ploegen doen totaal niet voor elkaar onder. Voorzet van rechts van Edwin Prins en de bijna op de doellijn staande Hendrik Sok met de 2-1. In de eindfase Jaco Mulder die de MB doelman verrast 2-2. Arie van Prooijen weet de strafschoppenserie te voorkomen door in de laatste minuut de winnende voor UWL binnen te schieten 3-2. Daardoor gaat de halve finalist van vorig seizoen door naar de tweede ronde. Een echte cupfighter dat UWL!

SNO  –  Fleur & Flora (FF)     8 – 1
Eersteklasser SNO, vandaag weer met dame Anne Holtsingel in haar gelederen tegen middenmoter in de tweede klasse FF. SNO laat er vanavond geen gras over groeien en zet FF direct vast op eigen helft. Dat resulteert al snel in doelpunten van Bas Hoogveld, Stefan van Veenendaal, Anne Holtsingel en Jesper Kuiter. Zo voetbalt FF eigenlijk na een kleine tien minuten al een verloren wedstrijd. Jesse van Ginkel en Stefan van Veenendaal tillen de stand vervolgens naar 6-0. Joris van den Pol redt de eer voor FF en scoort tegen 6-1. FF heeft veel moeite met de opbouw. Het zijn voornamelijk lange ballen van de doelman die echter negen van de tien keer tot niets leiden. Jesper Kuiter met twee doelpunten, en dus ook hij een hattrick, zorgt voor de 8-1 eindstand van deze erg eenzijdige wedstrijd. SNO naar de volgende ronde.

De Greef Diervoeders (DGD)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     9 – 0
Hoofdklasser DGD was totaal geen partij voor derdeklasser DM. Binnen vijf minuten had Mattijs Blok al een hattrick op zijn naam staan, 3-0. Elwin Vermeulen weet simpel de bal van een DM speler af te pakken en zet de 4-0 op het scorebord. Daarna stopt de productie van DGD even en zakt het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Als Mattijs Blok zijn vierde en de 5-0 voor DGD scoort komt de productie weer langzaam op gang. Dirk de Greef en Eddy Harskamp verhogen de score en zetten de 7-0 op het scorebord. Dirk de Greef vervolgens met de 8-0. Het laatste woord heeft Mattijs Blok. Hij scoort met zijn vijfde treffer de 9-0. Vanavond is hij de man van de meeste doelpunten.

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     3 – 0
Eersteklasser W2W had vanavond totaal geen ontzag voor hoofdklasser DW, en waarom zou het dat wel moeten hebben? W2W was bij vlagen de veel betere ploeg en over het geheel van de wedstrijd gezien de bovenliggende partij. Combineert goed en wacht geduldig op haar kansen. Alec Stalman opent de score 1-0. Een mooie aanval van W2W en Jeffrey van Welderen zorgt met een hard schot voor de 2-0. DW zet eindelijk een tandje bij, waardoor de wedstrijd aardig in balans komt, maar gevaarlijk wordt DW niet. Een hoekschop van W2W belandt bij Jarie van Egdom en die weet vervolgens op fraaie wijze uit de draai de 3-0 binnen te schieten. DW probeert het daarna nog wel maar W2W heeft haar zaakjes achterin goed op orde en staat geen doelpunten toe. W2W naar de tweede ronde.

Van Bentum Transport (VBT)  –  Investra     0 – 10
Het in de derde klasse op de laatste plaats staande VBT vanavond tegen hoofdklasser en bekerhouder Investra. Helaas is dat nimmer een wedstrijd geworden. VBT voetbalt aardig en heeft een paar snelle jongens in de ploeg, maar heeft feitelijk nooit een vuist tegen Investra kunnen maken. In de beginfase gaf het veel doelpunten te gemakkelijk weg. Compliment dat het wel probeerde te voetballen en niet massaal voor het doel bleef hangen. Daardoor dwong het heel sporadisch Investra doelman Kees van den Ende tot enkele reddingen. Die wilde graag zijn doel schoon houden, want bij zo’n hoge uitslag staat een tegendoelpunt voor een keeper gelijk aan verliezen. Doelpunten vanavond voor Investra van Daan de Waard (4x), Nathan Veenendaal (3x), Richard de Bruin (2x) en Marnix de Bruin. De bekerhouder simpel door naar de volgende ronde.

Loading