Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 22 september 2023

Dorcas Woudenberg – Fleur en Flora (FF)    4 – 0
Waar Dorcas de eerste wedstrijd van het seizoen met grote cijfers verloor, wist het tegen FF de eerste punten van het seizoen te behalen. FF opende deze voetbaljaargang met een overwinning, maar ondanks dat de wedstrijd gelijkwaardig begon maakte Dorcas aan het einde van het duel het verschil. Beide ploegen kwamen tot kansen. Mike Toller schoot via de lat over. Dorcas kwam via Thijs Gruteke op een 1-0 voorsprong. Thijs punterde de bal onder doelman William van den Berg door. Rick Lakerveld en Mike (via de paal) zagen een inzet door William gekeerd worden. Andere sluitpost Micha van der Mijl werd ook aan het werk gezet door Kevin van Nieuw Amerongen en Jonathan Schuijt. Met een geplaatst schot van Rick (Dorcas) werd de paal geraakt. Na een onderschepping van de bal door Joris van den Pol werd er een overtreding begaan. FF schoot de vrije trap naast. Dat de stand op 1-0 bleef steken was opvallend. Een schot van Chris Valkenburg ging op Micha af. Goede reddingen van de keepers. Echter lukte het Dorcas om in de slotfase het verschil te maken. Mike schoot in de rechterhoek raak, 2-0. Als Remco Minjon geplaatst de bal binnen werkt is de 3-0 een feit. Een counter van Dorcas leverde een laatste doelpunt op. Ruben van Vliet bepaalde onderkant lat de eindstand op 4-0.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM) – Sanidrome Hofland (SH)    0 – 5
VEM startte het seizoen met een 3-0 nederlaag en kwam in tegenstander SH een enthousiaste ploeg tegen. De promovendus won de eerste wedstrijd met 10-0 en zal mogelijk met de bovenste ploegen in de 2e klasse mee gaan doen. Dat werd in de ontmoeting met VEM eigenlijk wel bevestigd. Aanvallende intenties van SH wat al vlot resulteerde in de 0-1 van Jordi Hofland, die de bal onder de doelman schoot. Een schotje van Herman van den Bosch met de eerste mogelijkheid voor VEM. De 0-2 volgde nadat een pass van Jordi in eigen VEM-doel verwerkt werd. Een volley van Jordi ging over, maar niet veel later voor hem toch de 0-3. VEM had moeite om de aanval te zoeken en tot kansen te komen. Yannick Scharloo gooide de wedstrijd al in het slot met de 0-4. VEM kwam nog niet veel voor het doel van SH, maar een schot van Lukas Blankenstijn ging onderkant lat er weer uit. De rebound was aan Bouke Biemond niet besteed. Erwin Kurvers bij SH binnen de lijnen, maar een pass kwam niet bij hem in de voeten om een aanval verder op te zetten. Een vrije trap van Lykel Sok werd geblokt. Herjan van de Pol haalt met links uit, maar werd gekeerd door keeper Ricky van Asselt. Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Jesper Kranendonk eerst met een actie en wist daarna met een balletje achter het standbeen raak te schieten met de 0-5.

Sportcafé De Camp (SDC) – Investra     1 – 6
Al vroeg in de wedstrijd wist SDC op voorsprong te komen. Een bal van Bas Golstein naar Matthijs Verweij leverde met een goed schot de 1-0 op. Opmerkelijk tijdens dit affiche was dat Aron Veenendaal (vorig seizoen uitkomend voor Arpentus) tegen zijn broer Nathan Veenendaal kwam te staan. Uit een vrije trap van Geerten Siereveld werd in de linkerhoek de 1-1 binnen geschoten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Een merkwaardig moment volgde op de doellijn van Investra-doelman Peter Siereveld. De goalie hield het lederen projectiel via de paal/lat tegen, waardoor er geen doelpunt volgde. Matthijs raakte de paal en daarna was het Investra met meer effectiviteit in de afronding met de 1-2. Met links schoot Nathan de bal langs de keeper, 1-3. Een schot van Herman Balfoort werd gekeerd, bij de rebound was Daan de Waard trefzeker, 1-4. Kansen over en weer, waarbij SDC via Aron, Roefat Tsjekutsjov en Matthijs de doelman in de weg zagen staan. Marnix de Bruin zette de stand op 1-5 en was Nathan er met een intikker bij om er 1-6 van te maken.

Vallei Schilders (VS) – Autorijschool Geijtenbeek (AG)    3 – 2
Beide ploegen sloten voetbaljaargang 2022-2023 tegen elkaar af. Begin juni eindigde het onderling duel in een 2-2 gelijkspel. Het tempo tijdens de wedstrijd was niet hoog in vergelijking met de hoofdklasse wedstrijd voorafgaand. Guido de Groot zag zijn schot eerst geblokt worden en daarna volgde met de voet een redding van keeper Sander Willekes. De AG-doelman liet opnieuw zijn klasse zien en merkwaardig ging een laag schot van Paul Heldoorn via de voeten van de keeper over het doel. Dennis Koudijs probeerde het met een schot van afstand. Toch kwam VS op een voorsprong via Kenzo Geurs, 1-0. Een goede actie van Rowald Pul ging via de handen van keeper Bertil van de Vliert naast. Een hoekschop van Erwin Koudijs stelde Dennis in staat om de 1-1 tegen de touwen te schieten. De druk van AG werd opgevoerd en kwamen er nieuwe pogingen. Dennis schoot een vrije trap tegen de paal. Allebei de teams kenden één wisselspeler, maar stond VS er eigenlijk beter voor. Binnen korte tijd resulteerde dit in een nieuwe voorsprong. Na wat kappen en draaien wist Guido de stand op 2-1 te zetten. Nadat Guido de paal raakte was het Paul die voor de 3-1 zorgde. De motor stokte niet voor AG en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Rowald ging in de muur. Na een goede uitgooi van Sander kon Dennis net niet uit de draai uithalen. Erwin zorgde na een voorzet van Dennis voor de 3-2. Kansen in de slotfase nog over en weer. Paul raakte de lat en Erwin zag zijn inzet naast gaan. VS won met 3-2 van AG.

Estea – Drieklomp Makelaars (DM)    5 – 3
De competitiestart voor Estea en DM waren goed begonnen met een overwinning. Een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Coen Leenstra de score opende met de 0-1. Thom Drost zorgde vervolgens voor de 1-1 gelijkmaker. Voor beide ploegen was het goed voetballen. Mart van Braak bracht de 2-1 voor Estea, maar stak Hans Henzen namens DM daar een stokje voor met de 2-2. De teams kwamen tot voldoende mogelijkheden en bleef het duel gelijk op gaan. Mark Budding tekende aan voor de 3-2. Coen zag zijn kans gemist worden en dat was ook voor Mart het geval. Doordat Teun Wagteveld met geel van het veld ging, kon DM daarvan profiteren. Joeri van Appeldoorn schoot raak, 3-3. Doelman Jacco van Holland moest handelend optreden na een inzet van Mark. Kansen over en weer, maar was het Estea met de afronding tot een treffer. Teun zag een schot van afstand binnen gaan, 4-3. Tegen het einde van de wedstrijd was het Thom Drost met de beslissende 5-3 voor Estea, wat de tweede overwinning op rij boekte.

Van de Lagemaat B & R (VdL) – Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UHGR)     2 – 2
Het laatste duel op deze avond ging tussen twee ploegen die de eerste competitiewedstrijd hadden verloren. De startfase van de wedstrijd leverde voor beide ploegen via Pieter de Kruif (VdL) en Quinn Meijer (UHGR) kansen op. J. Hoogland ontving een gele kaart en zo kon VdL met een man meer situatie profiteren. Jeffrey Bakkernes tekende aan voor de 1-0. Er volgden kansen voor VdL van John Hardeman, Jan Budding en Michel Hardeman. Een volley van John werd door UHGR-doelman Niels Hardeman gekeerd. Een één-tweetje tussen Chris van Ravenhorst en Roan van Hattem ging buitenkant paal naast. Ook de 1-1 viel na een gele prent voor John, waarna J. Hoogland de 1-1 op het scorebord zette. Daarna ging het hard met de doelpunten, want John schoot een vrije trap door het midden van het doel, 2-1. Een goede pass van Roan stelde Quinn in staat om de stand op 2-2 te brengen. Een punter van Jan in de handen van keeper Niels. Ook J. Hoogland was aan de andere zijde van het veld met een poging, maar werd dit uitstekend gered door keeper Lambert de Pater. Een schot van Chris werd geblokt en raakte tot slot Jeffrey nog de paal. Het leverde voor beide teams geen treffer op en eindigde het duel in een spannende 2-2 gelijkspel.

Loading