Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 5 januari 2024

FruitSecurity Holland (FSH)  –  Sanidrome Hofland (SH)     2 – 7
Beide teams hebben dit seizoen elkaar nog niet in competitieverband getroffen. In de tweede klasse is SH de ongeslagen koploper. Het haalde uit de voorgaande zes wedstrijden de volle winst. Dat kan van FSH niet gezegd worden. Het wist twee keer gelijk te spelen en verloor vier wedstrijden. Vanavond begint het goed aan de wedstrijd. De eerste beste aanval is gelijk raak via Joran Timmer 1-0. Daarna pakt SH het initiatief, zet FSH bij vlagen zwaar onder druk en komt op 1-1 via een goede soloactie van Yannick Scharloo die beheerst tegendraads scoort. Daarna breekt er een drukke tijd aan voor FSH doelman Kevin van Kampen. Al snel moet hij weer een doelpunt toestaan en opnieuw van Yannick Scharloo 1-2. Als Sven Timmermans met een lage schuiver de 1-3 scoort gaat het er voor FSH niet best uitzien. SH de beter voetballende ploeg. Veel inzet en snelheid en dat laatste probeert FSH er uit te halen. Algeheel topscoorder van vorig seizoen, Jordi Hofland heeft wat scoren betreft, niet zijn dag. Hij mist vanavond scherpte en daardoor heel veel kansen. Joey van Ginkel met een harde voorzet die via een FSH speler het doel in gaat 1-4. Kan FSH dan helemaal niets? Bij vlagen laat het zien best nog wel wat te kunnen, maar het mist lef en overtuiging. Komt het een keer tot een goede counter dan is het gelijk raak. Joran Timmer met de 2-4 en dat blijkt best een hele belangrijke. SH gaat na dit doelpunt slordiger spelen. Het flitsende is ineens uit de ploeg en daar heeft FSH van kunnen en ook moeten profiteren. Dat doet het dus niet en daardoor weet SH zich te hervinden. Zo’n zes minuten voor tijd lukt het Jordi Hofland eindelijk om tot scoren te komen 2-5. Daarna weet hij nog een goede assist te geven op Sven Timmermans die de 2-6 scoort. De hattrick in deze wedstrijd is voor Yannick Scharloo. Hij zet de 2-7 eindstand op het scorebord. SH blijft zonder puntenverlies en dat samen met de koploper in de derde klasse De Veenendalers, die vanavond nog in actie komt.

Arpentus  –  Autobedrijf Frietema (AF)     0 – 2
In de tweede klasse zijn Arpentus en AF middenmoters. Het onderlinge verschil is slechts drie punten in het voordeel van AF. Ook deze twee teams hebben elkaar in competitieverband nog niet eerder getroffen. Arpentus mist diverse spelers en daardoor staat Rick van den Hove vanavond noodgedwongen op doel. In de beginfase doen beide ploegen niets voor elkaar onder. Dan een goede AF aanval via Willem van Os die die aanval ook zelf afrond 0-1. Wedstrijd in een laag tempo met veel slordigheden aan beide kanten. Wouter Imminkhuizen met een hard schot dat echter eindigt op de paal. Helaas een weinig verheffend duel waarin AF aanvallend gevaarlijker is. Halverwege de wedstrijd derhalve nog altijd de kleinst mogelijke voorsprong voor AF op het scorebord. Als Willem van Os zich opnieuw met een aanval gaat bemoeien is dat direct succesvol. Via de binnenkant van de paal schuift hij de 0-2 binnen. De eindfase van deze wedstrijd is erg rommelig. AF zonder enige overtuiging tegen een Arpentus dat niet meer kan. Dit laatste wordt nog eens geïllustreerd door Quinten Peek die alleen op doelman Elbert-Jan van Os van AF mag afgaan maar geen kans ziet om met bal en al voorbij die doelman te komen. Door de winst AF wat vaster op de derde plaats op één punt achterstand van nummer twee Uwwetloket en maar liefst zes punten op koploper Sanidrome Hofland.

De Veenendalers (DV)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     4 – 2
Vanavond de topper in de derde klasse tussen koploper DV en nummer twee DM. Onderling verschil wel vijf punten en dat betekent dat vanavond alleen winst telt voor DM. De gedoodverfde favoriet DV begint rustig aan de wedstrijd en gooit er niet direct de beuk in. Er staat echter wel een familieteam in het veld. Vader Jan Beukhof op doel en vier zonen in het veld. Omdat ook DM het in de beginfase rustig aan doet is er na zo’n kleine tien minuten nog niet echt sprake van een wedstrijd waar de vonken van afspatten. Bij DM vanavond een oude bekende op doel te weten Janco Leeuwdrent en die weet vanavond heel wat tegen te houden. Een goede counter van DM luidt de verrassende 0-1 voorsprong voor DM in via Jarno van Dam. Die stand blijft niet lang staan. Uit een strakke voorzet is het Robert Beukhof die de 1-1 weet te scoren. DM vanavond verrassend goed voetballend terwijl de ploeg niet eens op volle sterkte is. DV blijft continu de aanval zoeken, maar heeft vanavond moeite met scoren. Een mooie DV aanval, 1-2 combinatie, wordt door Arjan Beukhof koppend afgerond 2-1. In de eindfase zet DM wat meer aan en laat DV zich wat terugzakken. Sporadisch een goede DM aanval maar Jan Beukhof weet vooralsnog een doelpunt te voorkomen. Als Jarno van Dam op links aan een solo begint en uit een moeilijke positie op doel weet te schieten verrast hij daarmee de DV doelman en de 2-2 is een feit. Met nog zo’n vier minuten op de klok lijkt het eerste puntenverlies voor DV aanstaande, maar zonder geluk vaart niemand wel. Een overtreding binnen/buiten? het strafschopgebied levert DV in ieder geval een strafschop op en de scheidsrechter veel DM protesten. Voor Gerco van Dijk van DM, na zijn opmerking niet tegen zulk onrecht te kunnen, reden om uit protest direct de zaal te verlaten. Robert Beukhof schiet vervolgens DV naar een 3-2 voorsprong. Daarna grote kansen voor DV op meer maar de 1 op 1 aanvallen worden allemaal een prooi voor doelman Leeuwdrent. Arjan Beukhof tenslotte maakt aan alle onzekerheid een einde door kort voor tijd de 4-2 binnen te rammen. Zonder vanavond groots te spelen toch de volle winst voor DV. DV en Sanidrome Hofland thans de enige ploegen in de zaalcompetitie zonder puntenverlies. DV op weg naar het kampioenschap.

Ribhouse Texas (RT)  –  Estea     2 – 2
Wil Estea niet te ver achterop raken bij koploper De Veenendalers dan zal het vanavond de volle winst moeten pakken. Dat moet mogelijk zijn want RT verschijnt enigszins gehavend aan de start. Slechts vijf spelers brengt het op de been, maar daar zitten wel drie Hanen bij. Het jonge Estea begint zoals gewoonlijk weer lekker fanatiek aan de wedstrijd maar weet daarmee RT niet echt te overrompelen. Ploegen vooralsnog redelijk goed in evenwicht. Het is Estea dat op voorsprong komt en wel via Teun Geurtsen 0-1. RT mag, na een gele kaart voor Estea, maximaal twee minuten met een man meer spelen. Daar weet de ploeg echter niet van te profiteren. Hoewel RT kansen krijgt om tot scoren te komen is het Estea dat opnieuw via Teun Geurtsen weet te scoren 0-2. Dan blijkt dat bij RT goalgetter Peter Heuvelink node wordt gemist. Echter na die achterstand recht RT haar rug. Een goede 1-2 combinatie, waarbij Mark van Leersum is betrokken, wordt door Laurens de Haan keurig afgerond 1-2. Met nog zo’n tien minuten op de klok wordt het ineens een wedstrijd waarin de gebroeders Haan nadrukkelijk van zich laten spreken. Remco de Haan weet de 2-2 te scoren en dat is een flinke tegenvaller voor Estea. In de laatste vijf minuten kansen voor beide ploegen om de overwinning te pakken, maar de beide doelmannen staan geen doelpunten meer toe en zo eindigt deze toch wel leuke wedstrijd in een juiste eindstand van 2-2.

Investra  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA)     1 – 0
De eerste wedstrijd tussen deze twee hoofdklassers eindigde op 8 september 2023 in 0-0. Het verschil tussen deze ploegen is daarna opgelopen tot zes punten in het voordeel van VNA. Investra is bezig met een matig seizoen. Had het vorig seizoen de minst gepasseerde verdediging, doelman Peter Siereveld won de Jan van Beveren trofee, dit seizoen krijgt de ploeg gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd tegen. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je er vier per wedstrijd maakt maar aan dat aantal komt Investra niet. Na zeven wedstrijden staat de teller op 17. VNA heeft er na zeven wedstrijd ook 17 weten te scoren maar het aantal tegendoelpunten is slechts 12. Beide ploegen beginnen voorzichtig aan hun duel. Investra haalt al snel het tempo uit de wedstrijd en laat de bal achterin veelvuldig heen en weer gaan om VNA daarmee van haar doel te lokken. Duidelijk wordt dat de ploeg een tactisch spelletje gaat spelen. Bart de Bruijn kan op links doorbreken en vindt voor de goal Nathan Veenendaal die de bal in het VNA doel weet te frommelen 1-0. Die achterstand is voor VNA het sein om met wat meer inzet te gaan spelen en het zet Investra op eigen helft vast. Die ploeg loert nu op de counter en krijgt die mogelijkheden ook. Marnix de Bruin in een 1 op 1 met doelman Reijer van der Wind, maar die voorkomt een Investra doelpunt. Halverwege de wedstrijd begint het pas leuk te worden. Het wordt een kat en muis spel. De tactiek van Investra maakt het de VNA aanval moeilijk. De VNA aanvallers wordt geen meter ruimte gegund. Investra daarentegen krijgt uit de sporadische counters de beste kansen op verdubbeling van de score. De ploeg blijft vertragend spelen en haalt elk tempo uit de wedstrijd. VNA gaat met de minuut gehaaster en enigszins nerveuzer spelen en krijgt in de eindfase ook nog eens de tijd tegen. De laatste paar minuten gaat ook doelman Reijer van der Wind meespelen om te proberen toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Dat levert nog bijna een doelpunt voor Investra op dat van grote afstand de bal naast het lege VNA doel ziet gaan. Heel tactisch gespeeld van Investra dat door deze overwinning haar positie in de middenmoot weet te versterken. VNA is zo goed als zeker afgehaakt in de strijd om het kampioenschap.

Heart for Gardens (HFG)  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     9 – 4
HFG is de ploeg met het beste doelsaldo van de hoofdklasse. Het strijdt dit seizoen met Molenbeek Makelaars en Szamen om het kampioenschap in de hoofdklasse. Het kan zich dus geen puntenverlies permitteren. Eindigde de eerste wedstrijd dit seizoen nog in een nipte 3-2 overwinning, vanavond is de ploeg torenhoog favoriet voor de winst. In de beginfase was daar overigens nog niet veel van te zien. Al na drie minuten laat Olaf Prins de 0-1 aantekenen, maar kort daarna, uit een vrije trap, is het Joey Kooij die de 1-1 kan scoren. Daarna Tom de Greef die met twee doelpunten zijn ploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong zet. Dan valt te vrezen dat de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist wordt, zeker wanneer Joey Kooij hard en laag 4-1 weet te scoren. DW aanvallend veelvuldig gevaarlijk maar het laat te veel kansen onbenut. Tim Prins komt niet verder dan een schot op de paal. Aan de andere kant Tom de Greef met zijn hattrick en de 5-1. Olaf Prins met een snoeihard afstandsschot en de 5-2. Direct daarna komt hij alleen voor de HFG doelman, maar weet niet te scoren. DW krijgt kansen genoeg om het HFG flink moeilijk te maken maar de overtuiging, scherpte wordt gemist. Die is er wel bij HFG. Tom de Greef speelt de doelman uit en scoort 6-2. Dan gaat het toch ineens snel voor HFG. Paul de Graaf met de 7-2. Tom de Greef met zijn vijfde en de 8-2 en Robin Hanna pakt ook nog een doelpuntje mee 9-2. Sem van Stijnvoort met de 9-3 en met een zeer subtiel balletje Marvin Steenbeek 9-4. Leuke wedstrijd omdat ploegen de aanval blijven zoeken. DW had het spannend kunnen en moeten maken en heeft kansen op zeker nog drie doelpunten laten liggen. Door de winst is HFG weer even koploper. Twee punten meer dan Molenbeek Makelaars en Szamen, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Op 26 januari a.s. kan bij winst op De Greef Diervoeders de koppositie weer gepakt worden. Het blijft spannend!

Loading