Zaalvoetbal bij De Camp

Bekerverslagen (ronde 2) vrijdag 12 januari 2024

De wedstrijden in de tweede ronde van de beker stonden vrijdag 12 januari 2024 op het programma. Teams gingen met elkaar de bekerstrijd aan en volgden er mooie duels. Woensdag 10 april 2024 komen de winnaars uit in de derde ronde. De finaleavond is vrijdag 7 juni 2024.

What2wear bij Gea (W2W)  –  Investra *     2 – 2 (* w.n.s. 3 – 4)
Het eerste bekerduel van deze avond in de tweede ronde was een spannende wedstrijd tussen de koploper in de 1e klasse What2wear bij Gea en de bekerwinnaar van vorig seizoen Investra. Met een schot van afstand bracht Bart de Bruijn de 0-1 openingstreffer. W2W deed van zich laten horen en kwam via een intikker van Jarie van Egdom op de 1-1 gelijkmaker. Titelhouder Investra moest er alles aan doen om zicht te houden op de volgende bekerronde, wil het de titel prolongeren. De ploeg kwam via Nathan Veenendaal, een actie vanaf de linkerkant, op een 2-1 voorsprong door de bal in de rechterhoek binnen te schieten. Mark Radstaake schoot de 2-2 binnen en werden strafschoppen beslissend. Vanaf de stip nam Investra de penalty’s beter en speelt daardoor de volgende bekeravond in de derde ronde.

SNO  –  De Greef Diervoeders (DG) *     3 – 4
Een mooi duel tussen SNO en De Greef Diervoeders. Het initiatief kwam van de hoofdklasser DG en daarbij wist Thomas Blok uit de draai al tot de 0-1 te komen. Maarten Lamberink kreeg een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de keeper bracht redding. Met een schot was het Thomas met zijn tweede treffer van de avond, 0-2. SNO kwam in het bekerseizoen 2022-2023 tot de halve finales, waarbij het met 2-5 werd uitgeschakeld door Sportcafé De Camp. Toch liep DG verder uit. Dirk de Greef schoot de 0-3 in de linkerhoek binnen. SNO deed via een volley van Bjorn van Lambalgen, recht op doelman Peter Eijbergen, iets terug. Vervolgens een hoge bal van Niels van Veenendaal, waarna een kopbal van Bjorn volgde. Na een snelle aanval leek Dirk de wedstrijd op het slot te doen met de 0-4. Maar tijdens een bekeraffiche kan er van alles gebeuren. SNO maakte er een spannende slotfase van. Jesper Kuiter met de 1-4 en raakte daarna de paal. Jerry Vink tekende aan voor de 2-4. Aan de andere kant balverlies van doelman Erwin Cortus, maar Elwin Vermeulen trof geen doel. Ook niet uit een vrije trap, waarbij de paal geraakt werd. Ook SNO met een vrije trap in de muur. In de slotminuut een laatste poging van Evan van Gulik uit de draai, waarbij de bal zachtjes binnen rolde, 3-4. De aansluitingstreffer van SNO kwam te laat en volgt op woensdag 10 april de ontmoeting in de derde ronde tussen Investra en De Greef Diervoeders.

Garage de jonge Van Dijk  –  Uwwetloket *     0 – 5
Uwwetloket plaatst zich voor de derde ronde, na de afmelding van Garage de jonge Van Dijk.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL) *  –  Autorijschool Geijtenbeek (AG)     4 – 3
Ook tijdens de wedstrijd tussen hoofdklasser Bouwbedrijf Van Lunteren en 1e klasser Autorijschool Geijtenbeek volgde een wisselend scoreverloop. AG deed niet onder voor BVL en liet verschillende combinaties zien, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte aan de andere kant van het veld wel voor BVL. Allereerst de 1-0 via Rob Nannenberg. Niet veel later schoot Leendert-Jan van Ooijen de bal in de rechterhoek, 2-0. AG liet het daar niet bij zitten en herpakte zich met een 2-1 aansluittreffer van Tim Banning. De spanning in de wedstrijd kwam helemaal terug nadat Rowald Pul van afstand de 2-2 binnen schoot. Vijf minuten voor tijd kwam AG zelfs op voorsprong, nadat Tim Banning met een perfect schot de touwen deed bewegen, 2-3. Uit een fraai genomen vrije trap schoot Lindert van Beek de bal in de kruising en de 3-3 gelijkmaker. Het leek af te stevenen op penalty’s, maar daar stak Rob een stokje voor, door in de slotminuut de winnende 4-3 te maken. Bouwbedrijf Van Lunteren dus op het nippertje door naar de derde ronde en treft woensdag 10 april Uwwetloket als tegenstander.

Arpentus  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants *     0 – 5
De Vries & Nell Woudenberg Accountants plaatst zich voor de derde ronde. Arpentus had zich afgemeld.

Dorcas Woudenberg *  –  Find MKB     0 – 0 (* w.n.s. 1 – 0)
Vorig seizoen speelden Dorcas en Find MKB in de 2e klasse en wist Dorcas beide ontmoetingen met één doelpunt verschil te winnen in de competitie. Find MKB, nu uitkomend in de 1e klasse, zal toch het nodige tegenstand gaan bieden om de volgende ronde zien te bereiken. In een gelijk opgaande wedstrijd vielen er wel kansen, maar geen doelpunten te noteren en stond na een half uur de stand, zoals het begon, met 0-0 nog op het scorebord. Het nemen van strafschoppen was een lastige opgave. Vijf van de zes penalty’s werden gemist. Alleen een speler van Dorcas bleef koelbloedig door de bal hard in het net te schieten en bekert Dorcas verder. Woensdag 10 april is De Vries & Nell Woudenberg Accountants de volgende opponent voor Dorcas.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  Heart for Gardens (HfG) *     1 – 11
Waar de voorgaande gespeelde wedstrijden deze avond tot het eind toe spannend bleven, was het voor Heart for Gardens een gemakkelijk ronde door een ruime overwinning te boeken. Het bleek voor Van Egdom Metaalbewerking een onmogelijke opdracht om in de derde bekerronde zien te komen. Mede door vroege doelpunten van HfG waren er vier spelers trefzeker, waarbij Joey Kooij voor vier doelpunten tekende. De andere goals kwamen van Mark de Graaf en Paul de Graaf (beiden drie) en Joey Hendriks. Toch kwam VEM tot een eretreffer via Lykel Sok.

Sportcafé De Camp (SDC) *  –  Autobedrijf Frietema (AF)     2 – 0
De laatste wedstrijd van de tweede ronde ging tussen de finalist van vorig jaar Sportcafé De Camp en Autobedrijf Frietema uit de 2e klasse. Daarin deed de ploeg van AF het zeker niet verkeerd en hield het lang stand en dat terwijl de ploeg met vijf man wist aan te treden tegen de hoofdklasser. SDC kwam tot twee doelpunten die werden gemaakt door Dawoud Matti en Machello Jonker. Voor AF zit het bekeravontuur er op. Woensdag 10 april volgt er in de derde ronde de ontmoeting tussen Heart for Gardens en Sportcafé De Camp.

Loading