Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 19 januari 2024

Morrenbouw B.V.  –  Kok Houtagenturen (KH)     0 – 0
De competitie in de eerste klasse is dit seizoen ongekend spannend. Maar liefst zes ploegen doen nog mee om het kampioenschap. Drie ploegen hebben dertien, twee ploegen hebben elf en één ploeg heeft negen punten. Morren is de gedeelde koploper met dertien punten. KH staat vijfde met elf punten en kan bij winst vanavond zeer goede zaken doen. Een belangrijke wedstrijd dus waarvan veel verwacht wordt. KH legt in de beginfase, met goed combinatievoetbal, het accent op de aanval en krijgt direct al een kansje. Morren doelman Henri van de Wind onderschat een hoge bal maar weet echter met een paar vreemde capriolen de bal toch uit zijn doel te houden. Langzamerhand ontstaat er meer evenwicht in de wedstrijd. De twee fanatieke teams spelen met zeer veel inzet en houden het tempo er flink in. Het in grote getale aanwezige publiek krijgt een leuke maar ook spannende wedstrijd voorgeschoteld. Na tien minuten nog altijd de brilstand op het scorebord en dat is te danken aan goed keeperswerk van KH doelman Matthijs Kok. Grootste kans van de wedstrijd is voor Thijs Holtsingel van KH. Alleen voor Morren doelman Van der Wind schiet hij de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. De aanvallen golven over en weer. Na twintig minuten nog altijd geen score. Robin van Doorn van Morren met een grote kans om de score in de wedstrijd open te breken, maar een geweldige redding van KH doelman Kok voorkomt dat. Het wordt met de minuut spannender en dat in een wedstrijd waarin vanavond de beide doelmannen een hoofdrol spelen. Er is sprake van een echt keepersduel en dat hebben we lange tijd gemist in De Camp. Pieter van de Lagemaat met een goede kans voor KH maar ook nu naast. Marcel Ruijter daarna met de voorsprong voor KH op de schoen, maar een geweldig redding van Morren doelman Van der Wind, hij krijgt met een snoekduik nog een hand achter de bal, voorkomt de voorsprong voor KH. De laatste vijf minuten worden steeds spannender, maar de beide doelmannen geven niets toe. Zo kan een 0-0 wedstrijd ook leuk zijn. Beide ploegen tevreden al schieten ze met één punt niet veel op. Terecht applaus vanavond voor beide ploegen!

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  –  Autorijschool Geijtenbeek (AG)     5 – 3
W2W is op doelgemiddelde de koploper in de eerste klasse en kan door het gelijke spel van Morrenbouw vanavond tegen het met slechts één punt onderaan staande AG goede zaken doen. Mogelijk heeft W2W haar tegenstander in de beginfase wat onderschat, want het is Erwin Koudijs die al snel de 0-1 op het scorebord weet te zetten. Niet verwonderlijk want bij de koude buitentemperaturen zijn de Koudijsjes natuurlijk in hun element. In ieder geval is W2W wakker geschut en doet direct wat terug via Coen Veenendaal die met een hard schot de 1-1 scoort en snel daarna met een simpel rollertje de 2-1 laat aantekenen. In die fase laat AG zich even overrompelen. Jeffrey van Welderen met de 3-1 en dan gaat het erop lijken dat AG tegen een flinke nederlaag gaat aanlopen. In de eerdere ontmoeting dit seizoen werd het al met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. Jeffrey van Welderen met de 4-1 en het is W2W wat de wedstrijd dicteert. De ploeg is sneller en feller in de combinatie en duels. Milan van Nieuw-Amerongen met de 5-1. AG geeft echter niet en ook nooit op. Het recht haar rug en weet uit een scrimmage via Rowald Pul de score een wat dragelijker aanzien te geven 5-2. W2W laat het wat gelaten over zich heenkomen. Ineens is de spirit uit de ploeg verdwenen en kennelijk wil het de wedstrijd rustig uitspelen. Een goede AG aanval opgezet door Mark Heshusius en in de rebound Erwin Koudijs met de 5-3 wat ook de eindstand wordt. AG heeft het in de middenfase laten liggen. Wel verdiende winst voor W2W wat daarmee haar koppositie consolideert. Voor AG gaat het er somber uitzien. Alleen een wonder kan degradatie nog voorkomen en wonderen zijn de wereld nog niet uit!

FruitSecurity Holland (FSH)  –  Fleur en Flora (FF)     5 – 0 (reglementair)
Vanavond stond gepland de wedstrijd tussen de onderste twee ploegen in de tweede klasse. Onderling verschil twee punten in het voordeel van FSH. De eerste wedstrijd eindigde destijds in een 3-2 overwinning voor FF dus vanavond een mogelijke kans om bij winst van de laatste plaats af te komen. Helaas moest FF verstek laten gaan en dat is jammer voor dat team maar ook jammer voor de tegenstander en de competitie in de tweede klasse. FSH krijgt drie punten cadeau en heeft aansluiting bij de middenmoot. Voor FF moet er een Houdini act plaatsvinden wil het degradatie nog afwenden.

Uwwetloket (UWL)  –  Autobedrijf Frietema (AF)     2 – 1
Een wedstrijd om de tweede plaats in de tweede klasse. Onderling verschil één punt in het voordeel van UWL. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een 3-1 overwinning voor UWL. De verliezer van dit duel is nagenoeg kansloos voor het kampioenschap. Beide ploegen beginnen rustig en in die aftastende fase slechts over en weer wat kleine kansjes. Na vijf minuten breekt Gerben Staal de wedstrijd open door vanaf rechts hard en hoog binnen te schieten 1-0. Die tegenslag is voor AF wel het sein om wat aanvallender te gaan voetballen en dat levert een gelukkige goal op. Wouter Imminkhuizen zet hard voor en het is een UWL-speler die de bal vervolgens hard achter zijn eigen doelman werkt 1-1. Helaas daarna een wat gezapige wedstrijd. Rommelig, slordig, traag en ondanks de 1-1 weinig spanning. Na zo’n twintig minuten is het Arie van Prooijen van UWL die het initiatief neemt en na een goede balonderschepping hard op de kruising knalt. Kort daarna opnieuw Van Prooijen, maar nu eindigt zijn bal op de paal. Zijn derde poging eindigt in de handen van de AF doelman. In de eindfase ziet het er naar uit dat dit duel in een gelijkspel gaat eindigen, echter UWL krijgt een vrije trap te nemen die slim genomen wordt. Men vindt bij de tweede paal de vrijstaande Hendrik Sok en die schiet de 2-1 binnen. Dat moet de winnende zijn met nog één minuut te spelen. Die laatste minuut speelt UWL tactisch gezien keurig uit en pakt vanavond drie kostbare punten. Het komt op twee punten achter koploper Sanidrome Hofland, echter die ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Ribhouse Texas (RT)  –  Jhonson     4 – 8
Een middenmoot duel in de derde klasse tussen het jeugdige Jhonson en het oude vertrouwde RT. De eerste wedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een 6-5 overwinning voor RT dus enig spektakel mocht wel verwacht worden. Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd. Jhonson op volle sterkte, dus met drie reserves tegen RT dat slechts één reserve speler op de bank heeft zitten. Jhonson in de beginfase de bovenliggende partij en komt ook op voorsprong door Olav Holl 0-1. RT in die fase erg slordig in de opbouw met veel onnodig balverlies en dan maak je het de verdediging van Jhonson dus niet lastig. Weet de RT doelman in eerste instantie met een goede redding de dubbele voorsprong voor Jhonson te voorkomen, Dinand Meijer met de verlossende 0-2? Halverwege de wedstrijd Neo Stalman vanaf rechts met de 0-3. Vanavond weinig lijn in het RT spel, erg rommelig en er zijn weinig patronen in het spel te herkennen. Dan een keepersfout aan Jhonson kant nl. overtreding van de vier seconden regel. Dat levert RT een vrije trap op en wie anders dan Peter Heuvelink schiet binnen 1-3. Dat smaakt naar meer want binnen de minuut scoort hij de 2-3 en dan wordt het zowaar nog even spannend. Tom Keijzer brengt de marge weer op twee door 2-4 te scoren. Peter Heuvelink verkleint die voorsprong door heel subtiel via de binnenkant van de paal 3-4 te scoren en dan gaat het er naar uitzien dat ook deze wedstrijd zeer doelpuntrijk gaat worden. Jhonson na die treffer grote kansen om de score aanzienlijk op te voeren maar dan is duidelijk te zien dat, hoewel er genoeg potentie in dit team zit, het vooralsnog balans mist. RT gaat vol voor de gelijkmaker en dat biedt ruimte aan Jhonson. Bjarne Ledder met de 3-5. Neo Stalman en Olav Holl verhogen de score vervolgens naar 3-7. Peter Heuvelink met vanavond zijn vierde treffer en de 4-7. De hattrick van Neo Stalman is goed voor de 4-8 eindstand. Door deze winst passeert Johnson RT op de ranglijst en stijgt naar de vierde plaats.

Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)  –  Estea     5 – 6
Het jonge Estea doet het goed in de derde klasse en staat op de tweede plaats zij het op respectabele afstand van koploper De Veenendalers. Bij winst vanavond kan het de achterstand verkleinen tot vijf punten maar dan wel met een wedstrijd meer gespeeld. UVR is ook een jonge ploeg maar heeft de juiste balans in het team nog niet weten te vinden. In de derde klasse is het de ploeg met verreweg de meeste doelpunten tegen. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in en 8-2 overwinning voor Estea en vanavond dient opnieuw rekening gehouden te worden met een korfbaluitslag. Het talrijk aanwezige publiek krijgt echter een wedstrijd voorgeschoteld om van te smullen. De enige veteraan bij UVR is Barry Koot. Nadat hij heeft afgetrapt weet hij al snel UVR op een 1-0 voorsprong te zetten. Lekker fanatiek begin van beide ploegen met een zeer effectief UVR. Barry Koot met de assist en Bram Soer met de 2-0. Estea zorgt voor zeer veel vaart in de wedstrijd maar loopt zichzelf veelvuldig voorbij. Het is bij die ploeg: hek open en rennen maar! Goede combinatie tussen Soer en Koot en Soer met de toch wel verrassende 3-0 voorsprong. Man minder voor Estea biedt UVR de mogelijkheid om het kwartet vol te maken. Dat doet het echter niet, integendeel het is Estea dat via Mark Budding weet te scoren 3-1. Diezelfde Budding scoort korte tijd later de aansluittreffer 3-2. Bram Soer bekroont een goede solo met zijn hattrick en de 4-2 voor UVR. Veel beweging bij Estea en dat levert de 4-3 op door Teun Geurtsen. Beide ploegen blijven vol op de aanval spelen en dat levert over en weer kansen op. Mark Budding met een laag houdbaar schot en 4-4 stand is een feit. Een dure tegentreffer! De laatste tien minuten zijn spannend. Een prima pass door het midden bereikt Bram Soer die alleen voor de keeper geen fout maakt en de 5-4 weet te scoren. Estea nu onstuimig in de aanval op jacht naar de gelijkmaker en mogelijk naar meer? Schoten gaan echter naast en over. Knullig uitverdedigen van UVR stelt Teun Geurtsen in staat om de gelijkmaker te scoren 5-5. In de slotfase is het toch nog Estea dat er met de drie punten vandoor gaat. Mark Budding (à la Richard Budding*) met zijn vierde en de 5-6 eindstand dat door Estea gevierd wordt als een kampioenschap. Sneu voor het leuke UVR team dat kan terugkijken op een prima gespeelde wedstrijd, maar vanavond zeker twee doelpunten te makkelijk heeft weggegeven. Het spel geeft echter hoop voor de toekomst. * Tja dan de vraag wie is Richard Budding? Geïnteresseerden moeten maar even googelen. Succes!

Loading