Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 26 januari 2024

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  –  De Greef Diervoeders     12 – 1
MMS vanavond voor een belangrijke wedstrijd, want bij winst kan het de koppositie in de hoofdklasse overnemen van Heart for Gardens. Vanavond voor MMS echter no heart for De Greef of misschien is hard for her opponent een betere conclusie. MMS begint fel aan de wedstrijd en binnen twee minuten is het Jacco Kemp die de stand al naar 2-0 tilt. MMS vanavond zonder Willem van Dijk die zich op 27 december 2023 in de wedstrijd tegen Heart for Gardens zeer ernstig blesseerde. Er is o.a. sprake van gescheurde kruisbanden en een gescheurde meniscus. Gevreesd wordt dat onze voetbalvriend langer dan een jaar afwezig zal zijn. Een lang revalidatietraject zal afgelegd moeten worden waarmee hij door schrijver dezes veel sterkte en van harte beterschap wordt toegewenst. Ook na de 2-0 voorsprong blijft MMS gas geven en het is Jacco Kemp met zijn hattrick en de 3-0. De Greef vanavond duidelijk de onderliggende ploeg. Het toont wel inzet maar komt nauwelijks aan een goede aanval toe. Toch weet het te scoren omdat een voorzet voor de goal belandt in een mêlée van spelers, caramboleert om vervolgens via een MMS speler in het doel te ploffen 3-1. Deze stand was overigens de einduitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd. Jonathan van Grol scoort 4-1 en Jacco Kemp met een tegendraads schot dat van richting wordt veranderd 5-1 en dat lijkt de strijd na een kwartier gestreden te zijn. Diederick Boersma, terug van weggeweest, alleen op de doelman af en via de doelman de bal met een curve in het doel 6-1. MMS geeft niet op en blijft zeer fanatiek aanvallen, mist een paar prima mogelijkheden maar komt toch op 7-1 via Van Grol die subtiel uit de draai scoort. Direct erna ook hij met een hattrick en de 8-1. MMS gaat nu aan haar doelsaldo werken. uit een counter via Kemp en Van Grol, de laatste met de 9-1. De Greef probeert dubbele cijfers te voorkomen maar dat lukt bij lange na niet. Jacco Kemp na een mooie beweging subtiel met de 10-1. Met die stand neemt MMS geen genoegen, het is gretig, wil meer en krijgt meer. Lennard de Korte en Maurice Frens pakken ook nog een doelpuntje mee en na het laatste fluitsignaal staat er 12-1 op het scorebord. Absoluut geen geflatteerde overwinning. Waren de MMS aanvallers nog iets secuurder geweest dan was een uitslag met nog vier doelpunten meer zeker mogelijk geweest. MMS weer de koploper met nu het op één na hoogste doelgemiddelde in de zaalcompetitie. Op twee februari a.s. de nummers één en twee tegen elkaar! Wint MMS dan zet het een grote stap op weg naar het kampioenschap.

Sportcafé De Camp (SDC)  –  Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)     2 – 4
Een wedstrijd tussen twee middenmoters in de hoofdklasse die niet veel voor elkaar onderdoen. In de eerste wedstrijd dit seizoen trok SDC met 3-2 aan het langste eind. SDC in de beginfase met meer balbezit maar het weet nog geen echte kansen te creëren. BVL speelt graag op de counter want het heeft daarvoor snelle mensen in de spits staan. Het is uit een counter dat er gescoord wordt maar niet door BVL. Dawoud Matti met de 1-0 voor SDC en dat geeft die ploeg zelfvertrouwen. Het is in de fase daarna de bovenliggende ploeg en gaat heel beheerst op jacht naar de dubbele voorsprong, echter het gaat te beheerst. Rob Nannenberg met een hard schot in de hoek en de 1-1 op het scorebord. BVL veelvuldig slordig in de opbouw. Ballen worden zomaar in de voeten van de tegenstander geplaatst. Die krijgen meerdere malen de kans om opnieuw op voorsprong te komen maar falen in de afwerking. Dat doet niet Jorian van Beek want hij zet zijn ploeg voor het eerst op voorsprong 1-2. SDC met de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen want het mag maximaal twee minuten met een man meer spelen. Die kans wordt met beide handen aangegrepen. Aron Veenendaal met de 2-2. Na deze gelijkmaker wil BVL SDC kennelijk een cadeautje geven want het blijft ballen in de voeten van haar tegenstander spelen. Die weet daaruit echter geen rendement te halen. Met nog zo’n tien minuten op de klok gaat het er naar uitzien dat het een close score gaat worden. Een perfecte pass van Marijn de Korte vanuit het achterveld op de voor het SDC doel staande Jan Willem de Keijzer. Die vangt de bal knap op met de borst om hem daarna in een vloeiende beweging in het doel te werken 2-3. SDC nu in de laatste minuten vol op de aanval om toch nog te proberen een puntje te pakken. Een goede BVL aanval gooit roet in het eten. De vrij voor het doel staande Jan Willem de Keijzer wordt aangespeeld en hij beheerst met de 2-4. SDC probeert het daarna nog wel maar BVL houdt de verdediging goed gesloten en staat geen doelpunt(en) meer toe. Beide ploegen blijven in de middenmoot. Alleen SDC voelt nu de hete adem van Drukkerij Woudenberg in haar nek.

Vallei Schilders (VS)  –  Find MKB     4 – 5
In de eerste klasse ligt de strijd om het kampioenschap nog volledig open. Eén van de ploegen die meedoet in die strijd is VS. Bij winst kunnen de schilders op een gedeelde eerste plaats komen maar dan moet nog wel even afgerekend worden met het laag geklasseerde Find. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een eenvoudige 3-0 overwinning voor VS. De ploeg weet wat haar te doen staat en begint direct fanatiek aan de wedstrijd maar dat doet ook Find. Ploegen daardoor goed aan elkaar gewaagd en al snel wordt duidelijk dat VS vanavond flink aan de bak moet wil het geen punten morsen. Het is Stan van Riet die de openingstreffer in dit duel scoort en Find op voorsprong zet 0-1. Snel daarna een goede Find counter en de 0-2 door de nieuwe aanwinst Jacco ten Bolscher. Flinke tegenvaller voor VS dat zich echter snel weet te herstellen. Rick Nannenberg met de aansluittreffer 1-2 en dan is het ineens weer een wedstrijd. Stan van Riet brengt de marge weer op twee door 1-3 te scoren. Als even later Jacco ten Bolscher de 1-4 scoort wordt het, met nog zo’n tien minuten op de klok, een moeilijke missie voor VS. De ploeg zet wel en tandje bij maar het maakt het Find door haar rommelige spel niet echt moeilijk. VS aanvallend feitelijk onmachtig. Stan van Riet laat in de eindfase even zien hoe je een keeper moet uitspelen om daarna met een subtiel hakje de 1-5 te scoren. Kennelijk denkt Find het met die score de buit binnen te hebben maar het krijgt toch nog even de schrik wanneer Rick Nannenberg met twee snelle doelpunten de 3-5 weet te scoren. En dan zijn er nog vijf minuten te spelen. Was het voor Find schrikken geblazen, de schrik wordt nog groter wanneer Rick Nannenberg zijn vierde doelpunt voor VS scoort 4-5. Dan zijn er nog maar twee minuten te spelen en die weet Find te overleven. Kostbaar verlies voor VS dat nu zakt naar de vierde plaats met drie punten achterstand op de koploper. Find blijft zevende en krijgt SNO in het vizier, maar die ploeg moet vanavond nog aan de bak.

SNO  –  Garage de jonge Van Dijk (JVD)     3 – 4
Identiek aan de vorige wedstrijd is dat JVD meedoet in de strijd om het kampioenschap en SNO bij winst nog een kleine mogelijkheid behoudt. SNO vanavond met twee dames in haar gelederen. Anne Holtsingel is bekend maar vanavond wordt het SNO doel verdedigd door Lidy Verrips, doelvrouw van de v.v. Woudenberg dames 1 en ploeggenote van Anne. Ze is overigens geen familie van de in de jaren zestig voor DOS uitkomende doelman Henk Verrips (DOS, landskampioen in 1957/1958 is later FC Utrecht geworden). De wedstrijd vanavond is voor beide teams het eerste treffen dit seizoen. Eerder moest SNO verstek laten gaan waardoor JVD reglementair won met 5-0. Jerry Vink opent de score voor SNO 1-0 maar Robert Bakker scoort direct na dat doelpunt de gelijkmaker 1-1. Ploegen redelijk goed aan elkaar gewaagd maar heel langzaam krijgt het beter voetballende JVD de overhand en scoort ook via Sem Fijma 1-2. Bas Hoogveld weet voor SNO te scoren en de 2-2 staat op het scorebord. Leuke wedstrijd maar het niveau is niet geweldig. Naar mate de wedstrijd vordert JVD wel de bovenliggende partij maar dat de ploeg over SNO heenloopt is zeker niet het geval. De aanvallen zijn te traag en te voorspelbaar. Als ook de passing slecht wordt begint het zowaar nog wat saai te worden. Met nog zo’n zeven minuten op de klok is het Robert Bakker die met de 2-3, hard en hoog in het doel, de wedstrijd weer uit het slob trekt. Zo is er in de eindfase weer sprake van een spannend duel. In de absolute eindfase is het Jesper Kuiter die fraai uit de rebound na een SNO hoekschop, de 3-3 weet te scoren en met dat doelpunt dacht SNO een puntje gered te hebben. Robert Bakker dacht daar anders over en scoort in de laatste minuut toch nog de winnende voor JVD 3-4. Dan liggen vreugde en teleurstelling dicht bij elkaar. JVD door de late winst naar plaats twee op twee punten van de koploper. SNO zesde op zeven punten van de koploper en zo goed als zeker kansloos voor de titel.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  Arpentus     8 – 2
Voetballen er bij Autorijschool Geijtenbeek drie heren Koudijs, vanavond doet tweedeklasser Arpentus daar niet voor onder. Door personele problemen hebben Jorg en Thomas Koudijs hun vader Remco (noodgedwongen) meegebracht, dus daar vanavond ook drie heren Koudijs. Koudijs, een bijzondere naam, een pleonasme? We zijn in ieder geval blij met de Koudijsjes van zowel Autorijschool Geijtenbeek als van Arpentus. Het is Symon Blankenstijn die VEM in de beginfase met twee doelpunten op een mooie voorsprong van 2-0 zet. Het zit VEM vanavond goed mee. Lykel Sok met twee bijna identieke afstandsschoten verdubbelt de voorsprong en zo staat VEM ineens zeer comfortabel voor met 4-0. Het is lang geleden dat die ploeg zo snel op grote voorsprong weet te komen. Lykel Sok heeft de smaak te pakken en zijn hattrick is goed voor de 5-0. Midden- en lange afstandsloper Remco Koudijs met een prima ingreep wat hem alleen voor de VEM doelman brengt. Via die doelman belandt de bal met een curve in het doel en is de eer gered 5-1. Arpentus, met de Koudijsjes ontdooit een beetje en lijkt uit haar winterslaap te komen. Het gaat wat meer op de aanval spelen en weet een prima 1-2 combinatie af te ronden met een doelpunt van Rick van den Hove 5-2. De laatste zes minuten komt er meer vaart in de wedstrijd en is het Arpentus dat nog wel wil gaan voor een wat beter resultaat. Helaas zit dat er voor die ploeg vanavond niet is. Lukas Blankenstijn met een intikker zorgt voor 6-2 nadat de bal eerst via de onderkant van de lat voor het doel stuitert. Symon Blankenstijn vanavond goed voor vier doelpunten bepaalt de eindstand van dit aardige duel op 8-2. Beide ploegen blijven in de middenmoot maar VEM nu op 1 punt achter Arpentus. Sanidrome Hofland is in deze klasse de trotse koploper.

Sanidrome Hofland (SH)  –  Dorcas Woudenberg     1 – 0
In de tweede klasse vanavond dus de trotse koploper tegen middenmoter Dorcas. SH is de ploeg met het hoogste doelgemiddelde van de zaalvoetbal competitie. Het op de vijfde plaats staande Dorcas verloor in de eerdere ontmoeting dit seizoen met maar liefst 10-0. De vraag is dan al snel hoeveel gaat het vanavond worden? Dorcas heeft echter geleerd van de eerste wedstrijd en opereert vanavond vanuit een verdedigende stelling. Dat pakt redelijk  goed uit. SH pakt direct het initiatief, krijgt wat kansen maar het vizier staat vanavond bij SH verre van op scherp. Jordi Hofland en Yannick Scharloo zijn de twee topschutters van SH. Harde werkers maar vanavond verre van succesvol. Vooral Hofland grossierde in het missen van kansen. Dorcas incidenteel met een kansje. Jeffrey van Ginkel met een kans op de voorsprong voor Dorcas maar hij ziet de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal gaan. Dorcas gaat, naar mate de wedstrijd vordert, beter en wat gedurfder voetballen. Zo staat er halverwege de wedstrijd nog altijd de brilstand op het scorebord. SH gaat slordiger voetballen en het lukt de ploeg maar niet om de bal tussen de palen te krijgen. Dorcas geeft achterin geen krimp en lijkt af te stevenen op een gelijkspel. Dan in de slotfase slaat toch nog het noodlot voor de vrienden van Dorcas toe. Een snelle en goede SH combinatie wordt door Yannick Scharloo afgerond 1-0. Ook in een mindere wedstrijd punten pakken is een kunst. Tel daarbij op een portie geluk en dan kan het kampioenschap je toch niet meer ontgaan? Of wel?

Loading