Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen woensdag 13 september 2023

De laatste wedstrijden van speelronde 1 in de 2e  klasse en de 3e  klasse stonden woensdag 13 september op het programma. Zo heeft ieder team in competitieverband de eerste wedstrijd kunnen spelen.

Dorcas Woudenberg – Sanidrome Hofland (SH)     0 – 10
Vorig seizoen behaalde Sanidrome Hofland in de 3e klasse het kampioenschap met 37 punten en 76 gemaakte doelpunten. Hoe zou zich dat gaan vertalen op een hoger niveau in de 2e klasse? Dorcas, een ploeg dat meestal in de middenmoot van de 2e klasse uit komt, kende een lastige wedstrijd tegen de promovendus. De topscorer met 30 treffers van vorig seizoen, Jordi Hofland, kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Toch brak SH de score open met de 0-1 door Yannick Scharloo. Djonno Bouwheer tekende vervolgens voor de 0-2 aan en volgde er dreiging van Dorcas om de aansluitingstreffer te maken. SH kon dit verdedigen en liep daarna de score hoger uit en werden de kansen goed afgerond. Djonno met de 0-3 en Jordi gaf breed op Yannick voor de 0-4. Bij de tweede paal stond Djonno vrij om zijn hattrick compleet te maken en de tussenstand op 0-5 te brengen. Ook Jordi maakte zijn eerste treffer met een hard schot, 0-6. SH nam wat gas terug, waardoor Dorcas iets aanvallender kon ondernemen met pogingen van Mark Geijtenbeek en Ruben van Vliet. Toch vielen de goals aan de andere kant. Jordi met de 0-7 en ook Yannick met zijn derde treffer van de avond, 0-8. De eretreffer kwam er niet voor Dorcas en hield doelman Ricky van Asselt zijn doel schoon na kansen voor Thijs Gruteke, Ruben en Mike Toller. Van afstand weet Sven Timmermans de stand op 0-9 te zetten en bepaalde Yannick van dichtbij de eindstand op 0-10. Een enorme domper voor Dorcas wat het seizoen slecht start, terwijl het vorig seizoen afsloot met een 9-0 overwinning. SH de verrassende koploper en gaat vermoedelijk strijden om de bovenste plekken voor een nieuwe promotiekans?

Fleur en Flora (FF) – FruitSecurity Holland (FSH)     3 – 2
Net als de vorige wedstrijd een gepromoveerde team FruitSecurity Holland uit de 3e klasse op een hoger podium. FSH werd tweede met twintig punten en kreeg met Fleur en Flora de eerste kennismaking met de 2e klasse. FF heeft het de laatste jaren lastig in de 2e klasse en was in de onderste regionen terug te vinden. Maar met een nieuw seizoen kan men kijken om meer punten bij elkaar te zien sprokkelen. FF kreeg de eerste kansen via Joris van den Pol en Kevin van Nieuw Amerongen (paal). Er gebeurde veel tijdens deze beginfase. Joost Bouwman van FSH treft de paal en in de tegenaanval raakt Kevin wederom weer de paal. Doelman Willem van den Pol zag FSH een aantal keer op zich af komen. Een volley van Joost Bouwman, Jared Zoutewelle zag zijn schot geblokt worden en Liam Bisschops schoot naast. Na een goede actie van Kevin, kon de doelman niet gepasseerd worden. Bart Schimmel schoot met links naast en goalie Willem bracht redding op een inzet van Elbert van Hierden. Een hoekschop van FSH ging op de paal. Een counter van FF werd door Joost Bouwman in de kiem gesmoord. De paal werd nu door FF-speler William van den Berg geraakt. Opvallend genoeg bleef de 0-0 staan, totdat het binnen één minuut naar 1-1 ging. Jared met de openingstreffer voor FSH, maar Sander van Vliet met de snelle gelijkmaker. Een venijnig schot in de rechterhoek van Kevin leverde een 2-1 voorsprong voor FF op. Met de voeten wist keeper Joost van den Bunt een schot van Kevin te keren. Echter kwam Kevin daarna toch tot scoren met de 3-1. Uit een vrije trap wist Elbert de eindstand op 3-2 te brengen.

Estea – Urban Homes-Gebr. Van Ravenhorst (UHGR)     8 – 2
Waar De Veenendalers en Van Bentum Transport vorige week al hun opwachting maakten, kwam een derde nieuwe team in actie. Dat is Estea uit Veenendaal en zag in Urban Homes-Gebr. Van Ravenhorst de eerste tegenstander van deze voetbaljaargang. Voor Estea begon de wedstrijd met aanvallende intenties en werden er voldoende kansen gecreëerd. Thom Drost met de eerste kans en Thomas Wagteveld met buitenkant voet zorgde voor de 1-0. UHGR-doelman Niels Hardeman wist de inzet van Jelle Geerts te keren. Toch verdubbelde Thomas de score naar 2-0. Opnieuw bracht Niels redding op een schot van Floris van de Merwe. UHGR deed vervolgens aanvallend van zich horen. Maxim Veen dichtbij de aansluittreffer, maar de keeper weet de bal voor de lijn weg te halen. Voor Estea kon de 3-0 eenvoudig binnen getikt worden. Chris van Ravenhorst leek er met de 3-1 weer een wedstrijd van te maken. Totdat Estea al vlot voor de 4-1 aantekende. Een strijdend UHGR liet het er niet bij zitten en kwam met aanvallende intenties gevaarlijk voor het doel van Estea. Sem de Jong raakte de paal. Mart van Braak scoorde de 5-1 en even later was het Thom met de 6-1. UHGR zag een doelpunt van Chris via de onderkant van de lat binnen gaan, 6-2. De laatste twee treffers kwamen van Estea. Met een geplaatst schot van Mart werd de uitslag op 8-2 gezet. Een voortvarende start van nieuwkomer en koploper Estea in de 3e klasse. Ondanks deze nederlaag voor UHGR zal het team de rug rechten en er vrijdag 22 september weer staan om een resultaat te behalen tegen Van de Lagemaat Bouw & Renovatie.

Jhonson – Ribhouse Texas    5 – 6
Ook in dit affiche een startend jeugdige team van Jhonson om kennis te maken met het zaalvoetbal in Woudenberg. Het was tot de laatste minuut een spannende ontmoeting met Ribhouse Texas, de middenmoter van vorig seizoen. Echter wist de ploeg zich te versterken met nieuweling Melvin van de Haar, die al vlot de score wist te openen, 0-1. Toch wist Bjarne Ledder snel de 1-1 te maken. Na balverlies in de verdediging van Ribhouse Texas kon Olav Holl profiteren en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong te zetten. Lang kon men daar niet van genieten, want Ribhouse Texas stak daar een stokje voor, waarbij Melvin doelman Leto Stalman omspeelde met de 2-2. Peter Heuvelink kon met een rollertje en een schot in de korte hoek voor de 2-4 tussenstand zorgen. Stanley Scheper en Neo Stalman zagen een poging recht op keeper Jelmer de Pater gaan. Niels van der Ent kon na een rebound de 2-5 binnen werken. Uit een vrije trap leek Peter de definitieve beslissing te maken met de 2-6. Maar in de slotfase bracht Jhonson de spanning weer terug tot de laatste minuut. Met een goede passeerbeweging weet Olav af te ronden, 6-3. Daarna raakte Olav eerst de paal om het terugkerende lederen projectiel alsnog tegen de touwen te schieten, 6-4. Stanley bracht met rechts de 6-5 op het scorebord en leek er een stunt op een punt in de maak. Het was alleen nog een poging van Ribhouse Texas via Peter, maar goalie Leto hield uitstekend met de voet tegen. Uiteindelijk een nipte 5-6 overwinning voor Ribhouse Texas om de eerste overwinning van het seizoen te boeken op nieuwkomer Jhonson.

Nieuwkomer Jhonson bracht de spanning in het duel met Ribhouse Texas terug, maar verloor met 5-6

Molenbeek Makelaars & Szamen (MM) – Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)     4 – 0
In de hoofdklasse gingen MM en BVL van start aan de tweede wedstrijd van het seizoen. MM won het eerste duel met 1-3 van promovendus De Greef Diervoeders. BVL moest zijn meerdere erkennen tegen Sportcafé De Camp (2-3 nederlaag). In deze onderlinge ontmoeting tussen MM en BVL werd gedurende de wedstrijd duidelijk dat MM de ploeg was dat aanvallende intenties had. Uitblinker aan MM-zijde was Jacco Kemp. Hij zorgde er met drie doelpunten voor dat zijn ploeg de voorsprong nam en deze wist vast te houden. Als in het laatste gedeelte Maurice Frens voor de 4-0 zorgt, is het voor BVL niet haalbaar om het net van de tegenstander te vinden en met een nederlaag deze wedstrijd afsluit.

Garage de jonge Van Dijk – Kok Houtagenturen     2 – 2
De slotwedstrijd van vanavond was een duel in de 1e klasse. Een levendige wedstrijd waarbij Garage de jonge Van Dijk via Sem Fijma al vlot op 1-0 kwam. Vervolgens Kok Houtagenturen in de aanval en gaat het schot van Laurens Kok voorlangs. Aan de andere kant was het Bjorn Berentsen met een kans. Mooi om te zien dat het van de ene aanval naar de andere gaat met deze teams. Daarna schoten Robert Bakker (Garage) en Thijs Holtsingel (Kok) naast. Kevin Oussoren tekende aan voor de 1-1 gelijkmaker. Thijs raakte de paal en Yannick Kurvers ziet zijn poging op doelman Matthijs Kok gaan. Dennis Spoel leek Garage op een nieuwe voorsprong te zetten, maar zijn kopbal van dichtbij ging voorlangs. Na een redding van Garage-keeper Duke Budzelaar kwam de rebound voor de voeten van Quinten Steenbeek te liggen om de stand op 1-2 te brengen. Een goede aanval van Garage bracht Robert in staat om uit de draai de 2-2 binnen te schieten. In de slotfase stelde Kok alles op alles om de winst te pakken. Een vrije trap van Thijs ging voorlangs. Garage werd slordiger in de verdediging, maar Kok wist de kansen niet meer te benutten en hielden beide ploegen het op een 2-2 puntendeling.

Loading