Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 8 september 2023

De Veenendalers (DV)  –  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     5 – 2
Vanavond begroeten wij in de derde klasse nieuwkomer DV uit Veenendaal. Fijn dat dit team in de zaalcompetitie van De Camp wil spelen en wij heten ze dan ook van harte welkom. Opvallend op de namenlijst is de naam Beukhof. Maar liefst vijf spelers dragen die naam (The Beukhof Boys) dus dat wordt voor de notulist opletten! VDL begint goed aan de wedstrijd. Hoewel er geen sprake is van een veldoverwicht weet de ploeg in de beginfase door doelpunten van (natuurlijk) Tonny van Keulen en John Hardeman een 0-2 voorsprong te nemen. Naar mate de wedstrijd vordert verandert het spelbeeld. DV gooien er min of meer De Beuk in. De ploeg wordt sterker en aanvallend gevaarlijker. Dan worden ook de kwaliteiten van sommige spelers in dat team zichtbaar. Meest in het oog springende speler vanavond bij DV is wel Robert Beukhof. Hij laat zien meer dan een keer een balletje op een camping getrapt te hebben. Een prima solo van Arjan Beukhof wordt afgerond met en fraai lobje over doelman Lambert de Pater van VDL 1-2, die het daarna steeds drukker krijgt en met geweldige reddingen voorlopig erger voor zijn ploeg weet te voorkomen. De gelijkmaker 2-2 komt na een DV aanval over links. De voorzet wordt door een VDL speler in eigen doel gewerkt. Dat voelt voor DV kennelijk als een bevrijding, want de ploeg begint steeds beter te draaien en voor VDL is het nu tegenhouden. Robert Beukhof brengt zijn ploeg uit een vrije trap op voorsprong, 3-2. Doelman De Pater daarna met prima reflexen en reddingen weet een grotere voorsprong voor DV te voorkomen. Toch komt die grotere voorsprong er wel. Robert Beukhof, onverwachts met een subtiel balletje, tekent de 4-2 aan. VDL probeert het in de eindfase nog wel en zet een tandje bij maar kan aanvallend geen potten meer breken. Het laatste woord van DV kant is aan Johannes Verboom. Met een fantastisch schot in de winkelhaak zet hij de 5-2 (eind)stand op het scorebord. DV laat zich daarna wat terugzakken en weet in de laatste paar minuten met wat kunst en vliegwerk een derde treffer van VDL te voorkomen. Verdiende winst voor nieuwkomer DV van wie we deze competitie in de derde klassen nog wel wat mogen verwachten?

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Van Bentum Transport (VBT)     3 – 2
Ook in de tweede wedstrijd in de derde klasse verwelkomen we een nieuw team te weten VBT en daar is de zaalvoetbalorganisatie De Camp blij mee. VBT een heel Jong team en het is al weer lang geleden dat we zo’n jong team in de competitie hebben gehad. Vanavond spelen ze tegen het ons bekende team van DM dat verschijnt in een mooie-/nieuwe outfit. VBT een snelle en behendige ploeg, maar of zich dat vanavond laat uitbetalen is nog maar de vraag. In ieder geval is DM via Hans Henzen dicht bij de openingstreffer. Bal wordt van de doellijn weggehaald. Veel beweging bij VBT maar ook veel slordigheden. Als DM daarin meegaat wordt de wedstrijd wat rommelig. VBT is erg gretig, misschien wat te gretig en daardoor loopt die ploeg zichzelf voorbij. Dat leidt tot totaal drie gele kaarten in deze wedstrijd. Het eerst voordeeltje is voor DM maar weet daar niet van te profiteren. Daarna van iedere partij een speler eruit. Het is goed om te weten dat commentaar op de leiding of je tegenstander een gele kaart proberen aan te smeren, direct bestraft wordt met geel!! In al het tumult is het Gerco van Dijk van DM die de bal tegen de touwen weet te schieten en de 1-0 op het scorebord zet. Coen Leenstra puntert daarna keurig de 2-0 binnen voor DM. Als hij even later alleen voor de VBT doelman verschijnt heeft die geen schijn van kans tegen zijn schuiver en de 3-0 is een feit. DM zit op rozen, althans dat mocht je verwachten. VBT gaat naast de voeten ook wat meer het hoofd gebruiken. Er zit best voetbal in die ploeg maar het gaat allemaal nog te wild en te geforceerd. Er moet meer balans in het team komen en dat heeft even tijd nodig. Aart-Jan Fieret vanaf links met de aansluitingstreffer, 3-1. Dan lijkt het wel of VBT in een flow komt. Harm-Jan van de Herik met een harde schuiver goed voor 3-2 en dan wordt het nog even billenknijpen voor DM. De laatste minuut brengt volop spanning. Martien Roodnat met de gelijkmaker op de voet, maar de paal redt vanavond de punten voor DM.


Nieuwkomer Van Bentum Transport start het seizoen met nipte 3-2 nederlaag tegen Drieklomp Makelaars

De Vries & Nell Woudenberg (DVN)  –  Investra     0 – 0
Deze hoofdklasse wedstrijd tussen de ploeg met de langste en de ploeg met de kortste naam in de hoofdklasse staat veelal garant voor spanning. Beide ploegen ontlopen elkaar nl. niet veel. Vanavond missen beide ploegen diverse spelers en vooral Investra mist een paar spelers die het verschil kunnen maken. Ook vanavond zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. In de beginfase Investra voortdurend aan de bal en een DVN gevaarlijk in de tegenstoot. Grote kansen voor beide doelen levert dat niet op. Nieuwkomer bij Investra is Daan de Waard. Hij is dicht bij de voorsprong voor zijn ploeg maar DVN heeft vanavond een betrouwbare en goed keepende Tom Veldhuizen in het doel staan en die weet dat te voorkomen. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het spel wat rommeliger en een doelpunt zou zeer welkom zijn. Kansje voor Investra als het maximaal 2 minuten met een man meer mag spelen. Dat kansje wordt niet uitgebuit. Met nog zo’n vijf minuten op de klok wordt het wel duidelijk dat de ploeg die scoort deze wedstrijd kan gaan winnen. Wie durft risico te nemen of wie is de slimste? DVN zet nog wel aan maar alles lijkt erop dat beide ploegen zich verzoend hebben met een punt. Conclusie: deze wedstrijd krijgt de juiste uitslag.

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  Heart for Gardens (HFG)     2 – 3
Kampioen van de zaalvoetbalcompetitie 2022/2023 HFG verschijnt vanavond zonder reserves tegen DW, maar heeft met haar vijf spelers voldoende voetbal/kwaliteit in huis om van DW te kunnen winnen, al weet je het bij die ploeg eigenlijk nooit. DW is een ploeg die op het laatst van de wedstrijd nog wel eens voor een verrassing kan zorgen. Vanavond is het HFG dat een veloverwicht heeft, maar dat vooralsnog niet in doelpunten weet uit te drukken. DW beperkt zich tot countervoetbal. Het heeft de pech dat het vanavond erg slordig is in de opbouw. HFG heeft Nick de Greef als aanspeelpunt in het doelgebied van DW geposteerd. Na ruim een kwartier spelen weet hij HFG op voorsprong te zetten, 0-1. Over het geheel genomen geen grootse wedstrijd. Wanneer een DW speler de bal voor het eigen doel zomaar inlevert bij een HFG speler weet die de volledig vrijstaande Jelmer Hoekstra aan te spelen die vervolgens heel simpel de bal kan binnen schuiven 0-2. Als Guido den Daas kort daarna de 0-3 binnen knalt lijkt de wedstrijd gespeeld, maar zoals eerder gezegd, je wint pas van DW na het laatste fluitsignaal. In de laatste vijf minuten is het de stem van Sem die gaat spreken. Sem van Stijnvoort weet voor zijn ploeg de gehate nul van het scorebord te schieten, 1-3. Ineens gelooft de DW ploeg er weer in. Het recht haar rug en het is opnieuw Sem van Stijnvoort die weet te scoren. Uit de draai schiet hij de 2-3 binnen. Gaat DW nog stunten? In de laatste minuten probeert het nog wel maar de krachten vloeien weg en zo komt HFG toch enigszins met de schrik vrij.

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     2 – 6
W2W begint direct fanatiek aan deze wedstrijd in de eerste klasse, maar moet toezien dat Niels Hooimeijer een grote kans krijgt om AG op voorsprong te zetten, echter hij schiet te gehaast. W2W een jeugdige-/enthousiaste ploeg die misschien dit seizoen wel een gooi wil doen naar het kampioenschap? Coen Veenendaal opent de score in deze wedstrijd en zet W2W op een 0-1 voorsprong. Daarna W2W de beter ploeg. Het zet flink druk op de verdediging van AG maar tot doelpunten leidt dat vooralsnog niet. De AG doelman is nog een sta in de weg. Een messcherpe counter van AG via Frank Ariëns en zijn schuiver is goed voor de 1-1. W2W is gewaarschuwd, althans dat mag je voor die ploeg hopen. Opnieuw een scherpe counter van AG en opnieuw Frank Ariëns succesvol. Hij schiet de bal via de doelman hard en hoog binnen, 2-1. Feitelijk is dit het laatste wapenfeit van AG deze avond. W2W zet een tandje bij en deelt eerst nog een waarschuwing uit in de persoon van Milan van Nieuw-Amerongen. Hij schiet de bal tegen de lat. Daarna W2W duidelijk de sterkere ploeg en de vraag is niet of maar wanneer de gelijkmaker komt. Stefan van Dieten ziet zijn van richting veranderend schot hoog in het doel verdwijnen, 2-2. Een scrimmage voor het AG doel en Coen Veenendaal met de intikker 2-3. Kort daarna diezelfde Veenendaal met een bal op de paal. Als daarna Alec Stalman uit een solo de 2-4 laat aantekenen is het pleit voor AG beslecht. AG wordt daarna op alle fronten afgetroefd en moet lijdzaam toezien hoe Milan van Nieuw-Amerongen en Stefan van Dieten de eindstand van deze toch wel wat eenzijdige wedstrijd op 2-6 bepalen.

Find MKB  –  Vallei Schilders (VS)     0 – 3
Find vanavond incompleet tegen het altijd fanatieke VS. In de beginfase is deze wedstrijd nog redelijk in evenwicht maar naarmate de wedstrijd vordert is VS wel de bovenliggende partij. De ploeg neemt een verdiende voorsprong via Elbert van de Velde, 0-1. VS ook de beter voetballende ploeg. Een prima aanval over meerdere schijven en Paul Heldoorn met de keurige afronding via de binnenkant van de paal, 0-2. Find beperkt zich noodgedwongen tot countervoetbal, echter zonder succes. Kennelijk was de temperatuur in de Camp tijdens de laatste wedstrijd van deze avond flink opgelopen, want er werd een korte drinkpauze ingelast en dat was voor Find erg welkom want die ploeg speelde vanavond zonder reserves. VS daarentegen kon telkens twee spelers wisselen. Na deze pauze veel balbezit voor VS maar het levert (te) weinig doelpunten op. Scoren is, in ieder geval vanavond, een punt van zorg. Het weet haar overwicht niet om te zetten in een grote score met als gevolg dat deze wedstrijd langzaam aan het doodbloeden is. VS mag met een man meer spelen en krijgt een vrije trap toegewezen. Rick Nannenberg schiet de bal onberispelijk binnen, 0-3. In de eindfase Rowin Bos alleen voor de Find doelman, maar (ook) hij krijgt de bal niet in het doel. VS voetbalt leuk maar het scoren is vanavond het grote manco bij deze ploeg. Al met al wel een verdiende overwinning.

Loading