Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 1 september 2023

We zijn weer begonnen!

De bal rol weer en de zaalvoetbalcompetitie seizoen 2023-2024 heeft een aanvang genomen. Totaal 32 teams verdeelt over vier klassen. Dankzij veel werk van Jolanda en Marco van Sportcafé De Camp en Nathan Veenendaal, Cor de Snoo en Jeroen Koudijs is het gelukt om 32 teams op de lijst te krijgen en trof schrijver dezes een keurig opgeruimde sporthal en zaalvoetbal kast aan. Mensen dank daarvoor en hopelijk blijft het netjes.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Sportcafé De Camp (SDC)     2 – 3
Beide hoofdklassers hadden de eer om de competitie te mogen openen. SDC stond vorig seizoen aan het eind van de competitie met lege handen. Geen kampioenschap, geen bekerwinst en dat was even slikken want SDC is meestal wel goed voor een prijsje. Vanavond tegen het team van BVL dat vorig jaar met veel inzet en redelijk tot goed seizoen had gedraaid en altijd tot aan de laatste seconden inzet toont, zo ook vanavond. SDC trekt in de beginfase het initiatief naar zich toe maar moet toch toezien dat Jan-Willem de Keijzer vanaf rechts met een hard schot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zet. SDC met wat verzorgder voetbal komt via een vrije trap eenvoudig op 1-1 De volledig op rechts vrijstaande Matthijs Verweij kan eenvoudig binnenschieten. Daarna een levendige maar ook rommelige wedstrijd. BVL loert op de counter maar ziet in de omschakeling Dawoud Matti SDC naar 1-2 schieten. De wedstrijd blijft leuk om naar te kijken. Marijn de Korte alleen op de SDC doelman af, maar hij weet het leer niet in het doel te krijgen. In de tegenaanval SDC met een bal op de paal. Het blijft spannend. De 1-3 valt compleet als een verrassing uit de lucht. Matthijs Verweij is de maker en dan lijkt de wedstrijd beslist. Beste speler aan de kant van BVL is Corné Verweij. De sympathieke sportdocent wurmt zich knap door de SDC verdediging en weet de aansluittreffer te scoren 2-3. In de laatste minuten grote kansen op 3-3 of 2-4. Er wordt echter niet meer gescoord zodat SDC drie punten rijker is.

De Greef Diervoeders (DGD)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     1 – 3
Promovendus DGD kon in haar eerste hoofdklasse wedstrijd direct de borst namaken. Tegen het altijd in het linker rijtje staande MMS kon het wel eens een hele lastige avond worden, echter niets was minder waar! DGD speelde nagenoeg de gehele wedstrijd aanvallend-/gedurfd voetbal en liet zien een ploeg te zijn waar rekening mee dient te worden gehouden. Het kwam via Matthijs Blok, frommelde de bal langs de keeper in het doel, zelfs op een 1-0 voorsprong. Gelukkig voor MMS had het vanavond Jonathan van Grol in de ploeg. De watervlugge spits zorgde met een harde schuiver voor de gelijkmaker 1-1. DGD bleef druk zetten op de verdediging van MMS en dat bleek een goede zet, want de verdediging was vanavond zeker niet de beste linie. Halverwege de wedstrijd een stormloop op het MMS doel maar, en dat was vanavond het manco bij DGD, geen score. Daar was bij Jonathan van Grol van MMS geen sprake van. Moest hij in een 1 op 1 situatie met de DGD doelman nog zijn meerdere in de doelman erkennen, even later wist hij uit een 1-2 combinatie de bal wel in het doel te werken 1-2. MMS na die voorsprong toch de ploeg met de moeizame opbouw en met de fouten achterin. Dat bood DGD mogelijkheden op de begeerde gelijkmaker, maar die kwam er niet. Het spel van MMS begon van een bedenkelijk niveau te worden en met nog zo’n vijf minuten op de klok snakt de ploeg, als een aangeslagen bokser, naar de eindgong. DGD daarentegen fris en fruitig maar moet wel toezien dat een lange bal op Van Grol door hem op fantastische wijze, lob over de uitlopende doelman, in het doel wordt gewerkt 1-3. Met zijn hattrick bezorgt hij zijn ploeg een gelukkige zege. Hulde voor een goed spelende DGD dat het vanavond in de afwerking heeft laten liggen.

Garage de jonge Van Dijk  –  SNO     5 – 0 (reglementair)
Op officiële KNVB wedstrijdformulieren kom je nog wel eens de afkorting s.n.o. tegen. SNO staat voor scheidsrechter niet opgekomen. De scheidsrechters waren er wel maar SNO kwam niet opdagen. Jammer voor de tegenstander. Derhalve een reglementaire 5-0 overwinning voor Garage de jonge Van Dijk. SNO drie punten in mindering en een boete van € 40,00 te voldoen voor de eerstvolgende wedstrijd en dat is op 15 september a.s.!

Kok Houtagenturen (KH)  –  Morrenbouw B.V.     1 – 3
In deze eerste klasse wedstrijd gaan beide ploegen direct na het eerste fluitsignaal er vol tegenaan en dat belooft vanavond wat te worden. Jaco Mulder met een snelle Morren counter en met een prima doelpunt de 0-1. KH heeft het daarna even moeilijk maar weet zich te hervinden. Beide ploegen zijn daarna goed aan elkaar gewaagd. Vanavond toch wel opvallend veel gele kaarten voor zo’n eerste voetbalavond. In de voorgaande wedstrijden valt er in elke wedstrijd een gele kaart te noteren. In deze wedstrijd wordt die kaart twee keer uitgedeeld. Morren valt beide keren de beurt toe om met een man meer te spelen en buit de eerste kans direct uit. Via Julian Lith weet de ploeg direct te scoren 0-2. KH zet daarna een tandje bij. Echter Morren heeft de verdediging aardig op orde en geeft geen (uitgespeelde) kansen weg. Het weet toch vrij makkelijk achter de nul te houden en krijgt opnieuw de gelegenheid om de score te verhogen wanneer het voor de tweede maal met een man meer mag spelen. Nu weet het die mogelijkheid niet te benutten. Toch komt KH met de aansluitingstreffer, maar heeft daar een vrije trap voor nodig. Doelpuntenmaker is Marcel Ruijter.  Doorslaggevend verschil in deze wedstrijd is dat er bij Morren wat meer spelers lopen die snel kunnen omschakelen en daarnaast ook doelpunten kunnen maken. Uit zo’n snelle aanval schiet Jaco Mulder tegen de lat, waarna Arie Huigen de bal in de rebound achter de KH doelman weet te schieten 1-3. Morren daarna de ploeg die gevaarlijker blijft en via Jaco Mulder naar een hogere score had moeten uitlopen. Winst vanavond voor de toch wat beter voetballende ploeg.

Arpentus  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     3 – 0
Voor een handjevol toeschouwers speelden beide tweedeklassers vanavond een open wedstrijd. VEM, een enthousiaste ploeg, die altijd voor 100% de strijd aangaat kreeg in de beginfase direct al een tik te verwerken. Rick van den Hove zet zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Daarna een enigszins gelijk opgaande wedstrijd met een bij vlagen wat beter voetballend Arpentus. Dat laat zich ook uitbetalen. Rick van den Hove met zijn tweede en de 2-0 voor Arpentus. Nu een flinke tik voor VEM want het spel van haar kant wordt daarna rommelig en aanvallend breekt de ploeg weinig potten. Kennelijk heeft de ploeg de vakantie nog in de benen. Mogelijk heeft Arpentus daar ook wat last van want de ploeg neemt wat gas terug en dat maakt het kijken naar deze wedstrijd er niet beter op. De tweede hattrick van de avond komt op naam van Rick van den Hove. Hij scoort knap de 3-0 en beslist daarmee wel de wedstrijd. De laatste tien minuten speelt Arpentus (te) rustig uit en laat mogelijkheden liggen om het kwartet vol te maken. Een overwinning waarop weinig valt af te dingen.

Autobedrijf Frietema (AF)  –  Uwwetloket (UWL)     1 – 3
Ook deze tweede klasse wedstrijd was, wat voetbal betreft, van een niet al te hoog gehalte. Absoluut geen wedstrijd om eens goed voor te gaan zitten of waar de vonken van afsprongen. Integendeel zelfs. Al heel vroeg in de wedstrijd is het Edwin Prins die UWL op een 0-1 voorsprong zet. AF zet daar weinig tegenover. Te traag in de opbouw en nauwelijks kansen creërend. Weer het vertrouwde oude concept, te weten van afstand schieten op doel. Veel van die ballen werden door de verdediging gekraakt, zodat UWL doelman Robert Prins een redelijk makkelijke avond had. John van Gent op rechts dicht bij de dubbele voorsprong, maar zijn harde schot gaat via de binnenkant van de paal uit het doel. Even later probeert hij het op links en met succes. UWL met de dik verdiende 0-2 voorsprong. Ook in deze wedstrijd geel voor een speler en dat stelt UWL in staat om met een man meer de score uit te breiden, wat echter niet lukt. Het lukt pas als AF weer compleet is. John van Gent weet op fraaie wijze de 0-3 op het scorebord te zetten. Met nog zo’n vijf minuten op de klok doet AF nog iets terug via Wouter Imminkhuizen 1-3, en daar blijft het voor AF bij. Omdat ook UWL niet meer scoort krijgen we een verdiende 1-3 eindstand.

Loading