Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 9 februari 2024

Arpentus  –  Uwwetloket (UWL)     1 – 6
In de tweede klasse vanavond de eerste echte ontmoeting tussen beide teams omdat voor de eerst geplande wedstrijd Arpentus niet voldoende spelers op de been kon brengen en daarom een reglementaire 5-0 nederlaag leed. UWL vanavond met voornamen en rugnummers op het shirt. Ziet er heel verzorgd uit. Fantastisch, de complimenten daarvoor en hopelijk vindt dit navolging! UWL neemt direct het initiatief. Arpentus in de verdediging en wacht haar kansen af. Vooralsnog is de beginfase wel wat stroperig. UWL probeert het in die fase met wat afstandsschoten die ongevaarlijk zijn. Arpentus zeer slordig in de passing en daardoor komt het nauwelijks aan een goede aanval toe. Edwin Prins is de man die het voorbereidende werk doet en Gerben Staal met een hard schot zorgt voor de 0-1. Na dit doelpunt komt er gelukkig wat meer beweging in de wedstrijd. Gerben Staal na een solo met een schot op doel dat er pardoes in gaat 0-2. Direct daarna een identieke situatie maar nu schiet Staal de bal hard en laag via de binnenkant van de paal binnen 0-3 en dan lijkt het er op dat UWL vanavond goede zaken gaat doen in de strijd om het kampioenschap. Koploper is nog altijd Sanidrome Hofland. UWL kan op twee punten komen maar dan wel met een wedstrijd meer gespeeld. Gerben Staal vanaf rechts met zijn vierde doelpunt! en dus de 0-4 voor UWL. Arpentus wordt voetballend wel wat feller maar kan aanvallend toch weinig potten breken. Als de ploeg een vrije trap mag nemen is het Christiaan van der Mark die keurig via de binnenkant van de paal binnenschiet 1-4. De laatste tien minuten zijn toch nog wel leuk om naar te kijken. Arie van Prooijen speelt zich keurig vrij en schiet hard en hoog de 1-5 binnen. UWL vanavond de betere ploeg en wint verdiend met 1-6 omdat Edwin Prins na een soloactie ook nog zijn doelpuntje meepakt.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  Fleur en Flora (FF)     2 – 1
FF, vanavond met twee nieuwe jonge spelers, is de ploeg die stijf onderaan staat in de tweede klasse, maar wel druk bezig is om de selectie te versterken. Dat zal dan vermoedelijk zijn voor het nieuwe seizoen in de derde klasse, want alleen een wonder kan die ploeg nog redden van degradatie. Het staat maar liefst acht punten achter op het op de voorlaatste plaats staande FruitSecurity Holland. VEM pakt direct het initiatief en is in de beginfase de bovenliggende partij. Beste kans om op voorsprong te komen is wel voor FF, maar de bal rolt voor hen net langs de verkeerde kant van de paal. Sommige jongens van FF beheersen de spelregels van het zaalvoetbal niet. Vooral de positie van de speler die een intrap gaat nemen is kennelijk niet bekend. Veelvuldig staat men met één voet op de grond binnen de zijlijn terwijl dit moet zijn op de zijlijn of op de grond buiten de zijlijn. De eerste tien minuten zijn erg rommelig maar het is wel FF met de betere kansen. Met voor hun doen redelijk voetbal weet men het VEM, dat fysiek wel wat sterker is, aardig moeilijk te maken. De nieuwe spelers van FF moeten duidelijk nog even wennen. Tristan Schouten is de man die FF op voorsprong had moeten zetten, maar schiet echter naast. In de tegenstoot is het Herjan van de Pol die wel het net weet te vinden en VEM op voorsprong zet 1-0. Een goede counter van FF en het is nieuwkomer Najib Farah die met veel effect via de keeper de gelijkmaker weet te scoren 1-1. Een onachtzaamheid in de verdediging van FF stelt Lukas Blankenstijn al struikelend over de keeper in staat om de 2-1 te scoren. In de eindfase zet FF nog een tandje bij om te proberen in ieder geval de gelijkmaker te forceren wat niet lukt. VEM dicht bij een hogere score maar FF doelman Willem van den Pol met goede reddingen weet dat te voorkomen. VEM vanavond de gelukkige winnaar en dat was het ook in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd toen het met 3-2 wist te winnen.

Ribhouse Texas (RT)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     2 – 1
In de derde klasse is DM aan een goed maar zeker geen spectaculair seizoen bezig. In ieder geval kan vanavond bij winst de tweede plaats ingenomen worden die mogelijk later op de avond dan weer moet worden afgestaan aan Estea wanneer die ploeg haar wedstrijd weet te winnen. Onbetwiste koploper in deze klasse is het ongeslagen team van De Veenendalers. Wie kan dit team nog afstoppen? Eerder dit seizoen wist DM met 2-1 te winnen van RT en die ploeg is, naar we mogen aannemen, vanavond uit op revanche. De beginfase is traag en rommelig. Beide ploegen hebben wel de intentie om er wat van te maken, maar aanvallend is het vooralsnog niet veel. Pas na zo’n tien minuten komt er wat meer leven in de wedstrijd. RT is aanvallend met Peter Heuvelink, Remco en Martijn de Haan wat gevaarlijker. Uitgerekend de man waar men bij DM even geen rekening mee had gehouden te weten Niels van der Ent, soort de 1-0. DM zet direct een tegenoffensief in en RT weet met kunst en vliegwerk de gelijkmaker te voorkomen. De ploeg wordt op eigen helft vastgezet door DM maar weet af en toe zeer gevaarlijk te counteren. Vooral Peter Heuvelink is daar een specialist in maar moet vanavond veelvuldig zijn meerdere erkennen in de goed op dreef zijnde DM doelman Ernst-Jan de Kruijf. De wedstrijd begint wel een steeds leuker aanzien te krijgen, zeker wanneer Hans Henzen met een afstandsschot de bal op de kruising uiteen laat spatten. In de eindfase DM vol op de aanval en dat biedt mogelijkheden voor RT. Hans Henzen opnieuw met een afstandsschot maar nu wel raak in de winkelhaak 1-1. In de laatste minuut gaan beide ploegen nog voor de overwinning. Het is Peter Heuvelink die op rechts nog maar eens op avontuur gaat en vijf seconden voor tijd! de 2-1 weet binnen te punteren. Gelukkige winst voor RT dat voetballend wat minder was dan DM maar aanvallend wel gevaarlijker. Door deze winst RT op een veilige en comfortabele middenmoot (4e) plaats. DM blijft steken op de derde plaats.

Jhonson  –  Estea     1 – 3
Een wedstrijd in de derde klasse tussen de twee jongste ploegen van de competitie. Dat wordt weer heerlijk en onstuimig voetbal tussen twee ploegen die niet voor elkaar willen onderdoen. De eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor Estea en deze ploeg doet het goed in de derde klasse want het kan vanavond bij winst alleen de tweede plaats innemen. Direct na het eerste fluitsignaal beginnen de ploegen, zoals verwacht en ook gehoopt, direct fanatiek aan de wedstrijd. Hoewel beide ploegen zeer aanvallend zijn ingesteld levert het aan beide kanten weinig kansen op. Jhonson vanavond met een gelegenheidsdoelman die het goed doet. Estea voetballend de betere en ook bovenliggende ploeg. Jhonson zet daar een flink portie inzet tegenover maar is achterin wat slordig en lijdt (te) veel onnodig balverlies. Een goede Estea aanval levert een doelpunt op van Floris van de Werme 0-1. Ploegen blijven fanatiek en zeer enthousiast en dat maakt het kijken naar deze wedstrijd aantrekkelijk. Soms is het iets te enthousiast en dan levert dat een gele kaart op. Manvoordeel voor Jhonson levert de gelijkmaker op en die komt van de voet van Yuri van Holland 1-1. Estea daarna dicht bij een nieuwe voorsprong maar de bal rolt tergend langzaam tegen de paal om daarna net op tijd door Jhonson weggewerkt te worden. De laatste tien minuten doen beide ploegen er nog een schepje bovenop. Floris van de Werme schiet voor Estea eerst op de paal en scoort daarna, na blunderend uitverdedigen van Jhonson, de 1-2. Vrije trap voor Estea en geel voor Jhonson, wat dus een man meer voordeel oplevert voor Estea. Teun Geurtsen in die periode met de beslissende? 1-3. In de laatste vijf minuten probeert Jhonson het nog wel maar kan het Estea niet echt meer moeilijk maken. Jhonson blijft door deze nederlaag middenmoter.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     3 – 7
Het is inmiddels wel duidelijk dat de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse gaat tussen het favoriete Heart for Gardens en MMS. MMS vanavond bij winst weer even de koploper, maar dat is dan wel met één punt en een wedstrijd meer. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen deze twee hoofdklassers in een 4-0 overwinning voor MMS. De ploeg vanavond zwaar favoriet tegen BVL en het maakt die favorietenrol al binnen een minuut waar wanneer Jurrian Vissink de 0-1 laat aantekenen. BVL is vanavond niet voornemens een defensieve houding aan te nemen. Het weet dat MMS als ploeg aanvallend sterk en gevaarlijk is, maar verdedigend toch zwakke momenten kent. De verdediging van BVL vanavond zeker niet betrouwbaar met uitzondering van doelman Gerben Varenkamp die met prima reddingen erger voor BVL weet te voorkomen. Toch kan Varenkamp niet voorkomen dat Jacco Kemp zeer scherp via de binnenkant van de paal de 0-2 weet te scoren. Diezelfde Kemp met de 0-3 wanneer uit een man meer situatie de bal achter Varenkamp weet te werken. BVL komt door het vroeg druk zetten van MMS maar moeilijk aan aanvallen toe en weet dus weinig kansen te creëren. In een scrimmage voor het MMS doel weet Marijn de Korte een rollertje te produceren dat door de benen van doelman Donker in het doel verdwijnt 1-3. Jacco Kemp met een tegendraads schot brengt de marge weer op drie door met zijn hattrick de 1-4 te scoren. Jorian van Beek uit een vrije trap van afstand met een prachtig doelpunt 2-4. Jurrian Vissink ziet zijn schot op doel op sublieme wijze gestopt worden door doelman Varenkamp, echter te subliem. Varenkamp kan het effectvolle schot echter niet helemaal klemvast krijgen, met als gevolg een nachtmerrie voor elke doelman. Na een grabbelsituatie verdwijnt de bal dan toch in het BVL doel 2-5. Lennard de Korte pikt ook nog een doelpuntje mee en scoort de 2-6. In de eindfase gooit BVL alles op de aanval, voor zover dat mogelijk is. Dat betekent ruimte voor de MMS aanval en het is Jonathan van Grol die de 2-7 op het scorebord laat aantekenen. Een goede BVL aanval levert in de absolute slotfase nog een doelpunt op van Jan-Willem de Keijzer. Hij bepaalt de eindstand van deze aardige wedstrijd op 3-7. Verdiende overwinning voor een duidelijk beter MMS.

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (VNA)     6 – 4
VNA staat in de hoofdklasse op een comfortabele derde plaats en kan die positie vanavond verstevigen door te winnen van het op de zesde plaats staande DW. Eerder dit seizoen won VNA met 5-2 van DW. VNA stapt vanavond dan ook als favoriet het veld op. Die favorietenrol wordt echter al snel de grond in geboord. Na een rustig begin met een wat aanvallender VNA is het Tim Prins die uit een scherpe counter de 1-0 weet te scoren. Direct erna een identieke situatie en het is Sem van Stijnvoort die de 2-0 weet binnen te werken. DW vervolgens in de verdediging. Het speelt de bal veelvuldig achterin rond om daarmee te proberen VNA van haar doel te lokken om dan vervolgens met een snelle counter toe te slaan. Die tactiek heeft succes want Olaf Prins met de 3-0. VNA doet direct iets terug door uit een mooie en bekeken aanval te scoren via Jeroen Hazeleger 3-1. Dan zijn we pas op de helft van dit boeiende duel. De wedstrijd wordt steeds leuker en spannender, zeker wanneer Gerwin van Essen de aansluitingstreffer weet te scoren. DW daarna in een moeilijke fase en VNA voelt dat er meer te halen is en er is meer te halen. Willem Kalle met de 3-3. Dan dreigt DW, dat naar haar mogelijkheden, goed speelt onder de voet te worden gelopen want VNA zet aan voor een offensief. Spectaculair doelpunt van DW wanneer Tim Prins van afstand de bal op de lat poeiert waarna de terugspringende bal wordt binnengeschoten door Sem van Stijnvoort 4-3. Het zit DW in de eindfase niet echt tegen. Manvoordeel wordt benut door Marvin Steenbeek 5-3 en dan hangt er een kleine sensatie in de lucht. DW draait daarna de deur van de verdediging op slot maar kennelijk niet in het nachtslot want zo’n vier minuten voor tijd is het Willem Kalle die een kiertje vindt en de 5-4 weet te scoren. Het geluk lacht DW vanavond echter toe. Een man meer situatie voor DW en een zeer ongelukkig optreden van doelman Reijer van der Wind brengt de winst bij DW. Van der Wind gaat de laatste minuten meevoetballen en dan loop je een risico. Een DW bal richting het lege VNA doel kan nog voor de doellijn door Van der Wind gepakt worden, maar vallend/struikelend verliest hij de bal die vervolgens eenvoudig het doel in stuitert en DW definitief de winst brengt 6-4. VNA wel de beter voetballende ploeg maar ook in deze wedstrijd DW aanvallend gevaarlijker en dodelijk effectief in het scoren van doelpunten. VNA nu door een iets beter doelgemiddelde op de derde plaats met evenveel punten als nummer vier Investra.

Loading