Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 16 februari 2024

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Vallei Schilders (VS)     1 – 3
In de eerste klasse wordt met de week duidelijker wie mee blijft doen in de strijd om het kampioenschap. Vanavond voor VS een belangrijke wedstrijd want lijdt die ploeg vanavond puntenverlies dan haakt het in die strijd bijna zeker af. De eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide teams eindigde in een krappe 3-2 overwinning voor VS. Vanavond is de eerste grote kans voor Jeroen Koudijs van AG. Hij ziet kans om een voorzet binnen twee meter afstand van de goal over te schieten. Beide ploegen in de beginfase aftastend maar met een wel wat aanvallender ingesteld AG. Na zo´n tien minuten gaat VS wat feller en aanvallender spelen en het is de AG doelman die meerdere malen met de voet een doelpunt weet te voorkomen. VS zet vroeg druk, heeft veel balbezit maar tot echte uitgespeelde kansen leidt dat (nog) niet. Na een kwartier is het Elbert van de Velde die van afstand doel weet te treffen 0-1. AG speelt countervoetbal en komt via een doelpunt van Erwin Koudijs op gelijke hoogte 1-1. Jeroen Koudijs van dichtbij met de voorsprong voor AG op de schoen, maar ook nu schiet hij over. Een goede VS aanval en het is Elbert van de Velde die van dichtbij de 1-2 kan binnenlopen. Rowin Bos van VS daarna in een 1 op 1 met de AG doelman die als winnaar uit de strijd komt. Even later mag aan de andere kant Rowald Pul van AG die strijd aangaan met de VS doelman, maar hij schiet naast. Met nog zo’n vijf minuten op de klok is deze wedstrijd nog niet gespeeld. Een minuut voor tijd is het Kenzo Geurs die hard de 1-3 binnenschiet. Daarna is het Jeroen Koudijs van AG die alleen voor de doelman de bal naast het doel frommelt. De Superboer (Jeroen is fan van De Graafschap) is kennelijk met het 3-1 verlies solidair met de Doetinchemsewegploeg, want die verliest vanavond verrassend met 3-1 van het lager geklasseerde Helmond Sport. VS door de winst op de derde plaats op drie punten van de koploper.

Kok Houtagenturen (KH)  –  Garage de jonge Van Dijk (JVD)     3 – 0
Beide middenmoters in de eerste klasse vanavond voor een belangrijke wedstrijd. Ook nu geldt dat wie verliest bijna zeker af moet haken in de strijd om het kampioenschap. Kennelijk hebben beide ploegen zich dat goed gerealiseerd, want ze beginnen van meet af aan fanatiek aan de wedstrijd. Gelet op de uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd nl. 2-2, wordt een close wedstrijd verwacht en daar lijkt het in de beginfase ook op. Na zo’n zes minuten is het Pieter van de Lagemaat die met een hard en hoog schot de 1-0 laat aantekenen. JVD daarna fanatiek op jacht naar de gelijkmaker, maar KH zet vroeg druk zodat JVD vrij moeilijk aan aanvallen toekomt. Er zit veel tempo in deze wedstrijd wat het aantrekkelijk maakt om naar te kijken. Vooralsnog houdt de KH doelman zijn doel schoon, dit in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant. Het is Laurens Kok die de 2-0 weet binnen te schieten. JVD daarna wat te fanatiek en dat levert mansvoordeel voor KH op waar men niet van weet te profiteren. Daardoor blijft JVD in de wedstrijd. KH heeft haar zaakjes achterin echter redelijk op orde. Het geeft weinig kansen weg. JVD vanavond qua voetbal zeker niet de mindere maar het mist vanavond iemand die kan scoren. De aanwezigheid van o.a. Milan Gijsbertsen wordt nog steeds node gemist. Die iemand heeft KH wel in de persoon van Laurens Kok. Hij schiet zijn ploeg in de eindfase naar een 3-0 voorsprong en dan weet JVD, gelet op het spelbeeld, dat er aan die stand niet veel meer te repareren valt. KH speelt de laatste drie minuten rustig uit en krijgt zelfs nog een kans op meer, maar de bal gaat maar net voorlangs. Door de winst KH op de vierde plaats op vier punten van de koploper.

Fleur en Flora (FF)  –  Dorcas Woudenberg     4 – 2
In de tweede klasse kan Dorcas vanavond goede zaken doen door bij winst aansluiting te krijgen bij de middenmoot. Dan moet vanavond gewonnen worden van het stijf op de laatste plaats staande FF. Die ploeg heeft een negatief puntenaantal van min drie en verloor eerder dit seizoen met 4-0 van de vrienden van Dorcas. Beide ploegen hebben er vanavond zin en over en weer krijgen we aanvallen te zien. Opmerkelijk is de grote aanvalsdrift van FF wat we nog niet eerder dit seizoen gezien hebben. Een vrije trap voor Dorcas, een paar meter buiten het strafschopgebied, is de inleiding tot de openingsgoal. Willem van den Pol zet een muur neer maar niet goed genoeg. Ruben van Vliet eenvoudig langs de muur en met de 0-1. Daarna een rommelige wedstrijd met voetbal van een bedenkelijk niveau en dan is duidelijk te zien waarom deze ploegen zeker niet meedoen om het kampioenschap. FF vecht voor lijfsbehoud en dat wordt bijna een mission impossible. Bij Dorcas is de intentie om punten te pakken er wel maar het mist overtuiging en flair. Een verrassend laag en strak schot van Jelte Los slaat hard binnen 1-1. Dat is voor FF het sein om het accent nog meer op de aanval te leggen. Een verre uitgooi van de FF doelman op Kevin van Nieuw-Amerongen, die de bal vervolgens op de lat kopt. Halverwege de wedstrijd nog altijd de gelijke stand. Dorcas kan aanvallend weinig potten breken en is slordig in de passing. Met nog zo’n tien minuten op de klok ga je je afvragen of deze wedstrijd een winnaar verdient. Mark Geijtenbeek brengt met zijn doelpunt weer wat leven in de brouwerij 1-2. Lang kan Dorcas van deze voorsprong niet genieten want Kevin van Nieuw-Amerongen schiet kort daarna de gelijkmaker binnen 2-2. Jorrit Dorst is de man die Dorcas opnieuw op voorsprong had kunnen zetten, maar hij schiet van een meter afstand tegen de keeper op. Wedstrijd wordt wel feller en zeker in de eindfase. Dorcas wat gevaarlijker maar Kevin van Nieuw-Amerongen met de voorsprong voor FF 3-2. Met nog dik drie minuten op de klok weet Dorcas wat haar te doen staat. De Dorcas doelman gaat meevoetballen en de geschiedenis heeft geleerd dat er dan mogelijkheden zijn voor de tegenstander. Jelte Los na een solo op de paal voor FF. In de laatste minuut Tristan Schouten die met zijn doelpunt de wedstrijd beslist 4-2. FF blijft op de achtste plaats met nul punten. De ploeg kan zich alleen nog redden door de laatste vier wedstrijden te winnen. Het heeft echter de pech dat drie van die vier wedstrijden tegen ploegen zijn die nu op de bovenste drie plaatsen staan.

Sanidrome Hofland (SH)  –  Autobedrijf Frietema (AF)     2 – 1
De ongeslagen koploper in de tweede klasse vanavond tegen AF waar eerder dit seizoen met 6-2 van gewonnen werd. De laatste wedstrijd werd door SH met de kleinst mogelijke score gewonnen en ook vanavond bleek al snel dat SH wel eens een lastige avond tegemoet zou kunnen gaan. AF weet dat vanavond de mouwen opgestroopt dienen te worden en begint aardig fanatiek aan de wedstrijd. Dat levert vooralsnog een gelijk opgaande wedstrijd op. Na tien minuten neemt AF meer initiatief en maakt het SH lastig. Er ontstaat een interessant duel. Halverwege de wedstrijd nog altijd de brilstand op het scorebord en dan sluipt er bij SH wat onrust in de ploeg. De goalgetters van SH, Jordi Hofland en Yannick Scharloo, overtuigen niet in hun doelpogingen. Er ontstaan felle duels die fair zijn en geen kaarten opleveren. Het is Yannick Scharloo die met een hard afstandsschot de voorsprong voor SH op het scorebord weet te zetten 1-0. Dan zijn er nog tien minuten te spelen. Wouter Imminkhuizen ziet, na een goede passeerbeweging, zijn schot op de paal eindigen. Vooralsnog is de SH doelman een sta in de weg. AF begint aan een eindoffensief en met succes. Ruben Imminkhuizen hard en hoog met de verdiende gelijkmaker 1-1. Beide ploegen gaan daarna vol voor de winst. SH wil graag haar ongeslagen status behouden en ziet Yannick Scharloo uit een hoekschop op de paal schieten. Kort daarna een goed opgezette aanval door Yannick Scharloo en het is Jordi Hofland die de bal mag binnenlopen 2-1. Dan heeft AF nog drie minuten de tijd om nog wat terug te doen, maar het voetbalt zo rommelig en gehaast dat het voor SH niet moeilijk is om de winst over de streep te trekken. Gelet op het programma van SH kan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel gezegd worden dat deze ploeg de kampioen van de tweede klasse gaat worden. De tijd zal het echter leren!

Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)  –  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     3 – 5
In de derde klasse de “oudjes” tegen de “jonkies” en die laatste beginnen wat onstuimig en enthousiast aan de wedstrijd. VDL daarentegen begint vrij rustig aan het duel en zoekt naar en gaatje in de UVR verdediging. UVR gaat al snel mee in het spel van VDL en dan wordt zichtbaar dat UVR, naarmate het seizoen vordert, beter is gaan voetballen. Er ontstaat een gelijkopgaand duel met halverwege de wedstrijd nog altijd een leeg scorebord. De wedstrijd snakt naar en doelpunt en krijgt een doelpunt en wat voor een! Jan Budding met een subtiel lobje op Jeffrey Bakkernes, die vervolgens hard de 0-1 binnen kogelt. Pieter de Kruif schiet daarna voor VDL op de paal. UVR wordt vastgezet op eigen helft en probeert te counteren, maar is daarin te traag en te slordig. Jeffrey Bakkernes scoort de 2-0 uit een goede solo en dan wordt het moeilijk voor UVR zeker wanneer Jan Budding uit een solo heel beheerst de 3-0 weet te scoren. UVR geeft niet op en weet uit een counter via Niels van Dijk tegen te scoren 1-3. Als direct daarna uit een goede UVR aanval de 2-3 gescoord wordt door Bram Soer is ineens de spanning weer terug. VDL even aangeslagen maar weet via Tonny van Keulen eenvoudig de 2-4 te scoren. Die stand weet VDL goed vast te houden en te verdedigen. De laatste vier minuten zijn erg rommelig van de kant van UVR. Jesse Lindhout had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar zijn schot eindigt op de paal. Bram Soer maakt het toch nog even spannend door 3-4 te scoren. UVR in de laatste minuten vol op de aanval om te proberen toch nog een puntje te pakken, wat niet lukt. Een abominabele slechte uitgooi van de UVR doelman biedt Jeffrey Bakkernes de gelegenheid om de 3-5 te scoren, wat de eindstand wordt. UVR blijft op de laatste plaats staan in de derde klasse. VDL sluit weer aan bij de middenmoot.

De Veenendalers (DV)  –  Van Bentum Transport (VBT)     7 – 5
De laatste wedstrijd van de avond werd nog een spectaculair duel tussen de ongeslagen koploper in de derde klasse, te weten DV, en de jonge ploeg van VBT. Misschien was het vanavond geen wedstrijd van DV tegen VBT maar van DV tegen Arne Karens. Een fanatiek begin door beide ploegen wat al snel leidt tot de 0-1 door Arne Karens. DV doet snel wat terug via Marco Beukhof 1-1. VBT pakt direct de draad weer op en blijft fanatiek aanvallen. Arne Karens zet VBT opnieuw op voorsprong 1-2 en kort daarna zelfs op een verrassende 1-3 voorsprong. Voor het aanwezige publiek reden om er eens goed voor te gaan zitten. Marco Beukhof doet wat terug voor DV door de 2-3 te scoren. Zo zien we in de eerste tien minuten een heroïsch gevecht waarin VBT erg beweeglijk en snel, maar DV in de duels fysiek sterker is. Ton Beukhof scoort de gelijkmaker en dan is de scherpte er bij VBT een beetje uit. DV zet VBT veelvuldig vast op eigen helft. Toch kan VBT er nog wel eens gevaarlijk uitkomen, zeker via de ongrijpbare Arne Karens. Uit een tegencounter is het Marco Beukhof die DV voor het eerst op voorsprong zet 4-3. Dan is het weer de beurt aan Arne Karens. Hij begint een solo en loopt alles en iedereen voorbij om daarna de 4-4 te scoren. Daarna Karens met een fantastische kopbal maar helaas wel in eigen doel en dus opnieuw de voorsprong voor DV 5-4. VBT blijft plichtsgetrouw wisselen en dat betekent ook Arne Karens naar de kant. Gevolg daarvan is dat er door VBT niet gescoord wordt. Dat doet dan DV wel via Gerwin Evers en Paul Bahlman, want zij tillen de stand naar 7-4. Nadat Karens weer in het veld is gekomen is het direct raak. Hij maakt vanavond zijn zesde en voor zijn team het vijfde doelpunt 7-5. Vraag blijft wat zou het geworden zijn, wanneer hij was blijven staan? Gevreesd moet worden dat VBT zichzelf vanavond wat te kort heeft gedaan. Dat deert DV uiteraard niet, want die ploeg blijft haar ongeslagen status behouden.