Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen 2 juni 2023

Autorijschool Geijtenbeek (AG)  –  Vallei Schilders (VS)     2 – 2

Een wedstrijd in de eerste klasse tussen twee middenmoters met een gelijk aantal punten. Feitelijk staat er voor deze ploegen niets meer op het spel. VS staat op de vierde plaats omdat het een beter doelgemiddelde heeft dan AG. Kennelijk is de vierde plaats wel van belang want beide ploegen maken er vanavond een echte wedstrijd van. Daarbij dient aangetekend te worden dat deze twee ploegen meestal met volle inzet hun competitiewedstrijden afwerken. Doen beide ploegen op de ranglijst niet veel voor elkaar onder, ook in deze wedstrijd is dat het geval. Niels Hooimeijer opent voor AG de score. Zijn schot wordt door de VS doelman echter van achter de doellijn weggewerkt. De scheidsrechter die bij de achterlijn stond constateerde dit en gaf resoluut doelpunt 1-0. Lang kon AG van die voorsprong niet genieten. VS maakte via Kenzo Geurts, met een laag hard schot in de verre hoek, gelijk 1-1. Daarna goede kansen voor VS om op voorsprong te komen, zeker voor Paul Heldoorn. Alleen voor de AG doelman weet hij de bal niet in het netje te leggen. Dat doet wel Justin de Bruin voor VS. Hij rond zijn soloactie op rechts af door hard en hoog in het doel te schieten 1-2. Dan een onachtzaamheid in de VS verdediging en het is Tim Banning die heel beheerst kan binnen prikken 2-2. Beide ploegen daarna vol op de aanval om toch nog te proberen de winst te pakken. Het ging er in de eindfase fanatiek aan toe en dat maakte het zowaar nog spannend. Gescoord werd er echter niet meer en zo kreeg deze wedstrijd de uitslag die het verdiende. VS blijft door een beter doelgemiddelde de vierde plaats houden. AG eindigt dit seizoen op de vijfde plaats.

Garage de jonge Van Dijk (JVD)  –  De Kaasknabbel & Zo (KK)     4 – 1

Voor KK staat er vanavond niets op het spel. De ploeg stopt na vele jaren met zaalvoetballen en dat is, gelet op het spelbeeld van vanavond, heel jammer. De ploeg staat op de voorlaatste plaats maar wil er vanavond tegen nummer twee JVD toch een wedstrijd van maken. JVD heeft de tweede plaats in de eerste klasse definitief in handen en speelt op 16 juni a.s. een promotiewedstrijd voor de hoofdklasse tegen Drukkerij Woudenberg. Toch wil de ploeg ritme vasthouden en spelen voor de overwinning. Goede pass van Dennis Spoel op Milan Gijsbertsen en deze opent de score in deze wedstrijd en zet JVD op een 1-0 voorsprong. KK met (te) veel inzet wil snel gelijkmaken maar moet toezien hoe een speler voor maximaal twee minuten naar de kant moet. Daar profiteert JVD van en scoort via Sem Fijma de 2-0. JVD aanvallend wel de bovenliggende partij maar heeft aan KK een hele kluif, dat vanavond op een manier speelt wat we dit seizoen nog niet (veel) gezien hebben. Daarom blijft de wedstrijd spannend en leuk om naar te kijken. Voor de wedstrijd zou dus een KK doelpunt zeer welkom zijn, maar wat KK ook probeert, de bal wil maar niet in het JVD doel. Dan beslist Michael Baardman de wedstrijd door fraai de 3-0 binnen te koppen. KK krijgt toch nog wat loon naar werken. Het allerlaatste doelpunt in de geschiedenis van KK komt op naam van Geert Ruitenbeek 3-1. Milan Gijsbertsen doet vervolgens waarmee hij deze wedstrijd begonnen is nl. scoren. Met een zeer fraaie treffer bepaalt hij de eindstand van dit alleraardigste duel op 4-1.

Voor de start van de wedstrijd tegen Garage de jonge Van Dijk, ontving het stoppende team De Kaasknabbel & Zo namens het Bestuur van Zaalvoetbal De Camp bloemen. De laatste wedstrijd ging met 4-1 verloren.

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  –  Find MKB     0 – 3

In de tweede klasse is de strijd om het kampioenschap nog niet beslist. Find MKB moet in die klasse nog twee wedstrijden spelen en wint het die wedstrijden dan zijn zij de kampioen. Vanavond moet eerst gewonnen worden van het altijd strijdvaardige VEM. Zoals gewoonlijk start VEM met veel inzet en aanvallend voetbal. Dat levert die ploeg wat kansjes op maar daar blijft het voorlopig bij. Find heeft niet veel kansen nodig want de eerste grote kans wordt direct benut door Stan van Riet en dat is nu precies de man die vanavond deze wedstrijd gaat beslissen 0-1. Find, vanavond aanvallend zeker niet in grootse doen, speelt feitelijk wat te gehaast en gespannen. Veel onnodige slordigheden levert VEM veelvuldig balwinst op, maar die kan eigenlijk aanvallend ook niet veel afdwingen. Een afstandsschot van Stan van Riet zorgt voor de bevrijdende 0-2. Dit breng wel wat rust in de Find ploeg, zeker wanneer hij direct daarna zijn hattrick en de 0-3 voor Find scoort. Dat is de nekslag voor VEM. In de eindfase zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en dat is niet verwonderlijk, want de wedstrijd is gespeeld. VEM probeert het nog wel en Find hoeft niet meer. Op 7 juni a.s. valt in deze klasse de beslissing, dan speelt Find de topper tegen koploper SNO. Wil Find kampioen worden dan moet die wedstrijd gewonnen worden. Elke andere uitslag brengt de titel bij SNO.

Fleur & Flora (FF)  –  Dorcas Woudenberg     0 – 9

In de tweede klasse is er voor FF weinig eer meer te behalen. De ploeg staat stijf op de onderste plaats. Misschien worden de mouwen vanavond opgestroopt om met winst het seizoen af te sluiten? Waarom niet, de eerste ontmoeting dit seizoen eindigde tenslotte in een 3-3 gelijkspel. Dorcas kan echter de punten ook goed gebruiken om niet als voorlaatste te eindigen. FF had vanavond pech dat Dorcas er vol voor ging. In de beginfase was het de bovenliggende ploeg met direct al verschillende kansen om de score te openen. Ruben van Vliet met een hard laag schot en de 0-1. Daarna Remco Minjon met een goede actie en de 0-2. Dorcas laat daarna grote kansen liggen om deze wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Ruben van Vliet vanavond met zijn tweede en de 0-3 voor Dorcas. Sander van Vliet laat de machteloosheid van de FF aanval zien. Alleen voor Dorcas doelman Micha van der Mijl ziet hij geen kans om de bal in het netje te krijgen. FF vanavond zonder reserves, dus geen wisselmogelijkheden. Gevolg was wel dat tegen het einde van de wedstrijd de krachten wegvloeiden en doelman Willem van den Pol het drukker en drukker kreeg. Solo over rechts van Ruben van Vliet, vervolgens een prima voorzet op Jeftha Freeke en die zorgde voor de 0-4. Dan lijkt het alsof FF het opgeeft. Remco Minjon met twee doelpunten en zijn hattrick zet de 0-6 op het scorebord. Gerald van de Linden vervolgens met de 0-7. Willem van den Pol met prima reddingen voorkomt een monsterscore. Hij kan echter niet voorkomen dat Remco Minjon de 0-8 scoort. Als in de laatste minuut doelman Micha van der Mijl zich met de aanval gaat bemoeien is het uitgerekend hij die de bal in het netje van zijn collega weet te deponeren. Verdiende 0-9 overwinning van Dorcas.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Sanidrõme Hofland (SH)     2 – 6

Kampioen van de derde klasse SH vanavond tegen het op de voorlaatste plaats staande DM. De eerste ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde destijds in een 5-0 overwinning voor SH. Die score zal vanavond zeker niet op het scorebord komen. Een verre uitgooi van de DM doelman komt terecht bij Mohamed Abarkan die de bal prima controleert en daarna keurig panklaar legt voor Coen Leenstra die op zijn beurt keurig afrond 1-0. Een fikse tegenvaller voor SH dat daarna naarstig op zoek gaat naar de gelijkmaker. Het zet DM vast op eigen helft en de vraag is niet of, maar wanneer SH gaat scoren. Het is (mede) topscorer Yannick Scharloo die de gelijkmaker op het bord weet te zetten 1-1. Kort daarna zet hij zijn ploeg op voorsprong 1-2. Yannick heeft de smaakt te pakken en scoort een hattrick, dus de 1-3. DM krijgt wel kansen om wat terug te doen. Mohamed Abarkan had de aansluittreffer kunnen en ook moeten scoren, maar deed dat niet. Yannick Scharloo vervolgens met de 1-4 en dan is de wedstrijd feitelijk gespeeld. Jacco van Holland geeft de stand een iets dragelijker aanzien 2-4. In de eindfase is SH duidelijk de bovenliggende ploeg. Nu begint ook (mede) topscorer Jordi Hofland zich meer en meer met de aanval te bemoeien en niet zonder succes. Met twee prima doelpunten zorgt hij voor de 2-6 eindstand. SH, dit seizoen veruit de sterkste ploeg in die derde klasse, zien we dus volgend seizoen terug in de tweede klasse en daar kan de ploeg zeker op meer tegenstand rekenen. In ieder geval nu kampioen en daarmee van harte gefeliciteerd.

Loading