Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen 19 mei 2023

Sportcafé De Camp (SDC)  –  Investra     1 – 11

Nummer twee in de hoofdklasse Investra heeft nog een hele kleine kans op de titel, maar is daarbij sterk afhankelijk van de resultaten van koploper Heart for Gardens en de nummer drie Molenbeek Makelaars en Szamen. Investra moet winnen en de andere twee ploegen mogen geen punten meer halen. Overigens maakt zelfs Bouwbedrijf Van Lunteren theoretisch gezien nog kans op de titel. Hoe het ook zij, na vanavond weten we absoluut meer. Vanavond om 20.20 uur in theater De Camp de Henk Buijs show. Na een aftastende fase breekt hij de wedstrijd open door vanaf links de bal fenomenaal binnen te schieten 0-1. Na dit doelpunt is de wedstrijd gelijk los. Als Buijs opnieuw over links een aanval opzet kan hij met een prima assist Bart de Bruijn bereiken die vervolgens de 0-2 laat aantekenen. Nathan Veenendaal bij de tweede paal ziet geen kans om nummer drie binnen te frommelen. Die 0-3 komt er wel, maar dan van de voet van Henk Buijs. Als hij kort daarna de 0-4 scoort (zijn hattrick) lijkt de wedstrijd feitelijk al in een vroeg stadium te zijn gespeeld, zeker wanneer Herman Balfoort sinds tijden weer eens het net weet te vinden 0-5. Kan SDC dan niets terug doen? De ploeg voetbalt met diverse invallers naar vermogen en ziet alleen Machello Jonker met een afstandsschot scoren. Hij zet de 1-7 op het scorebord omdat voor hem Marnix de Bruin en Henk Buijs de stand al naar 0-7 hadden getild. Herman Balfoort, scherp en attent, met een slim balletje om de keeper en de 1-8. Henk Buijs met een schaarbeweging en de afronding 1-9. Herman Balfoort, vanavond weer even als vanouds, met een verwoestende uithaal en zijn hattrick 1-10. SDC vanavond zeker niet slecht wat voetbal betreft, maar aanvallend niet scherp genoeg. Tot overmaat van ramp scoort SDC ook nog in eigen doel na een van richting verandert schot van Dennis de Bruin 1-11. Marnix de Bruin daarna bijna met een nog hogere score, maar de lat voorkomt dat. Voor SDC stond er vanavond niets meer op het spel. Dat de ploeg zich vanavond zo liet afslachten had niemand verwacht.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Heart for Gardens (HFG)     1 – 8

De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een 5-3 overwinning voor BVL. Kan de ploeg die sinds 25 november 2022 niet meer verloren heeft vanavond die stunt herhalen? Bij winst is HFG kampioen en bij winst van BVL meldt die ploeg zich opeens bovenin. In ieder geval een wedstrijd met hoge verwachtingen. HFG heeft gezien dat Investra Sportcafé De Camp een flink pak voor de broek heeft gegeven en weet dus wat haar te doen staat nl. winnen. De ploeg wil vanavond niets aan het toeval overlaten en heeft de hulp ingeroepen van o.a. Joey Kooij. BVL vanavond met een sterk aangepast team. Het mist door verschillende omstandigheden de gebroeders Van Beek en Rob Nannenberg en dat is een aardige aderlating. Vanavond wel de gebroeders Verweij bij BVL in de ploeg. HFG in de beginfase de bovenliggende ploeg en komt via de beste man bij HFG te weten Paul de Graaf op een 0-2 voorsprong. Het kampioenschap begint te gloren. Echter dan een zeer vervelend moment die de wedstrijd zo maar een andere wending had kunnen geven. BVL speelt de bal hoog en ver naar de bij het HFG doel staande Corné Verweij. Dan ontstaat er een gevaarlijke situatie omdat de HFG doelman in een kamikazeactie zeer onbesuisd Verweij op de nek duikt/springt, waarna beiden vallen en de doelman boven op de onfortuinlijke Verweij valt. Een klaplong of nekletsel had zo maar het gevolg kunnen zijn van deze idiote actie. Wonder boven wonder lijkt de schade enigszins mee te vallen. Deze onbezonnen actie levert de doelman van HFG slechts geel op daar dik rood op zijn plaats was geweest!!! BVL maximaal twee minuten met een man meer en weet daar binnen 15 seconden van te profiteren door via Mark Schreuder de 1-2 te scoren. De hoop op meer werd door Jelmer Hoekstra snel tenietgedaan. Uit de draai brengt hij de marge weer op twee en zet de 1-3 op het scorebord. Dat is feitelijk de nekslag voor BVL. Onnodig balverlies biedt Joey Hendriks de kans om de 1-4 te scoren en dat kansje laat hij niet onbenut. Joey Kooij verschalkt de wat ver voor zijn doel staande BVL doelman 1-5. Weer onnodig balverlies bij BVL achterin en nu profiteert Mark de Graaf 1-6. Dan gaat het er naar uitzien dat het toch wel aangeslagen BVL de wedstrijd voor gezien houdt. Joey Kooij met de assist op Jelmer Hoekstra en die zet de stand op 1-7. BVL zet achterin de deur nu wagenwijd open en HFG kan naar hartenlust combineren. Uit een van die combinaties is het Jelmer Hoekstra die zijn hattrick en de 1-8 scoort. Dat wordt de eindstand en is Heart for Gardens de nieuwe en toch nog verrassende zaalvoetbalkampioen 2022-2023 geworden. Rest nog te vermelden dat Corné Verweij, sportleraar van beroep, een dag later nog altijd last had met ademhalen en verder nog flink pijn heeft aan de ribben.

De Greef Diervoeders  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     3 – 1

De trotse koploper in de eerste klasse is De Greef. Duidelijk is dat De Greef bij winst de kampioen is. Om de tweede plaats wordt gestreden door Garage de jonge Van Dijk en Kok Houtagenturen. Tegenstander W2W kan de punten goed gebruiken want die ploeg maakt nog kans op het spelen van een degradatiewedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat W2W zeker niet van plan is om De Greef het kampioenschap cadeau te doen. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd zeker voor wat de kansen betreft. Elwin Vermeulen schiet voor De Greef op de paal en aan de andere kant doet Gabriel Maas dat voor W2W. De Greef wel de wat betere ploeg, maar vooralsnog niet met de intentie om er vol voor te gaan. Zo staat halverwege nog altijd de brilstand op het scorebord. Dan ineens is het raak voor De Greef en wie anders dan Rienk Vos zet “de wespen” op een 1-0 voorsprong. Wie zou verwachten dat De Greef W2W nu wel bij de strot zou grijpen, kwam bedrogen uit. W2W komt met nog zo’n tien minuten te spelen op de verdiende 1-1 via de voet van Stefan van Dieten. Wedstrijd daarna volledig in evenwicht en de vraag is wie de gelukkigste vanavond is. Dan in de eindfase van deze toch wel wat teleurstellende wedstrijd stelt De Greef orde op zaken. Thomas Blok, op rechts met een verwoestende uithaal, zet De Greef opnieuw op voorsprong, 2-1. Met nog een zevental minuten op de klok wordt het toch nog een spannende wedstrijd. W2W zet aan voor een eindoffensief en neemt risico’s. Dat straft De Greef knap af via, wie anders dan, Dirk de Greef 3-1. W2W geeft zich gewonnen en De Greef is de kampioen van de eerste klasse waarmee het promoveert naar de hoofdklasse. Van harte gefeliciteerd met de titel en graag tot ziens in de hoofdklasse.

Moestas  –  Kok Houtagenturen (KH)     1 – 2

KH moet vanavond winnen om zicht te houden op plek twee wat recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd. Bij winst nadert het nl. nummer twee Garage de jonge Van Dijk. Laatstgenoemde ploeg speelt nog tegen de Kaasknabbel terwijl KH het nog moet opnemen tegen W2W bij Gea. Als alles normaal verloopt is het Garage de jonge Van Dijk die de promotiewedstrijd zal gaan spelen, maar met voetbal in de eindfase weet je maar nooit. Wie de tegenstander uit de hoofdklasse zal zijn is nog evenmin bekend. Daar strijden Morren en Drukkerij Woudenberg om de voorlaatste plaats. Een van deze ploegen zal dus degraderen. Volgende week vrijdag weten we wat meer want dan spelen die twee ploegen tegen elkaar. Het blijft nog even spannend. Good old Moestas vanavond voor het laatst te bewonderen in De Camp. De ploeg gaat na vele jaren zaalvoetbal (helaas) stoppen. Dat geldt niet voor enkele spelers van die ploeg. Zij proberen aan te sluiten bij een ander team. Een van die spelers is doelman Breunie Budding. Hij was vanavond de absolute uitblinker in deze wedstrijd en liet nog even zien de diverse onderdelen van het keepersvak goed te beheersen. Een genot om naar te kijken en knap hoe hij de alleen op hem afkomende Marcel Ruijter van het scoren wist af te houden door de bal van zijn voet te plukken. Deze transfervrije doelman zou bij meerdere teams niet misstaan in de goal. Er zijn diverse teams die met hem in de goal zeker zes punten meer zouden hebben gehaald! KH komt vroeg in de wedstrijd via Quinten Steenbeek op een 0-1 voorsprong. Na die goal gooit Moestas de deur in het slot en is het voor KH alsof het tegen een muur aanloopt. Moestas wil waardig afscheid nemen en blijft de aanval zoeken. Dan zie je echter wel dat de leeftijd een woordje gaat meespreken. Toch komt het tegen het slordige en wat nonchalant spelende KH op 1-1 via Roy Groot. KH zet daarna een tandje bij en zoekt veelvuldig de aanval. Echt uitgespeelde kansen krijgt het niet maar dat deert Pieter van de Lagemaat niet. Hij staat op rechts vrij wanneer hij de bal krijgt en kan vervolgens snoeihard uithalen, waarmee hij doelman Budding kansloos laat 1-2. In de absolute eindfase Moestas nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar nu laat de KH doelman zien waarvoor hij staat. Op miraculeuze wijze weet hij Gerco van Dijk van het score af te houden. Het jeugdige KH wint, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving Moestas namens het Bestuur van Zaalvoetbal De Camp bloemen daar de ploeg de laatste wedstrijd speelde. Na vele jaren sponsoring stopt Moestas.

Loading