Indrukwekkend eerbetoon Rob Gijsbertsen bij Zaalvoetbal De Camp

Vrijdag 12 mei 2023 was het een bijzondere avond in Sporthal De Camp. Het team van Garage de jonge Van Dijk speelde een wedstrijd tegen Autorijschool Geijtenbeek. Een week eerder was het onverwacht overlijden van Rob Gijsbertsen. Als speler en coach was Rob betrokken bij het zaalvoetbalteam van Garage de jonge Van Dijk.

Bij alle zes de zaalwedstrijden werd voor aanvang één minuut stilte in acht genomen. Dit speciale treffen tussen de teams Garage de jonge Van Dijk en Autorijschool Geijtenbeek stond in het teken van Rob Gijsbertsen.

Beide ploegen kwamen gezamenlijk de zaal ingelopen. Stond er op de middenstip een tafel met bloemen en een foto van Rob. De scheidsrechters en beide ploegen daar achter op de middencirkel. Er was een woord vooraf waarna er één minuut stilte ter nagedachtenis aan Rob Gijsbertsen was. Het shirt met nummer 5 van Rob werd getoond en aangetrokken door zijn zoon Milan Gijsbertsen.

De aftrap werd verricht door Milan Gijsbertsen. Met zijn team Garage de jonge Van Dijk werd er een mooie wedstrijd gespeeld. Al vlot in de wedstrijd bracht Bjorn Berentsen met een schot in de linkerhoek de 1-0 tussenstand op het scorebord. Een schot van Milan ging voorlangs en raakte Bjorn met een hard schot de paal.

De stand werd vervolgens verdubbeld naar 2-0 met een doelpunt van Sem Fijma. Autorijschool Geijtenbeek kwam tot enkele pogingen, maar hield doelman Duke Budzelaar zijn doel schoon. Bjorn Berentsen nam de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening. Na diverse kansen van Milan ging de bal onderkant lat weer terug het veld in of was Autorijschool Geijtenbeek keeper Sander Willekes een sta in de weg.

Uiteindelijk een bijzonder moment waarbij Milan de vijfde treffer van de wedstrijd maakte, 5-0. Er volgde applaus van alle aanwezigen. De handen gingen eveneens weer op elkaar bij het in gaan van de laatste minuut speeltijd. Er volgde een publiekswissel waarbij Milan Gijsbertsen het veld verliet en Jan Pater binnen de lijnen kwam.

Een herinnering voor en aan Rob Gijsbertsen. We gaan hem missen.